Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7524

Nem azért cseréltem le a csavarokat, mert olthatatlan vágyat érzek az imbusz irányába, hanem eredetileg krómozott, kereszthornyos "D" fejű csavarokkal volt szerelve és már kezdtek rozsdásodni. Ezért mentek bele a rozsdamentes imbuszok. De azóta már kicseréltem a hatlapfejűeket is :-)

Előzmény: Pete-weld (7523)
Pete-weld Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7523

Ha olcsón aranyozzák szólj, kiszedem az Esabból az összes csavart :)

Nem azért, de híres vagy az imbusz csavar szeretetedről :) Vagy lehetne kicsit lapított lencsefejű, bármi csak ne ez :D :D :)

Nekem mindegy amúgy csak meglepett, hogy azt úgy hagytad :)

Előzmény: Rahed Lee (7522)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7522

Van itt a sarkon egy ékszerész műhely. Mit gondolsz, inkább ne aranyoztassam be? :-))

Utána meg beviszem a nappaliba és ott fog lakni. Szilveszterkor és egyéb családi események alkalmával szikráztatok vele egyet-egyet...

Lókukit! Megy a garázsba hegeszteni.

Előzmény: Pete-weld (7520)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7521

Az a hatlapfejű eredeti gyári megoldás, nem bolygattam. De most, hogy mondod... :-)

Előzmény: Pete-weld (7520)
Pete-weld Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7520

Gratula, nagyon pöpec lett! Szép ez a szín!

Euro csatinál ugye nem komoly az a hat lapfejű csavar? :) :) :P

Előzmény: Rahed Lee (7506)
ilias Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7519

Köszi Neked is a tippet!

Előzmény: maseratisti (7503)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7518

IWELD HD 220LT liftes awis, impulzusos gép egy Román bemutató videóban. 

https://www.youtube.com/watch?v=rFBeoll8oQg

szép simán gyújt awi módban

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7517

Az előlaphoz nem nyúltam, csak azt a régi, béna Jasic logót tűntettem el a bal felső sarokból. A fekete Jasic logókat festettem.

Előzmény: sörös100 (7516)
sörös100 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7516

Szia szép igényes munka gratulálok. Az ábrákat és a skálákat festetted vagy matrica??

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7515

Ha szétszedem, akkor úgy is kiderül, nem egy bonyolult szerkezet a munkakábel. Köszi a linket és a tippeket.

Előzmény: maseratisti (7513)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7514
Előzmény: maseratisti (7512)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7513

Ja, meg érdemes az euro csati oldalról az anyát letekerve kihúzni a vezető spirált. És úgy is jól kifúvatni a gáz/áram kábelt. + külön a huzalvezető spirált is. A kettő között is lehet piszok, zsír, meg bármi bőven ... amilyen helyen ez a gép lakott eddig :-)

Előzmény: Rahed Lee (7511)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7512

Ha szétszeded a markolatot, akkor érdemes levenni a nyakat a gáz/áram kábelről. Úgy ha megfújva szépen megy akkor a nyakban lesz dugulás. Egy komplett nyak asszem 2-3000. Ha az a rossz akkor el kell hajítani, és feltenni egy újat. Nem érdemes szívni vele. Sajnos itt a közdarab egybe van a nyakkal :-( csak a nagyobb típusokon cserélhető.

http://www.hegesztes-bolt.hu/binzel_co_pisztoly_nyak_15_396

tuti van máshol is ... de hirtelen ezt találtam 

Előzmény: Rahed Lee (7511)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7511

Binzel MB 15AK pisztoly van hozzá. Már túl vagyok a gázterelő alatti kutakodáson. Nagyon nem foglalkoztam még vele, majd holnap. De dróttal megpiszkáltam a kis furatokat, így sem lett jobb. Megfúvattam 5 barral, így egy kicsit már jön valami a végén már tüdővel is, de még messze a jótól.

Előzmény: maseratisti (7510)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7510

Rakj már fel fotót a pisztolyról hogy melyik típus. (húzd le a gázterelőt előtte) Amúgy a gázterelő alatt a közdarab lyukai hajlamosak eldugulni. Nagyobb típusokon meg a kerámia, vagy műanyag gázdiffúzor.

Egyébként ez meg jó hír. A géppel semmi gebasz, a pisztoly meg kopó alkatrész.. ennyi :-)

maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7509

Most beleköthetnék hogy nekem a feketére eloxált imbuszos csavar szebben mutatna :-) de azért szép lett!

Ismét hoztad a tőled elvárt szintet :-) Gratulálok :-)

maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7508

Nehogy azt hidd hogy nem jártam végig a műanyagosakat egy éve, de nem volt megfelelő méret :-(

Nem néztek ám hülyének mikor az üres huzaldobot próbálgattam bele (pld a TESCO-ban IS) :-)

Előzmény: turbo2 (7505)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7507

Ja és ilyen állapotban került hozzám néhány napja

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 1 7506

Elkészült.

Végszóra még a kijelzők is megérkeztek. Csillog kívül-belül, még a csavarokat is kicseréltem rozsdamentesre. Most van nyomáspróbán, mert le akarom tesztelni a gyorscsati miatt megbontott rendszert. A mágnesszelepet is át kellett helyeznem. Már kb. 2 órája van nyomás alatt, de egy fikarcnyit sem eresztett. Leteszteltem a munkakábelt is és tényleg nem jön rajta a gáz. Ráraktam a pisztoly végére a kézi rotacsövet, de szinte meg sem mozdította a golyót, míg a reduktoron a rotamérő 6 lit/perc értékig ugrott. Az euro csatlakozóig rendben van, mert nyomás alatt kábel nélkül rövidrezártam a kapcsoló pólusokat és nagy pöffel jött a gáz. Ráhúztam a kábel gázcsatlakozójára egy darab gázcsövet és próbáltam tüdővel átfújni, de nem lehetett. Utána a kompresszoron beállítottam 3 bart, úgy próbáltam megfúvatni, de az sem fújta át. Úgyhogy valami galaktikus dugulás lehet. Mielőtt szétszedem, lehet, hogy megfűvatom nagyobb nyomással is, hátha kiköpi ami a torkán akadt.

Ilyen lett:

turbo2 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7505

Muanyag lavor 2db es meg van oldva

Előzmény: maseratisti (7495)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7504

Ja értem :-) Csak azt hittem megtáltosodott a vállalkozás hogy már a 2 inverteres hegesztő is kevés, meg a plusz alkalmazott :-)))

Előzmény: bexxter (7499)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7503

Az alfaweldet sokan használják. (nyilván ez is Kínában készül mint szinte minden) Magyar cég, bolttal, szervizzel. Nincs rájuk panasz. Van itt a fórumon aki hidraulikus rönkhasítót csinált otthon alfa 160-as géppel.

Ha Budapesten jársz, személyesen is megnézheted, választhatsz a 130-as 160-as vagy 200-as gép közül. Otthonra még a 130-as is elég, de a 160-as nem sokkal drágább.

Itt az alfaweld boltja X.kerület, Vaspálya utca

http://hegesztogepek.info/termekkategoria/mma_hegesztes/mma_inverteres_hegesztogepek/

Előzmény: ilias (7502)
ilias Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7502

Köszi!

Az árat picit furcsán adtam meg. :D

A Hyundai valóban 50e körül mozog.

Megnézem amiket belinkeltél nekem. Ennél többre valóban nem használnám. 2-3 "munka" alatt be is hozná az árát, szerintem.

Előzmény: maseratisti (7501)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7501

Hááát, nem mondom hogy rossz lenne, csak ez egy 40-50.000-es kategóriájú gép. 80-ért sok. Annyiért azért márkásabb, nagyobb tudású gépeket is haza lehet vinni.

Pár példa:RILON, BLM, Iweld, Alfaweld, Jasic, EPS fidaty, Fimer, ESAB

http://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/962-esab-buddy-arc-145-mma-hegeszto-inverter.html

http://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/963-esab-buddy-arc-180-mma-hegeszto-inverter.html

2 db RILON 

http://www.civishegesztohaz.hu/?kat=2&a=13&aa=65

Iweld

http://www.maxbt.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=471&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=59

BLM, az 1600, vagy 2000TM vagy amelyik szimpatikus

http://www.civishegesztohaz.hu/?kat=2&a=13&aa=3

160-as alfaweld 43-ért?

http://www.civishegesztohaz.hu/?t=1585

Ezekből szerintem bármelyik jobb vétel a Hyundai-nál, a kérdés csak az hogy a legolcsóbban akarsz e megbízható gépet (alfaweld) vagy inkább áldozol többet, és márkásat (RILON, ESAB) veszel szinte dupla pénzért. Arra amire írtad, én nem mennék 50 fölé.

Előzmény: ilias (7496)
bexxter Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7500

Biztos jó az a Merkle is, de ForMIG 180/210 már van munka és testkábelekkel, reduktorral 130ért.. inkább akkor ez, ha már új. De elsősorban ennél olcsóbban keresek perpill, mert nem olcsó móka berendezni egy új műhelyt :

Előzmény: maseratisti (7494)
bexxter Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7499

Ja, nem újban gondolkodom, használt trafós is jó, sőt, lehet az a legjobb :) csak gondoltam hátha van itt valakinek és csak a port fogja.. :)

Előzmény: maseratisti (7494)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7498

Tudom mire gondolsz, egy éve ezt már végig játszottam :-)

Megcsináltam az ideiglenest 2 db cefrés műanyag hordóból, aztán azóta úgy maradt ... ha nem piszkálom, akkor nem zavar. Ha hetente kéne nyitogatni, akkor már biztosan rég kerestem volna jobb megoldást.

Előzmény: Rahed Lee (7497)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7497

Komolyan nem normálisak. Hogyan lehet egy fröccsöntött szarért 65 ropit kérni?! Ha megveszem a karbonszövetet, a műgyantát, kivágatom CNC-vel nikecellből a sablont, és gyártok egy egyedi karbon darabot, még akkor is olcsóbb. Ezeknek elmentek otthonról

Még az alufazék jutott eszembe mint kiindulási alap :-)

De ha nyitott szemmel járok, akkor előbb-utóbb csak ráakadok valami használható kacatra, amiből meg tudom csinálni. Radiál ventillátor burkolat és efféle dolgok.

Én egy ilyent szeretnék, de nem úgy gondoltam, hogy Csang felül vele a Peking-Budapest járatra és business class-on elhozza személyesen. Az ebay-en sem leltem, pedig ott van olcsó posta. Az is eszembe jutott, hogy felveszem a kapcsolatot valamelyik ebay-es kínai hegesztős eladóval és rádumálom, hogy szerezze be ő, vegye fel a palettára, tőle talán olcsóbban eljutna hozzám.

Előzmény: maseratisti (7495)
ilias Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7496

Sziasztok!

Abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy házi szintű felhasználásra mennyire lenne megfelelő egy HYUNDAI HYD-160i típusú hegesztő? Kétszárnyú kapu, lépcső, illetve egyéb hasonló kaliberű, kisebb munkálatról lenne szó.

Ha ez nem, milyen hasonló árkategóriájút ajánlanátok? Gondolok itt 80.000.- körüli összegre.

Köszönöm előre is a válaszokat, észrevételeket. 

maseratisti Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7495

Ne aggódjál, én megkérdeztem az ESAB-nál a gyári huzaltakaró dob valami 65.000+ÁFA :-)))

Barkácsoltam cefrés műanyag hordóból, az valóban költséghatékony, de nem ideális. Nagyon puha az anyag; eléggé nyeklik-nyaklik mikor nyitogatom. Szerencsére nem nyitogatom. Azon variáltam kéne egyet hegesztenem lemezből, vagy a cefrés hordó mintát alapul véve legyártatni üvegszálból (szénszövetből) 

Nem lehetne valamelyik céggel beküldetni 2-3 db-ot? Iweldnek, alfaweldnek is van olyan különtolós gépe amin van ilyen alkatrész. Konténerrel megjön nekik, ráteszik az ÁFÁT, némi hasznot, akkor is olcsób lesz ... már ha hajlandóak ilyennel foglalkozni

Előzmény: Rahed Lee (7493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!