3 albuma van a Memorainnak??? Le vagyok maradva. De szerencsére az egyikkel találkoztam egy Daily Price boltban anno, és igen megörültem neki. (Amiről a klip is van, a Waterses.) Amúgy Testament az egyik legnagyobb kedvencem, viszont mégis csak pár albumot vettem meg tőlük: The Gathering (Lombardo miatt már eleve kötelező, de amúgy nagyon jól szól, és bár óriási negatívuma a gitárszólók hiánya - pedig Murphy bátyánk ott van -, mégis talán a legtöbbször hallgatható albumuk), Souls Of Black (mert ezzel ismertem meg, valószínűleg ez azért áll közel a szívemhez - utolsó szám csúcs), Low (ez egy érdekes album), First Srike Still Deadly (ezen az utolsó szám a legbrutálabb, de nem Billy énekli),új album, Bostaphos EP, és ami a legűberebb, és minden héten többször meg bírnám hallgatni: Live At The Fillmore!!! Fantasztikus koncert album. Azonnal megvenni:)))
Ha már zenekarokról beszélünk, akkor hallgassátok meg a Memorain nevezetű együttes 3 albumát. Nagyon szuper, oltári jó riffekkel operálnak, a Megadeth-hez talán ők hasonlítanak a legjobban, még a koma hangja is tiszta Mustaine. Ők játsszák most talán azt a zenét, amit elvárnék a Megadeth-től... Jó kis thrash-speed power zúzás, fogós riffekkel. Amúgy Nick Menza is itt dobol. Itt pedig megtalálható az egyik számuk kicsit átdolgozva: 1 szám erejéig A Memorain főnökhöz csatlakozott Dave Ellefson és Jeff Waters, a doboknál Menza. Asszem, magáért beszél. Jó kis formáció így együtt...
Testamentnek a The Legacy albuma a legjobb szerintem, ami egyben az első is. Ha már ismerkedünk egy zenekarral, ne az utolsó albumnál kezdjük szerintem.
Has Priest és válogatás, akkor akkor kiváló áttekintést nyújt a dupla Metal Works besztof album.
Ha sorlemezek, akkor ismerkedés gyanánt: British Steel, Painkiller, Screaming For Vengeance, Sad Wings Of Destiny, Defenders Of The Faith. Vagy mondjuk ebből tetszőleges három, hogy szűkítsük a kört.
Félreértettél. Én is sok bandát nem ismerek. De ezt a kettőt kár kihagyni, érdemes bepótolni őket valamilyen szinten. Nem átlag garázsbandák. Ha másnem kóstolgatni. Nem vagyok se kifejezetten Testament, se Priest fan, de sztem sokat veszít vele az, akinek kimarad.
Testamentből nem tudom mit ajánljak. Sztem valahol az összes albumuk jó, talán az 1999 utániak nem jönnek be annyira, de még azok is hallgathatók. A diszkográfiájuk nem túl nagy, ha a live, collection kiadásokat nem szerzed meg. Lerántod csak a stúdióalbumokat torrentről empéháromba. Nem több, mint másfél giga, de lehet csak alig egy.
Pries szintén, bár őket már csak kevésbé ismerem. Nem annyira, amennyire kéne. Nekem a 80-as évek második felétől jönnek be 90-ig. Az ő diszkográfiájuk sem olyan oltári hatalmas. Tényleg... húzok Priest-et hallgatni :)
Vagy ha nem tudsz sokat letölteni, akkor szerezz be mindkettőtől 1-2 válogatást. Ami bejön róluk, arról megnézed melyik albumról van és beszerzed azokat az albumokat először.
Egyébként felmetem a Testament honlapjára, ahol bele lehet hallgatni a "More Than Meets The Eye" c. számba az új albumról, na erre határozottan emlékszem, hogy volt. Kurvára tetszik is! Az a klasszikus ooo-zás, meg persze a riffek is nagyon sütnek! Lehet be is szerzem. Viszont láttam elég szép diszkográfiával rendelkeznek, na ennyit nem szeretnék hirtelen erre "elherdálni", de ha vkinek megvan az összes, és szívesen megosztaná velem egy "biztonsági másolat" erejéig, hát nagyon megköszönném. :) Bár, nem is kell egyelőre mind, mert nem ismerem őket igazán, hogy mely albumok a "legnagyobbak" (mint mondjuk egy Megadeth-nél a Rust in Peace) ezért az is nagy segítség lenne, ha ajánlani tudnál/tudnátok kezdésnek egy-két klasszikus, ütős lemezt. thx.
Akkor már hatásosabb egy olyan póló, amin a felirat "I like going to school", alatta meg egy lefűrészelt csövű sörétes. Erre ugrana csak igazán a sajtó.
Télleg: ki mit vinne ajándékba a megadeth-nek, ha ugyanilyen szerencsés lenne mint 4umos kollégánk?
(a póló jó ötlet, de én vinnék egy szép igényes kivitelű Nagy-Magyarországos pólót, s a elmesélném Mustaine-nek, hogy ez egy olyan varázspóló, amit ha felvesz a környékbeli országokban, akkor elképzelni sem tudja, micsoda sajtót kap, a közönség pedig soha nem látott mértékben fog tombolni..))
megpróbálom majd pótólni hiányosságaimat. bár, mondom mindent nem lehet ismerni, és anélkül, hogy most belemennénk, biztos tudnék én is olyan zenekarneveket mondani, amiket meg talán te nem ismersz/hallgatsz.
A Testament-et láttam (mivel a Megadeth előtt játszottak), a Judas Priest-et már nem volt időm megvárni. Megadeth után egyből ki, vissza a kocsiba, és irány Budapest. (Nagyon szorított az idő) Abszolút csak a Megadeth miatt mentem. Sőt, ha nem sorsolnak ki a Meet & Greet-re, lehet még azt is meggondoltam volna, hogy egyáltalán elmenjek. De így, nem akartam egy ekkora lehetőséget elpackázni. És, hogy egészen őszinte legyek a Testament, Priest zenéjét nem ismertem/ismerem. Ez van. Mindenki mindent nem ismerhet. Amúgy a Testament tetszett, de bővebben nem tudok róluk mesélni.
Mustaine-nek egyébként az alábbi ajándékot vittem. Köszönte is. :)) Gondolkodtam, hogy egy rockstar-nak mit is kéne vinni, és találtam egy helyen egy nagyon jó polót, amit egyből meg is vettem. Hátha egyszer még fel is veszi. :))
Én Milánóban láttam őket, sőt! Mi az, hogy láttam?! Igazából nem mertem elmondani eddig, nehogy elkiabáljam, de személyesen is volt szerencsém találkozni a zenekarral, ugyanis múlt hét pénteken derült ki, hogy nyertem Meet&Greet belépőt. :-) Kézfogás, közös fénykép Mustaine-el. Még ma is alig akarom elhinni! :)
A setlist patika mérlegen 1 órányira volt kimérve. Telefonom diktafonjával rögzítettem is a koncertet wav-ban. A hangzással hála az égnek semmi gond nem volt, kristálytisztán, és jó hangosan szóltak. Broderick tényleg nagyon pengén küldi a szólókat. Mustaine-nek is jó szúros volt végig a hangja. Még szívesen hallgattam volna őket egy újabb óra erejéig. Mustaine kétszer beszélt a közönséghez, egyszer a 'A Tout Le Monde' után nagyon röviden elmondta, h nagyon kevés idejük van, ezért inkább megpróbálnak annyit játszani, amennyit csak tudnak, majd a legvégén bemutatta a tagokat. Lomenzo-t kétszer is. :) Először nem volt nagy ováció, amikor csak annyit mondott, hogy 'bass guitar, James Lomenzo!' De amikor azt mondta, h 'the italian boy, James Lomenzo!' szinte örjöngött a csarnok! :)) Majd a koncert végén egyedül maradva a színpadon elköszönt a szokásos "levezető" szöveggel. 'you've been great, we've been megadeth!' Az új albumról viszont semmi szót nem ejtett!
Setlist:
Sleepwalker Wake Up Dead Take No Prisoners A Tout Le Monde Skin 'O My Teeth She Wolf In My Darkest Hour Symphony Of Destruction Sweating Bullets Hangar 18 Peace Sells
Hát, annyira nem hinném, hogy el lenne eresztve. Az elmúlt 10 év nem épp a Megadeth sikereiről szólt, inkább a korai évekre jellemző személyes vergődés-sorozatok felújított változatának lehettünk leginkább tanúi. Aztán a fene tudja, mennyi kávét isznak arrafelé...:)