Tudna valaki felvilágosítást adni pár államvizsgát érintő kérdésben? Hányan lehetnek egyszerre bennt, és egy ember kb. meddig készülhet fel a tételhúzás után?Van valami minimális puskázási lehetőség?
janos901-hez hasonlóan én is most kezdek készülni a záróvizsgára. Szintén hasonlóan én is 7 éves vagyok. :)
Vidéki versenyzőként elég rosszul élem meg az iskola berkeiből kikerülést. Menet közben a helyi stáb is kicserélődött, szóval elég nehezen kapom meg az infókat. Tudom netezhetnék állandóan, de erre meg nincs mindig alkalom....
Szóval szeretnék segítséget kérni tőletek, kidolgozott tételek ügyeben (nem tudtam letölteni azt az oldalt, amit Hófehérke megadott....) és szívesen összemaileznék valakivel, aki október végén vizsgázna.
Köszi a sok infót!!
Egy haverom amikor vizsgázott azt mondta őt szivatták és asszem aznap 2-t meg is húztak.
Mondjuk gondolom hogy nem arra mennek hogy megbukj, az az iskolának sem jó, de ha nagyon "hülye" vagy akkor biztos nem engednek át, mert az iskolának az szintén nem jó.. :)
Na mind1, szal én azért parázok rendesen. Történetesen én tőlem elég távol áll a programozás, ezekkel szívok leginkább, márpedig a záróvizsgán ezt nem lehet megúszni, a két tétel közül az egyik tuti programozós.. :(((
Hát gratula neked mégegyszer, bár le merem fogadni, hogy azért nem minden tudásod a suliból szerezted, tuti hogy valami szakmabeli cégnél dolgozol, vagy autodidakta módon 8 éves korod óta a számteket tanulod.. :))
3 tagú a vizsgabizottság, ebb?l volt 1 középkorú szakállas pali, aki próbálja szivatni az embereket. Már annyira túlzásba vitte, hogy a mellette ül? tanár RÁSZÓLT!!! ("Hagyja már a diákot, csak belezavarja a tételbe a kérdéseivel!"). Amúgy normálisak, nem arra mennek, hogy megbukjál. Hármasnál rosszabb eredmény nem született aznap és tudomásom szerint az egy héttel a vizsgám el?tt lév? alkalmon sem!
Húzni kell egy A és B tételt, én ezeket húztam:
A : A Tárhierarchia elemei (regisztertárak, cache, stb...)
B : Menütervezés 4GL eszközökkel
A Diplomamunkám a Linuxról írtam, illetve annak egy speciális rendszerszint? részér?l. A terjedelme kb. 70 oldal lett.
Az egész dologra kb. 1 hónapot készültem, a Diplomamunkámat kb. 2 hétig írtam, aztán már csak finomítottam.
A Diploma + Záróvizsga amúgy 5-ösre sikerült! Három jegyet átlagolnak:
- a szigorlataid eredményét (kivéve az Angolt)
- a Diplomamunka jegyét
- a Záróvizsga jegyét
Ennek a háromnak az átlaga lesz a végs? jegy, amit beírnak a diplomádba!
A Matek szigorlat elég nehéz vagy nem túl nehéz lesz - attól függ?en melyik tanárhoz kerülsz vizsgán. A n?i matektanároktól óvakodj, elég kemények! Sok sikert!
Sickboy: Én is gratula? Szivattak amúgy a záróvizsgán? Milyen tételeket húztál? Mennyit tanultál rá? És miről szólt a diplomamunkád (ha nem titok)?
Nekem még 4 kib......ott vizsga van hátra és már meghülyülök, két programozás (OOP, Delphi), egy komm. rendsz., és az ominózus Matek szigorlat.. Ezektől mind parázok, de a dipl. munkát még el sem kezdtem, mert amíg "nem látom az alagút végét" addig nem akartam még.. :/
Bolond nőszemély:
"Attól mert benne van a boy a nevedben még lehetsz éppen hölgy"
Te tényleg egy bolond nőszemély vagy! ;PPP
Hulla:
"mostmár akkor lehet menni dolgozni mi?"
Hát már ha lesz hova.. :) (GDF-esek kíméljenek, és stb. álláshirdetések.. :)
Maradjunk inkább a "mérnök úr" kitételnél és kösz a gratulációt! (A nevem amúgy SickBOY). Az Államvizsga SZVSZ nem volt nehéz, a Mikroszámítógépek és a Matek szigorlat nehezebb volt! Diplomaosztás kb. 2 hónap múlva.
Lehet gratulálni, tegnap volt az Államvizsgám, ami 5-ös lett. Informatikus mérnök lettem. :-)
SZVSZ igaz az a vélemény, hogy a GDF-re az menjen, aki képes önállóan tanulni, a konzultációk 95%-a a nullánál is kevesebbet ért számomra. A sulit munka mellett nyomtam, a munkahelyemen viszont annyi mindent megtanultam a gyakorlatban, hogy az ott szerzett ismeretekb?l sok tantárgyat le tudtam nyomni.
Meg kell tanulni programozni, ami kizárólag a főiskolán elég lehetetlennek tűnő vállalkozás. Hány gyakorlati óra van egyébként?
Ez a kreditrendszer micsoda? Vizsgára jelentkeznék az új rendszerben, erre nem csekk + összeget ír, hanem kreditet. Vigyek zsetont a vidámparkból vagy mi? Az évfolyamfelelős persze válaszra se méltat...