Fogast szinte minden nap fotózza valaki, általában külföldiek (németek, japánok), és sajnos viszik a rossz hírünket külföldre, ocsmány állapotok vannak sajnos.
Na jó, mivel HBnak nem megy az ímélcíme, kénytelen leszek offolni, pedig nem szeretek.
Kedves HB!
Eddig nagyon bírtam benned amit csinálsz, folyton néztem az oldalad, mert jónak
találom hogy mindenben ilyen naprakész vagy, és korrekt. Én ez alapján ítélem
meg az embereket. Az hogy politikailag milyenek az csak később, TALÁN érdekel.
Az viszont nem értem, hogy miért nem gondolkozom! Szerintem én is és te is,
mindenketten gondolkozunk, de az már a másik hogy hogyan. Egy fogastopikban nem
is olyan fontos!
Azt sem értem, hogy miért lenne szélsőséges az a gondolatom, hogy az ilyen
dolgoknak nem a topikban van a helyük (mert úgyse győznénk meg 1mást, akkor
minek offoljunk). Inkább a mást neveznék szélsőségesnek.
Lehet, hogy fiatalabb vagyok nálad, de a fiacskázást pedig enyhén
visszataszítónak érzem.
Albertust mindenketten régen ismerjük, tudjuk, hogy nem bírja visszatartani a
közl. topikokról a politikáját, de mindenki jobban jár, ha erre egyikünk sem
ugrik. (nem lepődnék meg, hogy alb. direkt provokációból fogalmazott így.)
OFF
Ha eme hozzászólásod szövegén gondolkoztál nyolc napig, akkor azt kell mondjam, nem vitted túlzásba.
ON
Sajna ma délután (is) volt a Fogason egy súlyos inzultus a kerékpáros sportemberek viselkedése miatt. Randalírozásuk során már (nemtetszésüknek hangot adó) utasokat is molesztáltak. Érdemes lett volna megfogyelni, mily ocsmányságot hagytak maguk után. Itt valamit tenni kell, először jogi eszközökkel.
És végül egy jó hir: megkezdődött a Rowan szerelvény felújítása. Ha utólérem magam, készitek róla egy majdan folyamatosan bővülő oldalt.
HB, az üldözési mániás, mert sajátmagát üldözi :-)
Az, hogy a tényeket nem ismered (csak a tv-k által manipuláltakat), az egy dolog.
Az, hogy gondolkodni sem tudsz, az is egy dolog.
Az, hogy nincs stilusod, az még egy dolog.
Az pedig, hogy ide ilyet írogatsz egyszerűen szánalmas. Kérlek, a jövendőben mellőzd az efféle szélsőséges és obszcén hozzáröffenéseket, vagy egyszerűen magadat!
"És végül egy jótanács: mi nem verekszünk, mi nem bilincselünk, "
Erre meg odaírhatnám, hogy csak kifütyülünk, meg megdobálunk, de nem írom, mert ez max. ímélbe való, de azért se, mert MÁR A F&SZOM KIVAN EZZEL AZ EGÉSZ SZ@ARRAL!!!!!!!
Kedves Albertus!
Ugye most a kék színű (tények és) HAZUGSÁGOK (kiemelés és zárójel tőlem)c. füzetből olvastad a hozzászólásod? Mert akkor sajna topikot tévesztettél.
Ha mégsem, és ide szántad, kérlek, mellőzd az efféle öncélú politizálgatást (amikor én egy másik topikon a másik oldalt irtam le hasonló "dicsfényben", de sokkal finomabban, úriemberhez méltóbban, akkora fejmosást kaptam, hogy csak na...)
És végül egy jótanács: mi nem verekszünk, mi nem bilincselünk, csak erkölcsileg és emberileg bőg le az előttünk, aki afféléket mondogat, mint az előbb Uraságod. És vigyázz, a lebőgés nagyon valószinű, hisz ha igazak, amit a verebek csiripelnek, akkor 10 emberből (Rajtad kivül) már csak 3 ért meg. Az, hogy a maradék 6-ból (a kérdezőt-azaz Téged nem számoltalak bele-) csak 3 fog ledöfni a szemeivel, azt a birkatürelmünknek és az emberbaráti szeretetünknek köszönd.
Baráti üdvözlettel: HB
Egyrészt nem a haverjaim, másrészt nem érdekel, hogy ki, mit, hogyan hív, és mihez nem konyít semmit sem, mégis bőszen kinyilvánítja a kis, tévinformációiból összeállított, igaznak vélt bölcsességét. Cseppet visszataszító és kioktató a stílusod egy olyan témakörben, amiről láthatólag fogalmad sincs, csak hallasz ezt-azt, erről-arról. Nem állítottam, hogy a fogast használó kerékpárosok nem rongálnak, nem szemetelnek, nem firkálnak, stb. Mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy a downhill egy sportág, és semmi közer a betonhoz. Szerintem aki akarta, megértette.
Persze. Most jön a tipikus fideszes technika: bebizonyítjuk, hogy az-t nem is az-nak hívják. A végén pedig úgy adjuk elő, hogy mivel mi jöttünk ki győztesen az érvelésből, az nem is létezik, csak ármány, hazugság, rosszindulatúskodás.
Hívd, ahogy akarod, a haverjaid downhillnek hívják. (Tudod, ahogy a horseshoe is lócipő...)
Megkezdődött a 30-40-es psz-ú szerelvény felújítása. A kocsiszínben, az I. vg. bakjánál van a 40-es lecsupaszitott kasznija. 7végén megpróbálok bejutni (nem is oly egyszerű manapság - tiszta hadiüzem) és lefényképezni.
Ez a szöveg abból a könyvből való, amit az előbb említettem. (A vonal 100 éves évfordulójára adták ki.) Ugyanazok a helyesírási hibák és zagyvaságok vannak benne.
Amik üzemelnek:
A csorbatói.
A tiszolci is, de csak adhéziós üzemmel. De tervbe van véve két 40 sor. gőzmozdony felújítása, amik néha üzemelnének itt.
A tanvaldi (Csehország) is csak adhéziósan üzemel, de van két SGP fogaskerekű dízelmozdonyuk, amik alkalmanként járnak.
Van róluk néhány újságcikkem. A csorbatóiról egy elég részletes leírás található az egyik Vasúthistória évkönyvben. A tiszolciról van egy szlovák nyelvű könyv, ami szerintem már nem kapható. A tanvaldiról pedig két cseh nyelvű könyv is megjelent a közelmúltban.
Legutóbb összefutottunk HáBéval, és együtt mentünk fogassal haza, azt hiszem mindketten felhúztuk magunkat azon, amit akkor a kerékpárosok műveltek, a szimpla analfabétáktól a bunkókig. Ha 1-2 hete jársz ki, akkor ajánlom nyisd ki a szemed. Nagyobb balhé szinte minden nap van, feltéve, ha nem mossa el őket az eső. Legutóbb például egy varacskosdisznónak álcázott kerékpáros a "kihajolni tilos" táblákat kezdte leszedegetni, és ezért kellett a fogasvezetőnek őt leszállítania. A jármű tele volt utassal, de senki nem szólt erre a 15 éveske kissrácra. Ajánlom, járj nyitott szemmel, és ha bármi ilyet tapasztalsz (rongálás, firkálás, dohányzás, pata feltétele a plüsshuzatra, egyéb) akkor szólj kérlek a diszpécsernek vagy a jármvezetőknek, és erre biztasd a társaidat is.