Keresés

Részletes keresés

torban Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1148
hahó,

meg is jöttünk...(mármint visszaértünk a hotelba)...Elég húzós és esős nap volt, de azt hiszem, amit lehetett ezen az útvonalon azt megnéztük (na jó, csak a kötelező minimumot) elmentünk Jökulsarlón-ig (!), ami persze már CLOSED, de a csodás jéhegyek között 2 fóka játéka kárpótolta a hajókázást...
Sajnos hol esett - hol nem, de leginkább igen és mindezt viharos széllel...

Beteszek 1 fotót, amin nem az itt mindenki által ismert természeti csoda látható...
Előzmény: N^66 (1147)
N^66 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1147
szia

a Nordica? =) az egyik legjobb...
hát az egyetlen dolog amit a nyáron corollázás közben fel tudtam hozni az autó mentségére, hogy megbízható... igaz, ez eléggé megnyugtatott bizonyos helyeken =)
milyen volt a kirándulásotok? Aurora van éjjel? =)
Előzmény: torban (1146)
torban Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1146
Szia

Hotel Nordica

Miért nem rönó ???? Miért inkább Toyota ??? Ezt ugye nem komolyan kérdezted !? :)
Azért nem, mert 7 ágra sütött a Nap és úgy gondoltuk, hogy a cserével elfecsérelt minden percért kár lenne.
Most reggel 4:36-kor reménytelenül zuhog az eső...de mennünk kell...
Előzmény: N^66 (1145)
N^66 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1145
szia

melyik szálloda?
corolla? hmhm inkább a rönó ;P ha nem olyat kértél, akkor miért nem cseréltetted ki másra?
Előzmény: torban (1142)
N^66 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1144
nini =) csak nem a Hekla? ilyen képem mintha nekem is lenne =)
Előzmény: torban (1143)
torban Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1143
..a repülőről....ma délután
torban Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1142
Sziasztok !

Jelentkezem Reykjavikból !!
Itt ülök a 6. emeleti szobámban és gyönyörködöm a tengeren pilákoló naplementében...Holnap korán kelés, mert indul a nagy déli túra.... (Béreltem egy nem klímás, manuális Corollát...adtak egy klímás automatát....először a sógorom kellett felhívnom, hogy melyik betű mit jelent...)
a Hotelt kérdeztem lehet-e 6kor reggelizni. Válasz: 4.30-tól lehet....
N^66 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1141
szia

Dimmuborgir után (Akureyri felől haladva Reykjahlíð felé) pár km-el van a lávamező alatt egy kb 40-50°C hőmérsékletű patak. le lehet mászni a hasadékon olyan 10-15 méteres mélységbe és egy keskeny, de hosszú barlangban lehet fürdőzni. nekem a nyáron mutatta meg ezt a csodát pár helyi srác - voltatok ott is filmezni? nekünk nem volt megfelelő technikánk, hogy jó képet készítsünk - mmm aztán majdnem semmi technikánk nem maradt, mert az egyik dán srác majdnem beleejtette a nikonját a patakba... szerencsére csak a fa pallón pattant és időben elkapta =) ha van képed légyszi szólj =)

köszi,
North
Előzmény: zozocam (1140)
zozocam Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1140

Helló!

Rákerestem a filmemre, és kiadta ezt a topikot.... Jómagam csináltam az "Izland, a hasadó sziget" cimű filmet (angolul: Parting Lands - An Icelandic Saga http://www.muddyboots.se/index.asp?id=544 vagy

http://www.parthenonentertainment.com/Pages/Programs/Natural1hours/parting_lands.htm

ami ment az Spektrumon és ebben a topicban is szó esett róla.

Összesen 14 hetet töltöttem ott, két éven át (2003-2004) járva vissza, különféle hónapokban. Az volt a munkám, hogy egy Toyota Land Cruiser-rel, majd egy Mitsu Pajero-val bejárni egész Izlandot és forgatni (a film a német WDR és a francia-német ARTE és a svéd SVT adóknak készült), Így végül azt mondhatom, hogy egy-két apróbb út kivételével mindenhol voltam.  Egy csomó ottani barátom lett, hihetetlen helyeket mutattak, amik az útikönyvekben meg sincsenek említve.

Szóval.

1. ha valakinek valami kérdése van szívesen segítek. (utazas.com-on is van egy szerényebb topic)

2. megpróbálok szólni, ha megy megint a film, vagy lesz esetleg vetítés valahol, most hogy lett magyar verzió

Üdv, és mindenkinek jó utat Izlandra (te jó ég, hogy utáltam pedig már a végén, most meg visszamennék....:))

Zozó

Előzmény: torban (1075)
torban Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1139
szerinted Izlandra gondoltam???? :)
Előzmény: atco (1138)
atco Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1138
ha izlandra gondolsz, ott enyhén szólva nincsenek közbiztonsági problémák, afrikában persze jobban észnél kell lenni, de annyira nem vészes. viszont tüneményes világ nagyszerű emberekkel.
Előzmény: torban (1137)
torban Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1137
eltekintve, hogy fantasztikus út lehetett.....3 nővel nem kockázatos arrafelé???? Nem akarták elcserélni őket ? :)
Előzmény: atco (1136)
atco Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1136
engem legalább annyira sokkolt a tragédia, mint az izlandi környezetet, ennél nagyobb baj nem is ért az út során:)
off. idén is "télbe" mentünk, de most jó délre on.
Előzmény: N^66 (1135)
N^66 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 1135
no nézzenek oda... szennyezik a környezetet az alkoholista vándorok :P :P =) =) nem úsztál utána, hátha rátalálsz valahol? ;) jó reggeli ébresztő lett volna az 5°C-os patak =)
Előzmény: atco (1134)
atco Creative Commons License 2006.09.07 0 0 1134
hát aki járt boltokba is... én csak 1x voltam olyanban, ahol volt alkohol, vettem is sört, éjszakára betettem a gleccserpatakba 1 zacskóban 1 kisebb szikla alá 4 dobozzal, reggelre kővel együtt elvitte a víz. szóval nem jó módszer, nem ajánlom:) vigyetek magatokkal a taxfreeből viszkit, konyakot, rumot, vörösbort, amit nem kell hűteni.
Előzmény: burekecso (1129)
xednix Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1133
Hát igen, a bálnales. Asszem én is csak egyszer voltam :)

X
Előzmény: N^66 (1131)
xednix Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1132
Igen, ezt az itthoni képnézegetéskor is rögtön kiszúrták:)
Előzmény: N^66 (1130)
N^66 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1131
a fosshótel vatnajökull alkalmazottjai ingyen mehettek a gleccserre motorosszánazni... hogy ... nah mindegy, nem mondok semmi csúnyát, mert különben egy életre kitilt vmelyik admin =) mindenesetre biztos többet mentem volna oda, mint bálnalesre =)
Előzmény: atco (1126)
N^66 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1130
látom nem csak mi örökítettük meg az erzsébet hidat =)
Előzmény: xednix (1128)
burekecso Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1129

Még régi cimborámnak, Atconak:

A beszámolódban a sörökről írt rész igaznak bizonyult (ha már itt az előbb alkoholtartalmú italokról volt szó), de boltban egészen normális áron (100.- ISK) lehetett venni... csökkentett alkoholtartalmú (2,5 %-os) folyékony kenyeret. A hippibusz meg ugyanott, ugyanúgy Landmannalaugarban, mint anno... A leírásodra gondoltam, és én sem vettem semmit... Viszont az döbbenetes, hogy az Isten háta mögött is vehetsz gázpalackot, nekünk a L-Porsmörk túraútvonal harmadik napján fogyott ki az energia, és az egyik menedékháznál a gondnok előkapart a sufniból néhány agyonrozsdásodott palackot. De működött! Üdv: Bure

Előzmény: atco (1126)
xednix Creative Commons License 2006.09.06 0 0 1128

További, reklámmentes:),  képek Jökulsarlonról még: http://travelpix.fw.hu/iceland/day001.page000.html

Az éjszaka végre feltöltöttem őket:)

X

Előzmény: N^66 (1113)
torban Creative Commons License 2006.09.05 0 0 1127
Ma a spektrumon 22.30-kor: A tűzből lett sziget !!!
atco Creative Commons License 2006.09.05 0 0 1126
1. hát én is hoztam tavaly 1 jó nagy üveggel. a kollegáim igazán nem vetik meg az alkohol tartalmú italokat, de ez a snapsz nem ment át. egyöntetű véleményként állítják, hogy főként csukamájolajból és halszemből van és ihatatlananabb a denaturált szesznél, úgyhogy feltétlen próbald ki:) én a magam részéről már ittam rosszabbat is, de mondjuk csajozni tényleg nem a legjobb vele...
2. az 1-es déli szakaszához bőven elég a legkisebb kategóriás autó is, ha elfértek benne, száguldozás úgyis mellőzendő, ld lentebb. sztem válaszd a legolcsóbbat és a megspórolt pénzből menj fel a vatnajökullra v. igyál sok brennivínt:)
Előzmény: N^66 (1121)
N^66 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1125
ne félj... tudják, hogy hol kell mérni =)
és nagyon sok a mindenféle pózna az út mellett... napelem a tetejére és annyi =)
Előzmény: torban (1124)
torban Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1124
Sokan írjátok, hogy gyorshajtásért milyen horror összegeket kell fizetni.
Elnézve a tájat...hallva a vidéki forgalom nagyságáról....érdekes, hogy hol bújnak meg (sehol egy bokor, parkoló kamion..) a traffipaxok?
Hány órát/napot várnak mire 1 áldozat felbukkan.... Talán ezért akkor a bünti is. Ritkán, de akkor nagyon!
N^66 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1123
igen, meglehetősen kedvezőnek tűnik... de igazából én nem szeretnék az autóválasztásba beleszólni =) csak nem romlik el 1000 km alatt a rönó... =)
torban Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1122
igen, a rönó nekem sem a szívem csücske, de akiket kinéztem (http://www.sagacarrental.is/) ott ez van...
Árban jónak találtam (két napra ~10.000 ISK)
Előzmény: N^66 (1120)
N^66 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1121
ráéreztél a lényegre =) igazából tényleg nem sok ültetvényes kertet látni =)
(de azért vannak)
viccesen megfogalmazva... minden benne van az italban, ami megterem a szigeten :D
sorolták helyi munkatársaim, hogy mi minden van benne, de nem győztem megjegyezni =) de bárkit megkérdezel kint... pontos választ kapsz... nagy italszakértő minden egyes ember =)
Előzmény: torban (1118)
N^66 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1120
szia

az igazat megvallva az 1.0 yaris nagyon gyenge - munkatársaim szereztek egyet... megölni magad a sebességgel nem fogod - inkább akkor sajátkezüleg, mikor nem akar felmenni a dombra =)
a Jimny szerintem felesleges, de ez pénztárca függő... =) sima aszfaltra nem kell kisterepjáró.
a Rönónak lelke van =) bármennyire is nem szerettük egymást a corollával ami nekem jutott a nyárra... azért megnyugtató volt, hogy legendásan megbízható - nem azt mondom, persze minden elromolhat és természetesen egy rönó is lehet jó - csak én nem biztos, hogy megkockáztatnám egy szoros nap mellett, hogy a francia csodát teszem próbára.
nehéz választani - én két éve béreltem autót, az árakat idén megnéztem, de nem tanultam ki.
az Europcarnak van azt hiszem japán Ignis 4x4. megbízható, ismerős sok hazai autósnak ám mégis más =) és az eredeti suzuki feeling is megvan benne ;)

nehéz megmondani. de akár az 1.0 yaris is jó lehet, ha nem kell teljesítmény, csak valami ami elgurul a végcélig.
Előzmény: torban (1119)
torban Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1119
N^66 !

Még azt mondd meg lécci, hogy az 1 napos Reykjavik - Vik - Jökulsarlon túrára (ahol útközben megnéznénk a kötelező vízeséseket/sziklákat a tengerben), milyen kocsit béreljek:
Yaris 1.0 - tényleg elég?
Suzuki Jimny 4x4 1.3 - a biztonság kedvéért
Renault Megane - az 1.6-os motor és a kényelem kedvéért

kösz
Előzmény: N^66 (1117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!