A Rockinform magazin aktuális száma (2002. július-augusztus) kétoldalas interjút közöl Ákossal, a zenekari a megújulás, a maxi és a készülo album kapcsán.
jó reggelt Mindenkinek!
már közeledik a csapásmérő Ákos tyúrné újabb állomása, hajrá Debrecen, ott leszünk mi is.
ha valaki szeretne velünk jönni /aki képes elviselni bennünket/ szeretettel várjuk.
aug.10 szombat, indulás 12.00 óra fele, nyugati pályaudvar /ha minden igaz/
mivel nem tudom, hogy a Janó mikor fog beírni a találkozással kapcsolatban, így eme feladatot magamra vállalom
ha lesz pontos hely és pontos idő a találkozóval kapcsolatban írok
z.
ákos tyúrné ákos tyúrné ákos tyúrné ákos tyúrné
programok:
- a bonanza banzai éltetése
- bonanza dalok éneklése
- tyúrnémagnó hallgatása
- ákos éltetése
- ákos dalok éneklése
- ákos koncert megtekintése /kihagyhatatlan kúltúrális esemény!/
- utána állítólag a debreceni barátaink, igazi ős-fanok, készülnek valami bulival is, de ez még folyamatban van
- kattogó vonatozás
- a többi utas szemrehányó tekinteteinek elviselése
- evés-ivás-tombolás-éneklés-ugrálás-beszélgetés-jókedv-öröm-ünneplése ama nagy dolognak, hogy ákost ismerhetjük és dalol és koncertezik
szóval mindenkit szeretettel várunk,
még valami, bár nem ákossal összefüggő a dolog, de hátha tud valaki segíteni nekem:
a cure koncerttel kapcsolatban, igen jó volt a koncert, természetesen esett az eső is, nem tudja valaki megszerezni a koncertet kazettán?
visszatérve ákosra:
mivel a koncert sportcsarnokban lesz, de ugye már megszoktuk, hogy nincs koncert eső nélkül, ezért kitaláltuk, hogy hogy is lesz ez az esős dolog, szóval: vagy be fog ázni a sportcsarnok, vagy pedig szét fognak szakadni a vizvezetékek, hogy ezt a tyúrnéállomást se ússzuk meg eső nélkül
na bocsi, ha túl sokat írtam volna, z.
ákos, ákos a mezőn
ákos, ákos a mezőn
ákos, ákos a mezőn áll !
Nincs mit.
buyakasha: elég, ha a híreket visszaolvasod, ott van minden. Sajnos a belső oldalakat nem érdemes megnyitni. Szépen van megcsinálva, csak a tartalom hiányzik.
(Tudom, csináljak jobbat... :)
Épp ma hallottam az új számot egy bevásárlóközpontban, asszem' a Juventuson.
Szerintem egyébként egész jó lett, a zene, és a szöveg egyaránt, csak abből a "reppelős" részből kellett volna kevesebb...valahogy úgy elnyújtja, és aztán jól agyoncsapja az egészet.
De végeredményben nem olyan rossz...
Kedves maxi-tulajdonosok, nem tudná nekem valaki leírni, hogy kinek a szerzeménye a dal zenéje?
Továbbá, falum: Szigi101 2928-as hozzászólásában leírta a Sportsziget dallistát, katt ide.
Ez augusztusra annyit fog változni, hogy bekerül az Alig hitted is.
"A zenekar két új tagja Kékkői Zalán gitáros és Bánfalvi Sándor dobos."
"Zalán 1974. július 31-én, Budapesten született. Az Ákos-produkció gitártechnikusa, Koppány János ajánlása nyomán vett részt a hónapokig tartó meghallgatásokon. A zenekar gitárosi posztjára több, mint tíz gitáros közül került kiválasztásra. Korábban a Psycho nevű rockzenekarban zenélt, amelynek alapító tagja is volt, a Smith's & Session nevű formációval pedig az Omega előzenekaraként játszott a Népstaidonban. A Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként olyan tanárai voltak, mint Póka Egon, Maróthy Zoltán, Tobola Csaba, Kormos János, Babos Gyula és Tornóczky Ferenc. Zalán fotogenitása szerénységgel párosul: a zenekar máris ráragasztotta a Babaarc csúfnevet."
"Bánfalvi Sanyi 1978. április 5-én - csaknem pontosan tíz évvel Ákos után! - született Budapesten. Tizenkét éve dobol, Berdisz Tamás tanítványa. Az évek során több csapatban is játszott, jelenleg a Neck Sprain tagja, velük a harmadik albumot készíti. Szigorú, pontos, kemény dobos, a próbák során elnyerte a Lex Alex (Sándor, a Törvény) becenevet."
(forrás: akos.hu)
júl.28-án este hallgattam a beszélgetéstÁkossal a Danubiuson, és mivel 5 éve(!!!) nem voltam koncereten (sajnos) döbbenettel hallgattam, hogy az alapművet a Hello-t nem játsza. Eléggé szomorú dolog.
A siófoki ill. a székesfehérvári bulikra úgy nézki ,hogy eljutok. Kiváncsi lennék arra, hogy milyen fontos dalokat hagy ki a műsorból.
Meglehetosen uj vagyok a tpikban, udv mindenkinek!
Egy Magyar Hirlapos, eleg alapos cikkben olvastam, hogy a zenekar tobb ponton megujult. Meg tudnatok nekem irni, hogy melyik poszton ki lett az uj ember?
A Danubius Rádióban a Hajrá, magyarok! című adás vendége lesz Ákos. Most vasárnap, 2002. július 28-án 21 és 22 óra között hallható Abaházi Csaba műsorvezetővel rögzített beszélgetése, több részletben.
Az ALIG HITTED még nem szerepel a Danubius kívánságlistáján, mégis sokan kérik a dalt. Aki szeretné a rádióban rendszeresen hallani ezt a felvételt, az hívja a Danubiust a 4526161-es budapesti számon, hétköznap 17 és 18 óra között. (A Rádió Bridge már rendszeresen játssza, és várhatóan a Rádió 1 is repertoárra veszi az ALIG HITED-et.)
Bár még csak kétnapos a kiadvány (és a nyári álmát alvó kereskedelem sem áll a helyzet magaslatán...), az ALIG HITTED a Mahasz kislemez-listájának 3. helyén nyitott!!! (A Kislemez Top 20 a heti kislemezeladások és 18 rádió játszási adatainak összesítésével készül minden hét HÉTFŐjén...)
A Tainted Love-nak a Soft Cell nem a szerzője, csak az egyik előadója - az eredeti előadó asszem Gloria Jones volt az '50-es/'60-as évek környékén. Más kérdés, hogy a többség - én is - nyilván a Soft Cell verziót ismeri, és Manson is azt vette alapul.
Sziasztok!
Hogy van az, hogy a keretprogram címkéje "Akosh-Vertigo", a CD címkéje pedig "Conquistador"? Ezek kis apróságok, amikre lehetne figyelni. Tudom, csináljak jobbat... :)
Más! Azt hiszem, hogy _Zoltán_ említette, hogy bizonyos rajongók nagyon durván viselkednek a koncerten. Ez engem is zavar néha (általában én is a húsdarálóba megyek :), de nekem mindig jól esik, hogy bocsánatot kérnek, pacsit adnak, stb., ha nekem jönnek. Értitek, ugye mire gondolok? :)
Lehet az idő is, de azért nem "vesztek össze" teljesen, így akár későbbi dalokban is előfordulhat Madi. Vagy ha pl. kreál valami zeneszámot Ákinak ( Dúdolni halkan, Ilyenek voltunk? ), és Ákinak teccik, akkor miért ne?
Szerintem csak a folyamatos munkakapcsolat "fáradt el" köztük, egy ilyen kis móka pedig nem igényli ezt.
SZVSZ.
Gyak
Nem oktattalak ki a szakmádban. Nem is tudom, mi a szakmád.
De annyit biztosan értesz, hogy ez csak egy példa volt. (OK, rossz példa: megnéztem, majdnem 50 milló dolcsiból csinálták és csak 10 jött vissza belőle...)
De az állítás ettől még igaz. Itt az ominóz mondat a korábbi hozzászólásomból. Helyettesítsd be a kedvenc, értékes ÉS sikeres filmed címét (szigorúan a szakmád ítélete alapján, hihi):
"Ezzel az erővel az (...) igaz érzelmeknek, stb. tilos lenne megjelenniük például az .... című filmben, mert tömegsiker lett belőle. Ettől persze ez a film nem lett értéktelen."
Ja és vangelis blade runner lemeze is nagyobb anyagi siker volt mint a film és később a rendezői változat együttvéve. ez áll az 1492-re is amely szvsz mocsokszar lemez a teljes munkásásgát figyelembe véve és filmzeneként is a Chariots meg a BR mögött kullog.
Ja on: most akkor mikor lesz boltokban ez az Ákos maxi? Mondjuk Haubertől kiráz a hideg, de az új szám érdekel...