Igaz, Milánóban lesz a szállásunk, de egy napot szívesen rászánnánk az ajánlott kirándulásra, nagyon köszönöm az ötletet.
Megnéztem gyorsan a trenord menetrendet, de én ott Milánó Garibaldi és Milánó Certosa állomásokról induló vonatokat látok, Cadornáról nem. Célállomás pedig Varese mindkét esetben.
Jó ez nekem szerinted vagy elnéztem volna valamit?
Ha már Vareseben lesz a szállásotok akkor ajánlom olvasd el amit a város látnivalóiról korábban írtam. Itt pedig ajánlok egy Maggiore –tavi kirándulást ...Sokkal praktikusabb így Közel van a reptér, közel a látnivalók és még Milánó sincs messze...még a lombard bérletet is fel tudod használni. Mert Oleggio, már nem is Lombardiában van...
Szerintem mindenképpen próbljátok meg megvenni Vareseben, ahol van vasúti jegypénztár szerintem ott meg lehet venni, mert a sima vonatjegyre nyomtatták rá. Varese nagyon jó helyen van, válogathattok a tavak közül, biztosan gyönyörű lesz :)
Üdv ! Kicsit bővebben leírnám, hogy a Malpensa expressre speciális díjszabás érvényes. Váltható kedvezményes retúrjegy is- 15€-ért, de azt még ugyanazon napon fel kell használni visszautazásra. Ára 15€. Az egy útra érvényes normál menetjegy 10-11€ célállomástól függően. Az egy útra szóló jegyet meg ne használd fel oda-vissza útra! Mert annak bünti lesz a vége :)
Üdv ! Az Io Viaggio bérlet érvényes Lombardiában a Trenord által üzemeltetett Suburbano és az Urbano (Urb)- városi vonatokra is. Ilyen vonatok sűrűn közlekednek Milánóban az un Passante földalatti vonalon. Nemrég egy hasonló témában írtam választ ...Olvasd el!
Ismét "szervezkedem" barátaimmal. Bergamoba érkezünk, és megnéznénk az óvárost. Ha valaki tud, egy kérdésben segítsen : van-e a bergamoi pályaudvaron csomagmegörző?
Tud-e valaki abban segíteni, hogy a Malpensa Expresszre a jegy érvényes-e oda-vissza (Malpensa-Milánó), ha aznap használom fel? A neten rákerestem és úgy értelmeztem, hogy a 10 Euro-s jegy érvényes visszafele is, ha ugyan azon a napon használom fel.
Price: € 1.50 Validity: 90 minutes after stamping. Valid for a single journey on the underground or rail network, including the urban rail lines of Trenord and the 'Passante Ferroviario' (Urban Railway Network).
Validità: 90 minuti dalla convalida; consente un unico accesso in metropolitana, ferrovie e Passante Ferroviario
Üdv ! Köszönöm, hogy egyértelműsítetted számomra is a milánói vonaljegyek használatának ezen sajátosságát. Mondjuk így leírva még sehol nem olvastam ezt…Teljesen új infó ez számomra.
1,50-ért 90 percig utazhatsz akárhányszor átszállva, a városon belül, de csak egyszer léphetsz be a metró területére.
(tehát busz-M1-M2-M3- busz-troli-villamos lehet, ha beleférsz a 90 percbe, de M-busz-M már nem)
viszonylag új dolog (talán még nem is minden állomáson vezették be) hogy a metróból csak érvényes jeggyel lehet kijönni. (Tehát ha kicsúsztál a 90 percből, akkor csak pótdíjjal tudsz kijönni)
4,50 az első bélyegzéstől számított 24 órán belüli utazásokra érvényes.
Üdv ! Milánóban a városi közlekedésre a legpraktikusabb a napijegy, ami a városhatáron belül mindenféle közl eszközre érvényes. 24 órás- 4,50, 48 órás-8,25€. Úgy tudom, hogy a standard -1,50€-os vonaljegy csak egy utazásra használható a metrón és a városi vasúton, 90 percig. A villamoson és buszokon viszont átszállásra is jó az érvénytartamon belül. Egyébként kék metró nincs. Talán a kék színnel jelölt városi vasutakra gondolsz? Itt van egy hálózati térkép. Ez pedig egy hasznos Milánó belvárosi térkép teljes vonalhálózattal, buszokkal, villamossal…
Köszönöm szépen! A metrojegynél csak 1 naposat tudok venni? Úgy tudom talán van 75 perces is. Vagy az nekem nem lesz jó így hogy át kell szállnom a pirosról a kék metróra?
Nem tudom, az MXP-t nem is kerestük miután vettünk jegyet a buszra.
Mi sem vagyunk későn kelők, mégis mire az ember eljut a pályaudvarra...fog egy vonatot...van e csatlakozás...bár ha felkészülsz előre a menetrendből akkor könnyebb...a mi programunk elég képlékeny volt...én is mindig mindent pontosan megtervezek de ez most nagyon jó volt így...kalandos volt, nagyon élveztem.
San Siro: nagyon messze van gyalog a metrómegállótól, amikor már azt hiszed odaértél, akkor döbbensz rá még mennyit kell menni, ezért nem is jutott időnk bemenni, megnéztük kívülről és továbbálltunk :) viszont ha be akartok menni: meg kell kerülni az egészet jobbra, van a bal oldalon is egy kis utca ami rövidebb de azt le tudják zárni úgy láttam, szerintem a délutánba belefér az esti városnézéssel. Nagyon szép a Dóm kivilágítva, és nagy élet van a téren, hangulatos, a Dómmal szemben a tér túloldalán van egy jó kis fagyizó :)
Az Autostradale-nál 10 euro az oda-vissza jegy. Úgy tudom, a Terravision is ilyen árral dolgozik. Milánóban kék, zöld és sárga metróvonal van. Egy vonaljeggyel megoldható, de akkor mininum napijegy legyen.
2 hónap múlva megyek Milánóba és szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy mivel és hogy tudok a legolcsóbban Bargamoból bejutni Milánóba. Visszaolvasgattam a korábbi hozzászólásokat, ami sokat segített, de a mai árakról nem sokat tudok.
A másik kérdésem az lenne, hogy milyen metrojegyet kell vennem, ha piros és kék metrón is fogok utazni? Egy vonajeggyel megoldható a dolog?
Lehet, hogy keverem a dolgokat, de nekem ugy remlik, hogy Comobol visszafele atszallassal egy olyan vonatra szalltam fel (talan Saronnoban?) sima jeggyel, ami amugy malpensa expresszkent is funkcionalt es dedikalt vaganyra erkezett a Milano Centrale-ra.
a trenord MXP-t írt tehát az a malpensa expressz, viszont a trenitalia regionalenak irta vagyis ebbol gondolom hogy lennie kell annak is, de ez szerintem csk aott fog kiderülni
nem vagyok késnő kelő, pláne nem ha ráadásul kirándulni vagyunk, olyan 7 korul reggeli és aztan fél nyolc körül start és csak este vissza
közben az első fél napba mivel 12.30 ra ér oda a gép betervezetm a san sirot, mondjuk 4 felé már biztos el tudunk indulnia szállásról és annak bele kell férnie nem? sőt esetleg akkro már egy kora esti milano is bejátszhat
a menetrenddel bajban vagyok, hogy szdjenm-e ossze 3 napra a dolgokat vagy caak irjam fel azt a pér indulast reggelrol és du/este vissza..pár viszonlyagsűrűn vannak vonatok
A Malpensa express cadorna pu.-ra 11, centralera 10, viszont azt nem látom, hogy olcsóbb lenne ha hamarabb leszállsz. A regionale vonatokat hol találtad, trenitalia v. trenord oldalán?
Néztem Oleggiot a térképen innen tényleg messze van Verona, mi Milanobol nem mentünk át Bresciaba mert délben lett volna vonat Bergamobol (jó tudom hajnalban kellett volna kelni, a 10-es vonat az orrunk előtt ment el :) )...Verona meg legalább még ugyan annyi, szerintem ne vállaljátok vonattal.
a szállsunk malpensatol 10 km-re lesz Oleggioban, hát a mobilhomok sem lettek volna olcsobbak
viszont van vonat onnan novaraba , milanoba + ahotlenek 20 órás ingynese reptéri transzfere és ha bemegyek malpensara onna elvileg a regionale meg jár is
remélem jól kalkuláltam és ez lesz a tuti, mert ugy rovidebb időben :-)
a malpensa expresszre egy jegy van és az 10 €vagy az is kilometerre megy? és ha nem megyek be csak saronnoig akkro olcsobb?
mindegy 2 fajtát is ír majd meglátjuk m, hogy melyik az igaz
Üdv ! Ez az Io viaggio- Lombardia bérlet sok mindenre jó csak pont a Malpensa express-re nem. Valamint csak az Iseo-tavi menetrendszeri hajókra használható. Tehát a Comó-i tavon nem..!
Milánóból a Malpensára ezzel a bérlettel is el lehet utazni. Mégpedig úgy, ha a Porta Garibaldi pu-ról elmegyünk Gallarateba a sima Trenord vonattal. Néhány vonat a Centrale-ról is indul ezen a vonalon. Valamint Suburbano vonatok is indulnak Gallarateba, amelyek sűrűn közlekednek és megállnak a Porta Venezia-n, a P.Republica-n, P.Garibaldi Passante, azaz földalatti állomáson is. Ezek metró állomások is egyben Milánóban. Gallarateban közvetlenül az állomás elől kb óránként induló SACO busszal utazhatunk tovább a reptérre. A busz megáll a 2-es terminálnál is, ahonnét az Easyjet repül. A buszjegy 1,65€ a 2-es, 2€ az 1-es terminálig. A sofőrnél kell fizetni. Egyébként a két terminál között ingyenes shuttle busz is közl egész nap.
Comoi siklot en delelottre ajanlom, delutan/este pont szembol sut a nap, az meg ugy nem feltetlen a legjobb (nem voltam fent sem delelott sem delutan, csak jozan paraszti esz).
Ha nem lesz io viaggio jegyetek akkor mindegy melyik hajóra ültök fel, a kis kirándulóhajó mondjuk csak egy félórás kört tett meg és ugyan oda hozott vissza de nagyon jó volt. A menetrendszerinti járatokkal tudtok más tóparti városokba eljutni.
Szállásra nincs ötletem...20 euro a tónál lehet, hogy kevés lesz, bár az éttermekben sem fizettünk többet mint Milanoban.
Igen Milanobol mentünk, de legközelebb lehet, hogy én sem ott szállnék meg :) és az is biztos, hogy Bergamot sem utoljára láttam :)
Comóban a siklóra amit írtál ár az oda-vissza vagy csak fel 5.1 euro?
Szerinted ha felmegyünk, érdemes ott túrázgatni vagy esetleg fel siklóval, lefelé gyalog?
Én is néztem ezt a bérletet, de 5-en megyünk és az autóbérlés mellett voksoltunk, esetleg még a hajózás kérdéses.
A kocsi miatt azonban legalább 1 embernek ugyanoda kell visszaérkezni.
Szállásra nem lenne valami ötleted a tó körül? Én még mobilhome-ra is gondoltam campingben, de azt tuti, hogy egy éjszakára nem adják. Marad valami kis vendégház. Csak reménykedem, hogy 20 euro/főből megúsznánk, de még nem találtam ilyet. Igaz, nem nagyon volt időm még keresgélni.
Ti Milánóból mentetek?
Mi most a 2nap alatt Csak Comó-i tavat, illetve sokadszorra egy kis Bergamót terveztünk.
Szóval: mindenre jó, a városban, busz, metró, villamos, troli...és azt gondolom nem csak Milanoban (ahol ATM van ott használható)
Vonatra csak az R ill. RE jelzésűekre vagyis regionale.
Ezt a variációt nem ismerem (porta garibaldi, megpróbáltam utána nézni de a trenitalia honlapja kész katasztrófa :) ) az biztos, hogy a Malpensa expressre nem jó.
Szerintem megéri, csak a vonatra költenétek kb. ennyit, és akkor még sikló (Comoban 5.1, Bergamoban ha jól emlékszem 1.2 az egyik 1.9 a másik de ez nem 100%), városi közlekedés, és szerintem Comoban jó a hajóra is de azt meg kell kérdezni sőt ha 3 teljes napotok lesz lehet h. megéri a 3 napos... 5 euróval több...egy városi napijegy 4,5.
Bergamoban lesz a szállásotok? Csak azért kérdezem mert a reptérről oda mennél...nekünk elment ott az egész napunk :)
Nem tudom írtam e még többet az előbb :)...ha kérdésed van csak nyugodtan :)