Taxi jobb! Csak mondani kell, hogy szülni mennél! Nekem szombat délelőtt 10 percen belül itt volt. 3-5 perces fájásoknál, negyedik babánál. Fél 10-kor indultunk, 11-re baba a kezembe ( adminisztráció 45 perc!)
Szóval nyugi beértek!
Max egy vastag törülközőt vigyél magaddal, és a taxiban arra ülj. Így tuti a sofőr is nyugodt, hogy véletlenül sem vizezed össze az autóját!!
( Eddig velem iylenkor nagyon rendesek voltak a taxisok! )
A taxis diszpécsernek híváskor kell mondani, hogy szülni mennél, és hogy folyik-e a magzatvíz. Taxit akkor hívjál, ha 10-15 perc körüli, nem szűnő fájások vannak (akár derék szaggatás, akár menstruációs görcs, akár hasgörcs, akár csak fájdogálás), illetve ha csak szivárog a magzatvíz (felül repedt meg a burok). Ha a magzatvíz elfolyt, mert a méhszájnál repedt meg a burok, vagy akár 10 percnél gyakrabban jönnek a fájások, mentőt hívjál. Ha a terminusig nem indul el a szülés, akkor beszéld meg az orvosoddal, hogy inkább legyél bent a kórházban szerintem. A barátnő jelenléte nagyon jó ötlet. A betétekre meg amit Merci mondott. És nyugalom, ez a fő!
Hát előre semmit nem lehet tudni, h hogy indul, te mit fogsz érezni, stb. Én 3 gyereket szültem, mindhárom tök más volt. Az első 2 óra alatt kibújt (volna - de császároztak) elfolyt a magzatvíz, pánikoltam, a 2.nál egyből 5 perces fájásokkal indultunk, viszonylag nyugis voltam, a magzatvíz nem folyt el, csak a kitolási szaknál csípte el a doki a burkot, kb. 7 óra volt első fájástól számítva, sima szülés, a 3. meg kb. 5 óra, magzatvíz nem folyt el, még nyugisabb voltam, alig akartam felmenni a szülőszobára, még előbb összepakoltam, stb., császár volt.
A mentősök hozzáállása no komment, elvileg minden hülye részeghez/drogoshoz is kötelességük kimenni, bízz benne, h most mikor kell, nem ez a csapat lesz. Tuti megoldás nincs sajna... : ( drukkolok, h minden rendben menjen!
Elvileg a gyerekkel minden OK, fejvégű, nem készülök "problémára" csak rossz tapasztalatom volt a mentővel. Tudom, hogy nem taxi, egyébként a kórházam nem a legközelebbi, viszont annyival a többi sincs közelebb (aki pesti, és kicsit ismeri a környéket: a Harminckettesek teréről (Nagykörút-Barosss u. sarok) kell eljutni a Sote 2. Női klinikájára (Üllői út, a Klinikák metrómegállónál). Azt is tudom, hogy a magzatvíz vagy elmegy vagy nem, de első szülés lesz és lövésem nincs, mire számítsak, rögtön olyan görcsökre, amitől megzavarodom, és kapkodok, vagy szép nyugis szitura, amikor esetleg 3 taxissal is elalkudozom, hogy ugan már, visgyen el valaki, fiúk, nem is folyik a magzatvíz és becsszóra nem is fog... És ha a mentők azt mondják a telefonba, hogy hívjak taxit? Mert azon a bizonyos vérzős hajnalon (ha nem is telefonon) de ezt mondták. Őszintén, marha szar volt tudni, hogy nekem van igazam, kórházba kell jutnom de saját erőből már nem tudok, ezek a f*szfejek meg poénkodnak és hülyének néznek. Addig tényleg nem vettek komlyan, amíg el nem ájultam másodszor is. Ja és lassan jöttek, mint a tetű. Hajnalban, hétvégén, forgalom nem volt. Tudtam, hogy meghalno nem fogok, de ők nem tudhatták, mert az egész történetet nem adtuk elő a diszpécsernek, csak a drámaibb pontokat, mert úgy hatásosabb (vérzés, ájulás - ez akár méhen kívüli terhesség is lehet, az meg életveszélyes állapot, és így is vagy 40 perc és 2 telefon kellett a sikerhez - vagyis egy mentőhöz 2 ápolóval). Na mindegy, nem sírok. Csak szeretnék valami tuti megoldást találni.
Mentőt abban az esetben hívj, ha mindegy, melyik kórházba visz, ill. ha a körzetes kórházban tervezel amúgy is szülni, uis a mentő nem taxi, ők az ügyeletes kórházba fognak vinni, vagy a legközelebb eső körzetesbe. Ill. ha gond van, akkor inkább a mentő, mint a taxi. Ha sima szülésre készülsz, nem koraszülés, nem vérzel, fejvégű a gyerek, nincsenek tolófájásaid, sztem nyugodtan hívhatsz taxit, vigyél 1-2 nagy frottírtörülközőt, és arra ülj, h ne piszkold be a taxi ülését. Vagy lehet kapni dm-ben, rossmanban, tescoban, auchanban például eldobható pelenkázóalátétet, aminek az egyik fele nejlonos, 10 db-os csomagban, azt is rakhatsz magad alá egyet-kettőt. A többi meg jól jön a bébinél majd, el fogod tudni használni : )
Amúgy egyáltalán nem törvényszerű, h elfolyik a magzatvíz, van h csak a vajúdás közben folyik el, van h így indul, de van h az orvos csípi el a magzatburkot a kitolási szak előtt. A köldökzsinór többnyire akkor eshet előre, ha faros (medencevégű fekvésű) a gyerek, és nincs beilleszkedve a szülőcsatornába a feneke. Az h készenlétben "tartasz" egy bnőt, akit bármikor riaszthatsz, jó ötlet : ))
Szerintem a mentőnek főleg ha megindul a szülés kutyakötelező elvinni téged , és amikor véreztél se így kellett volna hozáállniuk a helyzethez , arról nem is beszélve, hogy lényegesen gyorsabban beér a kórházba mint bármelyik civil kocsi vagy taxi. Ha valaki ott van melletted , az mindenképpen jó és szerintem kell is a barátnő aki segít és alkalomadtán megnyugtat !!
Szerintem hívd ki a mentőt, BKV-vel mégse mehetsz, a taxis meg tényleg nem örülne a magzatvíznek mondjuk. Ha nagyon szükségtelennek érzik, max kapsz számlát, de biztonságban beérsz. Egyébként nekünk felhívták a figyelmet rá, hogy ha elfolyt a magzatvíz, akkor is mentő, ha jól vagyok és kocsival is 10 perc, mert előreeshet akár a köldökzsinór, és az nagy gond.
Sziasztok! Igen nagy problémám van (legalábbis nekem annak tűnik). Talán volt valaki hasonló helyzetben és tudtok segíteni. Hamarosan (heteken belül) szülök, és fogalmam sincs, hogy jutok el a kórházba (ami egyébként BKV-val kb. 20 perc...) Kocsi nincs a családban és senki ismerőst sem szeretnék ezzel terhelni. De a nagyobb baj, hogy sanszos, hogy a férjem külföldön lesz éppen, amikor megndul a dolog (3 napra kell elutaznia kb. abban a 2 hétben, amikor valószínűleg szülök). Mi ilyenkor a megoldás? Hívjak mentőt? Akkor is, ha nincs "baj" csak simán elindul a játszma? (Egyszer már jól leteremtettek, mert kihívtam őket, mert erősen véreztem, kocsi sehol, tudtam, hogy orvos kell, és elájultem... na először el sem hitték, hogy elájultam, kelletlenül közölték, hogy álljak fel és sétáljunk, mire felálltam és újra elestem...) Szóval elvisz a mentő, ha simán felhívom a 107-et és megmondom, hogy szülök, vigyenek be a cuccaimmal együtt? Vagy hívjak taxit? De nem hagy az ott, ha folyik mondjuk a magzatvíz, mert esetleg összepiszkítanám a kocsit? Napközben nem is olyan gáz, de az éjszakától félek. Valószínűleg idehívom egy barátnőmet, hogy pásztoroljon, de terv akkor is kell. Remélem, van valami ötletetek...
Információt szeretnék kérni, hátha tud valaki segíteni. Kisbabát szeretnénk, és orvost szeretnék választani. Abból indultam ki, hogy melyik kórház tűnik szimpatikusanak. Eljutottam a Kútvölgyi-ig (sok jót olvastam róla). A doktornő pedig: Koós-Hutás Piroska. Róla is találtam információkat. Voltak akik nagyon jókat, de voltak akik nagyon rosszat írtak róla.
Azt szeretném kérdezni, hogy szült-e nála vaalki mostanság, és mik a tapasztalati.
És még egy kényes kérdés: mennyit kér a szülésért.
Némi aaggályom van, mert a magánrendelése elég drága. Persze nem az a főszempont az orvosválasztásnál, hogy ki a legolcsóbb, de azért nem mindegy (tekintve hogy fizetem a rengeteg tb-t).
Szülés utánra nagyon ajánlom a glicerines kúpot! Akkor nem kell erőlködni a wc-n. Nekem is jó nagy gátsebem volt mindkétszer, és ezerszer hálát adtam annak, aki kitalálta a kúpot. Ja, és sok-sok rostos gyümölcslevet is hasznos inni.
De jó már a finishelőknek... És plusz izgalom, hogy kisfiú vagy kislány lesz :D Kíváncsi vagyok nagyon ám :)
Shaishnél fiúra tippelek, bár amennyire az eddigi tippjeim a dátumokra bejöttek, hát ez is kétséges eléggé ;) Azért drukk, hogy még a héten kibújjon, és akkor még túlhordásról se lesz szó :D (vasárnapra vagy kiírva, ha jól emlékszem...)
Zoya: Katéter-Hát engem csak fenyegettek vele szülés után, hogy hozzák, ha nem pisilek, ez elég is volt, hogy gyorsan összehozzak egy pisit :P
Zoya, sztem ha most töltötted a 31et, akkor ne irasd át 32re:). Annyi éves vagy, ahányat (érzel) már betöltöttél. A terhességi heteknél számolunk csak megkezdettben:).
Allia, eddig lányt gyanítottam, de mivel még mindig bent van a kis lusti, lehet h fiú?....
Minden oké, a gyermek fejvégű, a lepény szép, a flow is jó volt, méhszájam kezd nyilni - szóval lassan csak ki fog jönni ez a ded:) Egyelőre jól elvagyunk two in one, de azért már sokkal hamarabb fáradok, és rosszabbul alszom.
Eh, most akartam írni ide is, de akkor már csak annyit, köszönöm a rózsaszín csíkot, majd jövök a névvel. :)
Kislányunk már több mint egy kiló, ugyanannyi idősnek mérte a gép, mint számoljuk a 12. heti uh óta, egyelőre faros, de még van ideje forogni, múlt héten ilyenkor fejjel lefele volt :)
Valami eszetlen kitekert pózban, mindkét kezét ÉS lábát a feje előtt tartva aludt az uh alatt. :) Azért ha sikerül jó képet leszedni a DVD-ről, az is jön ide :D
Ha majd lesz nagyon sok ráérő időd, átírod a koromat 32-re (de csak akkor, ha a júliusban betöltött 31 az ezt jelenti. ezt sosem tudom, öregíteni nem akarom magam azért)
Szept. 2-án megyek uh-ra, akkor derül ki a kiírás pontos dátuma, majd megírom.
Shaish, köszi a hírt tekibébiről, beírtam a születés dátumát, és a gyerek nevét, történetet nem keresgélek, elvégre nem sokszor írt ide... Neked nagy hajrák, már nincs sok hátra. :-) Fiú lesz, vagy lány, szerinted?
Veron, láttam lány lesz megint, rózsaszíneztelek, ha majd kitaláltátok a nevét, kérlek írd meg ide is.
Én sem kaptam se beöntést, se katétert az Istvánban. Igaz szülés után pár órával sikerült pisilni simán. Na a nagydolgot azt másnapig halasztgattam, főleg elsőnél, nagy gátsebbel....hát az nem volt jó. Másodiknál már nem vágtak, na az ég és föld..
személyzet....velem úgy ált. nem voltak bunkók, igaz extra kedvesek sem (de, egy néni/nővér? aki a szülés után cuccokat takarította, na ő jófej volt nagyon, és türelmes)....egy csecsemős volt akitől a hideg kiráz(ott).
Ja és még egyben, hogy itt is lejelentkezzek:).
Tekibébi babája már megszületett, a 2009.második félévesbe írt:).
Én nem kaptam beöntést, nem volt rá idő, ment is az ágyra szülés előtt. Utána nem sikerült se pisi, se kaki, de nem erőltették (vagyis tök fölöslegesen), másnap ágytálba pisi, kakit én sem mertem nyomni, annyira féltem, már adni akartak hashajtót, de "szerencsére" a hasmenős énem előbújt, és nem kellett. Most, ha lesz idő, kérek beöntést.
Rámférne normális személyzet, nagyon érzékeny vagyok kiszolgáltatott helyzetben, utálom is. Ma kiderült, hogy egyik kolléganőm testvére az Istvénban csecsemős, és legtöbbször éjszakás, szóltam, hogy megyek.:))))