"a 2004-05 kiemelesi jogot a 2004. VB utani vegleges vilagranglista helyezesek alapjan adjak EGESZ EVRE" ennek elentmondani látszik, hogy az idei szezonban a Malta Cupon Maguire már az elés 16 kiemelt közt van.. link na erre varjunk gombot. :)
A verseny elkezdodik holnaptol a selejtezokkel, amik egeszen csutortokig fognak zajlani, penteken szunnap lesz, es szombattol kapcsolodnak be a menok, onnantol kezdodik a TV kozvetites is.
Epp ezert rendkivul fontos, hogy a VB utan ki lesz benne a Top 16-ban es ki nem. Ezert a VB nem csak a vilagbajnoki cimrol hanem a Top 16-ban maradasrol is szol sok jatekosnak. Ian is probalkozott a VB-n erosen, de Hendrytol kikapott, igy maradt 17.
errol mar irtam egyszer, de ismetles a tudas anyja :)
minden VB utan zarnak vilagranglistat. ez az elmult KET idenyben szerzett ranking pontokbol all ossze. az elso 16 jatekos kap kiemelesi jogot a kovetkezo ev ranking versenyeire (nem kell selejtezot jatszaniuk).
ev kozben elozetes vilagranglista van. ez az elozo ideny osszes ranking pontjabol, valamint az aktualis idenyben szerzett pontokbol all ossze.
Tehat a kerdesedre valaszolva: Ian valoban 14. az elozetes vilagranglistan, viszont a 2004-05 kiemelesi jogot a 2004. VB utani vegleges vilagranglista helyezesek alapjan adjak EGESZ EVRE, tehat Ian ebben a szezonban mar nem lesz kiemelt egy versenyen sem, ha belegebed akkor sem. Ha ev vegeig bent marad a 16-ban, JOVO szezonban kiemelt lesz VEGIG.
Zombie! Akkor egy újonc profi versenyző folyamatosan jöhet fel a ranglistán ha jól teljesít? Mikor és hogyan törlődnek a régebben megszerzett pontok? Ciani azt írta, hogy gyakorlatilag csak 2 évente frissül. Ha Mccullogh megnyerte volna ezt a versenyt akkor kiemelt lenne? A 16-ból meg valaki kiesne? ???
A szokasos elozetes vilagranglista kovetkezik, a British Open utan (ez ugyebar a teljes 2003-04 szezon, valamint a 2004-05 szezon eddigi ket versenyenek eredmenyei alapjan all ossze. Zarojelben a 2003-04 szezon vegi hivatalos vilagranglista helyezes)
1. (1.) Ronnie O'Sullivan 34150
2. (3.) Stephen Hendry 24900
3. (4.) Paul Hunter 22800
4. (5.) John Higgins 20712
5. (11.) Jimmy White 20400
6. (6.) Matthew Stevens 19675
7. (24.) Stephen Maguire 19625
8. (2.) Mark Williams 19162
9. (20.) Joe Perry 19075
10. (8.) Peter Ebdon 18300
11. (9.) Stephen Lee 17825
12. (15.) Graeme Dott 17587
13. (7.) Ken Doherty 16487
14. (17.) Ian McCulloch 16400
15. (23.) Mark King 16275
16. (25.) Anthony Hamilton 15787
17. (21.) Barry Pinches 15625
18. (16.) Marco Fu 15137
19. (10.) Alan McManus 15050
20. (29.) Michael Holt 14975
21. (18.) Quinten Hann 14950
22. (14.) David Gray 14837
23. (19.) Allister Carter 14575
24. (31.) John Parrott 14450
25. (32.) Dominic Dale 14275
26. (33.) James Wattana 14275
27. (13.) Steve Davis 13987
28. (35.) Nigel Bond 13975
29. (12.) Chris Small 13375
30. (42.) Michael Judge 13375
31. (22.) Tony Drago 12825
32. (30.) Joe Swail 12812
...
33. (51.) Andy Hicks 12425
34. (43.) Barry Hawkins 12275
35. (48.) Shaun Murphy 12237
41. (68.) Neil Robertson 11050
53. (66.) Rory McLeod 8875
58. (74.) Ding Junhui 8000
jó lehet volt egy kis költői túlzás a dologban, de nagyon tetszett amit csinált Higgins. főleg az a két szinte lehetetlen lökés kézépre- fekete a helyéről meg mellőle egy piros, és utána egy piros a zöld zsebbe, ezer méterről. :)
persze, ezért merem én is dicsérni. ;))
és persze gratula Maguirenek is, nagyon jól játszott. kiváncsi vagyok megmarad-e jó formája jövő hétre. a euro szerencsére pont jókor kapcsolódik be az eseménybe: a mikor a Mester akcióba lép. :))
Higgins volt, az biztos. Visszanéztem és tényleg visszarakták, igazad van. De arra jól emlékeztem, hogy Dott kérte, hogy még lökjenek párat és így is történt (mint kiderült, teljesen a szabályok szellemében :).
Jo volt az teny, bar ne feledjuk a Mester Hamilton vagy Hendry elleni formajat a VB-n... :)) (egyebkent a Mester a konyveben elismeroen szol Higginsrol, igazi uriembernek nevezi)
Nos megneztem a szabalyzatot es a kovetkezot mondja:
If the referee thinks a position of stalemate exists, or is being approached, he shall offer the players the immediate option of re-starting the frame. If any player objects, the referee shall allow play to continue with the proviso that the situation must change within a stated period, usually after three more strokes to each side but at the referee's discretion. If the situation remains basically unchanged after the stated period has expired, the referee shall nullify all scores and re-set all balls as for the start of a frame and
(a) the same player shall again make the opening stroke,
(b) the same order of play shall be maintained.
Ebbol az derul ki, hogy ha az egyik jatekos szeretne folytatni az allast azt megteheti ugyan, de ebben az esetben a bironak meghatarozott idotartamot kell szabnia, ami altalaban 3-3 lokes fejenkent, hogy az allas megvaltozzek. Ha ez nem tortenik meg, a pontszamokat nullazzak es ujrakezdik a frame-et.
En hatarozottan emlekszem ra hogy Dott egyik meccsen re-rack volt, csak arra nem, hogy ki volt az ellenfel.
Nem kell semmi különösre gondolni :) Párszor el lehet kapni a pillanatot, általában csak visszafogottan bólintanak a bíró felé, hogy mondja nyugodtan az and the frame-et.
Én másként emlékszem :) pont amiatt az eset miatt gondoltam, hogy kell mindkét játékos beleegyezése, mert Higgins és a bíró már újra akarta kezdeni,de Dott még párat akart lökni és akkor bizony játszottak is tovább és meg is nyerte Dott a frame-et.
Vissza kéne olvasni a topicban, hogy kiderítsük az igazságot :)
Pedig a bírónak jelzi a másik játékos, csak azt nem szokták mutatni. Automatikusan csak akkor van vége egy frame-nek, ha már csak max az utolsó fekete van fent és a kölönbség nagyobb hétnél. Illetve van még egy eset, ha valaki háromszor egymás után ront nem snookerhelyzetben (vagy valami ilyesmi, de ez elég ritka :).
Pl Ronnie csinált már olyat, hogy egy rossz pot után úgy adta fel, hogy a dákóval besegítette a zsebbe a lökött golyót :)
Altalaban nagyon diszkreten szoktak jelezni, de a nem letakaritott asztalnal veget ero frame-ek mindig feladassal ernek veget, csak te nem latod/hallod.
A Grand Prix-n is volt egy hasonlo helyzet O'Sullivan es McCulloch kozott, csak akkor vegul hosszu tokolodes utan Ronnie hibazott es veletlenul a lyukba lokte azt a szinest, amit addigra mar az osszes pirossal korulbastyaztak :)
Nem kell. Altalaban a biro egy ido utan figyelmezteti a jatekosokat, hogy amennyiben nem alakul ki nehany lokesen belul konstruktiv allas, beszunteti a frame-et. Ha tovabbra is olik a jatekot a biro a jatekosok beleegyezese nelkul is befejezheti a frame-et. A legutolso VB-n volt ilyen, amikor Dott-nak nem nagyon akarodzott uj frame-et kezdeni de a biro nem foglalkozott vele.
Ez érdekes ,és kidönti el ,hogy milyen folytatjáke még,mert én csak annyit hallok,hogy a bíró bemon egy számot ,amjd utána & frame ...De elötte nem látok,hallok olyat ,hogy a másik (éppen ülő) játékos jelzett volna a bírónak ..bár ettől még ez is előfordulhat:)
Nagyon jo merkozes volt, mindketten jok voltak. Rengeteg szep megmozdulas volt mindket reszrol. John-t ugy erzem a jo forman kivul a rutinja segitette nyereshez. Ugy tunt, Maguire-t nyomasztotta az esely, hogy nyerhet, gorcsos volt, nehezen tudott a hibai utan megnyugodni. John vegig 100%-osan koncentralt es nem hagyta magat megingatni. Szerintem az, hogy a tornan harom 140 feletti breaket csinalt, onmagaert beszel, ez talan a maximumnal is nagyobb teljesitmeny.
John a negyedik British Open cimet tette zsebre (1995, 1998, 2001, 2004). Negy gyozelemmel rajta kivul csak Hendry rendelkezik. Osszessegeben a 16. ranking verseny gyozelme volt, ezzel ujra felzarkozott O'Sullivan melle.