Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Én meg vettem egy szortiment dobozt, két fúrókészletet, egy fém, és egy fához valót. Valamint egy fúrókoronát a 70 mm- es nagy furathoz. Így ezeket már nem kell senkinek se otthonról hoznia.
Múltkor olvastam valahol ezt a kis vasúti szemszögű életbölcsességet az ismeretlen bölcstől: "Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak..."
Burgeri és ati324 már tudnak róla, de gondoltam, azért ide is beteszem:
I. Nemzetközi Digitális Modultalálkozó
Helyszín: Öttevény, Öttevényi Általános Iskola sportcsarnoka
Megközelíthető: Győrön keresztül gépkocsival, a Győrből Rajka-Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatokkal, helyközi autóbusszal.
Időpont: 2009 április (17)-18-19
Tisztelettel meghívok minden érdeklődőt, látogassa meg a rendezvényt.
A magyar vasútmodellező klubok tagságának többféle részvételi lehetőséget is kínálunk:
1. A pálya építésére a FREMO szabványrendszerének megfelelő, digiális rendszerre alkalmas asztallal rendelkező klubokat hívtam meg. Ha további modellezők is csatlakozni szeretnének az asztalrendszerhez, kérem, e-mail-ben jelezzék részvételi szándékukat. Jelentkezést a rendezvénytér befogadóképességének határáig tudok elfogadni, legkésőbb február 15-ig. A szállítást szeretnénk összehangolni és az egy útvonalra eső asztalokat egy fordulóval szállítani. A szervezett, előre egyeztetett szállítás költségeit tudom csak a belépődíjjakból fedezni!!!!
2. mozdonyvezetők jelentkezését várjuk március közepétől ( Eredetileg február 28-tól hirdettem ki, de technikai okok miatt el kellett halasztani). Ekkorra remélhetőleg meglesz a menetrend és a napi fordák száma, így tervezhetővé válik hány mozdonyvezetőre és ÁFU-sra lesz szükség az egyes napokon. Ezekre a posztokra hirdetek meg a Győri vasútmodellező Klub honlapján (vasutmodellezes.5mp.eu) és az indexen (magyar FREMO-s topik, Vasútmodellező klubok topikja) jelentkezést a menetrend elkészülte és közzététele után.
A feltételek:
-betöltött 18.életév, teljes anyagi felelősségvállalás a rábízott értékekért.(18-év alattiak csak valamely vasútmodellező klub támogatásával és anyagi felelősségvállalása mellett jelentkezhetnek)
a-mozdonyvezetőknek FM1, ÁFU-snak FM1 és FM2 ismerete kötelező. Aki először vesz részt a játékban vizsgázni köteles Dervarits Ferencnél.
Mozdonyvezetők és ÁFU-sok részére térítésmentes szállást biztosítani nem tudok.
A mozdonyvezetők hozzanak magukkal 1 pár fehér, nem bolyhos anyagú cérnakesztyűt, a járművek megfogása végett. (puszta kézzel lehetőség szerint nem érintjük meg a modelleket!!!!)
Kérem jelezzétek a lent megadott e-mail címeken, hogy melyik napon, hányan szeretnének mozdonyt vezetni (FM1 ismerete kötelező) Ez fontos lenne a menetrendi beosztás miatt.
3. Saját járművek részvétele a forgalomban:
A rendezvény során lehetőség van saját modelljeink közlekedtetésére is a menetrendi forgalomban. A hozott járműveknek a következő technikai feltételeknek kell megfelelniük:
Mozdony:
-Dcc rendszerű programozható dekóderrel felszerelt jármű (ESU,Tran,Lenz stb)
-A gép kerekeinek geometriai paraméterei akadálytalan futást biztosítanak 2.1mm-es sínkoronaszintű pályán (régi PIKO kerekekkel szerelt mozdonyok problémásak), tengelytávok alkalmasak Tillig elite típusú váltók szívdarabjainak a bejárásához (Kleinbahn gépek siklanak rajta a nem megfelelő geometriájú kerekek miatt).
-A gép mindkét oldalán szabványos vonóhoroggal legyen felszerelve.
Kocsik:
-Csak fémabroncsos kerekekkel szerelt járgányok lehetnek, egyéb kerékparamétereben lásd a mozdonynál leírtakat.
-Tehervagonok esetén a kocsit egyedi pályaszámmal és hozzá tartozó fuvarlevéllel kell ellátni.(a bárcakészítő program elérhetősége a honlapunkon, telefonos segítséget Farkas Zsolt (Wolf27 topictárs) tud adni)
-A vagonok mindkét oldalon szabványos vonóhoroggal vannak felszerelve.
A hozott modellek az európai vasúttársaságok gördülőállományába tartozzanak, a mozdonyok a magyar, az osztrák és a szlovák vasút járműveinek modelljei lehetnek, mivel felsővezeték nem lesz felsővezetékes üzemű gép nem közlekedhet az asztalon.
Aki saját járművel szeretne részt venni a forgalomban, kérem, február 15-ig jelezze e-mailben. A jelentkezésben adja meg a közlekedtetni kívánt modellek pontos listáját (gyártó, korszak(III,IV,V), típus, pályaszám/darabszám), és jelezze melyik napon szerepeltetné modelljeit.
A rendezvény menete:
Április 17-én du 2órától bepakolás a csarnokba, építés.
Április 18-19-én 10.00-17.00 modellvasúti üzem
Április 19-én 17.00-tól a rendezvénytér bontása
Szállás és étkezés:
A szervezők állomásonként két fő részére térítésmentesen biztosítják az étkezést (a rendezvény helyszínén) és a szállást (Győrött a Széchenyi Egyetem kollégiumában). A keretszám feletti elhelyezésre is van lehetőség, térítés ellenében:
2 ágyas szoba ára: 4500ft+IFA
3 ágyas szoba ára: 4000ft+IFA
A szobafoglalás E-mailben a kapcsolat fejezetben megadott E-mail címen. Határideje 2009 február 15
Kapcsolattartás:
Győri Vasútmodellező Klub
9021,Győr, Aradi Vt. u. 23
Bulkai Lajos:
E-mail:
poc204@freemail.hu
Szitkovits Sándor
szvk@freeweb.hu
Drága barátom! Lehet, hogy hozzád nem jutott el az ígéretem, hogy ha meglesz a konyhánk is, a tavalyi év során felújított házunkban, akkor majd hozok saját készítésű, vegyszermentes étkeket! Sajnos a mostani munkahelyemről nem lehet hozni semmit, és még bent sem lehet enni a termékekből, mert azonnal kirúgnak. Meg nem is mérgeznélek vele :) Úgy, hogy a türelem kiflit terem :)