Na most akartam reagalni,de latom megoldottatok a jocoval....... Ezert jo a forum,ja es szombaton jelentkezem mindenkeppen a kulcsos-kozpontizaras dologgal.
köszi szépen a kapcsolási rajzot, közben sikerült megoldani a problémát. a rendszámtábla világitásnak az érintkezői csöppet el voltak oxidálódva már , aztán én marha helyzetjelző világitást rajthagyva tisztogattam késsel , 2 szépet szikrázott. biztositék elszállt ,és ezután már műszerfal világitás sem volt. aztán egyenként néztem meg a biztositékokat h melyikben szakadt el a szál... kicseréltem a hibásat , műszerfalvilágitás visszajött , izzócsere a rendszámtábla világitásnál és már az is jó volt. szal mégis összefügg ez a 2 , de ki a fene gondolta volna?!
sziasztok! a vectrámon elszállt a rendszámtábla világitás és a műszerfalvilágítás egyszerre. valakinek valami ötlete lenne h ezek milyen kapcsolatban vannak? és mit nézzek meg? én biztosítékra gyanakszom , de így elsőre mikor megnéztem nem találtam a biztositéktáblában rendszám v műszerfalvilágitásra hasonlitó jelet.
Most megvettem a gyári jeladót 35 000 Ft-ért :( Holnap reggel viszem 8-ra, ha kész majd megírom, hogy jó-e, és mennyi lett a vége. Ahol vettem, ott beszéltem egy márkaszervízessel, és ő is azt mondta, hogy valószínűleg jó lesz, mivel ehhez adnak kábelt is, mert volt egy egy kisebb modosítás ezekben a jeladókban, és a régi kábellel lehetnek érintkezési gondok. Ez mondjuk alátámaszthatja azt a tényt, hogy az utángyártott jeladóval miért nem működött.
Nem kérdezték, csak cserélték. De nem kértek pénzt, és visszarakták a régit. Amúgy szerintem általában standard dolog, hogy utángyártott alkatrészekkel dolgoznak, mivel sokkal olcsóbban ki lehet jönni.
A lambda szondával nekem is volt problémám a chek lámpa jelzett. Aztán kiderült csak vezeték probláma volt, de utána a computerből törölni kellett a hibakódot, magától nem vette észre hogy jó.
Más: Valaki tudja mekkora olajszintnél jelez a fed.szg. "alacsony olaj szintet"?
Elképzelhető. Én a Lambda szondát cseréltem ki egyszer egy Bosal-ra, nem is valami szarra. Folyamatosan világított a Check lámpa, visszaraktam az eredetit és azzal jó volt. Szóval lehet, hogy tényleg nem jó az utángyártott neki.
Na nekem is szeptember elejen esedekes minden.... Utanna pedig elviszem KPM-muszakira kivancsisagbol-hogy is all a verda azok utan,hogy fel eletem rakoltottem........
Nem, még nem cseréltem ki. Nem volt időm. Aug. 25től leszek szabin, akkor úgy is sok mindent meg kell majd csinálnom a kocsin. Vez. szett csere, kuplung bovden csere, hátsó fékcsövek cseréje, olaj csere egybekötve egy olajteknő menet felújítása Heli Coil betéttel... Szóval lesz ilyen sok kis apróság... Veled helyzet?
Az első helyen megkérdezték, hogy gyárit szeretnél vagy utángyártottat? És miután rossz maradt,benne hagyták az új jeladót? És tényleg, mennyit fizettél ezért, mert ha elkértek érte valamennyit, akkor és az 1. helyre vinném, és megmondanám, h kifizetem az alkatrészek közti különbséget, tegyenek bele gyárit, de mást nem fizetek. Meg sztem ez így korrekt
Igen, az első helyen utángyártottra cserélték, és nem volt jó. Ahova utána mentem, ott azt mondták, hogy tapasztalatok alapján csak a gyárival működik. Én is érdekesnek találom, de sok választásom nincs, meg kell próbálni. Szerdán viszem, akkor majd kiderül.
Nos nem ertelek pontosan. Szoval ha jol kovetkeztetek kicserelhettek az elso helyen is csak utangyartottra??? A masik szerviz szerint pedig maradt a problema amit megoldanak,de csak gyarival.... Velemenyem szerint a gyari az mindig jobb,mint az utangyartott,de nem hinnem,hogy egy uj utangyartottal nem kellene mukodnie.....
Udv Uram! Mi ujsag?Te mar kicserelted a benzinnyomasos kutyut? Mar nem sok van hatra es bentlesz nekem is a fekcsovekkel egyutt..... Majd beszamolok rola,folteve ha erdekel....
Masok is panaszkodnak a kepbeszurassal kapcsolatosan...... Nem rossz.......Remelem azert fogtal is valamit,ha mar osszesaroztad szegenyt. Ha maradsz az elkepzelesed mellett es vectra lesz varunk kepeket....
Egy nagy problémám lenne, és tanácstalan vagyok. Egy 1999-es B II Vectrám van, X20XEV motorkóddal. Kb. két hete folyamatosan ég a 'Check Engine' lámpa. Hibakód-kiolvasásnál annyit ír, hogy hibás a vezérműjel. Két helyen is megnézettem, az elsőnél visszaadták az autót, mert a vezérműtengelyjeladó cseréje után is világított. Ma elvittem autódiagnosztikára, ott kb 1 órás méricskélés után azt mondták, hogy a vezérműtengelyjeladóval lesz a probléma, de csak gyárira szabad kicserélni, mert utángyártottal nem fog műkődni. Szerintetek lehetséges ez?? Kérem, akinek volt hasonló problémája, az írjon!!