Keresés

Részletes keresés

Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7461

Hali!

Meglepődtem.Tegnap tettem fel hirdetésbe az Ergust és ma délelőtt már el is vitték.

Sajnáltam, de mégis csak 9 éves volt, meg komoly munka sem volt rá.

Nem maradhatok awi gép nélkül, de már megelékszem egy liftes géppel is.

Amiket kinéztem:

-Esab Buddy Tig 160.Tudom hogy kínai, meg picit csalódtam a márkába de HF-es és 2év garis.

-Ergus E 161 CDI ez liftes gyujtás de van pulse rajta és kapcsoilható arc force és digi kijelző.1év gari a hegesztéscentrumtól.

-Merkle LiteArc 180 Egy új gép még a forgalmazónál sincs de a német honlapon már van.Pár hét mire ideér. Digikijelző,liftarc, kapcsolható arcforce és hot start. 2 év garancia.

Vélemények? Melyiket vegyem.

http://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-webaruhaz/968-esab-buddy-tig-160-dc-awi-hegeszto-inverter.html

http://hegesztescentrum.hu/ergus-hegeszt/e-161-cdi-digital-inverteres-hegesztogep.html

http://www.merkle.de/de/produkte/schweissanlagen/elektroden-schweissanlagen/neu-litearc-180.html

traktoros82 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7460

Ezt az átcsettintést 1ik gépről a másikra kifejtenéd 1kicsit bővebben?

Előzmény: Rahed Lee (7453)
traktoros82 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7459

A BLM most megint "akcióban" van...... 1jó hónapja ütköztem bele pont ezen az oldalon és ha jól rémlik vagy 10e-vel drágább volt.

Előzmény: maseratisti (7458)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7458

Szerintem senki nem ismeri a márkát, de én nem adnék érte 45.000-et!

Akkor inkább egy Iweld 190 pocketpower 39-ért ami többeknek bevált.

http://timarszerszam.hu/iweld-gorilla-pocketpower-190-hegeszto-inverter-180a/t

vagy a TM1600-as BLM

http://www.megatool.hu/hegesztogepek_es_aramfejlesztok_56/hegesztogep_153/hegeszto_inverter_194/hegeszto_inverter_blm_1600_tm_6088

Előzmény: Jancsimiska (7454)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7457

Ja, pont erre gondoltam, hogy simán jó a mostani reduktorod C18-as kevert gázra is.  Mondjuk én is lusta lennék pakolgatni a reduktort :-)

Kayser nekünk sorban dobta be a kulcsot anno a tanműhelyben. Másik fórumba linkeltem jófogásos Rhönát ...bár régi a hirdetés

http://www.jofogas.hu/pest/Nyomascsokkento_reduktor_fel_ar__51848310.htm

Pete-weld Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7456

Milyen fajta festékkel fogod lefújni a Jasicot?

Jancsimiska Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7455
Előzmény: Jancsimiska (7454)
Jancsimiska Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7454

Sziasztok!

Ez jó? 

Köszi a választ!

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.07 0 0 7453

Ma délelőtt voltam hegesztősboltban gyorscsatlakozót venni a JASIC-hoz, közben megnéztem, hogy mik a lehetőségek palack és reduktor fronton.

Mondtam, hogy corgon kellene és ahhoz egy reduktor. Azt kérdezték, hogy miért nem használom az argon reduktoromat erre is, mert a kevert gázok állítólag mostanság az argonnal megegyező hollander csatlakozóval jönnek. SOL ipari gázokról van szó.

Ez máshol is így van, vagy csak a SOL próbál rendet vágni ebben a hollander káoszban, legalább a saját háza táján?

Emlékszem mit szívtam az ELGA reduktorral is, külön kellett hollandert gyártatnom hozzá, mert még az adapter sem volt jó. Egy új Kaiser 13 ropi lenne baráti kedvezménnyel. Ha nem muszáj, akkor nem fizetném ki, de attól is ódzkodom, hogy állandóan szerelgessem a jelenlegi argon reduktoromat egyik palackról a másikra. Nem mintha annyit hegesztenék, hogy ez olyan megterhelő lenne.

A Jasic-ra is ugyanolyan gyorscsatlakozó kerül, mint ami az Ergus-on van, így ha argonnal kell lélegeztetni a fogyóst, akkor csak átcsettintem a gáztömlőt egyik gépről a másikra.

Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.06 0 0 7452

Off!

Ilyet melyik TigFan varratna magára.

Brutál.Megnézném 80 évesen amikor megrihesedik megszottyan a huzat.

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7451

Jó ötlet, megpróbálom a hobbielektronikát. Találtam kijelzőket, amik külsőre ugyanezek, csak más a csatlakozójuk, de könnyen át lehet szerelni. Kicsit sajnálok 5 ezret a műanyagházak darabjáért, de nem lelek olcsóbban. A kínaiak adnának 7 dollárért is, ha veszek minimum 10 db-ot.

Én is több értelmét látnám, ha a beállított értéket mutatná, de valamelyik hülye kínainak eszébe jutott valamikor ez a baromság és elterjedt náluk.

Biztos nem lenne nagy kaland átalakítani, hogy a poti aktuális pozícióját mutassa. Kellene neki egy fix tápfeszültség, ami a potin keresztül menne a kijelzőre. Az áramot lakatfogóval be lehetne kalibrálni.

De mivel a potméterek körül van kalibráció, ugyanúgy kezelhető, mint egy analóg gép.

Előzmény: Batri Guszti (7450)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7450

Jogos! Nálad a pont.

Szerintem valami hősugárzó vagy kályha elé fordították.Nem kérdezted meg a régi gazdát.Bár most már ez nem számít.

A hobbielektronika topikot nem kérdezted meg hátha tudnának bele szerkeszteni olyan kijelzőket ami esetleg nem csak hegesztés közben mutatna.Vagy van-e elfekvőbe bontott cucc.

Előzmény: Rahed Lee (7449)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7449

Ezt pont Te kérdezed Guszti, akinek matricát csináltam, mert zavart a gépeden egy kis karc? -:))

Akkor ehhez mit szólsz? Mint egy lottyadt lángos. És ebből van kettő. A gombok is lekonyultak. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit csináltak vele. Valami nyílt láng nyalhatta meg egy pillanatra, mert a gombokon és a kijelzőkön kívül minden ép. Gombokat már vettem, kijelzőt is találtam a vaterán, most tárgyalok. 

Előzmény: Batri Guszti (7448)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7448

Minek egyáltalán ha csak akkor mutat mikor hegesztel.

Előzmény: Rahed Lee (7446)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7447

3D nyomtatás :-)

Előzmény: Rahed Lee (7446)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7446

Az a gond, hogy az egész házat kell cserélni, egyben van, csak a panelt lehet átrakni. A kínaiak eddig 1-2 db-ot nem akarnak küldeni, minimum 10-50 db. Az ebay-en nem találtam pont ilyent, de itthon már többet is. Csak ugyanúgy 4-5 ezer darabja, mint a helyi alkatrészboltban. Valami lesz.

Előzmény: maseratisti (7445)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7445

Ja, hát ha át lehet tenni a keretet, meg a plexit akkor naná hogy felesleges az egészet cserélni :-)

Lehet kapni amúgy külön fütőpatront is (tizenezer Ft) ami a reduktor nyakra megy, de szerintem is tök felesleges otthonra. Ha kevert gáz lesz, akkor elvileg nem kell másik reduktor sem, ugyanaz a menete mint az argonnak (A SOL kis - 20l - palacknak legalábbis 90%).

Naná hogy masszív gép. Azért ez más kategória mint a gorillák, alufluxok (árban is felette van őven a maga 170eFt-os új árával) pedig szerintem otthonra hobbizni az aluflux, gorilla, alfaweld kis fogyós gépek is maximálisan túlteljesítik az igényeket.

Előzmény: Rahed Lee (7443)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7444

na akkor haladsz vele,  azért majd csinálj ilyen volt és ilyen lett fotókat és tedd fel a fórumba

Előzmény: Rahed Lee (7443)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7443

Jól haladok :-)

Már olyan tiszta és pormentes, mint új korában. Másfél óra porecset, ipari porszívó, kompresszor és tiszta mint a patyolat. Találtam benne lógó testvezetéket, rengeteg pókhálót, rajta eleven pókot, azt a testes, lédús fajtát, ami még zárlatot is tud okozni, ha olyan helyeken téblábol, ahol nem kellene neki. Kilakoltattam.

Kikevertettem a festéket, le van csiszolva a burkolat. Ma délután háromszor készülődtem neki a festésnek, de mindig jöttek a fellegek, cseperészett az eső, úgyhogy elhalasztottam. Még jó, hogy nem kevertem be az edzőt a festékbe, mert akkor annak annyi lett volna. Organikus festőkamrám van, vagyis az apró hátsó kert egyik sarkában lonc fut végig a kerítésen. Ezt le szoktam locsolni így jó kis pormentes szabadtéri festőhelyem van :-) Csak ne essen.

Tudtam venni az eredetivel megegyező potméter gombokat a leolvadtak helyett. A kijelzővel arra jutottam, hogy veszek az ebay-en két akármilyen 4 digites kijelzőt, a lényeg, hogy a háza megegyezzen az olvadtal és átpakolom bele a jelenlegi kijelző paneljét. Ezek szabványméretek. A címke alapján, ezt tesztelték, kalibrálták, jobb lenne, ha ez kerülne vissza. Rendesen működik, csak a burkolata löttyedt el. Ott ahol a gombokat vettem, volt ilyesmi kijelző is, de közel 5 ezer lenne darabja. ennyiért 4-5 db-ot tudok venni Kínából.

Kész a huzaltoló is, már nem jön le a kerék, WD-40-el csillogóra suvickolva az egész szerkezet.

De nem lehet véletlen, hogy ezek ilyen jóhírű strapabíró gépek. Igen rendesen meg van építve. Minden olyan nagy, masszív benne. Egy olyan kisdobos MIG gép házába a fele alkatrésze sem férne bele. Hatalmas trafók, tekercsek, minden kellő távolságra egymástól, van rendes szellőzés, hűtés.

Egyenlőre nagyon tetszik.

Előzmény: Törölt nick (7436)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7442

12-es kazánlemezre 12mm falú 50mm átmérőjű 200mm hosszú csövet 14 sorral függőben, mindkét oldalon,a második cső után biztos a fagyás.
Otthonra szénsavat csak szükségből,bár gazdaságosabb.A kevert gázzal mindent kicsit lejjebb kell tekerni a CO- hoz képest, és majdnem mindenhez jó, máshoz meg ott az argon.

Előzmény: Rahed Lee (7441)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7441

Köszi, de lebeszéltetek:-)

Ha nem fagy be egy átlagos használat során, akkor felesleges. Azért köszönöm a linket, ennél csak jóval drágábbakat láttam.

Előzmény: Mnagy (7439)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7440

Majd valahogy megoldom. Tudok esztergáltatni is végdarabot, a kedvenc hegesztősboltom / szervizem foglalkozik hidraulika tömlők gyártásával is, elvileg Mnagy kolléga által említett problémát is tudnám orvosolni, szóval valami megoldást biztosan találok.

Előzmény: maseratisti (7434)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7439
Előzmény: Rahed Lee (7422)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7438

Az a szétszedés nem egyszerű mert úgy van préselve mint a hidraulika tömlő.Képeken az itthoni gépem kevert gázzal, egy munkakábel vég, és a teflon betét bronzvége.

Előzmény: Rahed Lee (7433)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7437

"Fűtött reduktorral érdemes foglalkozni?"

Itthon még sohasem hiányzott.Melóhelyen úgy durván egy óra nagyon erőltetett melónál fagy le szénsavval a reduktor.

Kormolást rozsdamentes, és román dróttal, kevert gázzal tapasztaltam, és az alunál, bár legutóbb egy U 28- as ős traktor ( kisdutra) alu blokkjánál nem kormolt.

Előzmény: Rahed Lee (7422)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7436

Értem :-D remélem helyre tudod hozni

Előzmény: Rahed Lee (7421)
traktoros82 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7435

Az kemény..... :)

Ha hiányzik a csavar akkor azt már valaki berhálta nem?

maseratisti Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7434

Igen, váltóbovden külső. Egy a cumi, hogy ez így 0-ról nem megy, mert kell rá olyan réz véget tenni ami a gyári teflonon van. A fém huzalvezető spirálra ez a réz végződés rá van sajtolva. A gyári teflonról én csak áttettem. (mert a gyári GCE teflonba ragadt az alu huzal) Laci esztergált magának... szóval megoldható.

Mondjuk ehhez pont nem kell "szétszedni" a kábelt. Csak a pisztoly euro csatin letekerni a végzáró anyát, és a megfelelő hosszra vágott cuccot beletolni. Kb 1 perc ha minden klappol.

Hát na... és akkor csodálkoznak az emberek, hogy "szar a gép" mikor csak hanyagok, meg tele van "jól van az úgy" megoldásokkal. :-) Sok emberke így van a "Co" géppel hogy csak megnyomom a gombot 'oszt jó, ha meg nem, akkor a gép a szar :-) Pedig sokszor júzer error :-)

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7433

Jól emlékszem, hogy Te cserélted ki a huzalvezetőt teflonos Shimano bowden külsőre?

Mert ha szétszedem már a kábelt, akkor egy piszokkal megejteném én is ezt a tuningot, készülvén az aluzásra.

Nagyon át kell néznem ezt a gépet, mert neandervölgyiek használhatták. Iszonyat mocskos, poros kívül-belül és ilyeneket fedezek fel, hogy pl. a tológörgő nincs rögzítve a tengelyen. Egyszerűen hiányzik a tengelyről a csavar.

Előzmény: maseratisti (7424)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.05 0 0 7432

Értem, akkor azok szép fényes varratok már egy utókezelés eredménye. Ez a mumusom, sokáig üldözött awinál is a szürke varrat, de ahogy lassan beletanultam, most már szép fényesek. Akkor itt nem küzdök a fényes varratért :-)

Előzmény: maseratisti (7424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!