Akár hiszed , akár nem , kerestem . De a belépődig visszamenve se leltem babost .
Mindegy ... már sül/fő .
Sok v.hagyma , kevesebb fokhagyma , mini kockára vágott császárszalonna , kevés piros arany, pici fokhagymakrém , zöldpaprika dinsztelődik . Most tettem bele a babot . Nem lesz rossz . Felét kipróbálom tejfölösen tésztával , másik felét anélkül rizzsel . Úgy tűnik jut a fagyasztóba is .
Mindenem van amit felsoroltál . Pont az a bajom , hogy tele vagyok mirelit ződekkel , pedig le kell olvasztanom a hűtőt . Én is ragura gondoltam , de mondom hátha van valakinek direkt babos kipróbáltja .
Van egy kis doboz vörös bab konzervem (fogalmam nincs miért vettem ...) Miután fogalmam nincs , hogy ma mit kéne főznöm , kinyitottam ... semmi íze . Mi ehetőt lehetne ebből összehozni ?
Mongyuk' sok mindenem nincs hozzá , mert hűtőleolvasztás okán hús csak egy csirke mell , némi füstölt húsos csont , meg egy szelet császár szalonna leledzik a fagyóban .
Amikor először hozták Salisburyben a chipset a hamburger mellé, elég furán néztem rájuk, ott is hagytam. :) Miamiban viszont néhány helyen nachossal hozzák, az ellen nincs kifogásom.
Hat nem a zsomlehez eszik a sult krumplit. Az a zsomle rendesen meg van pakolva sok minden massal.
A zsomle igazabol azert kell, hogy kezzel fel tudd emelne a tanyerrol egyben :-).
De az angol chips az a sult krumpli ugye, a fish and chipsbol, az amerikai chips ugye a masik valtozat. Valahol olvastam, hogy az ugy tortent, hogy egy vendeg nagyon ropogosra akarta a sult krumplijata, mire a szakacs bepipult, vekonyra szeletelte a krumplit is ugy sutotte aranybarnara.
:-)
Egyebkent multkor lattam egy videot, ahol mutattak, hogy kell a sult krumplit jol megcsinalnia fish and chipshez (nyilvan az is mutattak, hogy hogyan kell jol csinalni a halat, de az teged nem erdekel ugye).
Szoval megfozik a krumplit eloszor, utana ketszer sutik ki forro olajban :-).
ez a BBC-s recept valami egészen bizarr, már abban az értelemben, hogy leírja, hogyan csináld meg a csipszet, aztán azt rja, hogy kenj meg egy szelet kenyeret ketchuppal, rakd rá a csipszet és úgy edd :)