Kedvenc (holland...) kereskedelmi radiomon Room Service promocio-nap van!!! Csutortokon meg elo Bryan-interju!!!! 13 es 15 ora kozott valamikor, es a www.yorinfm.nl hallgathato az Interneten is!
Már láttam is klipet. Szerintem aranyos benne! :-)))
Ha volt már ez a riport, akkor bocsi!
Exkluzív interjú Bryan Adams-szel új albumáról 2004.08.13. 20:57
A Universal Music kiadó jóvoltából egy exkluzív interjút olvashatunk Bryan Adams-szel, akinek szeptember 20-n jelenik meg új, Room Service című albuma.
Hat év telt el az utolsó albumod óta. Mitől függ, hogy mikor rukkolsz elő egy új lemezzel?
-Ha már elegendő dal gyűlt össze. Mostanában rengeteget írtam és csak akkor vettem észre, hogy összegyűlt egy albumnyi, amikor egymás után meghallgattam a felvett számokat.
- Hogy jutott eszedbe, hogy különböző szállodákban vegyél fel dalokat?
-Először pusztán időtöltésnek szántam, mert meguntam, hogy csak üljek a szobában és várjak az esti koncertig. A hangmérnökömmel összeállítottunk egy ministúdiót és elkezdtünk dolgozni. Ha meghallgatod a számokat, egyáltalán nem fogod észrevenni, hogy hol vettük fel őket, nagyon jól szólnak.
- Minden hangszert szállodában vettetek fel?
- Nem, az alapokat és a dobot a vancouveri The Warehouse Studio-ban vettük fel.
-Volt olyan, hogy reggel felébredtél és nem tudtad, hogy hol vagy?
-Előfordult, igen. Néha nem találom a dolgaimat, mivel nincs megszokott helyük.
-Turné közben is tudsz dalszövegeket írni?
-Persze, nem okoz nehézséget. Sőt hatással van rám egy-egy új hely, sok ötletet merítek új élményekből.
-Van kedvenc szállodád?
-Nem, nincsen, mindig van egy aktuális kedvenc. Most épp az, amelyikben internet kapcsolat volt a szobában.
-Beszéljünk egy kicsit a dalokról. Az East Side Story egy New York-i élményedet dolgozza fel...
-Igen. Képzeld el, hogy egy kávézóban ülsz és hirtelen megpillantasz egy lányt, aki örökre megváltoztatja az életedet. Utánaszaladsz, de ő épp felszáll egy buszra anélkül, hogy beszélni tudtál volna vele.
- This Side Of Paradise az utazásról szól..
-Mindenki tudja, milyen érzés utasnak lenni, utazni valahova. Azt az érzést próbáltam visszaadni, amikor gyerekként ülsz valaki mellett a kocsiban, és nem tudod befolyásolni, hogy hova visznek, milyen sebességgel.
- Mit takar a Not Romeo, Not Juliet cím?
- A dal két elveszett lélekről szól, két emberről, akik nem ismerik be, hogy szerelmesek egymásba, pedig valójában azok. Saját maguk állnak a boldogságuk útjába.
-A balladák vagy a rockosabb dalok állnak közelebb a szívedhez?
-Mindkettő én vagyok, nem tudnék választani. Mindkettőhöz megfelelő hangulat kell. Az új albumon is vannak lassabb és pörgősebb számok.
-Melyik az első kislemezdal az albumról?
-Az Open Road. Az a vicces, hogy ezt a számot vettük fel utoljára. Maga a dal az optimizmusról szól, az utazás, az autók egy-egy metafora. Mindenki maga dönti el, merre induljon az életben. Az a szép benne, hogy rengeteg lehetőség közül közül választhatunk, rajtunk áll, melyik úton indulunk el.
-Úgy érzed, hogy az új album hűen tükrözi Bryan Adams-et 2004-ben?
-Igen. Ez a lehető legjobb anyag, amit csak csinálhattam.
/ma délután láttam -hát most nem tom VH1-on, vagy MTV-n, gyorsan fel akartam venni, de a videóm beette a szalagot, dühüngtem-de a lényeg: VAN már klipp!
szőrős kissé züllött a feje-de ez nem rossz ízzel mondva részemről:-)/
Kedves Tyler!
Teljesen egyetértek veled: Bryan nem Bono. Viszont Bono sem Bryan!! Mind a ketten egyediek és különböző módon fejezik ki a zenével azt, amit éppen ki akarnak fejezni. Mégis, ami engem illet, Bono dalainál soha nem éreztem azt, amit Bryannél igen: gombóc a torokban, libabőr és társai. Ha valaki azt mondja nekem, hogy a U2-tól a One a világ leggyönyörűbb szerzeménye, akkor én rávágom: Bryan Adams I'm ready. Össze se lehet hasonlítani a két dalt, tudom. Egyik magasztosan csodálatos, a másik röhejesen egyszerű, mégis ez a röhejesen egyszerű dallam és szöveg az, amivel azonosulni tudok és magaménak érzem. Persze ehhez kell Bryan hangja is, anélkül az egész nem ér semmit. Múltkor épp arra a velős következtetésre jutottam, hogy ha Bryan dalait nem ő maga énekelné, akkor nagy valószínűség szerint meg sem hallgatnám őket. Még a rádiót is eltekerném (bár nem biztos ;-). Nem tagadom, az ilyen stílusú zenéket nem igazán kedvelem. Tegnap pölö Emil Rulezen dalolásztam, múlt szeptemberben pedig Placebo koncerten tomboltam (hatalmas élmény volt!!). Mégis, az a tavaly áprilisi szerda este az Arénában mindent visz!!!
Valami olyat tud Bryan, amit senki más (szerintem). De az a jó a zenében (meg a művészetekben általában), hogy tökéletesen szubjektív a dolog. Ha tetszik, szereted, ha nem tetszik, nem szereted. Ilyen egyszerű (mint Bryan zenéje ;-).
A Waking Up-pal kapcsolatban pedig: nekem pont azért nem teszik az album annyira, mert Def Lepardos és nem Bryan Adamses. Az On a day pedig az egyik legérettebb, legprofibb albuma (az Into The Fire-ral egyetemben). Szeptember 20-án pedig besétálok a Cd boltba, és megveszem a Room Service-t. Remélem.
Kívánom, hogy nyerje el tetszésedet minden egyes másodperce! Tanács: ne próbáld analizálni, miért ilyenre sikeredett az album, meg hogy milyen kategóriát lehet ráhúzni (soft rock, bla bla..) Csak dőlj hátra és hallgasd. Sokszor!!!
belehallgattam jópár számba, és azt kell mondanom, hogy ez alapján jobb, mint az on a day like today, és igaz, hogy nem a waking of the neighbours hangzását követi, de szerintem már nem is kell, azt úgyis Mutt Lange-gel csinálta olyan def leppardosra. A hangzás kimondottan jónak mondható, a hangszereléssel és a production-nel együtt. a hangja a szokásos egyedi, ami a védjegye. szerintem nem kell szégyellnie ezt az albumot. A szövegei is jobbak, mint korábban, dehát Adams amúgy sem volt soha Bono..
Csak azt sajnalom kicsit, hogy Bryan raallt erre a melankolikusabb vonalra - hianyzik a Waking up the neighbours (szerintem a legjobb album) lendulete...
Koszi a koncertajanlatot, NAAAGYON jo, szornyen irigylem azt a nehany szerencsest, aki ott lehetett... Na de sebaj, ket het mulva ilyenkor, kedvenc CD-uzlet elott nyitaskor... :-)
Igazán örülök, hogy kezdi elnyerni tetszésedet! Vigyázz, még a végén megszereted! Egyébként élőben még jobb. Tegnap este a BBC 2-n élőben is előadta. Azt hiszem még egy hétig meg lehet hallgatni. Több számot is eljátszottak az új albumról. Kafa volt. Érdemes meghallgatni: www.bbc.co.uk/radio és ott a BBC 2-t kell keresni. Egy óra tiszta élvezet!!!!! :))))
Hogy zseniális? Hát nem tudom. Én úgy éreztem, mintha már hallottam volna tőle ezt a számot. Sajnos egyre inkább ez a helyzet az On a day like today óta. A jó öreg Bryan képtelen megújulni, és ugyanazokat a sablonokat használja. Nagyon nehéz ezt leírnom, mert én is nagy rajongója vagyok. Még a Here I am esetében éreztem valami lehetőséget, hogy ahogy felnő egy újfatja irányt vesz, ami lassabb, de azért vállalható, és szerintem zeneileg is ok, de ez a mostani. A szöveg sem túl eredeti. Azért remélem a többi szám az albumról jobb lesz, és ez csak a legkommerszebb single a lemezről.
The official track listing of the new album, to be released in four weeks from now, has been announced:
Room Service
1. Eastside Story 2. This Side Of Paradise 3. Not Romeo, Not Juliette 4. Flying 5. She's A Little Too Good For Me 6. Open Road 7. Room Service 8. I Was Only Dreamin' 9. Right Back Where I Started From 10. No Where Fast 11. Hard To Love