Keresés

Részletes keresés

197475 Creative Commons License 2019.04.13 0 2 64858

Szia! Hálásan köszönöm! Rá fogok kérdezni az onkológusánál, úgyis jelentkezni kell nála rögtön a műtét után, hogy időpontot kérjen a sugár miatt CT-re. Remélem nyitott lesz erre a sejt DNS vizsgálatra. Utána olvastam, főleg az EGFR és a KRAS mutáció fontos vastagbélráknál, és még jó lenne a kemó előtt elvégeztetni. Ő is 5FLU kemót fog kapni sugárral párhuzamosan, lényegében ugyanazt amit Te is kaptál.

Szép napot kívánok Neked is!

Előzmény: Törölt nick (64857)
197475 Creative Commons License 2019.04.12 0 0 64856

Bár nem nekem írtad, én akkor is szeretnék kérdeznék tőled. Adenocarcinoma, Grade 2, cT3-4N-M0  a szövettan alapján eddig amit tudni lehet a daganatról mintavétel alapján. Olvastam az egész történeted, és tudom neked a besorolás és a nagyság is kedvezőbb volt mint édesapámé, sztómára sem volt szükséged, és mégis agresszív a daganatod ilyen fiatalon.  Ezért nem is nagyon értettem miért kellett ennyi mindennel megküzdened. Valóban sajnálom és átérzem!

Megkérdezhettem, ezt a DNS vizsgálatot majd az onkológus intézi, vagy magánban kell intézni? Csak mintavételi szövet van, az elég hozzá? Köszönöm szépen ha válaszolsz!

Előzmény: Törölt nick (64855)
197475 Creative Commons License 2019.04.12 0 1 64854

Igen, ha minden jól megy hétfőre tervezi a műtétet a sebész úr. Vasárnap még vért vesznek, vizsgálgatják, átmossák a beleket hétfőre. S nagyon okosan tudod, valóban ezt magyarázta a sebész is és az onkológus is, hogy kicsinyíteni kell, hogy teljesen ép széllel el lehessen távolítani, mert ez a fajta amúgy is nagyon hajlamos a kiújulásra. Szendvics terápia lesz - 4 kemó egymás utáni nap az elején, párhuzamosan a sugárral,  és 4 kemó a sugár végén -összesen 28 sugarat kap. Állítólag az nagyon hatásos végbéldaganatnál. Nem fél tőle, inkább várja már, hogy kezdődjenek a kezelések, sajnos a trombózis nagyon betett az egésznek egy hónapja, ezért csúszik minden. De nagyon remélem már minden simán fog menni! :) S köszönöm, hogy írtál! :)

Előzmény: seabound007 (64853)
seabound007 Creative Commons License 2019.04.12 0 2 64853

Ó, de jó, akkor hétfőn gondolom meg is műti apukádat! Onnan már minden sokkal jobb lesz, legrosszabb ez a megelőző bizonytalanság és a várakozás. A kezelések is nagyon jól tudnak hatni vastagbél és végbél esetében, szépen összehúzzák a daganatot. Újabban már az van, hogy nem műtenek egyből, még kis méretnél sem, hanem 2-3-4 ciklus kemót azért adnak, mert a daganatok érhálózatát elpusztítja (én úgy képzelem el, hogy ezek a kis csápok, amikkel kapaszkodik a szövetbe rövidebbek lesznek, visszafejlődnek), ezáltal a műtét is sikeresebb: épszéllel kivenni, kiújulást csökkenteni.

Ismerősöm egész kicsi, amúgy műthető 2 cm-es májáttétét sem műtötték egyből, 2 kemót kapott előtte. Úgyhogy ne tartsatok a kemótól sem.

Előzmény: 197475 (64847)
Catella Creative Commons License 2019.04.12 0 2 64852

SOTE-n alap a csontszcinti. Egyébként jó helyen leszel ott.

Előzmény: Spanci! (64848)
197475 Creative Commons License 2019.04.12 0 1 64851

Valóban nagyon korrekt főorvos, le a kalappal!

Előzmény: almirena (64849)
Spanci! Creative Commons License 2019.04.12 0 0 64850

Ja és voltam a héten tüdőszűrésen, ami negatív, de szerintem egy tüdőáttétet max. akkor mutat ki, ha már nagyon sok daganat látható a tüdőben. Jól gondolom?

almirena Creative Commons License 2019.04.12 0 2 64849

hát ezt nagyon kevés orvos teszi meg. Remélem, a folytatás is sikeres lesz.

Előzmény: 197475 (64847)
Spanci! Creative Commons License 2019.04.12 0 0 64848

Sziasztok. A magán UH-s doki nem látott semmit a májamon, amúgy is egy nagy csalódás volt a fickó, kidobott pénz volt. Voltam a Szakrendelő onkológusánál, hát az meg konkrétan, 71 évesen egy bohóc. Háziorvosnak imádnám, de azért egy májrák gyanúnál több komolyságot vártam volna el. Na mindegy, arra jó volt, hogy adott beutalót a SOTE Onkológiai Intézetébe onkoteamre (ezt is olyan idióta szöveggel, hogy elképesztő, már ahogy felvezette szóban, hogy Őt hogy fogják majd szidni, meg ilyen baromságok). Természetesen amit megadott telefonszámot, azt senki nem vette fel, a neten böngésztem ki az időpontkérést. Az időpontos hölgy nagyon-nagyon kedves volt és megadta a telefonszámát az onkoteam szervezőasszisztensének és biztosított róla, hogy nagyon jó helyen leszek én náluk. Hívtam Őt is (az asszisztenst), ő is nagyon-nagyon kedves volt. Szerdán elmentem hozzá (csütörtökön van onkoteam), lemásolta a leleteimet és megígérte, hogy hívni fog a team döntéséről, hogyan tovább. Ma reggel már félkilenckor hívott, hogy május 16-ra kaptam időpontot mellkas CT-re, kedden még lesz valami team, ahol csontizotóp időpontról lesz szó, meg májbiopsziát is csinálnak. Ez a három vár egyelőre rám. Az szeretném tőletek kérdezni, hogy csontizotópot mindenkinél csinálnak így az elején? Vagy azért gondolják, mert az alap CT-m kimutatta, hogy 8 mm-re szétvan csúszva az alsó csigolyám és ez gyanús nekik.

197475 Creative Commons License 2019.04.12 0 6 64847

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Csoda történt, ma délelőtt megjött a telefon a sebésztől, vasárnap már be is fekszik édesapám. Nem felejtette el a sebész, tartotta a szavát.

seabound007 Creative Commons License 2019.04.11 0 2 64846

Hívogassátok, így van, ő nem fog hívni szerintem, nagyon sok a beteg és nagyon kevés a jó sebész. Ez nem illik/nem illik kérdése, egész nyugodtan legyetek rámenősek. Vagy ha úgy érzed, váltsatok orvost. Budapesten az Uzsoki onkosebészetét jó szívvel tudom ajánlani, csupa lelkiismeretes és nagyon jó orvos van az osztályon. Ne várjatok, itt az időfaktor nagyon sokat számít, nehogy apud nagyon legyengüljön...

Előzmény: 197475 (64842)
japipapi Creative Commons License 2019.04.11 -1 4 64845

Szia!

Akkor várunk. Ha, bármi váltvált van, szólj, léci!

Előzmény: Törölt nick (64841)
almirena Creative Commons License 2019.04.11 0 4 64844

Legyetek rámenősek, hívjátok, keressétek akár személyesen a sebészt. Annyira túl vannak terhelve....

Előzmény: 197475 (64842)
197475 Creative Commons License 2019.04.11 0 1 64843

Nagyon sajnálom. Bízz a kezelésekben, kitartást kívánok!

Előzmény: Törölt nick (64836)
197475 Creative Commons License 2019.04.11 0 0 64842

Sziasztok! Tudna segíteni valaki? Én már kezdek kikészülni idegileg. Mint már írtam február közepén végbéldaganatot diagnosztizáltak édesapámnál, helyileg előrehaladott, távoli áttét nincs. Sztóma kivezetés tehermentesítés miatt, utána neoadjuváns kezelés, aztán ha eredményes a sugár és a kemó kombó, akkor eltávolítják. Befeküdt három és fél hete a sztóma műtétre, viszont kiderült sajnos mélyvénás trombózist kapott az egyik lábába. A műtét elmaradt, átvitették egy másik kórház gasztrójára ott heparint adtak neki 3 napig, majd hazaküldték, azzal a mondattal, jelentkezzen a sebészénél. Ő jelentkezett is, a sebész azt mondta kicsit erősödjön, nem felejtette el, majd jelentkezik. Ez volt 4 hete. A heparint mai napig kapja itthon is, napi kétszer. A záróján az szerepel, 2-4 hét múlva lehet a sürgős műtét - sztóma kivezetés -. Viszont édesapámnak egyre erősödnek a tünetei a daganat miatt - állandó hasmenés, inger, széklet inkontinencia, egyre sápadtabb, étvágytalanabb -  a heparint sem tudjuk mennyi ideig kell adni neki, teljesen véraláfutásos már a hasa - csak kapja egy hónapja a napi kétszeri 8000 NE Clexane-t. Írtam a sebésznek pár napja e-mailt, mennyire nincs jól édesapám, reagálás nem érkezett részéről. Azt sem tudom olvassák-e az e-mailjeiket. Telefonon még nem zavartuk, nem tudom illik-e. Lehetséges, hogy elfelejtette a betegét? Létezik ilyen, hogy megfeledkezzenek egy daganatos betegről? Már az onkológus is érdeklődött, mikor kezdődhet a kezelés, de amíg nincs meg a műtét, addig nem is tudják kezdeni a sugarat és kemót. A daganat meg csak növekszik. Mi meg csak várjuk a telefont a sebésztől, és azt sem tudom meddig kell várni, hogy hívjon, illetve hova fordulhatnánk. Köszönöm ha valaki segíteni tudna, és azt is ha csak elolvasta. Gyógyulást kívánok minden betegnek!

japipapi Creative Commons License 2019.04.11 0 5 64840

Szia!

Mit tudtál meg a dokitól? 

Bevallom, nagyon levert a hír!

Te is nagy harcos vagy, igazságtalan az élet. 

Szívből kívánom a jobbat.

Hülyeség bármit mondjak, képbe vagy, de mégis: küzdj tovább! 

Endokrinka Creative Commons License 2019.04.10 0 0 64839

Ma làtott reumatológus ès van beutalóm belgyógyàszatra, pàr hónap ès mehetek is. 5 hónapja tart a huzavona, ès mèg nincs diagnózis, csak a fàjdalom. Köszönöm kedvessègedet, èn is mindenkinek gyógyulàst kìvànok.

Előzmény: Nem_foglalt_név_újra (64833)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.04.10 0 3 64838

basszus! Kitartást!

Szipolykaa Creative Commons License 2019.04.10 0 3 64837

Ó, hogy a büdös rohadt kurva életbe :-////

Újabb küzdés jön. A dög nem adja fel :-/// Te se tedd, amíg az orvos azt mondja, hogy van remény! Drukkolok holnap ezerrel.

almirena Creative Commons License 2019.04.10 0 0 64835

eléggé úgy néz ki.

Előzmény: Rezet Elek (64834)
Rezet Elek Creative Commons License 2019.04.10 0 0 64834

Pszichoszomatikus

Előzmény: Endokrinka (64832)
Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.04.10 0 1 64833

Szia!

A topicban rákbetegek és hozzátartozók írnak. Van ugyan közöttünk orvos, de kétlem, hogy távdiagnosztizálást vállalna. Csak azt tudom tanácsolni, hogy menj el szakorvosokhoz, akik majd kiderítik, mi a baj.

És ami a legfontosabb: nem kell rögtön rákra gondolni. Kívánom, hogy ne találjanak nálad semmi komoly bajt.

Előzmény: Endokrinka (64832)
Endokrinka Creative Commons License 2019.04.09 0 0 64832

Sziasztok! Szeretnèk tàjèkozódni, kezdődött-e valakinek daganatos betegsège az alàbbi tünetekkel, amiket magamon tapasztalok 5 hónapja: àllandó jobb oldali legalsó bordacsont fàjdalom, főleg nyomàsra, illetve a köldök ès csípőcsont között egy ponton szúró jellegű hasi fàjdalom, szintèn jobb oldalon. 5 hónapja fàj, de fàjdalomcsillapìtót nem kell szednem. Hàton fekve hatàrozottan jobb, èjjel tudok aludni. Ètkezèssel nem függ össze. Szèklet rendben, màs panaszom nincs. Volt hasi UH, labor màjfunkcióval, mellkas ès kètirànyú gerinc rtg. Minden negatìv, illetve a gerincen van meszes kinövès ès nèmi kopàs, ès van egy 4 centis mióma (ràkszűrès negativ). Màr a munkahelyemen is le kell nèha feküdnöm pàr percre, ami nonszensz. A hàziorvos elengedte a kezem, ìgy màsikat kerestem, aki beutalt reumatológushoz, most erre vàrok. Nagyon rossz èrzèsem van. Vèlemènyeket ès tanàcsokat előre is köszönök.

emp Creative Commons License 2019.04.09 0 0 64831

Köszönöm a választ, ilyesmire számítottam.

Előzmény: marjori (64830)
marjori Creative Commons License 2019.04.06 0 0 64830
A PET CT nem tudja kizárni a béldaganatot, de ha valamit mutat akkor azt érdemes célzottan kivizsgáltatni ( de még az is nagyobb eséllyel jóindulatú adenoma mint rák).
Előzmény: emp (64829)
emp Creative Commons License 2019.04.06 0 0 64829

Sziasztok!

Jelenleg tart a tüdőműtét utáni kemo nálam, 4 alkalomból 3 már megvolt.

Az egészen túl lennék, ha időnként nem kellett volna szünetet tartani, és feljavítani az elromlott vér értékeket. Hol ez volt sok, hol az kevés, de mindig kaptam rá valamit, ami helyretette.

Jövő héten viszont megint megyek a Pozitronba CT kontrollra, erre vonatkozik a kérdésem is.

Ha van valami vastagbél probléma, azt kimutatja egy ilyen CT, vagy csak a célzott szűrés ér valamit? 

Nem tudok problémáról, csak mostanában nagyon buzdítanak mindenkit a szűrére, kérdés, hogy kell-e?

A válaszokat előre is köszönöm, ha lesznek.

Üdv

emp

japipapi Creative Commons License 2019.04.05 -4 10 64828

Szia!

Még egyszer a Pantoprazol ........ ról.

Dokival beszéltem, ha úgy érzem, hagyjam abba, elég lehet a Quamatel is, figyeljem.

Köszönöm figyelmességed, tüzetesebben átolvastam a tájékozódót. Feltűnt az "akaratlan izomösszehúzódás"! Nálam Kb. 3 hete sűrűn jelentkezett az izomösszehúzódás, rángatta a fejem, roppant kellemetlen.  A kalciumot vedelem, vizet, mozgást  fokozom, kíváncsi vagyok megszűnik e a rángatózás.

Jó, ha azért vannak itt komoly dokik, :-) Rád gondolok, persze humorként, semmiképen megbántva! Sőt!

Minden jót Neked (is)!

Előzmény: Törölt nick (64823)
japipapi Creative Commons License 2019.04.04 0 6 64826

Szia!

Köszönöm szavaid. Akkor lehet azért is javasolt a dokim, hogy csináljak egy 3 hetes Kalcium kúrát, napi 1 db intramuszkuláris injekciót iszok. Még a nyaki izomgörcseim csökkentek. A bogyót 3 éve szedem már, de szerencsére nem törtem és ahogy visszagondolok egy jó ideje nincs semmi szédülés, nem estem el. Azért köszi, figyelni fogok. 

irmike Creative Commons License 2019.04.04 -5 4 64825

Szia Japipapi!

Nagyon örülök, hogy jól vagy, a saját módszered bevált. Csak igy tovább! Minden jót kivánok!

Előzmény: japipapi (64813)
Zoo82 Creative Commons License 2019.04.04 0 1 64824

Hali ....neked megvolt az mr?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!