Na mindegy, akit érdekel, az kattintson a Tudomány rovatra, azon belül az archívumra, és menjen vissza 2009. 01. 08-ra a " Feltámad a Neander-völgyi ősember" cikkre.
amikor állítólag láttak utólagos vélemények szerint óriáslajhárnak tartott lényt, ha jól emlékszem minden észlelés a 19. században volt, újabb nem volt.
prémdarabkákat is találtak, de az ottani száraz. hideg miatt ki tudja milyen régiek lehetettek, és akkor még radiokarbon vizsgálat nem voolt, így ennek vizsgálata elmaradt.
Elismerem, tényleg hosszú lenne bemásolni. Az is nagy kár, hogy a történet nem végződött szerencsésen.
A Xántus-könyvet én is nagyon várom, de az antikvárium még arra sem méltatott, hogy visszaigazolja a rendelést. Hétfőn majd utánatelefonálok.
Addig is egy kis kárpótlás: az e havi UFO-magazinba egy oldalt szenteltek a bigfoot-nak. Javarészt régi históriákat vettek elő újramelegítve. de van egy frissebb hír is.
2001 január 26-án az arkansasi Talihina-hegy egy család kocsijával egy menedékház előtt parkolt, majd egy turistalátványosság, a Lovers'Leap felé sétáltak egy ösvényen. Körülbelül 150 métert tettek meg, amikor Gloria McDonald elhatározta, hogy visszamegy a meleg menedékházba, a férje, a mostohafia és a jövendőbeli sógornője azonban folytatták a gyalogtúrát. Gloriát, az Arkansas Star 68 éves újságírónőjét akkor látta utoljára a család.
A kétségbeesett családtagok azonnal értesítették a nemzeti park őreit,majd a seriff irodáját. A mentőcsapat helikopter, repülőgép és vadászkutyák segítségével eredménytelenül fésülte át a környéket. A kutyák néhány száz méteren át keresték az eltűnt asszony nyomát, de egyszer csak megtorpantak, nyüszíteni kezdtek és nem akartak továbbmenni. A hatóságok hamarosan megtudták, hogy egy majomszerű lényt láttak három nappal az asszony eltűnése előtt abban a zónában a helybeliek. Szerintem ez a történet inkább a rejtélyes eltűnések kategóriába tartozik.
Rosszmájú leszek: milyen érdekes riportot írhatott volna erről Gloria! Nagyon remélem, a bigfootnem a fehérjeforrást látta benne!
Tiszteletem annak a biológusnak, aki egy hosszú szemfogakkal rendelkező élőlényt póninak néz! Persze valószínű, hogy csak a méretek érzékeltetésére használta ezt a kifejezést, csak kicsit sután fordították.
nemrég olvastam h. a marokkói szultán vagy valamelyik uralkodó vadaskertjében fennmaradtak egyedei a berber oroszlánnak, vagy legalábbis közel fajtiszta egyedek. nem tudom azóta mi a sorsuk, de lehet h. ez az alfaj nem halt ki.
Ha létezik, ha nem, ha 50-60 év után még mindig az az egy árva egy bunda van, az elég kevés. de ma már ez elegendő lenne egy genetikai elemzésre, ami egyértelműen megmondanű j faj-e vagy sem, mert a környéken nem túl sok olyan faj van amivel össze kellene hasonlítani.
Tényleg nem túl egzotikus hely Svédország, viszont be kell vallanom, nem rajongok a nagy melegért, a páráért, no meg a moszkitókért. Még kevésbé azért, hogy egy polgárháborúban belémtrafáljanak. De hát ízlések és pofonok...