Csík-interjúhoz (amiben a riporter hozta az MTVA-Origó színvonalat, igaz a riportalany is):
Érzek némi visszatáncolást nála stílusban és arroganciában is; a maga egyszerű módján a sorok között igyekezett nyitva hagyni az edzőkérdést. Ha jóindulattal közelítek, akkor elbizonytalanodott, ha rosszal, akkor csak a nyomást próbálta csökkenteni.
Azért Ortega is biztosan kibírta röhögés nélkül, amikor a visszatérését fontolgatva, az őt elküldő Kálomista után találkozott az új főnökkel:)
Annyiban biztosan nincs igazad, hogy az irodában folyó munka színvonala szoros összefüggésben van a csapat összetételével és teljesítményével. A Fabregas, Remili szintű játékosok megszokták, hogy az irodában is olyan szintű munka folyik, mint amilyet tőlük elvárnak. Nagyon rossz hatással lehet egy játékosra -pláne egy esetleges szerződéshosszabbításnál - ha olyan érzés alakul ki benne, hogy az irodában dilettánsok ülnek és nem tudják a problémáikat megoldani. Az meg még rosszabb hatású lehet, ha ezt szóvá teszi, de "butuska" még mindig a helyén van, mert ugye valakinek a valakije. Biztosan Te sem szeerted, ha bemész egy hivatalba és a pult mögött ülő ügyintézőről süt, hogy hülye.
Az sem segít, ha látják, hogy a klub fontos vezetői némelyikének iq-ja nem túl magas (eufemizmus).
Christian Zeitz mondta egy alkalommal, hogy Kielben augusztusban pontosan tudta, hogy 3 múlva mit fog éppen csinálni egy adott napon.
Én ha játékos lennék, most biztosan nem érezném komfortosan magam a Veszprém játékosaként.
Más: Ha valóban igaz amit Donát Tamás írt Pascuallal kapcsolatban, az történelmi bűn.
Már csak azért is el kéne felejteni itt a politikát, mert az egyszeri szurkoló már csak a fejét kapkodja, hogy most akkor mi van? Itt ez a "politikai horda" akiről ezt írjuk: "akkor ugyebár jó volt minden, mert ki lett egyenesítve a matek"
Megszüntetik? Lehet, nekem nincs ilyen infóm... Viszont akkor javaslom imádkozzunk, hogy valahogy megyei szinten még megmaradjon a Veszprémi kézilabda, elvégre a kedvenc ott is kedvenc.
Szerintem is arra kellene megkeresni a választ, hogy miként szívathatta végig a védelmet egy 22 és 23 éves átlövő, meg egy 26 éves irányító két meccsen is.
Úgy gondolod, hogy ezen a kézilabda fórumon arról kell értekeznünk, hogy ki kinek a szeretője, ki az a Haribós, meg a Marketinges, meg az irodista mennyire gyenge képességű? De rögzíthetjük, hogy ha éppen a Magyar közállapotokról-, sportfinanszírozásról szeretnénk társalogni akkor találhatnánk ennél sokkal népesebb fórumokat, mert a csapból is ez folyik manapság.
Én speciel nem ezért jövök ide, engem az érdekel, hogy miért ilyen fos a védelmünk a pályán. És itt felmerülhetnek személyi felelősségek is, de kötve hiszem, hogy ebben a szeretőknek meg a Haribósnak van a legnagyobb szerepe... Amennyiben Momóék díszlépésben vitték volna F4-ba a csapatot, akkor senki sem pampogna a bennfentesekről meg a rokonokról, akkor mindenki elégedetten ücsörögne és készülne Kölnbe.
Csak egy kérdés (nomen est omen): ha jól érzékelhetően (és olvashatóan) egyetlen pozitív érzést sem vált ki belőled a veszprémi kézilabda, ha a kritikáid mögött nem érezni az érted haragszom, nem ellened üzenetét, akkor miért sanyargatod itt magadat?
Az induktív érveléseid közül csak egyet kiemelve: súlyos tévedés azt inszinuálni, hogy kizárólag csak az utóbbi évtized topcsapatai és eredményei miatt vannak Veszprémben kézilabda-szurkolók; aki ilyet állít az semmit nem tud a múltról, a 80-as és 90-es években az esélytelenek nyugalmával megvívott BEK-mérkőzéseknek a hangulatáról, az első KEK-győzelem eufóriájáról, a meccsek kezdetét megelőző több órás, a lelátón állva történő várakozásról, a kézilabda városi közüggyé válásáról, a városi polgárok és a szurkolók önzetlenségéről.
Nem olvastam sehol, hogy a veszprémiek magukat nevezték volna a "legjobb kézilabdatábornak", azt viszont rengetegszer megtapasztaltam személyesen, hogy ezidáig egyetlen kézilabdás városban és csarnokban sem volt jelen az az elkötelezettség és szenvedély, amelyet nálunk kiváltott ez a játék. Az itt hozzászólok többségét ezek miatt is frusztrálja a jelenlegi helyzet és igyekszik tenni érte ott és úgy, ahogyan erre lehetősége adódik.
Az egyszeri szurkolót nem érdekli az, ki dolgozik az irodában ki kinek a kicsodája. Az egyszeri szurkolót az érdekli, ami a pályán történik. És az egyszeri szurkoló még emlékszik rá, mi volt az ígéret Ilicék kinevezésekor.
"Egyúttal új hároméves programot is kilátásba helyezett a Telekom Veszprém, melyben négy kulcsfontosságú elem kap majd hangsúlyt:
a csapategység kialakítása,
generációváltás megkezdése,
a magyar bajnoki cím visszaszerzése,
a minél jobb szereplés a Bajnokok Ligájában"
És amikor az egyszeri szurkoló azt látja, hogy a ciklus végére a 4 felsorolt célkitűzésből 3 nem teljesült (a bajnoki cím visszaszerzése meg önmagában nem akkora eredmény, amitől örömtáncot kellene járni), és közben azt hallja, hogy aki nem teljesítette a célkitűzést, azzal szerződést akarnak hosszabbítani, akkor bizony az egyszeri szurkoló nem érti mi folyik itt. És én egyáltalán nem tudom elvitatni az egyszeri szurkoló jogát ahhoz, hogy ennek hangot is adjon.
lehet úgy is csinálni, hogy akkor is beleállunk valakibe vagy valamibe, amikor jól megy és jönnek az eredmények - de nehogy azt mondd nekem, hogy amikor stabil FF-os szereplő egy klub, akkor a szurkolók nagy többségének az jut eszébe, hogy ok, de ez meg az nem idevaló, nem jó a vezetés, honnan van a pénz...
ez az emberi természet mindenhol: az eredmények és a siker elfednek sok mindent.
megírtam azt a cikket, mert - hogy Hegyi Ivánt idézzem - "annyira lehet szeretni a Veszprémet, mint én, de nálam jobban nem" . és a cikkben is leírtam, hogy nem az eredménytelenség a legfőbb baj. ha bejutottunk volna a Final Fourba, ennek a cikknek akkor is lett volna létjogosultsága.
az, hogy milyen szervezeti struktúra mentén és kikkel működik a klub, milyen háttéralkuk és emberek dolgoznak milyen pozikban, azt nem tudom - azt majd kideríti más, ha lesz rá igény.
de ez Magyarország, a sajátos kis viszonyaival, ezt nem lehet elfejteni. ahogyan azt sem, hogy 2012 előtt azért mi sem voltunk a korrektül működő klub mintaképe, bármennyire is tisztelem HCS és az akkori vezetés munkásságát.