Mondom, már első nekifutásra is ez elmúlt néhány hét "legröhögségesebb" híre volt számomra, de amikor nem sokkal később bevillant hogy a "sikeres" pályázatokat a mostaninál jóval kisebb árréstömegre, árbevételre írták, akkor már fetrengtem. Ez tényleg csúcs. :-)
Tudnék azért is egy kisebb összeget fizetni, ha látnám azt ahogy a pályázatok elbírálása ment. Nagyon komoly szakmai vita folyhatott ott is. :-))))
Amúgy bocs, mert tényleg inkább szomorú, meg könnyű tét nélkül röhögni, nem az én egy-két trafikomat zabrálták el. De ez már tényleg über Monty Python.
Úgy tűnik, van. Nem egy,több. És ezek bennfentesek. A valahogy trafikhoz jutott régi meg a hasát fogja és betegre röhögi magát. Mi is a betegre röhögésnek a TVK kódja?
Na most akkor azt is megmondom, mert ma ilyen napom van, hogy milyen ún. érvet faragnak majd ebből a sikertörténetből a narancstrollok, mert van ám ott ész dögivel.
"Látjátok ajvékoló libsi-bolsik nem is olyan nagy üzlet ez a dohányforgalmazási monopólium, aztán ti meg itt sírtatok az elmutyizott pályáztatás miatt."
Ez valóban szégyen. A kiíróra, hogy nem hülyékkel kalkulált. A hülyékre, akik még így sem tudták üzemelteteni. Persze, aki kereskedelmi gyakorlatra hivatkozott, az kishitű.
"A Napi Gazdaság információi szerint az előzetes adatok alapján az év első felében (tehát a trafikrendszer indulása előtt) legalább 3 százalékpontot erősödött a feketézés országos átlagban. A folyamat becslések szerint 45-50 milliárd forint kiesést okoz az államnak."
"Persze a feketekereskedelmet csak becsülni lehet, de fontos kapaszkodót jelenhetnek a NAV zárjegy-értékesítési adatai. A NAV által kiadott adójegyek mennyisége cigarettából a tavalyi évhez képest jelentős csökkenést mutat."
Első félév, tehát a csökkenést mutató adatokban még benne van a Nemzeti Dohányboltok megszületése előtti nagyobb bespájzolások tranziens hatása is. Szép eredmény.
(Én pl. jelentős mennyiséget tároltam be a faternak, ha meglátogatom majd mindig viszek neki olyan egy-két hónapra valót. Mivel legális forrásból van az összes, ezért az ár nagy része így is a bitangkasszába ment, de legalább az árrésből nem esznek a mutyikosok. Rözisztansz! :-) Pár év alatt, amíg elfogy a spájz, meg lesz időm valamit kitalálni.)
Azt hiszem érik a, Járulékbevételek Fizetésének Elszabotálása Nemdohányzási Illetve Feketepiaconvásárlási Tevékenységgel, büntetőadó kivetése. :-)
Amúgy ehhez is tényleg gratulálok, szerintem nem voltak többen néhány milliónál azok akik előre megmondták hogy mi lesz. Nem kellett hozzá Einstein és Nostradamus szerelemgyermekének lenni. Még nekem is ment, vagy öt hónappal ezelőtt.
"Csak a hivatalos statisztika majd azért nem lesz hiteles, mert lesz átrendeződés a feketekereskedelem felé. Ha ez mérhető forgalom csökkenést okoz a legális forgalomban, akkor be lehet majd állítani úgy hogy sokan leszoktak. :-)
És lesz is majd belőle nagy hozsannázás az ún. közszolgálati médiában. Majd tessék akkor ide visszalapozni! :-)"
"Elkezdődtek a hétvégén az első nagyobb léptékű trafikbezárások. A hozzávetőleg 50 trafikot alkalmazottain és családtagjain keresztül megszerző és még nagyjából 40-ben irányítási joggal bíró gyöngyösi Kulcsár András most bezárt ezek közül 25-öt, az alkalmazottakat kirúgta."
Kulcsár András "jó szervező, ö... hát láthatjuk hogy milyen jól elintézte a trafikügyet is, nem?"
"Mit csinál a szőke nő két vasgolyóval egy bezárt üres szobában?
- Az egyiket elrontja, a másikat elveszti."
Amúgy no problemo, aki még ahhoz is hülye a brancsból hogy a lopott holmit, személyre szabott törvényekkel megtámogatva működtetni tudja, majd kap kártérítést. Mert senkit nem hagynak az út szélén.
A pályázatok, üzleti tervek meg az elbírálók is nagyon a topon lehettek. Jó, tudom-tudom. :-)
"Csak ismételni tudom: Amihez ez a qrmány hozzányúl, az xarrá válik, még ha aranyból volt is előtte."
No-no! Vigyáztam, tartózkodjunk kérem a dehonesztáló és elhamarkodott kijelentések megfogalmazásától!
Csak az válik xarrá, ami értékesebb mint a xar. :-)
Persze lehet, csak komolyabb érvek kellenek attól, hogy minden zivatarban a mezőn táncolok meztelenül egy 5 méteres acélrudat lóbálva a viharfelhők felé és eddig mindig túléltem.
Ezt magyarázhatod. A mantra az mantra. Nem tudod meggyőzni őket. Én 40 éve szívom, napi 25 db-ot, és nem a hegyi levegőt, hanem elég combosat. A tüdőmnek nincs baja.
A tüdőrákért a genetika és a XX. századi kísérleti nukleáris robbantások során a légkörbe került plutónium felelős.
Mondom ezt én, aki 3 éve nem dohányzom, de előtte 42 évig napi két dobozzal szívtam, és semmi baja a tüdőmnek.
Mielőtt a Szovjetunió, Nagy-Britannia és Amerika légköri atomkísérletek végzett volna, 1963. augusztus 5-én, a tilalom életbe lépésekor már több mint 4200 kilogramm plutóniumotbocsátottak ki a légkörbe. Tudjuk, hogy kevesebb, mint 1 mikrogramm (egy milliomod gramm) inhalációs plutónium terminál okoz tüdőrákot az emberekben. 4.200.000.000 halálos adag került a légkörbe, amely rádióaktív anyag felezési ideje legalább 50.000 év.
Mielőtt betiltották a Szovjetunió, Nagy-Britannia és Amerika, 711 légköri nukleáris tesztet hajtott végre. 711000 kg-halálos mikroszkopikus radioaktív részecske jött létre, amelyek az eredeti 4200 kg bomba tartalmazott. Jelenleg kilógrammonként több mint egymillió halálos adag van a légkörben, ami több mint 715.000.000.000.
1959-ben jött létre az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely megállapodást kötött a NAÜ-vel (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség), hogy nukleáris felügyetet ellátó szervezet vétójogot gyakorolhasson a sugárzás hatásainak kutatásainál. A gyengén képzett orvosokat és kutatókat hirtelen elárasztották nagy mennyiségű kormányzati támogatásokkal, amelyek célja az, hogy "bizonyítsuk be, hogy a dohányzás tüdőrákot okoz". Akkoriban több igazi tudós (különösen néhány elismert atomfizikus) komoran elmosolyodott, hogy a fiatalok szánalmas lobbizását látta, és parázs vita alakult ki, hogy ugyanolyan szigorú ellenőrzési feltételek mellett, mint a rádióaktív anyagok rákkeltő hatásának ellenőrzésénél is megtörtént, bizonyítsák be, hogy a dohányzás tüdőrákot okoz. Bár szó szerint, több tízezer védtelen állaton, főleg egerek és patkányok, 200 szál cigaretta egyenértékű "dózisnak" voltak naponta kitéve egy éven keresztül, az "orvostudománynak" mégsem sikerült, bebizonyítani, hogy rábírjanak a tüdőrákra egyetlen egeret vagy patkányt. Több mint 40 évig százezernyi orvos szándékosan hazudott.
Nem tudom, van-e még egyáltalán aratógép használatban Mo-on? Valószínű nincs, legfeljebb múzeumban, vagy hobbigyűjtőknél láthatnál, ha egyáltalán megmaradt egy példány is belőlük.
Amire mint "nékülözhetetlen"-re hivatkozol, az valószínű a közismert és közkeletű nevén a "kombájn", ami a megjelenésekor az arató-cséplőgép elnevezést is viselte, napjainkra pedig az említett két funkció mellett továbbiakat is magára vett. :))
Velem ezért kár vitázni ... pont a kocsmák ügyében ugyanis egyetértünk.
A megjegyzésem általánosságban értendő ... és pont azért lendült most túl az inga, mert korábban az volt a hozzállás, hogy ha nem tetszik, hogy a váróban ücsörgő rádfújja a füstöt, amitől én speciel még be is fulladok, akkor állj ki te az esőre ... ezt még néhány éve is megkaptam, mikor a 3 évesemet kishíján megégette egy paraszt ..., mert kizárólag széles mozdulatokkal volt képes bagózni.
A leszokott dohányos nem füstöl. Az aratógép és a többi viszont a dohányfüstnél sokszor károsabb anyagokat zavartalanul küldi a levegőbe. Nem csak a dohányos felelős a rengeteg tüdőrákért, főként ha nemdohányos produkálja.