Keresés

Részletes keresés

Abulafia Creative Commons License 2001.12.18 0 0 872
Gyorsjelentes a Fenyesseges Padisah Csaszar Vegtelen Igazsaga hadmuvelet sikeressegerol:

Iktatasi kod: SII. 011218

A Harkonnen csapatokkal egyuttmukodve, sulyos vesztesegek aran bevettuk az utolso fremen erosseget is Nara-mara sziecsnel. A fogsagba esett es az elmenekult fremenek szamarol ellentmondasos hiresztelesek hallhatok. Ta-baro Rabban Harkonnen allitasa szerint az egesz populacio nem lehet tobb par ezernel. Engedelyt kerek az elmenekult fremenek elleni irtohadjarat inditasara.

Egy szerencsetlen balesetben (legieronk egy kommunikacios hiba miatt szovetseges eroket tamadott) elhunyt a bolygo planetologusa, a valtozasok biraja Dr. Keynes. Ugyenekkor hiradasok erkeztek, hogy a sikeres tamadasoknak koszonhetoen a fremenek egyik magasrangu vezetoje bizonyos Liet szinten eletet vesztette. Az intenziv hirszerzesi tevekenyseg ellenere ellenere meg mindig nem tudni a fremenek ket vezetoje Stilgar es Muad-Dib holleterol. Szovetsegesunk Vladimir baro sajtonyilatkozata szerint a haborunak addig nincs vege, amig ezt a ket terrorizmussal gyanusithato vezetot el nem fogjak.

Iszkar
A negyedik Sardaukar legio basharja

Előzmény: Abulafia (772)
melakov Creative Commons License 2001.12.17 0 0 871
A Dune, az arab vilagrol lett mintazva, legalabbis sivataglako nepekrol az tuti (Dzsihad, fanatikus vallas stb.). Ez manapsag elegge remiszto a jelenlegi politikai esemenyeket fenyeben..
Ghanima Creative Commons License 2001.12.17 0 0 870
Khmm, lemaradt: :-)))))
üdv,
Ghanima
Előzmény: Ghanima (869)
Ghanima Creative Commons License 2001.12.17 0 0 869
Ugyan szaddám (...), játszódjál te csak meghagyott bolygódon, levitézlett sardaukarjaiddal...
Előzmény: shaddam (868)
shaddam Creative Commons License 2001.12.17 0 0 868
Ikergyermekeid születését sem láttad előre, te tökéletlen kreatúra. Figyellek... minden gyengeségedet feljegyzem, hogy aztán...

(Végre elolvastam a Dűne Messiását:o)))

Előzmény: jee_c (867)
jee_c Creative Commons License 2001.12.17 0 0 867
Több lehetséges jövőt látok magam előtt, de egyet sem, amelyben az udvari bolondod lennék!Figyelmezz szavamra volt császár: ne feszítsd túl türelmem húrját!
Ez alkalommal még elnézem gyerekes szavaidat.
Előzmény: shaddam (866)
shaddam Creative Commons License 2001.12.17 0 0 866
Hah! A Kwisatz Haderach emberi hangon szól padisah császárához! Térj meg hát Uradhoz, kis Paul, alkalmaználak udvari bolondnak.
Előzmény: jee_c (865)
jee_c Creative Commons License 2001.12.17 0 0 865
Üdv néked Shaddam. Kösz, hogy felhívtad figyelmemet a topikra. (mégse látnék mindent? nagy ez az univerzum.. ;)

Könyvekről: Dosadi kísérlet nagyon jó! (habár a befejzés eléggé szokatlan :) A Lélekvadász kissé furcsa, de érdemes elolvasni. A Fehér pestis is tetszett.

Filmről: a Toto zenéje szerintem nagyon jól el lett találva. A film technikai színvonala nem annyira kiforrott, mint sok mai alkotásnak, de a hangulata nagyszerúen visszaadja a könyvet.

M_D

Beren Creative Commons License 2001.12.17 0 0 864
Szvsz a Dűne messiása volt a leggázosabb, a többi elmegy. Az X-ház könyveket meg nem újra kellene fordítani, hanem újry kellene írni... (:o)
Előzmény: nebamun (862)
Efreet Creative Commons License 2001.12.17 0 0 863
köszi az infot, akkor megveszem. csak el ne sikkadjon a kiadás, mint sok más sorozatnál, amit nagy lendülettel elkezdtek...
Előzmény: nebamun (862)
nebamun Creative Commons License 2001.12.17 0 0 862
Tegnap néztem a Duna Plazmában a Dűne messiását. Tényleg újrafordították! Olyan furcsa volt a szedése, meg annyira idétlen méretű volt a könyv, annyira zavartak a Heri Potteres cukorkák, meg feleségem annyira idegesen toporgott mögöttem, hogy nem tudom eldönteni mennyivel lett jobb, illetve jobb lett-e egyáltalán.
Ugyaolyan külsőre, mint az XYZ-házak, olyan ló nagy kötetek, amekkora magas könyvespolca nincs magyar embernek akinek 100-nál több könyve van otthon.
Az előszóban olyasmit pedzegettek, hogy egységes kiadásban az összes Dűnét megjelentetik, és az egységes fordítás miatt újrafordítják (!) őket.
Azért a Dűne maga szerintem nem volt rossz fordítás, de a többire csakugyan ráfér.
Mike76 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 861
Elsőre tényleg nehéz, és a fordítás sem az igazi, mégis érdemes elolvasni. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert Herbert hihetetlenül jól festi le benne a világot, amit megálmodott. Én egyfajta csomópontnak érzem ezt a könyvet a sorozatban: ide vezetnek az előző részek szálai, és innen indulnak ki a folytatások, mégis elkülönül a többitől.
Előzmény: nebamun (854)
BirdDog Creative Commons License 2001.12.15 0 0 860
Üdv mindenkinek!

Nemrég került feltöltésre az általam készített Dűné-vel foglalkozó weboldal és szeretném kikérni a véleményeteket... és ha tetszik a segítségeteket is.

Ha véleményetek van akkor a birddog@freeweb.hu címre írjatok.

Akit érdekel az oldal az a következő címen nézheti meg:

http://mechzone.ini.hu

(A Dűnével foglalkozó rész a szekciók/Dűne menüpont alól érhető el.)

melakov Creative Commons License 2001.12.14 0 0 859
Tegnap volt szerencsem HBO-n latni a Dune mini series utolso reszenek veget. Hat egeszen kiabrandito volt, szepen sminkelt fremenek, teljesen funkciotlan kosztumok...szornyu. Na persze itt ebben is megtalalhato volt szinte minden a Lynch fele filmbol, mind zeneben mind diszletben. Sejtesem szerint az egesz sorozat ilyen lehet..
Usul2 Creative Commons License 2001.12.14 0 0 858
Sziasztok!

A védett nők meglehetősen közepes szvsz de az alap 5let jó.
A dosadi kisérlet viszont nagyon bejött!
Az X házkönyvekről (most tudtam megvenni az A. házat 2. kiadás, a H meg jön karácsonyra :)):
háát... nem is tudom. roppant zavaró, hogy a 11. oldalon a H. báró azt mondja a pilótának: "gyáva kukac"??!!! szóval a fordítás sem remekelt néhány helyen...
folyamatosan zavarják össze a dolgokat a BG fajnemesítéséről nem tudják eldönteni a szerzők, hogy most 50 generáció vagy több száz...óta tart.
kicsit zavarosnak tartom az időpontokat benne főleg azokra a személyekre vonatkozóan akik szerepelnek a Dűnében is (pl. Fenring? grófot sokkal fiatalabbnak képzeltem a Dűne alapján valamint érdekes lesz, hogy lesz a BG "játékszere".

most ennyi

Üdv!

U

Előzmény: shaddam (857)
shaddam Creative Commons License 2001.12.14 0 0 857
Lélekvadász- egy db könyv még!?

Régóta tudom, hogy a magyar könyvkiadás összevissza működik, a terjesztésről már ne is beszéljünk; de hogy ennyi Frank Herberttől... GRRRRRR!

Előzmény: Abulafia (856)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.14 0 0 856
Hat vegulis eleg jo marketingfogas volt.
Egyebkent igen, az a White Plague.

Ami meg magyarul megjelent tole az a lelekvadasz ami szinten nem rossz de nem hagyott bennem maradando nyomot.

A.

Előzmény: shaddam (855)
shaddam Creative Commons License 2001.12.14 0 0 855
Védett nők- az eredeti címe Fehér Pestis, nem?( az előbbi szerintem elég olcsó poén- mintha párja volna a Védett Férfiaknak- ugyan már...)

Olvastam, és nem csalódtam a jó öreg Frankben:o)

Tud valaki egy listát adni, hogy mit érdemes még beszerezni tőle? (a Dűne-ciklust nehogy írjátok! ;o)

Előzmény: Abulafia (852)
nebamun Creative Commons License 2001.12.14 0 0 854
Ez nagyon érdekel. Áruld el, mi fogott meg az istencsászárban? Én azzal hagytam félbe a sorozat olvasását, nagyon megkínlódtam vele.
Én magyarul olvastam, esetleg eredetiben ennyivel jobb lenne...?
Előzmény: Mike76 (850)
Beren Creative Commons License 2001.12.14 0 0 853
Közben eszembe jutott, hogy mi a bajom még az X ház könyvekkel. Nektek nem tűnt fel, hogy telezsúfolták őket a Frank Herbert által írt darabok legjobb ötleteivel, figuráival? Mintha végignyálazták volna a FH-darabokat, és kigyűjtögették volna belőlük a legjobb részeket. Meg hogy amit egyszer már megtudtál a Dűne ciklusból, azt itt még huszonhatszor elolvashatod, nehogy elfelejtsd?...
Abulafia Creative Commons License 2001.12.14 0 0 852
Igen igen igen!
Mintha magamat hallanam.
Vegre egy valodi inyenc. (persze gondolom ez a topic tobbi olvasojara is igaz).
Az Istencsaszarnal mar tenyleg csak a Dosadi kiserlet jobb (vagy legalabb ugyanolyan jo). Meg esetleg a Vedett nok. Na ezt olvasta valaki? Nem sci-fi de nagyon nagyon jo.

A.

Előzmény: Mike76 (850)
Irulan Creative Commons License 2001.12.13 0 0 851
én már egy éve megvettem a A dosadi kísérletet, de még nem álltam neki...érdemes akkor?
bár most a Harkonnen-házat kezdtem el, majd utána..:-)
Előzmény: melakov (848)
Mike76 Creative Commons License 2001.12.13 0 0 850
Bár nem vagyok szakállas hobó, de nekem is tetszett. Persze én azon ritka emberek csoportjába tartozom, akik a Dűne Istencsászárát többször olvasták, mint magát a Dűnét, ezek után pedig azt hiszem érthető, ha a Dosadi is tetszik.
nebamun Creative Commons License 2001.12.13 0 0 849
Reggel, a szakállas hobónak a metrón, akivel az Örstől a Blaháig együtt utaztam. Iszonyat tömeg volt, meg jött be a hó, de mégis azt olvasta. Úgyhogy nagyon tetszhetett neki. El is határoztam, beszerzem én is.
melakov Creative Commons License 2001.12.13 0 0 848
Egyebkent Dosadi kiserlet valakinek teccet? Szerintem nagyon jo konyv.
Ghanima Creative Commons License 2001.12.13 0 0 847
Azé' a fényképet, főleg meg a filmet, nem a rádióújság fotósai csinálták... :-)) Nem mondom, írni nem tudnak igazán, meg a tördelés sem az erősségük, de filmkészítésben még csak nem próbálták ki magukat. Bár..., az ilyen all-round embereknél mit lehessen tudni.
üdv,
Ghanima
Előzmény: nebamun (846)
nebamun Creative Commons License 2001.12.13 0 0 846
A képet sajnos nem bírom hozzáprodukálni, pedig illik az egészhez: Stilgar és Jessica álldogál gondolom Tabr sziecs előtt, háttérben a műtermi homok, és lenyugvó nap. Épp a sárga lámpa van használatban, (ezen kívül ugye még van kék, piros, kék és zöld világítás). Stilgar mint egy sörbarát, puffadt hentes, Jessica meg csapzott háziasszony, ujjatlan (!!!) ruhácskában, hogy ne legyen olyan melege.
Előzmény: Ghanima (844)
Ghanima Creative Commons License 2001.12.13 0 0 845
Hehe!
Ha Beren=Efreet, akkor én meg = Abulafia!! Gondoltam, megnézem újra, mit is írt rólunk jó öreg krónikásunk, Frank Herbert. Mit tagadjam – ez a kedvenc kötetem... :-)
üdv,
Én...
Előzmény: Abulafia (838)
Ghanima Creative Commons License 2001.12.13 0 0 844
Drága Nebamun!
Köszönöm az opuszt :-) Nem is tudom, miért, de szinte egyből a MR állitólag megújult lapjára gondoltam... A Blikk tévéújságjának szerkesztői legalább tőlem kérdezősködtek Dűne-ügyben, mielőtt megírták volna a képaláírást. De tényleg!
A MR Részletes egyre inkább a suxxx kategóriájába kezd átcsúszni.
üdv,
Ghanima
Előzmény: nebamun (843)
nebamun Creative Commons License 2001.12.13 0 0 843
Akkor a Ghanima családi archívuma kedvéért pontos leszek:

RTV részletes 2001. december 17-23., 51.szám (Felelős kiadó: Magyar Rádió Rt)
35. oldal, bal felső sarok
2001. december 20. csütörtök, HBO 10.35: Dűne 2.

"Valóra vált végre sok sci-fi rajongó álma! Tizenhat évvel az első, kevésbé sikerült megfilmesítés után elkészült Frank Herbert regényfolyamának új változata. A háromrészes filmsorozat a regény által kreált titokzatos világot árnyaltabban fogalmazza újra. A távoli jövőben az ismert világokat egy császárság alatt egyesítik. Az uralkodóházak erős láncolatot alkotnak, melynek legerősebb tagja egy misztikus rend. A világok alkotta korona ékköve a Dűne, a végeláthatatlan homokvilág. E földön különleges tulajdonságú emberek, lények születnek. Háborúik és békéik lebilincselő történetét láthatjuk, amelyet tán a régi hercegek tanácsadója, Macchiavelli is csodálattal nézne..."

Szívesen kidekoráltam volna a megjegyzéseimmel, de annyira el van találva az egész, a mondatok kereksége, logikai felépítése, fonémák-morfémát zseniális egymásbaágyazása, hogy műrongálásnak éreztem volna bármilyen közbeszúrást.

Előzmény: Ghanima (837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!