az összes párhuzam ül. a húr a kur a kord, és az összes altai szó. az, h nem akarsz róla tudomást venni az csk azt bizonyitja, h előitéletes vagy semmi mást (mert értelemről, cáfolatról nem tettél bizonyságot).
_________
a cöb-bel se "jártam meg"
hanem szabályosan megfelel neki a magyar csúf és dzsuva
A szeg volna zwec, ez germán-német átmenetben Nagelt, szöget jelent, ami azonos a későbbi Zweck-kel, ami cél lett. Ez a szeg szó a mai német zwicken, csípni, amúgy jelenti hasítani, szakítani is, másrészt az eredeti twikk megerősíteni, amiből lett a cél.
A szeg a kneifen, ami a csíp, cibál, és lényegében kneifen=csíp, cibál. zwicken= szeg=csíp, cibál.
Németül használják a kneifent arra, hogy ha valaki valamitől meglóg, ha szeg.
Ez az én magyarázatom.
Tehát: szeg: mint szegecs
szeg: mint vág, mert a zwicken egyrészt hasít is, csíp
És a "szeg" németben is jelenti a tárgyat mint szeg, a cselekvést mint szeg, azon belül lehet, hogy ruhát szeg vagy mondjuk megállapodást szeg. Hol van ennek nyoma a germánban te ütődött????? Komolyan mondom, már nem hiszem el, hogy ennyire hülye emberek vannak, szerintem titeket valaki fizet, hogy idejöjjetek szétcseszni a topikot az elképesztő ökörségeitekkel.
Állapítsd meg, hogy 1600 éve mindenki téved, aki leírta, hogy Szent Márton szkíta és magyar..... :D:D:D:D Kezdesz gelimero elvti szintjére süllyedni.:D
Bár ha sikerülne valami nyakatert hazugsággal bizonyítanod, hogy Szent Márton is germán volt, alighanem még Nobel-díjat is kapnál.:D:D:D
De egészen, hamisítvány, nem egyszerűen nem korabeli, hanem hamisítvány. Az hogy nem korabli, az a ránk maradt összes írás kb 95%-ára igaz. Conversio Bagoariorum et Carantanorum nevezetű krónikáról már 1984-ben kimutatták, hogy hamisítvány. Ezért is felháborító, hogy azóta is hivatkoznak ár, mint alapműre és mint történelmi események bizonyítékára, ami egyszerűen nevetséges.
Hogy a Wikipédia meg sem említi ezt a tényt, azon már nem is csodálkozom.
Inkább menj vissza a jobbikos habsburg imádó idióták akadémiájára és álmodozz arról, hogy a degenerált habsburgok majd megjutalmaznak a hülyeségedért. :D Te sötét vadbarom.
Másodszor..... a "bazilika" romjain olvasható egy emléktábla, utalással egy egy ún. krónikára, ami a bajorok és karantánok megtérítéséről szól. Egy a baj. Erről a firkálmányról már rég kiderült, hogy hamisítvány."
Nem egészen, csak nem korabeli, és tényleg a karantánok megtérítéséről szól, akik Blatograd/Mosapurg környékén a wörthi tótól északra éltek. Sajnos Savaria is ott volt, Szent Márton nem Szombathelyen született.
Kérdés: mióta merült fel, hogy Mosaburg Zalavárral azonos???????
A válasz: 19. században, méghozzá Hunfalvi Pál találta ki. Valódi bizonyíték erre NINCS. Egy kitaláció.
Na most érdemes elolvasni, mert amit itt írnak abból gyakorlatilag semmi nem igaz, de még a vesszők se.....
Először is... az ún "harmadik bazilika" az ötvenes években épült egy filmforgatásra, majd elhagyták, és 2000-ben "felfedezték" mint ősi romot.
Másodszor..... a "bazilika" romjain olvasható egy emléktábla, utalással egy egy ún. krónikára, ami a bajorok és karantánok megtérítéséről szól. Egy a baj. Erről a firkálmányról már rég kiderült, hogy hamisítvány.
Harmadszor...... Mosaburgot már megtalálták, három aprócska templommal, Karinthiában. Nem messze onnan egy másik teleülést, Judenburgot. Azt hiszem elég egyértelmű ezeknek a neveknek az eredete ugye???
Kérdés: mióta merült fel, hogy Mosaburg Zalavárral azonos???????
A válasz: 19. században, méghozzá Hunfalvi Pál találta ki. Valódi bizonyíték erre NINCS. Egy kitaláció.
A magyarországi tudomány képviselői gyakorlatilag semmit sem tudnak. Kontraszelektált idióták csürhéje. Csak nagyon kevés kivétel van, de szerencsére van. Például a Szegedi genetikusok Török és Neparáczky. Vagy a linkelt videók előadója, Pap Gábor.
Egy kis adalék, hogy a Magyarországi tudomány színvonalának mélyrepülése egyáltalán nem korlátozódik az őstörténet területére:
Egy ismerősöm meghalt tüdőrákban. Nagyon el volt keseredve, mert az orvos azt írta a papírjába, hogy a dohányzástól, miközben soha életében nem szívott el egy cigit se. Saját tapasztalatom is az, hogy ha egy orvos nem tudja mitől van a bajom, egyszerűen kitalál valami blőd baromságot csak le ne kelljen írnia, hogy fogalma sincs. Bár én még szerencsés vagyok, van olyan orvosom is akinek ez nem jelent gondot és nem talál ki hülyeségeket, hogy miért én tehetek arról, hogy beteg vagyok.
Persze a történelem és őstörténet esetében a legdurvábbak a hamisítások és hazudozások, még egészen értelmes és normális emberek is beszedik, hogy a Kárpát medence 4-szer kiürült, hogy 4 nép kihalt a semmibe, és mind a 4 alkalommal pontosan ugyanúgy bukkantak fel a Kárpát medencében ahogyan Árpádék. Ha megnézzük mit állítanak Árpádék bejöveteléről, akkor azt látjuk, hogy ez a történet 4-szer ismétlődött meg más népnevekkel, egészen Csabáig visszamenőleg.
1. Népek nem vándorolnak!!!!!
2. Nem halnak csak úgy ki a semmibe, nem hoznak létre pontosan ugyanolyan fejlett és pláne ugyanolyan stílusú kultúrát mint az előző, alig 100 év alatt!!!!
Ha jobban belegondolok, ezért az oktatásért tényleg nem kár, ha nem adnak rá pénzt....
Tudom nem passzentos , de azért az andalúz (vandal) angol sem áll hü de messze egymástól. Az ung folyó másik neve meg Úz ,amúgy. Az angolok kiejtésében mintha visszakanyarodnának , az ynglishre. Tehát akár a hann hahn os?dolgok is érdekesek lehetnek (Hanság) :pp
Arra nem gondoltál, hogy az on itt hunt jelenthet? Pl. Ungvár, vagy a V. Géza által emelt Onogesius szobor, ami az ő olvasatában "hun győző" latinosan.
A többi szerintem is a helyén van, leheletnyi különbséggel.
Az og valóban kerekded dolgot jelent, történetesen az eget.
Így lehet hun-ég-úr magyarul.
Ez persze egy nem teljesen megalapozatlan találgatás.