Keresés

Részletes keresés

soldier22 Creative Commons License 2002.08.03 0 0 3301
2002. augusztus 1. [NEWS] ROCKINFORM

A Rockinform magazin aktuális száma (2002. július-augusztus) kétoldalas interjút közöl Ákossal, a zenekari a megújulás, a maxi és a készülo album kapcsán.

Előzmény: zzzzz1 (3300)
zzzzz1 Creative Commons License 2002.08.02 0 0 3300
jó reggelt Mindenkinek!
már közeledik a csapásmérő Ákos tyúrné újabb állomása, hajrá Debrecen, ott leszünk mi is.
ha valaki szeretne velünk jönni /aki képes elviselni bennünket/ szeretettel várjuk.
aug.10 szombat, indulás 12.00 óra fele, nyugati pályaudvar /ha minden igaz/
mivel nem tudom, hogy a Janó mikor fog beírni a találkozással kapcsolatban, így eme feladatot magamra vállalom
ha lesz pontos hely és pontos idő a találkozóval kapcsolatban írok
z.
ákos tyúrné ákos tyúrné ákos tyúrné ákos tyúrné

programok:
- a bonanza banzai éltetése
- bonanza dalok éneklése
- tyúrnémagnó hallgatása
- ákos éltetése
- ákos dalok éneklése
- ákos koncert megtekintése /kihagyhatatlan kúltúrális esemény!/
- utána állítólag a debreceni barátaink, igazi ős-fanok, készülnek valami bulival is, de ez még folyamatban van
- kattogó vonatozás
- a többi utas szemrehányó tekinteteinek elviselése
- evés-ivás-tombolás-éneklés-ugrálás-beszélgetés-jókedv-öröm-ünneplése ama nagy dolognak, hogy ákost ismerhetjük és dalol és koncertezik

szóval mindenkit szeretettel várunk,
még valami, bár nem ákossal összefüggő a dolog, de hátha tud valaki segíteni nekem:
a cure koncerttel kapcsolatban, igen jó volt a koncert, természetesen esett az eső is, nem tudja valaki megszerezni a koncertet kazettán?

visszatérve ákosra:
mivel a koncert sportcsarnokban lesz, de ugye már megszoktuk, hogy nincs koncert eső nélkül, ezért kitaláltuk, hogy hogy is lesz ez az esős dolog, szóval: vagy be fog ázni a sportcsarnok, vagy pedig szét fognak szakadni a vizvezetékek, hogy ezt a tyúrnéállomást se ússzuk meg eső nélkül

na bocsi, ha túl sokat írtam volna, z.
ákos, ákos a mezőn
ákos, ákos a mezőn
ákos, ákos a mezőn áll !

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 3299
Nincs mit.
buyakasha: elég, ha a híreket visszaolvasod, ott van minden. Sajnos a belső oldalakat nem érdemes megnyitni. Szépen van megcsinálva, csak a tartalom hiányzik.
(Tudom, csináljak jobbat... :)

Kev

Előzmény: buyakasha (3298)
buyakasha Creative Commons License 2002.08.01 0 0 3298
Kosz az infot, Kevlar. Elekzedtem en is eloszor durni az akos.hu-t, de valahogy belegabalyodtam...:)))

b

Előzmény: Törölt nick (3288)
falum Creative Commons License 2002.08.01 0 0 3297
Kevlar, tenk jú veri mács az infokért

falum

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3296

Köszike!
Előzmény: nep-tune (3294)
Szigi101 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3295
Szerdán, 2002. július 31-én este Philip vendége lesz Ákos a VIVA+ magyar zenetévé Izé című műsorában
Előzmény: nep-tune (3294)
nep-tune Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3294
"Zene, Szöveg & Hangszerelés - Ákos"
Fabe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3293
több mint v.színű, hogy akosh...
Előzmény: Törölt nick (3292)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3292

Ez rendben van, de az nincs írva, hogy magát a zenét ki írta?

Előzmény: Fabe (3291)
Fabe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3291
album version:
- ákos - ének, vokál, billentyűs hangsz.,program
- gitárok - madi
- bass - samu
rádio version: hauber zsolt
Előzmény: Törölt nick (3290)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.30 0 0 3290

Épp ma hallottam az új számot egy bevásárlóközpontban, asszem' a Juventuson.

Szerintem egyébként egész jó lett, a zene, és a szöveg egyaránt, csak abből a "reppelős" részből kellett volna kevesebb...valahogy úgy elnyújtja, és aztán jól agyoncsapja az egészet.
De végeredményben nem olyan rossz...

Kedves maxi-tulajdonosok, nem tudná nekem valaki leírni, hogy kinek a szerzeménye a dal zenéje?

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3289
Továbbá, falum: Szigi101 2928-as hozzászólásában leírta a Sportsziget dallistát, katt ide.
Ez augusztusra annyit fog változni, hogy bekerül az Alig hitted is.

Üdv, az új lakóknak! :)

Kev

Előzmény: falum (3287)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3288
Sziasztok!
Mindenki nyaral??? :)
buyakasha:

"A zenekar két új tagja Kékkői Zalán gitáros és Bánfalvi Sándor dobos."
"Zalán 1974. július 31-én, Budapesten született. Az Ákos-produkció gitártechnikusa, Koppány János ajánlása nyomán vett részt a hónapokig tartó meghallgatásokon. A zenekar gitárosi posztjára több, mint tíz gitáros közül került kiválasztásra. Korábban a Psycho nevű rockzenekarban zenélt, amelynek alapító tagja is volt, a Smith's & Session nevű formációval pedig az Omega előzenekaraként játszott a Népstaidonban. A Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként olyan tanárai voltak, mint Póka Egon, Maróthy Zoltán, Tobola Csaba, Kormos János, Babos Gyula és Tornóczky Ferenc. Zalán fotogenitása szerénységgel párosul: a zenekar máris ráragasztotta a Babaarc csúfnevet."

"Bánfalvi Sanyi 1978. április 5-én - csaknem pontosan tíz évvel Ákos után! - született Budapesten. Tizenkét éve dobol, Berdisz Tamás tanítványa. Az évek során több csapatban is játszott, jelenleg a Neck Sprain tagja, velük a harmadik albumot készíti. Szigorú, pontos, kemény dobos, a próbák során elnyerte a Lex Alex (Sándor, a Törvény) becenevet."
(forrás: akos.hu)

Kev

Előzmény: buyakasha (3286)
falum Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3287
júl.28-án este hallgattam a beszélgetéstÁkossal a Danubiuson, és mivel 5 éve(!!!) nem voltam koncereten (sajnos) döbbenettel hallgattam, hogy az alapművet a Hello-t nem játsza. Eléggé szomorú dolog.

A siófoki ill. a székesfehérvári bulikra úgy nézki ,hogy eljutok. Kiváncsi lennék arra, hogy milyen fontos dalokat hagy ki a műsorból.

buyakasha Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3286
Hello!

Meglehetosen uj vagyok a tpikban, udv mindenkinek!
Egy Magyar Hirlapos, eleg alapos cikkben olvastam, hogy a zenekar tobb ponton megujult. Meg tudnatok nekem irni, hogy melyik poszton ki lett az uj ember?

Koszi.

b

Előzmény: _Zoltán_ (3278)
soldier22 Creative Commons License 2002.07.26 0 0 3285
Hírek a honlapról!!!

2002. július 26. [NEWS] HAJRÁ, MAGYAROK!

A Danubius Rádióban a Hajrá, magyarok! című adás vendége lesz Ákos. Most vasárnap, 2002. július 28-án 21 és 22 óra között hallható Abaházi Csaba műsorvezetővel rögzített beszélgetése, több részletben.

Az ALIG HITTED még nem szerepel a Danubius kívánságlistáján, mégis sokan kérik a dalt. Aki szeretné a rádióban rendszeresen hallani ezt a felvételt, az hívja a Danubiust a 4526161-es budapesti számon, hétköznap 17 és 18 óra között. (A Rádió Bridge már rendszeresen játssza, és várhatóan a Rádió 1 is repertoárra veszi az ALIG HITED-et.)

Bár még csak kétnapos a kiadvány (és a nyári álmát alvó kereskedelem sem áll a helyzet magaslatán...), az ALIG HITTED a Mahasz kislemez-listájának 3. helyén nyitott!!! (A Kislemez Top 20 a heti kislemezeladások és 18 rádió játszási adatainak összesítésével készül minden hét HÉTFŐjén...)

Előzmény: inyourroom (3284)
inyourroom Creative Commons License 2002.07.24 0 0 3284
A Tainted Love-nak a Soft Cell nem a szerzője, csak az egyik előadója - az eredeti előadó asszem Gloria Jones volt az '50-es/'60-as évek környékén. Más kérdés, hogy a többség - én is - nyilván a Soft Cell verziót ismeri, és Manson is azt vette alapul.
Előzmény: strange-judy (3283)
strange-judy Creative Commons License 2002.07.23 0 0 3283
Kedves LoReNa! A Tainted Love szerzője a Soft Cell!

Ugye, hogy nem is olyan szörnyű az a húsdaráló!
Ott is jó emberek vannak!

Üdv mindenkinek!

LoReNa Creative Commons License 2002.07.23 0 0 3282
valaki megmondaná nekem léccike, hogy a manson-féle tainted love eredetileg kitől született? kössz!
TMK Creative Commons License 2002.07.23 0 0 3281
akkor itt is bocsánatot kérek mert én is beletartozok abba a "húsdarálóba" :) bocsánat
Előzmény: Törölt nick (3280)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 3280
Sziasztok!
Hogy van az, hogy a keretprogram címkéje "Akosh-Vertigo", a CD címkéje pedig "Conquistador"? Ezek kis apróságok, amikre lehetne figyelni. Tudom, csináljak jobbat... :)
Más! Azt hiszem, hogy _Zoltán_ említette, hogy bizonyos rajongók nagyon durván viselkednek a koncerten. Ez engem is zavar néha (általában én is a húsdarálóba megyek :), de nekem mindig jól esik, hogy bocsánatot kérnek, pacsit adnak, stb., ha nekem jönnek. Értitek, ugye mire gondolok? :)

Kev

totyus Creative Commons License 2002.07.22 0 0 3279
Lehet az idő is, de azért nem "vesztek össze" teljesen, így akár későbbi dalokban is előfordulhat Madi. Vagy ha pl. kreál valami zeneszámot Ákinak ( Dúdolni halkan, Ilyenek voltunk? ), és Ákinak teccik, akkor miért ne?
Szerintem csak a folyamatos munkakapcsolat "fáradt el" köztük, egy ilyen kis móka pedig nem igényli ezt.
SZVSZ.
Előzmény: _Zoltán_ (3278)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.07.19 0 0 3278
Nagyon jó kérdés, gondolom még az év legelején, de mindenképpen Zalán érkezése előtt vehették föl a gitárt, ezért volt a közreműködő Madi.
Előzmény: Szigi101 (3277)
Szigi101 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 3277
Az hogy van, hogy a Madi gitározik az album verzióban?
Előzmény: Gyak (3276)
Gyak Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3276
dankesőn.
Előzmény: nep-tune (3275)
nep-tune Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3275
A maxi már a boltokban van, pontosabban az első adag már el is fogyott a boltokból. Ma ment ki a második adag.

Puszika:

Reni

Gyak Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3274
ok

de akkor az on kérdésemre is váalszolhatnál akár: azaz mikor van boltban ez a maxi? már ha tudod esetleg
thx

Előzmény: soldier22 (3273)
soldier22 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3273
Gyak
Nem oktattalak ki a szakmádban. Nem is tudom, mi a szakmád.
De annyit biztosan értesz, hogy ez csak egy példa volt. (OK, rossz példa: megnéztem, majdnem 50 milló dolcsiból csinálták és csak 10 jött vissza belőle...)
De az állítás ettől még igaz. Itt az ominóz mondat a korábbi hozzászólásomból. Helyettesítsd be a kedvenc, értékes ÉS sikeres filmed címét (szigorúan a szakmád ítélete alapján, hihi):
"Ezzel az erővel az (...) igaz érzelmeknek, stb. tilos lenne megjelenniük például az .... című filmben, mert tömegsiker lett belőle. Ettől persze ez a film nem lett értéktelen."

Ugye hogy érted te, ha akarod.

Előzmény: Gyak (3272)
Gyak Creative Commons License 2002.07.17 0 0 3272
Ja és vangelis blade runner lemeze is nagyobb anyagi siker volt mint a film és később a rendezői változat együttvéve. ez áll az 1492-re is amely szvsz mocsokszar lemez a teljes munkásásgát figyelembe véve és filmzeneként is a Chariots meg a BR mögött kullog.

Ja on: most akkor mikor lesz boltokban ez az Ákos maxi? Mondjuk Haubertől kiráz a hideg, de az új szám érdekel...

Előzmény: Gyak (3271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!