Keresés

Részletes keresés

Tomek79 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 57219

én szinte mindig kimegyek az örökrangadókra, mindkét stadionba, meg természetesen a megyerire is...

a megyerin egyszer megkergettek minket, kb 10 éve, amikor nagypofájú gyerekként azt hittem, hogy MTK sálban sétálok végig a meccs után a megyeri úton... :)  nem azt mondom hogy az normális hogy ezt nem tehetem meg, sőt ijesztő hogy ilyet nem lehet.

de ezen kívül soha nem a nevezett két stadionban történt velem valami.

szegeden, pécsett és fehérváron volt összetűzésünk.. fura mód minden alkalommal a stadionban ott ahol hazai szurkolónak keresni valója nem lett volna...

a fradi pályán folyton jönnek a szidalmak, de szerintem ez ennek a játéknak a része....

a fulham - chelsea rangadón a chelsea táborban álltam, ahonnan folyamatosan szidták a fulham szurkolókat.

Előzmény: Törölt nick (57217)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57216

nem. :)

Előzmény: maribor (57215)
maribor Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57215

De.

Előzmény: Törölt nick (57214)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57214

ez nem vicces. :)

Előzmény: maribor (57212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57213

Ilyen világ van, nézd meg mi megy az iskolákban, milyen szöveg és milyen viselkedés. Döbbentes.

Álszent dolog ezt nem figyelembe venni. A FTC pálya semmivel sem rosszabb, mint a társadalom, mint ami körülveszi.

Nyilván ahol nagyobb tömeg jön össze, ott nagyobb az esélye ezen megnyilvánulásoknak, mint ahol 400-800 néző van.

Zsidózás is gyakoribb sok pályán, mint nálunk. 

Ami a mi bűnünk (FTC szurkoló) a széthúzás és a totális zűrzavar az elmúlt 10 év minden problémája és megpróbáltatása a legrosszabbat hozta ki egyesekből. Kár letagadni. Máshol is volt bunyó, pályánra berohangálás is. De az engem nem érdekel. Mi sarunk, hogy nem tudtunk rendet tenni otthon.

Hiszem, hogy valamennyire ez javulni fog, ez már látszik.

A foci színvonala már más téma.

Előzmény: RG2010 (57209)
maribor Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57212

Megkövetlek, nem jött be a humor.

Előzmény: Törölt nick (57211)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57211

Nagyon vicces.

De mindezt azért mert megkérdezek valakit, akiről tudom, hogy fiatal korábban sokat járt ki, hogy megtenné-e még ?

Előzmény: maribor (57210)
maribor Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57210

Te, Halder, ha kiderül rólad, hogy zsidó vagy, önként lemondok az állampolgárságomról.

Előzmény: Törölt nick (57208)
RG2010 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57209

Ugyan nem nekem címezted ... Én nem is olyan rég (Topor, Bánki-féle csapat) minden Fradi húsvéti tornán, BL meccsen kint voltam, de amikor fradisták vernek fradistákat - én kösz, de nem.

Előzmény: Törölt nick (57208)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57208

Csak egy kérdés, lehet személyesnek is venni, de kíváncsi vagyok:

Ma már semmiképpen sem képzelhető el, mint régen, hogy kimész az üllői útra ? Pl a lilák ellen, vagy a debrecen ellen semlegesként, csak a foci hangulat miatt, biztos lesz 12-13 ezer ember az Újpest ellen.

Megértem azt is ha már hosszú évek óta nem, de leszámítva bizonyos hangokat, itt van csak foci hangulat és ezeken a meccseken ez lesz garantáltan.

A tévé nem ugyanaz, ezt neked nem is kell mondanom.

Vagy már FTC soha ?

Előzmény: Tompus999 (57204)
kreszgeza Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57207

Kicsit? Szerintem nagyon. Munka - engem egyszer majdnem kirúgtak mert kb. 17 évesen a melót hagytam ki, nem az akkori kékek meccsét Sydneyban. Házassági évforduló - bocs, de a szülök az elsőszámuak. Ezt csak most becsülöm meg igazán, amikor egy szem lányom Európa másik végében él. Szülők vannak, de nem örökre.

Az viszont vitathatatlan tény, mint blau kolléga állitja, hogy az idei produkció sem sarkalja arra az embert, hogy többszáz kilométert zötyögjön egy meccs kedvéért, ami lehet OK (mint ez volt), de nagyobb eséllyel siralmas lesz. Van akit igen, a többséget nem. Tetszik, nem tetszik, attól még tény marad.

Előzmény: E-one (57206)
E-one Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57206

Munka, család? Lehet, leköti az embert. (oké, speciel ezt pont nekem nem kéne mondanom, a meccsért kivettem egy szabadnapot - nemzeti ünnep, de ugye a 16-i újságokat valakiknek meg kellett tölteni tegnap - meg emiatt nem voltam ott szüleim házassági évfordulóján, szóval pont nálam nem egészen igaz az indoklás:), de persze, poénkodás nélkül, értem, amit írsz) Az egyes embereknél külön-külön meg is értem. De a túltömött busz vs. négy autózó szurkoló közti különbség most akkor is túl nagy nekem.

Mindegy. Ez a hajó már elment. Vasárnap meg kell verni a lilákat, és akkor egy kicsit fellélegzünk.

Előzmény: kreszgeza (57205)
kreszgeza Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57205

Persze, hogy szükség van a szurkolókra, DE a legjobb szurker sem fog egyetlen egy gólt sem rúgni. Sajnos.

Arra pedig egy pár év múlva te is rá fogsz jönni miért nem rohan mindenki Zalába. Majd megnövekedbnek a kötelezettségeid, fáradtabb leszel az egész heti meló után - mivel már öregebb is leszel - esetleg a család is beleszól programodba. Majd meglátod. Amikor még külföldön éltem és a Te korodbeli voltam, vasárnaponként akár 2 x 3000 kilométert repultem, hogy ott legyek a meccseken. Ma már nem.

Te is így leszel pár évtizeden belül. Garantálom :)

Előzmény: E-one (57201)
Tompus999 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57204

Nono, én olyat nem mondtam hogy Valdes a világ legjobb kapusa. Azt mondtam hogy amikor egy az egyben vezetik rá a labdát, annak hárításában talán a legjobb. És azt, hog ymár régen nem az a lepkekirály, aki volt.

Előzmény: Dittike82 (57203)
Dittike82 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57203

Szerintem Casillas a világ legjobb kapusa. Ha Valdes lenne, miért nem ő lenne az első számú kapus a spanyoloknál? Aragonés és Del Bosque sem ért hozzá nyilván...

Előzmény: Tompus999 (57167)
Blau t Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57202

Ami ebből generációs kérdés: Tizen évesen, huszon évesen amikor az embernek még nincs családja több időt tud a csapatra szánni, fiatalon lelkesebb is az ember a kor előrehaladtával meg egyre kényelmesebb és reumásabb, nehezebben szánja rá magát egy 4-6-8 órás utazásra egy meccs miatt. (Csak a példa kedvéért, amikor annyi idős voltam, mint Te most, rendszeresen sátoroztam. Manapság pánik szerűen elrohanok egy 4 vagy 5 csillagos szállodából is, ha nem elég kényelmes az ágy. Nem azért, mert ennyit nőttek az igényeim - az is biztos benne van - hanem elsősorban azért, mert ennyivel lett rosszabb a derekam.)

Ami nem generációs kérdés nem vagyok kiváncsi ilyen hozzáállású labdakergetőkre. Hiszen neked is azért tünt fel, hogy küzdöttek, mert ez sajnos nem jellemző a csapatra.

Szerintem nem az a baj, hogy nem jönnek az eredmények, azt meg lehet érteni, ha a csapat csak ennyire képes. Azt viszont nem lehet tolerálni - pontosabban én nem tudom tolerálni - ha nem is hajtanak és azt sem, ha ez nem is elvárás a vezetők részéről.

Akkor kell a csapat mellett kiálni, amikor bajban van? Igen. Ha a csapat is tesz azért, hogy kikerüljön a bajból. De ha ők nem akarnak kijutni a szarból, akkor nehogy már mi szarozzuk össze a kezünket, hogy kirángassuk őket.

Előzmény: E-one (57201)
E-one Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57201

De, valamennyire akkor is csodálom. Persze értem, hogy nem gondolkozhat mindenki úgy, ahogy mi páran - hogy amikor a legnagyobb bajban van a csapat, akkor van szükség igazán a szurkolókra. És abszolút nem célom a generációs ellentétet szítani, de akkor is őszintén érdekelne, hogy amíg a 30 alatti korosztályban még engem is meglepően szokatlanul rá volt pörögve mindenki a meccsre (ha nincs teljesen más okból az utolsó pillanatokban lemondás, akkor lett volna, akinek állnia kell a buszon), addig mások miért érzik azt, amit te is írtál, hogy esélytelenül megyünk oda, és nincs is miért utazni. Pedig mi is láttunk bajnoki címet, és mi is pontosan tudjuk, hogy a bajnokságban rettenetesen nagy bajban vagyunk.

Előzmény: Blau t (57198)
Blau t Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57199

Persze, hogy lesz. A fiúknak fejlődni kell, nem hajtani. Régóta ugatom, külföldön azért buknak meg sorra a srácok, mert nem tanítják meg őket Agárdon küzdeni. Mindent tudnak a fociról, csak a lényeget nem. Azt, hogy igenis az eredmény számít. Külföldi csapatuk leszarja, hogy fejlődnek-e a csapat tagok, csak nyerjenek.

Előzmény: r.tonyo4 (57197)
Blau t Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57198

Meglehetősen vgyes érzelmekkel olvastam, amit írtál.

Kezdem a végével. Az MTK futbal csapata 109 éve működik. A legutóbbi 16 meccsünk volt a legrosszabb széri a 109 éves történetben. Ne csodáld, ha ezek után nem utaztak tömegesen 500 kilométert a szurkolóink egy szinte biztos kiesésért. Igen szinte biztos, mert az ember abból indul ki, amit tapasztal, márpedig mi azt tapasztaltuk, hogy az utolsó két hazai meccsen nem csak szarul, de lélektelenül is játszott a csapat.

Annak persze örülök, ha most lelkesen és jól játszottak a fiúk. De ez nem magyarázat arra, eddig miért nem tették ezt? Mert rosszul lehet játszani, de lélektelenül nem. Ami a dolog másik részét illeti: az is elgondolkodtató, mire lehet képes a csapat a továbbiakban, ha a szezonbeli legjobb és leglelkesebb játéka egy szoros vereségre volt elég.

Előzmény: E-one (57193)
r.tonyo4 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57197

szerintem lesz még pár lelketlen bajnoki meccsünk, a hozzállásnak megfeleő eredménnyel (vereség), ami után már tényleg komolyan megérint minket a kiesés szele, ezzel együtt azonban megnő a tét is, és a fiúk elkezdenek hajtani. Miután kiharcoltuk a benntmaradást, megint mindenki leszarja az egészet és kikapunk az utolsó meccseken. 

Tompus999 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57196

"ilyen játékkal nemhogy kiesési gondjaink nem lennének, simán harcban lennénk a dobogóért"

Miért nem így játszunk, legalább minden második meccsen???

Tompus999 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57195

Na, végre valami pozitív, nem sokszor van benne részünk. Én a Honvéd meccs után is nagyonbiztam a csapatban, a Vidi meccs is oké volt, de a Gyôr elleni, pfff.... És akárhogy is van, az amit Blaut leírt a megszerzett pontokról, sajnos igaz...

kvatro Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57194

Nagyon jó olvasni amit írsz, hogy jól játszott a csapat és hogy kűzdöttek!

És jó hogy vannak ilyen MTK szurkolók, akik pozitívak a csapattal és utaznak is érte!

HAJRÁ MTK!

E-one Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57193

Amit nem láthatott az, aki nem volt Zalaegerszegen tegnap: ilyen játékkal nemhogy kiesési gondjaink nem lennének, simán harcban lennénk a dobogóért. Tudom, elfogult vagyok, de ezt most teljesen komolyan írom. Pár apró hülyeségen ment el a meccs, de tényleg úgy játszottunk, ahogy egy normális csapatnak játszania kell. És nem csak arról volt szó, hogy küzdöttünk tüdőt kiköpve végig, vagy hogy az első negyedórát leszáímtva minden pillanatban azt lehetett érezni, hogy meglehet a továbbjutás, ez tényleg nem az a csapat volt, ami tavaly ősszel szenvedve, lélektelenül kapott ki idegenben gyakorlatilag mindenhol. Ezt a meccset ha tízszer lejátszottuk volna, kilencszer megnyerjük. Ami most tűnhet túlzásnak, de annyit mindenképp le lehet írni, hogy ha vasárnap ugyanígy játszunk, akkor a Zalaegerszegnél lényegesen gyengébb Újpestnek esélye sem nagyon lenne ellenünk.

De ezt persze sokan nem láthatták, csak fórumról könnyű keseregni. És nem szívesen bántok más MTK-sokat, de tegnap mi csurig megtöltöttünk egy buszt, ezen kívül viszont négy MTK-szurkoló volt képes munkaszüneti napon egy ingyenes meccsre eljönni a kupanegyeddöntőben, az egyetlen olyan sorozatban, ahol még volt esélyünk bármi komolyabb sikerre. Részemről ezt nagyobb szégyennek érzem, mint a kupa végét.

superhoops Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57192

Aprilis 2 lesz a kieső rankadó Siófok ellen ha ot nyerunk nem fogunk semmi képen kiesni.

Előzmény: kreszgeza (57191)
kreszgeza Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57191

Gyerekek (a Józsi még hozzátenné - három...négy), elmélkedhetünk, beszélgethetünk, vitatkozgathatunk, csak egy valami nem változik meg. Éremvadász csapat lett beigérve a nyáron (ami szerintem már akkor az önhülyités iskolapéldája volt, csak rá kellett sandítani a keretre), ehelyett most lázasan számolgatunk, sikerül-e a Siófok előtt végezni és megmenekülni a kieséstöl?

Ezt miképp lehet egy szóban minősiteni? Felelősségvállalás nem lesz, az már most tuti.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.15 0 0 57190

Nem allitottam az ellenkezojet, de tobbszazmilio eur tatozasuk van ugy, hogy a TVs jogok tobb evre elore el vannak adva...ebbol ugye nem nehez varat epiteni, vagy a nem tul olcso kemhalozatot fenntartani...?;)

De ahogy Tompi mondta, az ottaniak 0 szurkolok (magam is tapasztaltam), szoval szot sem erdemelnek...;DDDD

Előzmény: Törölt nick (57171)
Blau t Creative Commons License 2011.03.15 0 0 57189

Ott a pont. Nem Garami a főbűnös, de ilyen eredménysor után nem  kérdés, hogy le kell mondania!

Előzmény: AvJoe (57186)
AvJoe Creative Commons License 2011.03.15 0 0 57188

Vagy kibérelni egyszemélyben Hrepkának, hogy legyen vele a nap 24 órájában, hátha csodát csinál....

Tényleg, mi van vele, még a keretben sem láttam eddig? (Na nem mintha hiányozna)

Előzmény: ketszerketto (57187)
ketszerketto Creative Commons License 2011.03.15 0 0 57187

Nem tudom, hogy ki Lencse pszihiátere, de hozzá kéne elküldeni az egész MTK-t...:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!