Keresés

Részletes keresés

Mókuscic Creative Commons License 2016.01.18 0 2 52925
Előzmény: Mókuscic (52924)
Mókuscic Creative Commons License 2016.01.18 0 0 52924

Megvannak... Purple splash, és a Purple tiger. 

Meg persze a művészrózsák...

Előzmény: Mókuscic (52923)
Mókuscic Creative Commons License 2016.01.18 0 1 52923

Csíkos rózsák (csak mert eszembe jutottak):

Variegata di bologna

Ferdinand Pichard

Rosa gallica versicolor

Purple Tiger

Oranges and Lemons

Scentimental

Fourth of July

Még vannak, de ezek a legismertebbek, azt hiszem. (van az a lilás-fehéres, ami úgy néz ki mint az áfonyás joghurt, de nem tudom a nevét. Pedig nagyon szép...)

Pöttyös: 

Alain Blanchard

Ametiszt59 Creative Commons License 2016.01.16 0 1 52922

Én nem szoktam sokat vacakolni vele. Nem úgy csinálom, mint ahogyan általában a neten megtalálható, tehát nem méricskélek. Van egy hatalmas dézsám  (több száz literes) kb 1/3-ig megtöltöm csalánnal vagy nadálytővel és felöntöm vízzel, majd lefedem. Naponta egyszer-kétszer megkeverem. Iszonyatos bűzre számíthatsz pár napon belül, tehát jó, ha egy eldugott, háztól távol eső részen tudod készíteni.

Előzmény: Balkon aranya (52918)
Mókuscic Creative Commons License 2016.01.16 0 0 52921

Van abban Gallica Officinalis, Hansa, Rugosa az alapmodell és a Ritausma verzió, és még jó pár amit nem nevesítettek. És tarackolnak is, ahogy kell :)

Előzmény: bellarosa (52920)
bellarosa Creative Commons License 2016.01.15 0 0 52920

Ezek a rugosa rózsák dús növésűek, sarjaznak, a legjobban tűrik a hideget, egészségesek és illatosak. Csak a meszes talajra érzékenyek és terjeszkednek a sarjaikkal, ezért kordában kell tartani őket. Az enyém egy alacsonyabb növésű fajta, vannak sokkal szebbek is, csokrosak, szegfűrózsák (pl Grootendorst). Ahol meszes a talaj, a levelei halványzöldre, sárgásra színeződnek.

Előzmény: Mókuscic (52903)
Rózsácska. Creative Commons License 2016.01.14 0 1 52919

Boldog új évet mindenkinek!!!

.... és fagymentes tavaszt! :D

Remélem Náltok is olyan szépek a tövek mint nálunk, idén sokat várok a kis rózsáimtól.....

Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.13 0 0 52918

123Agi koszonom! Ametiszt59! Hogy keszited a csalan nadalyto kevereket? Vagy igy kaphato?

Előzmény: Ametiszt59 (52908)
Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.13 0 0 52917

Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.13 0 0 52916

Talan most sikerul :)

Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.13 0 0 52915

Lemaradt :)

Előzmény: Balkon aranya (52914)
Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.13 0 1 52914

Koszonom szepen a valaszt. Szivbol remelem hogy ugy jarok mint te es tobbet nem talalkozom ezekkel a betegsegekkel. :) Azota hogy irtam talaltam egy rozsaszakertot es o egyenesen megtiltotta hogy kiszedjem a dr waldheimeket. Ellatott tragyazasi, megelozesi tanacsokkal. Remelem bevalnak. Elfe, my girl csodasan romantikus rozsak. Nagyon szep lehet a kerted.<3 Majd ha egyszer raersz kerlek fotozd le oket. puszi :) Egy kep dr waldheimrol :)

Előzmény: bellarosa (52905)
eske3 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52913

Van valakinek alpesi iringója (eryngium alpinum amethyst)? A Starkl mindig olyan szép élénk kék fotót közöl róla. Ha tényleg ilyen szép, rendelnék belőle, már régóta nézegetem. Sajnos a katalógusok képei sokszor csalókák. 

lychnis Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52912

Vagy nagyüzemi vágórózsa,üvegházi. Azok más fajták,mint a kertiek

Előzmény: Ametiszt59 (52911)
Ametiszt59 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52911

Elég rossz ez a felvétel (szerintem agyon retusált is) Talán a Nostalgie

Előzmény: EvelinJ (52906)
Ametiszt59 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52910

Valóban csodás az a rózsasövény!

Előzmény: Mókuscic (52903)
Ametiszt59 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52909

Nálam fából készült támaszték van a rózsáim mellett, többek között az angolok mellett is. Párszor raktam már fel róluk képet, ha érdekel biztos könnyen vissza tudod keresni. (úgy emlékszem tavaly tavasszal is volt róla szó) Én nagyon szeretem, mert biztos támasztékot ad nekik, s miután keményfából készült nem kell féljek a korhadástól sem. A lombozat erősödésével, pedig szinte teljes takarásba kerül, így nem vesz el a rózsák szépségéből, nem zavaró a látványa.

Előzmény: Rózsáska (52900)
Ametiszt59 Creative Commons License 2016.01.12 0 2 52908

1-2 rózsatőnél egyszerű a dolgunk, kisebb a kockázata a betegségeknek. Több rózsánál már előfordul, hogy ha van közöttük érzékenyebb fajta, akkor a többit is megfertőzheti. Nálam pl. a Don Juan eléggé érzékeny volt a lisztharmatra, nálad pedig úgy írod, hogy egészséges volt, amíg a többi meg nem betegítette.

Ha nem is szeretnél permetezni én azért ajánlanám minden képpen a lemosópermetezést tavasszal és ősszel, valamint a csalán és a fekete nadálytő alkalmazását, talán ellenállóbbá válnak az érzékenyebb fajták is.

Előzmény: Balkon aranya (52899)
123agi Creative Commons License 2016.01.12 0 1 52907

Szerintem se dobd ki egyből. Lehet az év időjárása is közrejátszott.  Próbáld meg beazonosítani a fajta nevét s nézz utána külföldi oldalakon, hogy mennyire rezisztens (ellenálló) fajtát vettél. 

Ha nem szeretnél kísérletezni és biztosra akarsz menni s mégis más rózsát választanál itt a fórumon sok vélemény található. 

Egyébként tetvekre minden évben számíthatsz. Mint ahogy a feketefoltosságra is az idény vége felé.

Előzmény: Balkon aranya (52904)
EvelinJ Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52906

Kedves Fórumozók!

A képen látható rózsa pontos fajtájára lennék kíváncsi.

Köszönöm a segítséget

bellarosa Creative Commons License 2016.01.12 0 1 52905

Kedves Balkon aranya. Eddig én egy kereskedelmi rózsával, a Kimonoval jártam így. Az első rózsatő volt, amit a kertben elültettem. Valószínű, hogy fertőzött állományból származott, vagy a nevelésekor túlzásba vihették a nitrogént. egész nyáron permeteztem, mégis fekete foltos volt. Következő tavasszal kihajtott, s többé soha nem volt beteg. Még a levéltetvek sem támadják. Egyik kedvencem. A Starkltól én is rendeltem, szép, erős töveket kaptam, Elfe, Schneewitchen, My Girl. Gyökérgolyvásan kaptam az Uetersener Klosterroset, és sérült gyökérrel a Kew Ramblert. Utóbbiakból az első ment a kukába (egy rózsáért nem fizethetek a postán több, mint 20 eurót innen Romániából, hogy visszaküldjem) a másik nem élt meg. Egy fotó a Kimonoról

Előzmény: Balkon aranya (52899)
Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.12 0 0 52904

Sziasztok! Tovabbra is kerdezem a rozsak fajtajaval volt a gond szerintetek,  Mert nem ellenallo a betegsegekkel szemben? Mas is jart igy starkl rozsaval? A tobbi noveny Amit rendeltem meseszep. Tudnatok helyettuk ellenallo egesz nyaron viragzo fajtat ajanlani? Koszonom elore is! 

Mókuscic Creative Commons License 2016.01.12 0 1 52903

Nézzétek mit találtam!

Most kicsit sajnálom, hogy nem beszélek lengyelül. A cikkben lévő videót érdemes nézni, a bácsinak olyan történelmi sövénye van amitől összefut az ember szájában a nyál :)

http://majawogrodzie.tvn.pl/289,-Roslinna-apteka-doktora-Artura-odc-562,odcinek.html

Conditorum Creative Commons License 2016.01.11 0 0 52902

Érdeklődöm, megmaradt-e a talált rózsa?

Előzmény: Rózsáska (50666)
Conditorum Creative Commons License 2016.01.11 0 0 52901

Boldog új évet kívánok! Vas anyagból készült rózsa tám tervezéséhez, méretezéséhez javaslom a classik-garden-elements.de tanulmányozását. Szerintem megfizethetetlenek, de megadnak méreteket, egy lakatos hasonlót nálunk is el tud készíteni. A korrózió elleni védelemre is gondolni kell, ha a rózsa benőtte a támasztékát, a festés elég keservessé válhat, a rozsdásodó, lepattogó festésű tám pedig főként télen nagyon csúnya. Az említett német cég tűzi horganyzást alkalmaz, ez 10-20 év rozsdamentességet eredményez. Erre szakosodott honi vállalat több is van, s akad olyan cég is, aki minden munkát (a tám legyártását, korrózió elleni védelmét) egyben elvállalja, csak győzze a megrendelő fizetni.

Előzmény: Rózsáska (52900)
Rózsáska Creative Commons License 2016.01.11 0 0 52900

Sziasztok! Boldog új évet kívánok!

Szeretnék 3 nagy angol rózsámnak hegesztetni a tavaszra piramis szerű tartóoszlopot. A virágoskertem két emeletes ház közötti bekötőút folytatásában van, K-NY-i irányban, vagyis meglehetősen szeles. Ezt a három rózsát kersztben ültettem a kert szélére, ahol egy pici lejtő is van mellettük.  A Graham Thomas a legnagyobb, őt már egészen megdöntötte a nyugati szél, a karóhoz kötés nem elég neki.

Arra kérlek benneteket, ha van jól bevált támasztékotok, mutassátok meg fotón. A méreteket is szeretném kérni természetesen. Biztosan másnak is nagy segítséget jelentenének, nem csak nekem.

Balkon aranya Creative Commons License 2016.01.09 0 0 52899

Boldog ujevet kivanok kedves rozsaszereto forumtarsaim. Gyermekkorom ota vonzodok a rozsakhoz. Draga nagymamam oriasi rozsakertje szerettette meg velem ezen csodas viragokat. 💗Igy mikor kertes hazba koltoztunk elso dolgom volt par rozsa tovet beszerezni. Elso evben futotozsakat ultettem shutter's gold Es Don Juan fajtakat. Semmi gondom Nem volt veluk csodasan viragoztak. Aztan tavaly megtetszett a starkl katalogusban a soveny rozsa Es rendeltem 3 tovet. Meglepetesemre meseszepek voltak igy rendeltem Meg harmat. Megeredtek, nyiltak, Majd jott a fekete leves. Egyik naprol a masikra levelfoltosodast mutattak, majd rozsalisztharmatot, Majd tetvesedtek. Egesz nyaron permeteztem Mikor mi ellen Es Beteg leveleket szedegettem fel. Annyira elkeseseredtem hogy Nyar Vègèn mar Ott voltam kiirtom Az egeszet Mert megbetegitettek a futorozsaim, a rozsafaim, mini rozsaim. Szerintetek mitevo legyek? Mamuskam sose permetezett en is ellene vagyok Es csodasak voltak a viragai. Van ra esely hogy meggyogyulnak? Tel elott mar egeszsegesek voltak de Ez sosem tartott sokaig. :( Csatolok Majd kepeket geprol. Puszi mindenkinek Es boldog viragos ujevet kivanok! 💗🌸💐💝

robida Creative Commons License 2016.01.08 0 1 52898

Nem tudom, hány éve kertészkedsz, de majd meglátod, az évek múlásával valahogy toleránsabb lesz az ember, már nem gondolja úgy, hogy mindennek tökéletesen kell mennie. A természet sok mindenre megtanítja az embert:)

Előzmény: Mókuscic (52896)
eske3 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 52897

Jön a tavasz. Megérkezett a Starkl katalógus.

Mókuscic Creative Commons License 2016.01.07 0 0 52896

Köszönöm a kedvességed.

Nagyon szép a kerted! Épp ma gondoltam rá, hogy milyen lehet nálad...

Előzmény: robida (52895)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!