Keresés

Részletes keresés

DiszkoszMMA Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7431

Köszönöm! Erre nem is gondoltam.

maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 1 7430

Akkor legalább a harmadik legyen vastagabb és azt tedd az elejére. Ja és akkor leszűkítettük a BLM-re mert az alfát nem ajánlják a hosszabbítós bevetésekre.

Előzmény: DiszkoszMMA (7429)
DiszkoszMMA Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7429

Köszönöm a gyors választ! Van már kettő 1,5 m2-es gumikábel hosszabító, már csak egy narancssárgát kell cserélni.

Előzmény: maseratisti (7426)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 1 7428

2000 Ft, egy 0 lemaradt

Előzmény: maseratisti (7427)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 1 7427

Csak ne azt a 200 Ft-os tesco-s narancssárgát. (mondjuk három normális hosszabbító nem kis pénz)

Előzmény: DiszkoszMMA (7425)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 1 7426

Kezdjük a pajzzsal. Mindegyik megy napelemmel, mindegyik kis lithium elemet tölt, de amiben cserélhető az elem, az tovább tart. MMA-ra  bőven jó az IWELD No redeye II, ami megbízható, könnyű, cserélhető elemes, és fekete változatban megkapod 11-ért (a színes kicsit drágább, de az sem vészes)

http://timarszerszam.hu/iweld-nored-eye-ii-blackbase-automata-hegeszto-fejpajzs/t

Gép tekintetben alfaweld vagy BLM simán jó. (Hetra nekem csak azért sötét ló, mert nem hallottunk róla hogy milyen a garanciális háttér. Amúgy ugyanúgy kínai mint a többi)

A használt 200-as HD az ugye magához képest jó árban van, de a garancia kérdés az necces. Ha rendesen használnád, akkor ha valami gond van, az fél év alatt tuti kijönne (1-2 hónap alatt is) Így inkább azt mondom vedd az alfát vagy a BLM-et.

Előzmény: DiszkoszMMA (7423)
DiszkoszMMA Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7425

Lemaradt, hogy a kerítés 40 fm hosszú és az elejétől még kb. 15m a dugalj. Szóval három 20m-es hosszabbítót össze kell dugnom.

maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7424

Ha szám alapján tudsz 2 ugyanolyan komplett kijelzőt rendeli, akkor szerintem ez lesz a megoldás.  (mivel nem tudom hogy hogyan működik, nem tartom érdemesnek a másfajtára vadászást, mert ugye vagy jó lesz vagy nem)

Reduktor fűtés, hát nem fogsz te olyan helyzetbe kerülni hogy nagyon kéne. Szerintem. 8-12 litereknél még nem kell.

Gáz. Hát én letesztelném először hogy annyi megy-e át amit a reduktor mutat. (tudod a pisztolyra tehető rotacső) Huzal nélkül, gomb megnyom. Ha nagyon nem annyi, akkor lehet keresgélni a gázszeleptől kezdve hogy hol szökik. Pisztolyon már az euró csatinál is szökhet, vagy lehet kilyukadva a gáz/áram kábel, vagy lehet koszos a közdarab ...

A másik hogy azért fényes varratot itt ne várj, mint az awinál, mert ugye eleve aktív gáz. Van a hegfürdő tetején "salak anyag" a huzal bevonatból, a gáz széntartalma miatt is, szóval a matt varratfelszín, nem hiba. Kicsit megdrótkefézed akkor pereg lefelé a szürke oxidréteg. 

Előzmény: Rahed Lee (7422)
DiszkoszMMA Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7423

Vásárláshoz szeretném a segítségeteket kérni. Ház körüli munkára szeretnék egy inverteres hegesztőt. Első körben 18 db kerítésoszlopot kellene visszahegeszteni, mert alapásás miatt ki lettek vágva. Majd teraszkorlát. Hegeszteni egyszer volt alkalmam középiskolás kormban. Már sokfajta munkát csináltam a ház körül, a hegesztést még nem próbáltam, de már szerettem volna és most lenne rá indok.

Végigolvasva itt a fórumban leírtakat ezeket néztem ki:

http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/hetra_inverteres_hegesztotrafo_mma_hetra180 40900,-Ft

http://www.megatool.hu/hegeszto_inverter_blm_1600_tm_6088?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link 44.200,-Ft

http://hegesztestechnika.net/spd/H-418707/ALFAWELD-MMA-160-inverteres-hegesztogep 42.900,-Ft

vagy ez használtan, amiről már itt is írtatok:

http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_egy_Iweld_HD_200_LT_Digital_inverteres_hegesztogep_garanciaval_53948702.htm?first=1 50.000,-Ft

Felhívtam, azt mondta a hölgy még fél év garancia van rá. Kétszer volt bekapcsolva, nagyobbat szeretnének vásárolni azért adják el. Rendesen működik, javítva még nem volt, engedni nem nagyon akart az árból.

Plusz vennék egy automata pajzsot és pálcát kb. összesen 60eFt-ot szánnék rá.

Kérdések:

Vegyek újat és egy automata pajzsot vagy vegyem a használtat és egy fix fejpajzsot? A fix pajzs felhajtható üveggel más munkáknál is jól jönne, hátha nem párásodik úgy , mint a szemüveg.

Az automata pajzsoknál van jelentősége, hogy napelemes csak vagy elemről is működik? Ha mindkettő és nincs benne elem akkor csak napelemről is működik? Ha nem használom napi szinten nem akarok úgy járni, hogy mondjuk 1 hónapig nem használom előkapom és az elem miatt nem tudom használni, mert cserélni kellene.

A munkák zöme jövő tavasszal lesz, amikor az Iweldre már lejár a garancia.

Azt, hogy mire használnám még a kerítésén korláton kívül, majd csak akkor derül ki, ha elkezdek hegeszteni és mennyire fog menni, tetszeni a munka. Gondoltam először bérlek, de bérelt géppel nem akarok gyakorolni.

A tudásom eddig körülbelül annyi amit itt olvastam.

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7422

Lezárandó ezt a részemről "profi" problémafeltárást, ma kora reggel még mielőtt eljöttem otthonról, kimentem a garázsba huzaltolót tesztelni.

Huzal nélkül próbáltam és jól láthatóan változik a sebesség az amper gomb tekergetésére. Ez a "probléma" kihúzva a hibalistáról :-)

A kijelzők előlapja nehezebbnek ígérkezik, mint ahogy gondoltam, lévén gyárilag egybe van csinálva a tokozással, ami egy pöttyet meglöttyedt a rejtélyes hőhatásra. Nem noname cucc, van márkája, típusszáma, gyári száma, teszt kódja stb. Lehet, hogy egyszerűbb lenne ez alapján rendelni 2 újat.

Ellenben ahogy vizslattam, azt látom, hogy mindkettőnek ugyanaz a típusszáma. Ezek szerint mégsem egy-egy komplett amper- és feszültségmérő lehet, hanem csak két egyforma digit kijelző és valahonnan a panelekről kaphat valami konvertált, szelidített jelet, nem csak simán rá van kötve a feszültség és áram kimenetre. Nézegettem az ebay-en, vannak ebben a méretben és márkában kimondottan amper- és voltmérők, azt hittem ilyen kellene. Azokat simán rá lehet kötni a hálózatra is. Ezek szerint nekem nem ilyenre lenne szükségem. De azért már óvatos vagyok az efféle kijelentésekkel :-)

Fűtött reduktorral érdemes foglalkozni? Mert valamit kell vennem és van a gépen kimondottan reduktorfűtésre szolgáló 36V-os csatlakozó aljzat.

És még egy kérdés. Azt mondta az eladó - aki hozzám hasonló jártassággal rendelkezett fogyós témában (vak vezetett világtalant) - hogy rossz a munkakábel, mert valamiért nem jön rajta elég gáz. Valamennyi jött, az hallható volt, de tényleg kevés. Szürke, kokszos volt a varrat.

Hol álljak neki a nyomozásnak? A mágnesszelep kattog, elvileg működik. Dugulást, vagy defektet keressek? Arra gondoltam, hogy megfúvatom a kábelt 2bar-ral és úgy talán ki tudom deríteni, hogy lyukas-e valahol. Az jellemző, hogy valami kosz kerülhet bele?

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7421

Ezt vettem meg, 60-ért palack és reduktor nélkül:-)

Előzmény: Törölt nick (7419)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7419

nem tudom hol laksz de ez nem lett volna rossz vétel, talán még engedtek is volna belőlle.

http://www.jofogas.hu/veszprem/Jasic_MIG_200_Inverteres_hegeszto_53726687.htm?first=1

Előzmény: Rahed Lee (7416)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7418

szia, acélnál próbáltam tekergetni a legalsó folytás potit de nem vettem észre semmi változást.

a hegesztés nélküli huzalsebességre nem emlékszem, én mindig a huzalbefüző gombal  füztem be a huzalt.a kijelzők akkor mutatták az értékeket amikor hegesztettem, ugy mint most az alfaweld 185 nél.

az hogy most 001 az nem számit szerintem , nekem is volt ilyen, de volt mikor lement 000 ra ez szerintem nem hiba.

régebben láttam a jófogáson 120 ért kitünő állapotu jasic mig 200 at amin addig gondolkoztam amig más el nem vitte,,,,

mondjuk nekem az alfaweld mig mma 185 mindent lefed amire használom.

Előzmény: Rahed Lee (7416)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7417

Úgy érzem, Te már kapásból levetted, hogy én vagyok a "nagyonhülye" :-)

Előzmény: Törölt nick (7408)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7416

Tervezem alura tuningolni. Akkor ennek a gombnak az állása teljesen mindegy acélnál?

Nálad is így működött, hogy hegesztés nélkül mindig ugyanazzal a sebességgel ment a huzal?

Ebben sem szimpla digit kijelző van, hanem feszültség és ampermérő, vagyis alapon nullát mutat, csak hegesztéskor mutatja a valós értéket? Nálam bekapcsolásnál, bekötött kábellel ezt mutatja az ampermérő:" -00.1" - ez normális?

Most több kérdés nem jut eszembe :-)

Előzmény: Törölt nick (7414)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7415

A volt emelésével szélesebb varratot kapsz

Az amperrel a huzalsebességet és a beolvadàst àllitod

Előzmény: Rahed Lee (7412)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7414

A legalsò az a folytàs alunàl szàmit.én soha nem hasznàltam

Előzmény: Rahed Lee (7410)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7413

Köszi, amíg posztoltam, addig válaszoltál:-)

Előzmény: maseratisti (7411)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7412

Ez az a gomb, amit kapásból huzalsebességnek néztem. Csak tudnám miért. Grafikus létemre megfejthettem volna a piktogrammot. Ez most akkor mire szolgál?

Ez meg a lesült ábrázata:

maseratisti Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7411

A huzalsebesség ugyanaz mint az A (tehát ezzel állítod). A V potival finomszabályzod, az induktivitással meg keményebb vagy lágyabb ívet állítod be

Tehát azt javaslom mérd meg a huzalsebességet (középső poti) maximumon kb 13-15 m-t tudnia kell percenként. Ezen a gépen (kicsit zavarba ejtő) hogy ezt amperben fogja írni a kijelző, meg voltban. Nem árt azért lemérni hogy az egyes fokozatokhoz ez m/percben mi, bár igazából nem kell hogy tudd. Lényeg hogy hamar hozzászoksz szerintem mit hová állítva milyen eredményt kapsz.

Jobbik eset ha ez ember a gyenge láncszem :-) Az hamar kiküszöbölhető. :-)

Ha a kijelzőn látsz egy 90A meg 18,5 V körüli értékeket akkor helyes tartás esetén elég korrekt varratot kapsz mondjuk egy 2-es anyagon

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7410

A gomb felirat, amit én huzalsebességnek véltem: "intuctance", vagyis induktivitás. Ezek szerint a huzalsebességet nem is lehet külön állítani? Ez akkor mire szolgál?Lehet, hogy nincs is semmi baja, csak én vagyok ennyire hülye? Ennek a verziónak nagyon örülnék

Előzmény: Törölt nick (7406)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7409

:-))

Előzmény: Törölt nick (7408)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7407

A cégnél van olyan gép (Merkle) ami hasonlókat produkál, akkor jön "rendesen" a drót mikor hegeszt.

Előzmény: Rahed Lee (7403)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7406

szia, a jasicnál az amperral megy a huzal is, a voltal nem. szerintem valami műhelytűz érhette hogy ennyire megégett

Előzmény: maseratisti (7404)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7405

Maximum állásban vagy 13-15m huzalnak le kell jönnie.

Előzmény: maseratisti (7404)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7404

Van olyan gép aminél a V poti is beleszól a huzaltolásba.  (más értéket ad neki, mint valami szorzó)

Nézd meg minimumon és maximumon is. Ha van különbség akkor nincs gond

Remélem ez lesz (esetleg valami hiba a potiban a hőtől) 

Előzmény: Rahed Lee (7403)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7403

Hát lehet, hogy mégsem csináltam jó boltot :-(

Most értem haza, mindjárt nekiláttam a garázsban egy kicsit tesztelgetni, csak így szárazon. Szerintem a huzaltoló vezérléssel valami gond van. Hiába tekergetem a potméterét, nem változik a huzalsebesség. Először próbálgattam huzal nélkül, majd befűztem a huzalt is, de a helyzet ugyanaz. Még sohasem volt fogyós gépem, de gondolom a hozaltoló két szélső értéke között, kellene, hogy lássak különbséget.

Kicsit (nagyon) pipa vagyok.

Pete-weld Creative Commons License 2016.09.04 0 0 7402

Gratulálok az új géphez :)

Várom az átalakulást :)

Előzmény: Rahed Lee (7388)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.03 0 0 7401

Jóvanna. Látom ismersz már :-)

De most tényleg valami egyszerű megoldásokban gondolkozom. Bár mindig így indult. 

Előzmény: Mnagy (7399)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.03 0 0 7400

értem, köszi

Előzmény: Mnagy (7398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!