A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Én is azt mondom, hogy a tegnapi meccsen a fiúk azt csinálták amit kellett. Megnyerték. Ennyi. van 10 meccs a vb-n nem kell mindig széthajtania magát a csapatnak. Még a második sornak se. Mert nálam a mai kézilabdában nem nagyon van második sor. A magyar csapatnak a védekezése fantasztikus, nem csak a kapus miatt. Nagyon összeálltak, sokat ütköznek, répáznak ha kell. Azért ez elég melós része ám a kézilabdának. Jót tehet Herbert érkezése is.
tipikus magyar szokás, ha egy szar meccs után szóváteszi az ember, hogy az hogy nem hajtják szét magukat az nem jelenti azt, hogy szarul játszanak, akkor rögtön hazaáruló az illető, meg károgó varjú meg stb... kötelet nem kívánsz még esetleg?
josepapa Mondtam egy csapatot aki nem lazsal a gyengebb csapat ellen, magyar csapatot. Azt mondtad nincs ilyen, nem? 10 éve nem voltak ennyivel jobbak mint a többiek, akkor is így gondolkoztak, ezért a legjobbak a szerbek mellett most is. Ezt az angolai meccset sem ellazsálni kellet volna, meg nem szükséges rossznak felfogni. Csak magabiztosabb lenne Fazekas azután ha kivédte az angolaiak szemét is, mint most. Pulzejevics is nyugodtabb, ha egy olyan Fazekas áll mögötte, aki bármikor bevethető. Erről van szó mindössze.
Ha tényleg sportoltál versenyszerűen, akkor tudhatod. Lazsálni, kiengedni mindig lehet, de meg is lesz a böjtje...
SL tudja mit csinál, 7 közé akar menni. Jelen állás szerint ez meglesz.
Pontosan. Minek hajtsák szét magukat egy meccsen, aminek semmi értelme? Lesz még itt bőven lehetőség küzdeni, hajtani, nem kell elherdálni azt egy Angola ellen:)
Még valami, nyomtam egy-két évig az élsportot úgyhogy tudom miről beszélek. A sorozatterhelés hatása ráadásul egyénenként is nagyon eltérő (van akit spannol, van akinek pihenni kell, kétszer annyit, mint a másiknak, hogy legközelebb is ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani, van akinek közben is kell azdzés etc.), úgyhogy már csak ezért sincsen üdvözítő megoldás az egész csapat számára...Bízzunk már a kapitányban, hogy ismeri annyira a játékosokat, hogy tudja kinek mi tesz jót!
Menjel el kezilabda edzonek, ha ennyire kened a dolgokat . Nyertunk, tehat nem tudom mirol beszelsz. A focit es a kezilabdat hasonlitod ossze??? Ez a csapat eron felul, eddig 100%-osan teljesit, de te azt nezed mibe lehet belekotni. Ha majd 1x kikapunk/kiesunk akkor gondolom ismet megjelensz, hogy ugye megmondtam. Okostojas.
A pólóválogatott a világ legjobb csapata a szerbbel egy szinten, a kézisekről ez egyáltalán nem mondható el... Ennyit az összehasonlítársról. Másrészt mindenre van ellenpélda, van amikor bejön a pihentetés, van amikor nem.
Azt nem értem, hogy mitől gondolod, hogy a bölcsek köve a kezedben van?
Jolobacsi Gondolj a ff poloválogatottra, ők a leggyatrább ellenfél ellen is odateszik magukat. Főleg sorozat mérkőzéseken. Az egyik meccsből következik a másik, ha egy meccsen kiesünk a ritmusból, akkor a következő nehezebb lesz. A kis sikerek is adnak annyi önbizalmat, ami pont jól jön a nehéz meccseken.
ez a "Kemény" világ
Volt egy elemzés a foci VB elött, hogy az esélutelen csapatok az elejére időzítenek így elkapják a nagy csapatokat továbbjuthatnak a 16 közé szerencsés esetben 8 közé. De képtelenség 4 hétig topon maradni, így mindenképpen hullámvölgybe kerülnek és kiesnek. Míg a nagy csapatok éppen ekkora időzítenek és úgy készülnek hogy az eddigi 3-4 meccs az ami felhozza őket és lesznek egyre jobbak és jobbak. Jó esetben az utolső két meccsen lesznek a legjobbak és akor nyernek is.
Mivel a norvégokkal meg a dánokkal kerülünk össze ráadásul az első két meccsen, így kénytelen volt SL erre időzíteni és a angolai meccsre egy kis lazítást tervezni, hogy utána még két meccsre jók legyünk (7közé kerülve mindenképpen), de óhatatlanul be fog következni a hullámvölgy és kiesünk. Ez persze a papírforma, ami már az olimpián sem jött be vagy a bronzmeccsen jött ki. Ugyhogy ez az angolai meccs ezért volt rossz, mert nem hozta fel volna a második sort, így a következő meccsen van egy erős első sor és van egy két lépéssel hátrébb levő második, nem lehet sokat pihentetni az elsőt. Ráadásul a sérülés mindig benne van a pakliban. Kár volt érte...
Balszélső elsősorban. Valóban tehetséges, de egy kicsit túl link. Bár szerintem Deka tesz róla, hogy változzon, akkor nagy karriert futhat be. Gyakorlatilag mindg szélsőt játszott. nem is emléxem, hogy irányító lett volna. Bár az tény, hogy amikor Győrújbaráton játszott, akkor nem láttam.
lehet, hogy már valaki írta, de nektek nem tünt fel,hogy majd mindenki ellenünk szurkolt? azt elhiszem,hogy az uccsó meccsen ellenünk, (semlegesként én is így tettem volna) de a dánok és a norvégoknál is? variációk: több dán és norvég szurkoló van ott a németek utálnak bennünket persze még több vari is van!
A 2004-es olimpián alig vertük meg a brazilokat a csoportmeccsek során. Utána végig vezetve nyertünk a németek ellen, majd sokkal kikaptunk a franciáktól (akiket később az oroszok vertek). A negyeddöntőben vertük a koreaiakat (akik legyőzték akkor az oroszokat), a 3. helyért pedig kikaptunk az oroszoktól (akiket a németek vertek). A férfi kézilabda mezőnye roppant kiegyensúlyozott.
Én úgy tudom, hogy Iváncsik Mihálynak van egy harmadik (legkisebb) fia is, és ő is kézilabdázik. Róla tud valaki valamit?
Engem nem lep meg a tegnapi eredmény, nem tudok konkrétumokat felsorolni, de általában nem jellemző a magyar csapatokra, hogy porig alázzanak és sziporkázzanak a tőlük szarabb csapatok ellen. Inkább az van, hogy hozzák azt a szintet amit az ellenfél. Ha jól emlékszem valamelyik nemrégi világversenyen is volt ilyen dél amerikai csapatok ellen például. Szerintetek egy egymás közti edzőmeccsen milyen szinten, intenzitással játszanak? Nem hiszem, hogy az északiak elleni arcukat mutatják, sokkal inkább a tegnapit. Ez a meccs 1 szükséges rossz volt, amin túl kell lépni, megtörtént, oszt annyi. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a srácok az edzők nékül -vagy közösen- gondolták itt az alkalom, hogy kiegészítsék a jutalmukat egy kis tippmixeléssel, és lehet, hogy ugyanezt csinálták a franciák is, csak egy kicsit elszámolták magukat.
Egyetértek. A csapatnak való szurkolás mellett a tárgyilagosságra törekvés segít úgy a sikerek, mint a - remélhetően minél később bekövetkező - kudarcok elviselésében.
Ne foglalkozz a személyeskedő hangnemmel, láthatod, van aki saját magának is ellentmond néhány hozzászólással később.
Puki nem csak a védései miatt nagyon fontos, hanem remekül fanatizálja, űzi a csapatot:) Átveszik az ő mentalitását:) Ez szerintem legalább olyan fontos, mint hogy véd jó sok lövést:)) Mert ugye az még nem elég.