Élőben láthatják majd a kedves nézők, milyen trükkökkel, ármánnyal próbálja majd a svájcéer értelmiség megfúrni, megakadályozni a népszavazást, vagy ha ez nem sikerül, akkor legalább azt elérni, hogy a nép így kinyilvánított véleményével minden ellentétesen történjék.
Miért, elvesztek? Vagy miért kellene megtalàlnom oket?
(Kapaszkodj meg: én màr évekkel ezelott is tudtam ròla, hogy a magyar diplomàcia fenyegetett helyzetben lévo, keresztény civileknek segìtett Euròpàba jutni Szìriàbòl, olyantòl hallottam, aki részt vett ezekben az akciòkban. Csak akkor ennek még semmilyen aktuàlpolitikai jelentosége nem volt. Egyàltalàn nem érdekelnek az errol szòlò ùjsàgìròi marhàskodàsok.)
Jon itt ezzel az 1294 emberrel... mintha nem tudnà, hogy ez csak az elso szakasz lenne, ha beleegyeznénk.
Aztàn meg hogy lehet ezt osszehasonlìtani azzal a letelepedési kotvénnyel, aminek pont az a lényege, hogy valaki fizet, pénzt hoz az orszàgnak azért, hogy ide johessen, és még ezen felul is mi vàlasztjuk ki, hogy akarjuk-e ot fogadni. Pontosan, az a nagy kulonbség, hogy azokat "mi hìvtuk", vagyis nem Németorszàg (meg a tobbi kivàlòsàg) varrta a nyakunkba a neki nem tetszo resztlit, hanem Magyarorszàg donthette el, hogy akarja-e az illetoket, vagy sem.