Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sajnálattal tudatjuk minden kedves látogatónkkal, segítőnkkel, partnerünkkel és barátunkkal, hogy a 2008-as kártyanaptár kinyomtatása beláthatatlan időre elhalasztódik, lehetséges hogy el is marad. A gyártást vállaló nyomda ugyanis mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül, a rendelés leadása után 9 nappal, a teljesítés határideje előtt 2 nappal a gyártási árat 7 Ft/ db-ról 17 Ft/db-ra változtatta egyoldalúan, mely teljesíthetetlen terhet ró ránk! Amennyiben nem találunk nyomdát, amely a tervezett 2000 db kártyanaptárt 7 Ft/db áron el tudná készíteni, úgy IDÉN NEM LESZ KÁRTYANAPTÁR! Ezúton is köszönjük a nyomda korrekt hozzáállását! Ha Önök, Ti is meg szeretnétek köszönni, köszönő soraitokat küldjétek el e-mail címünkre, azokat hiánytalanul és változtatás nélkül továbbítjuk! A kártyanaptárak tervei szabadon letölthetőek bárki számára, illetve várjuk olyan nyomda jelentkezését, aki tud segíteni a naptárak kinyomtatásában. Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, aki számított rá! Szőrös Zoltán, a kalasnyikov.hu tulajdonosa
Nem tom. Annyira fáradt vagyok már ma, hogy egy .308-ason kívül semmi épeszű dolog nem jut eszembe, hüvelfenék bélyegzők katalógusát pedig lusta vagyok megnézni...:( Bocs, ha holnapig nem válaszolja meg senki - akkor majd megírom.
Köszi, de ennél csóróbb vagyok... (izé, most a 2,5 gigás tárhelyre gyűjtök, lassan megtelik az egygigás...) Írtam nekik szerelmes levelet (meg máshol is érdeklődtem), hogy jut el a cikk hozzám ingyen. Ha megszánnak, akkor egyszercsak fenn lesz a cikk magyarul a honlapomon. Ha nem, akkor csak én fogom elolvasni, és max nem ők küldik el... Mindenesetre nagyon köszi a tippet!
Nagyon szívesen publikálnám ezen témájú helyesbítő cikked! Nekem fontos a korrekt tartalom miatt, meg elkuldeném az újságíró úrnak, hogy helyesbíthesse saját munkáját. Előre is köszi, és szép álmokat.
Swordmanus, bocs, később írok bővebben, ha érdekel a dolog. Csak most jöttem vissza Hamburgból, szeretnék aludni egy kicsit (hajnali háromkor indultam, megint nem aludtam 48 órája. Olyan vagyok,. mint a szegény ördög - az sem alszik rendesen:P
Nyugodtan, de ahhoz nem az én nevemmel kéne fémjelezni, hanem ki kell nyitni bármely hadtörténeti vagy fegyverlexikont. Primitív, u.n. ,,lőporos lángvetőket" (melyekben egy lőpor által meghajtott dugattyú löveli ki a gyújtómasszát egy réz vagy bronzcsőből az 1600-as évek óta használják a katonai műszaki alakulatok. Vagy ott van a ,,láng-petárda" (a romboló töltet és gyújtó elegy szimbiózisából született eszköz, a gyújtó (lángvető) aknák elődje úgyszintén. És így visszamehetünk a kínai és mongol seregek naftás öcsögeihez és a bizánci ,,görög tűzhöz".
Köszi a pontosítást. Megteszem a kellő kiegészítéseketz, bár itt ugye benne van a dologban, hogy egy felkészültnek tűnő újságírótól vettem át a cikket. A pontosítást neveddel fémjelzem...
Vaze, itt ver agyon a röhögőgörcs. Megint kiakadtam a magyar média alulműveltségén. Szakáts Gábort kinevezték a lángszóró feltalálójának.:) Azt már elfelejtették hozzátenni, hogy az OSZTRÁK-MAGYAR HADSEREGNÉL RENDSZERESÍTETT lángszóró feltalálója. Mivel a lángszóró ötlete német eredetű. Az 1899-es Landwehr hadgyakorlatokon Reddemann tűzoltó tisztnek jutott eszébe, amikor is látta, hogyan öntzik társai tűzoltó fecskendőből vízzel a kimelegedtt gyalogságot. A német császár kérdésére, hogy ez milyen fegyver? azonnal rávágta, hogy ,,háború esetén majd petroleummal fogjuk öntözni az ellent" (Szakáts akkor 6 éves volt). Utánna a szintén német Richard Fiedler szabadalmaztatta az első, sűrített levegővel működő lángszórót. Előtte hasztalan próbálta eladni találmányát a cárnak, majd a franciáknak. Ez 1904-ben történt (Szakáts eközben 11 éves). 1909-ben Fiedler készülékét rendszeresítették a Landwehrnél , és 1911-ben a németek már rendelkeztek 3 műszaki zászlóaljjal, amelyben megtalálhatóak voltak a lángszórói.
Az 1920-as, bíróság elé történt citálása is gyanús, mivel a '20-'30-as években kiadott magyar forrásokon kívül senki sem említi meg. Úgyhogy némileg javítani kéne a díszcímet: ,,Az első osztrák-magyar lángszóró feltalálója."
Csodálom, hogy ennyire nem vette senki a fáradságot, hogy utánnanézzen, illetve - még csak meg sem próbálták kitalálni, hasracsapásos módszerrel.
5 db mailt kapotam, abbol negy mail volt a szkennelt anyag. Reszletesebb leltart leghamarabb este tudok tartani. Nagyon szepen koszonom. Megy majd az orosz doksik koze... Ha meg van mind a 33 oldal, akkor ma este...