Keresés

Részletes keresés

franella Creative Commons License 2004.09.14 0 0 540
Kedvenc (holland...) kereskedelmi radiomon Room Service promocio-nap van!!! Csutortokon meg elo Bryan-interju!!!! 13 es 15 ora kozott valamikor, es a www.yorinfm.nl hallgathato az Interneten is!
Steffi21 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 539

Már láttam is klipet. Szerintem aranyos benne! :-)))

Ha volt már ez a riport, akkor bocsi!

Exkluzív interjú Bryan Adams-szel új albumáról
2004.08.13. 20:57

A Universal Music kiadó jóvoltából egy exkluzív interjút olvashatunk Bryan Adams-szel, akinek szeptember 20-n jelenik meg új, Room Service című albuma.

Hat év telt el az utolsó albumod óta. Mitől függ, hogy mikor rukkolsz elő egy új lemezzel?

-Ha már elegendő dal gyűlt össze. Mostanában rengeteget írtam és csak akkor vettem észre, hogy összegyűlt egy albumnyi, amikor egymás után meghallgattam a felvett számokat.

- Hogy jutott eszedbe, hogy különböző szállodákban vegyél fel dalokat?

-Először pusztán időtöltésnek szántam, mert meguntam, hogy csak üljek a szobában és várjak az esti koncertig. A hangmérnökömmel összeállítottunk egy ministúdiót és elkezdtünk dolgozni. Ha meghallgatod a számokat, egyáltalán nem fogod észrevenni, hogy hol vettük fel őket, nagyon jól szólnak.

- Minden hangszert szállodában vettetek fel?

- Nem, az alapokat és a dobot a vancouveri The Warehouse Studio-ban vettük fel.

-Volt olyan, hogy reggel felébredtél és nem tudtad, hogy hol vagy?

-Előfordult, igen. Néha nem találom a dolgaimat, mivel nincs megszokott helyük.

-Turné közben is tudsz dalszövegeket írni?

-Persze, nem okoz nehézséget. Sőt hatással van rám egy-egy új hely, sok ötletet merítek új élményekből.

-Van kedvenc szállodád?

-Nem, nincsen, mindig van egy aktuális kedvenc. Most épp az, amelyikben internet kapcsolat volt a szobában.

-Beszéljünk egy kicsit a dalokról. Az East Side Story egy New York-i élményedet dolgozza fel...

-Igen. Képzeld el, hogy egy kávézóban ülsz és hirtelen megpillantasz egy lányt, aki örökre megváltoztatja az életedet. Utánaszaladsz, de ő épp felszáll egy buszra anélkül, hogy beszélni tudtál volna vele.

- This Side Of Paradise az utazásról szól..

-Mindenki tudja, milyen érzés utasnak lenni, utazni valahova. Azt az érzést próbáltam visszaadni, amikor gyerekként ülsz valaki mellett a kocsiban, és nem tudod befolyásolni, hogy hova visznek, milyen sebességgel.

- Mit takar a Not Romeo, Not Juliet cím?

- A dal két elveszett lélekről szól, két emberről, akik nem ismerik be, hogy szerelmesek egymásba, pedig valójában azok. Saját maguk állnak a boldogságuk útjába.

-A balladák vagy a rockosabb dalok állnak közelebb a szívedhez?

-Mindkettő én vagyok, nem tudnék választani. Mindkettőhöz megfelelő hangulat kell. Az új albumon is vannak lassabb és pörgősebb számok.

-Melyik az első kislemezdal az albumról?

-Az Open Road. Az a vicces, hogy ezt a számot vettük fel utoljára. Maga a dal az optimizmusról szól, az utazás, az autók egy-egy metafora. Mindenki maga dönti el, merre induljon az életben. Az a szép benne, hogy rengeteg lehetőség közül közül választhatunk, rajtunk áll, melyik úton indulunk el.

-Úgy érzed, hogy az új album hűen tükrözi Bryan Adams-et 2004-ben?

-Igen. Ez a lehető legjobb anyag, amit csak csinálhattam.

Előzmény: Steffi21 (538)
Steffi21 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 538
Na, akkor ma végig be lesz kapcsolva a VH1! :-)
Előzmény: tölgy (537)
tölgy Creative Commons License 2004.09.14 0 0 537
és most is megy a VH1-on!!!
tölgy Creative Commons License 2004.09.14 0 0 536
most is megy a klipp! VH1
tölgy Creative Commons License 2004.09.13 0 0 535
vaaaaan!

/ma délután láttam -hát most nem tom VH1-on, vagy MTV-n, gyorsan fel akartam venni, de a videóm beette a szalagot, dühüngtem-de a lényeg: VAN már klipp!
szőrős kissé züllött a feje-de ez nem rossz ízzel mondva részemről:-)/
Előzmény: Agassi Fan (534)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.09.13 0 0 534
Van már új klip?
mágnes69 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 533
Oh, megtiszteltetés :)))
Előzmény: tyler-durden (532)
tyler-durden Creative Commons License 2004.09.12 0 0 532
Jól beszélsz.
Előzmény: mágnes69 (531)
mágnes69 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 531
Kedves Tyler! Teljesen egyetértek veled: Bryan nem Bono. Viszont Bono sem Bryan!! Mind a ketten egyediek és különböző módon fejezik ki a zenével azt, amit éppen ki akarnak fejezni. Mégis, ami engem illet, Bono dalainál soha nem éreztem azt, amit Bryannél igen: gombóc a torokban, libabőr és társai. Ha valaki azt mondja nekem, hogy a U2-tól a One a világ leggyönyörűbb szerzeménye, akkor én rávágom: Bryan Adams I'm ready. Össze se lehet hasonlítani a két dalt, tudom. Egyik magasztosan csodálatos, a másik röhejesen egyszerű, mégis ez a röhejesen egyszerű dallam és szöveg az, amivel azonosulni tudok és magaménak érzem. Persze ehhez kell Bryan hangja is, anélkül az egész nem ér semmit. Múltkor épp arra a velős következtetésre jutottam, hogy ha Bryan dalait nem ő maga énekelné, akkor nagy valószínűség szerint meg sem hallgatnám őket. Még a rádiót is eltekerném (bár nem biztos ;-). Nem tagadom, az ilyen stílusú zenéket nem igazán kedvelem. Tegnap pölö Emil Rulezen dalolásztam, múlt szeptemberben pedig Placebo koncerten tomboltam (hatalmas élmény volt!!). Mégis, az a tavaly áprilisi szerda este az Arénában mindent visz!!! Valami olyat tud Bryan, amit senki más (szerintem). De az a jó a zenében (meg a művészetekben általában), hogy tökéletesen szubjektív a dolog. Ha tetszik, szereted, ha nem tetszik, nem szereted. Ilyen egyszerű (mint Bryan zenéje ;-). A Waking Up-pal kapcsolatban pedig: nekem pont azért nem teszik az album annyira, mert Def Lepardos és nem Bryan Adamses. Az On a day pedig az egyik legérettebb, legprofibb albuma (az Into The Fire-ral egyetemben). Szeptember 20-án pedig besétálok a Cd boltba, és megveszem a Room Service-t. Remélem. Kívánom, hogy nyerje el tetszésedet minden egyes másodperce! Tanács: ne próbáld analizálni, miért ilyenre sikeredett az album, meg hogy milyen kategóriát lehet ráhúzni (soft rock, bla bla..) Csak dőlj hátra és hallgasd. Sokszor!!!
Előzmény: tyler-durden (530)
tyler-durden Creative Commons License 2004.09.11 0 0 530

belehallgattam jópár számba, és azt kell mondanom, hogy ez alapján jobb, mint az on a day like today, és igaz, hogy nem a waking of the neighbours hangzását követi, de szerintem már nem is kell, azt úgyis Mutt Lange-gel csinálta olyan def leppardosra. A hangzás kimondottan jónak mondható, a hangszereléssel és a production-nel együtt. a hangja a szokásos egyedi, ami a védjegye. szerintem nem kell szégyellnie ezt az albumot. A szövegei is jobbak, mint korábban, dehát Adams amúgy sem volt soha Bono.. 

Előzmény: franella (527)
Steffi21 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 529
Akkor jöhente Bécsbe is, hogy hirdesse az igét! :-)))
Előzmény: franella (528)
franella Creative Commons License 2004.09.10 0 0 528
, azt mondja, tudja, hogy sok ido telt el a legutobbi studialbum ota (hahh!!), de a zenet nem lehet siettetni :-)

Aranyos
franella Creative Commons License 2004.09.10 0 0 527
A hivatalos honlapon az uj album dalaibol lehet reszleteket hallani, es mindegyikhez van audio-kommentar is - Bryan hangjaval!!!!!

Agassi Fan Creative Commons License 2004.09.06 0 0 526
ÉN egy 3 órás koncerttel is beérném, még az idén. :-)
Előzmény: Steffi21 (523)
franella Creative Commons License 2004.09.06 0 0 525
Csak azt sajnalom kicsit, hogy Bryan raallt erre a melankolikusabb vonalra - hianyzik a Waking up the neighbours (szerintem a legjobb album) lendulete...
franella Creative Commons License 2004.09.06 0 0 524
Koszi a koncertajanlatot, NAAAGYON jo, szornyen irigylem azt a nehany szerencsest, aki ott lehetett... Na de sebaj, ket het mulva ilyenkor, kedvenc CD-uzlet elott nyitaskor... :-)

Előzmény: mágnes69 (522)
Steffi21 Creative Commons License 2004.09.05 0 0 523
Én Bryannal akarok 1 óra tiszta élvezetet! :-))))))
Előzmény: mágnes69 (522)
mágnes69 Creative Commons License 2004.09.05 0 0 522
Igazán örülök, hogy kezdi elnyerni tetszésedet! Vigyázz, még a végén megszereted! Egyébként élőben még jobb. Tegnap este a BBC 2-n élőben is előadta. Azt hiszem még egy hétig meg lehet hallgatni. Több számot is eljátszottak az új albumról. Kafa volt. Érdemes meghallgatni: www.bbc.co.uk/radio és ott a BBC 2-t kell keresni. Egy óra tiszta élvezet!!!!! :))))
Előzmény: tyler-durden (520)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.09.04 0 0 521
Ugye, ugye? :-)))
Előzmény: tyler-durden (520)
tyler-durden Creative Commons License 2004.09.04 0 0 520
viszont minél többet hallgatom, annál jobban tetszik:)
Előzmény: Steffi21 (518)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.09.02 0 0 519
KLip mikor lesz belőle? Szeretném már végre látni is. :-)
Steffi21 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 518
Én csak egyszer hallottam belőle egy keveset, az tetszett.
Előzmény: tyler-durden (517)
tyler-durden Creative Commons License 2004.08.31 0 0 517
Hogy zseniális? Hát nem tudom. Én úgy éreztem, mintha már hallottam volna tőle ezt a számot. Sajnos egyre inkább ez a helyzet az On a day like today óta. A jó öreg Bryan képtelen megújulni, és ugyanazokat a sablonokat használja. Nagyon nehéz ezt leírnom, mert én is nagy rajongója vagyok. Még a Here I am esetében éreztem valami lehetőséget, hogy ahogy felnő egy újfatja irányt vesz, ami lassabb, de azért vállalható, és szerintem zeneileg is ok, de ez a mostani. A szöveg sem túl eredeti. Azért remélem a többi szám az albumról jobb lesz, és ez csak a legkommerszebb single a lemezről.
Előzmény: mágnes69 (499)
Agassi Fan Creative Commons License 2004.08.30 0 0 516
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, de kis aranyos a képen. Ez lesz a borító, ugye?
Előzmény: BaDFaN (515)
BaDFaN Creative Commons License 2004.08.26 0 0 515
BaDFaN Creative Commons License 2004.08.25 0 0 514
Az Amazon.com szerint a japán változaton még egy dal lesz, a címe egyelőre ismeretlen.
BaDFaN Creative Commons License 2004.08.25 0 0 513

The official track listing of the new album, to be released in four weeks from now, has been announced:

Room Service

1. Eastside Story
2. This Side Of Paradise
3. Not Romeo, Not Juliette
4. Flying
5. She's A Little Too Good For Me
6. Open Road
7. Room Service
8. I Was Only Dreamin'
9. Right Back Where I Started From
10. No Where Fast
11. Hard To Love

Source: www.bryanadams.com

Már csak 4 hét!!! :-)

mágnes69 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 512
Heló evribádi! Ma hallottam a Slágeren az Open R.-ot! Nem, nem káprázott a fülem, tényleg az volt! Adják még valahol?
Steffi21 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 511
Thu 08/12/04  Scranton, PA Ford Pavilion @ Montage Mountain   Fri 08/13/04  Philadelphia, PA Mann Center   Sat 08/14/04  Hershey, PA Hersheypark Stadium   Sun 08/15/04  Pittsburgh, PA Chevrolet Amphitheatre   Tue 09/21/04  Antwerp, BEL Sportpaleis Antwerpen   Wed 09/22/04  Rotterdam, NET Ahoy   Thu 10/21/04  Aberdeen, UK Aberdeen Exhibition Centre   Fri 10/22/04  Manchester, UK Manchester Evening News Arena   Sat 10/23/04  Newcastle, UK Metro Radio Arena   Sun 10/24/04  Sheffield, UK Hallam FM Arena   Tue 10/26/04  Birmingham, UK NEC Arena   Thu 10/28/04  Nottingham, UK Nottingham Arena   Fri 10/29/04  London, UK Wembley Arena   Sat 10/30/04  London, UK Wembley Arena   Sun 10/31/04  Brighton, UK Brighton Centre   Mon 11/01/04  Cardiff, UK Cardiff International Arena   Thu 11/25/04  Munich, GER Olympiahalle   Fri 11/26/04  Nuremberg, GER Arena   Sat 11/27/04  Leipzig, GER Leipzig Arena   Mon 11/29/04  Berlin, GER Arena   Fri 12/03/04  Stuttgart, GER Schleyerhalle   Sat 12/04/04  Frankfurt, GER Festhalle  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!