Ha az ember ezt a fórumot olvassa, talán feltűnik neki, hogy aki itt magát jobboldalinak vallja, az sokkal inkább a Jobbikhoz húz, fideszes megnyilvánulások szinte nincsenek is. Ha egy közvéleménykutató az itt megszólalókból következtetne a választásokra, kb. 80 %-os Jobbik győzelmet is vizionálhatna... Hová tűntek a fideszesek?
Engem is lehurrogtak, mikor Fidesz-Mdf koalícióról beszéltem, pedig ennek is megvan a realitása.
Variációk:
1. Marad az Mszp-Szdsz. Ez a legrosszabb mind közül.
2. Nagykoala. Nem örülnék, ha az Mszp a hatalom közelében maradna, mert már nagyon rászolgált arra, hogy elvegyék tőle. De pozitívum, hogy ebben a variációban nem lenne szadesz.
3. Fidesz-Jobbik. Ehhez a Jobbiknak először is be kell jutnia. Nem lenne túl jó ez a lehetőség sem, de legalább nincs benne a jelenlegi galeri egyik fele sem.
4. Fidesz-Mdf. Ezen cseppet sem lepődnék meg, és bár az Mdf sem a szívem csücske, ez ellen nem lenne kifogásom.
5. Fidesz-Szdsz. Rémálom. A szadeszt nem szabad még egyszer a kormány közelébe engedni.
6. Fidesz egyedül. Tőlem ez is jöhet.
7. Mszp-Jobbik. Nekem elég vadnak tűnik, de jót röhögnék azon, ahogy Bolgárék dícsérnék a Jobbikot. :)
8. Mszp-Mdf. Ha Ibolya bevállalja, hogy négy évért cserébe a maradék szavazóit is elveszíti, akkor tegye. De ez is rosszul hangzik.
9. Mszp egyedül. Ez már az álmok birodalma. Az elmúlt éveket látva ez is szörnyű lenne.
Ettöl retteg Orbán is! A Jobbik az egyetlen olyan párt amelyik jelenleg az önkormányzatoknál koaliciós partnere és bejuthat a Parlamenbe is. Akkor Orbán búcsút inthet a miniszterelnöki posztnak!
Néhányszor már írtam egy MSZP-Jobbik ill. MSZP-Fidesz verzió lehetőségéről, de a hívek azonnal lehurrogtak. Pedig a politika nem tánciskola, itt más az illem. Egy 50% feletti Fidesz persze eldönti ezen a téren a jövőt.
Lehet, bár nem tudom, Feriék mivel tudnának ennyire feljönni. Mert hogy feljönnek valamennyire, az tuti, de szerintem a Fidesz egyedül is megszerezheti a többséget.
Annak nem örülnék, ha a Jobbikkal kellene koalíciót kötniük, bár egy Mszp-Szdsz alkotta kormánynál, főleg az utóbbi miatt, ez is jobb.
Attól, hogy időnként egyetértek a Jobbikkal, még eszembe se jutna rájuk szavazni. A kis pártok közül egyiket se látnám szívesen a Parlamentben 2010-től.
De ettől még Orbánék elkötelezett híve se vagyok, csak épp ma ők a legkisebb rossz. Ezek után nevezhetsz fideszesnek, ha akarsz.
Kedves olvtársam, ha neked zászló, vagy valamiféle szimbólum kell ahhoz, hogy felismerj egy, a jobbikos szubkultúrához tartozó fórumozót, akkor régen rossz. :-)
Valamit végzetesen félreértesz. Vagy valóban azt akarod mondani, hogy a moderatúra a fidesz-párti megszólalásokat törli, és a jobbikosokat benn hagyja?