Keresés

Részletes keresés

Peter Lion Creative Commons License 2007.09.19 0 0 3377

rat2001-gyel (vagy már rat2026-tal?) mindenben egyetértek és csak bólogatni tudok mindarra, amit a zenekar jelenbeli és jövőbeli dolgairól írt!

Attól függetlenül, hogy maradt néhány üres szék a koncerten én is biztos vagyok benne, hogy valóban "erre a muzsikára igen nagy igény van"!!!

Drága Solaris Fusion!

Bizonyára mindent beleadtatok, amit lehetett a koncert reklámozási projektjébe, de a jövőben ne hagyjátok, hogy csupán utólagosan kapjanak infót koncertetek tényéről az emberek!!!

Tudom Robi is megjárta a handak útját annak idején a MűPa koncert médiális ügyei kapcsán (lehet ez is szerepet játszott abban, hogy nem folytatta tovább a koncertezést...), de projektetek ezen részére is komolyabb hangsúlyt kell, hogy fektessetek; hisz a közönség csak akkor tud elmenni egy koncertre, ha tud róla!!!

Én pl. ha annak idején nem keveredek ebbe a fórumba lehet, hogy sehonnan se értesültem volna róla (max. a Solaris honlapján keresztül; de onnan se biztos, mert az is hónapokig nem volt frissítve a MűPa koncert után)... 

A Solaris Fusion koncertekről pedig igenis mindenkinek tudnia kell a jövőben!!!

Lehet a koncert időpontja sem túl szerencsésre sikeredett, mert hát mindenki el volt még foglalva a nyaralásbeli élményeivel; vagy még nem tudtak sokan regenerálódni anyagilag nyári kiadásaikból - főleg ha azt is alapul vesszük, hogy az iskolakezdés idén is komolyabb anyagi terheket jelentett mindenkinek; mint tavaly ilyenkor...

Biztos vagyok benne, hogy következő koncerteitekre sokkal többen jönnek majd el, s akár ezres; tízezres vagy akár százezres nagyságrendű közönséggel is álltok (illetve ültök) majd szemben!

Csupán az a lényeg, hogy tudjanak róla elegen és legyen rá épp idejük és pénzük.  

Ilyen egyszerű szerintem.

Azon pedig sose vaciláljatok, hogy a zenéteket szeretik-e az emberek, vagy sem!

Naná, hogy szeretik, hisz:

- igényesen megkomponált művekből áll,

- progresszív; ugyanakkor szívet melengető,

- könnyen megjegyezhető; ugyanakkor rendkívül összetett, 

- klasszikus, de egyben modern is.

Az új dalok közül a Mystica progresszív része napok óta itt "dübörög" a fejemben; csakúgy, mint a régi Solaris dalok jellegzetes részei. Ez nem jelenthet mást, minthogy rá lett tapintva a lényegre zeneileg ismét, de nagyon ám!!! :-)))

A Mahagma titka pedig úgy árasztja különleges hangulatát, hogy az első hangtól kezdve érezni benne a mesteri alkotás minden összetevőjét. Ezen műben a szinti hangszínek is nagyon a helyén voltak számomra - bizonyára azért, mert másik kedvenc zenekarom is hasonlóakat használ...

Ezen két új dal egyértelműen jelzése annak, hogy a folytatás is okozni fog még kellemes meglepetéseket számunkra, s nyújt majd különleges zenei csemegéket nekünk... :-))) 

Szóval a Solaris - és most már a Solaris Fusion muzsikája is az, amit a lexikonban a ZENE címszó alatt annak kiemelt képviselői közé helyeznék, hisz etalon az amit alkottok; és az kell, hogy legyen minden igényes prog.rock-ot alkotni kívánó számára is! ;-)

Előzmény: rat2001 (3376)
rat2001 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 3376

Kedves Solaris, Solaris fusion tagok és kedves rajongó társak!

Végtelen örömmel nyugtázom hogy a Solaris muzsikája újra él!

Köszönöm Nektek hogy veletek együtt újra élvezhetjük ezt az emelkedett és nagy ívű muzsikát!

Szívemből remélem, hogy sok sok koncertnek örülhetünk a jövőben országszerte!

Sok erőt és hitet mindenkinek ebben az ügyben mert erre a muzsikára igen nagy igény van! Ez már tagadhatatlan tény!

Az alább leírt játékstílusokat összehasonlító elmélkedés nagy igazságot takar.

Nos valóban szerintem is pont úgy hiteles a dolog ahogy van, hiszen tisztázott, hogy ez a zenekar nem teljesen az a zenekar és a tagcserékből adódik a játék mássága is. Minden törekvés ellenére is ez mégsem baj! Ez így van jól, így korrekt!

Igen még ugyanaz a muzsikus sem játsza el kétszer ugyanazzal a belső lelki tartalommal ugyanazt a nótát, még akkor sem ha csak kicsi az eltérés.

Teljesen természetes hogy Vali játéka az ő lelkét adja. Pontosabbban

az ő lelkén és kezén keresztül szűrődik a billentyűzetre és onnan a mi fülünkbe a Solaris muzsikája. Éppen az lenne hiteltelen és görcsös ha nem így lenne.

Robi lelkülete és brilliáns játékstílusa egyedi, és a Valié is egyedi a maga módján.  Ezt így kell elfogadni. 

Csak arra bíztatom a zenekart hogy játsszanak szabadon és nyílt lélekkel mert akkor jön szívből és örömmel a muzsika és a hallgatóságot pedig arra, hogy egyszerűen adja át magát a zene varázsának és csak élvezze azt.

Kívánom hogy sokáig éljen ez a muzsika mindannyiunk örömére és minimum még 2026-ban is legyen Solaris, és Solaris fusion muzsikát tartalmazó koncert!

Üdv: Rat2001

khm kmh változtassak "nick nevet" rat2026-ra???? : -)))

cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.18 0 0 3375

Meg is vette valaki a Magyar Hírlap hétfői számát?

Csak azért kérdezem, mert kézben tartva nem semmi látvány, hogy majdnem a teljes 16. oldalon a Solaris Fusionről van szó !!! :D 

Egy nagy cikk a koncertről és mellette a Tamással, ott a helyszínen készített riport (5 perces interjú), ami itt a netes változatban a kép alatt lévő linkre kattintva olvasható.

A cikkel kapcsolatban még néhány helyesbítés (egyet már tettem az előzményben):

"... de hallottuk Vali két új számát, a Mahagma titkát és a Mysticát, a Napoleon Boulevard-tól átvett Bíborsivatagot, valamint a Twin Peak által énekes számként ismert Kis herceg "solarisosított" változatát is, ez utóbbit ráadásként."

Vali korábbi zenekara Twin Peaks névre hallgat, és hát az a szám, amit 2. ráadásként hallhattunk, annak nem ehhez a zenekarhoz van köze, hanem Vali szerzői anyagához, A Kis Herceg c. kazetta zenéjéhez és a szám címe: Elbúcsúzom.

Az az egy stimmel csupán ;o), hogy ez egy énekes szám - itt a koncerten viszont jó dögösre áthangszerelten és ének nélkül, fuvolával hangzott el!

(Egyébként a teljes kazetta zenéje meghallgatható a Planetáriumban :o), hiszen ott folyamatosan műsoron van A kisherceg története c. darab ezzel a zenével! Tavasszal néhányan már megnéztük ezt az előadást :o) )

És az is nagyon sajnálatos, hogy a cikk írója Gömör Laci nevét is mindkétszer hibásan írta le :o(

Előzmény: cirrocumulus (3361)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3374

Megbocsájtom ;o)

Igen, tudok még adni :o)

Előzmény: akirschner (3373)
akirschner Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3373
AZ Együttes: Nagyon köszönöm, hogy én is ott lehettem Veletek, újabb felejthetetlen élményt okozva! Azon ősrajongók számát gyarapítom, akiknek nagyon tetszettek a koncertek, főleg a második! Kívülről fújom a "régi" számokat, ennek ellenére nemigen zavartak a különbözőségek. Mondjuk lehet, hogy ez azért is van, mert nagyon szeretem az igazi élő zenét! Az ember nem azért megy el 1 koncertre, hogy a CD-t hallgasa meg ...

Cirrocumulus: Remélem van még a jelvényből, mert az enyémet elajándékoztam Vali kislányának (ugye bocsánatos bűn? ;) Számíthatok Reád ?
akirschner Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3372
Ezt pont Te írod ? :) Nem szörnyű, hogy még itt is az Oracle beállításai kísértenek ;)
Előzmény: tnsnames.ora (3369)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3371
Nagy-kő-leesős-szmájli :)
Előzmény: mahagma (3370)
mahagma Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3370
Pozitív! Ábszolúte! ;)
Előzmény: mahagma (3364)
tnsnames.ora Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3369
Hogy micsoda nickek élnek még... :o)
Előzmény: Zoli a rajongó (3368)
Zoli a rajongó Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3368
:-)
tnsnames.ora Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3367
Lehet, hogy lassan itt az ideje egy Solaris Fusion koncert meglátogatására. :o) Annyi sok szép, jó - és nekem megbízhatónak tűnő infó - hangzik el róla. És nagyon érdekesen hangzik a számomra egyelőre ismeretlen új billentyűs hölgy, "szerzői anyaga" (amit egyelőre nem tudom, hogy mennyiben azonos vagy független a Solaris Fusiontől)

Szerencsére szoktak súgni az angyalok a várható eseményekről. Egyszer, talán nem is a túl távoli jövőben én is személyesen ellenőrizhetem a történések minőségét.. :o)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3366
De hát ha jól belegondolok, akkor az "Ha ezt valaki meg tudná magyarázni!" felkiáltásomra meg is kaptam Valitól a választ!

Köszönöm, valószínűleg ott a pont!

Előzmény: localhost (3359)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3365
Kedves Vali!

Nagyon örülök, hogy nem haraggal válaszoltál :-)
Tudnod és érezned kell, hogy szeretettel óvó bizakodással kezelem jelenlétedet a Fusion-nál.
A próbakoncerten a Benczúrban ott voltam, most a Planetáruiumban ismét!

És most a következő lehetőségnél 25-én a koncert előtt vagy után biztosítasz nekem alkalmat arra, hogy gratulációmat egy kézfogással (... khmmm.... ööööö... kézcsókkal?) kifejezhessem?

Sajnálom, hogy ezidáig egyszer sem találkoztunk személyesen, én most a planetáris koncert után mindegyikőtökkel kezet szorítottam és szót váltottam, gratuláltam, kivéve téged, mert nem találtalak. Ősrajongó vagyok, de nincs "tizen-huszon"-ozás! :-)

Én egy percig sem állítottam, hogy rosszabb zenész lennél Robinál! Azt állítottam "másként" játszol, méghozzá számomra nagyon is másként!

És ha így ebben egyetértünk, akkor az is tényszerű: hogy amit a saját számokkal művelsz az példaértékű!
Kaptál is dícséretet tőlem vastagon!
És hogy is van pontosan? Nem-Három-Akkordos-Zenekar!
De nem ám!

Szerző munkásságod is van szerencsém régóta figyelemmel kísérni, minden hangzóanyagod rendelkezésemre áll, kocsiban az EMA van az egyik kazettámon, ezt szoktam akkor hallgatni, amikor egyedül vezetek. Imádom!

Hajrá Vali! Hajrá SolarisFusion!

Tessék kérem az én kritikámat is pozitív hangvételúnek nyilvánítani! :-)
Előzmény: mahagma (3364)
mahagma Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3364

Krisztával együtt, mindkettőtöknek igaza van. :o)) Kriszta néhány próbát már hallott a koncert előtt, így tulképp meg is szokhatta a változást...Amit a billentyűjátékomról írtál elfogadom, tiszteletben tartom, köszönöm a kritikát. Azonban pár dolgot leírok méghozzá azért, hogy senkiben ne keltsek esetleges csalódást, nem szeretnék lerombolni semmilyen nosztalgiát, inkább adni szeretnék sokszor talán nem túl rózsaszínű hangulatot a zenében. Személy szerint felkavarni szeretek, mintsem andalítani, az emberekben a mélyebb dolgokat szeretem felkavarni, mint a felszínt könnyű szorakozásra tompítani. Ez persze a szerzői részem.

Mint zongorista, nagy feladatot kaptam hagyatékul, a lejátszott hangokat igyekeztem is megtanulni. Ám óriási volt a dilemma... Egyrészt hangszereink különbözősége, másrészt egy másik zongorista-szerző által kitalált játékot, csak Ő maga tud a saját ízében lejátszani. Ezért butaság is lenne a tökéletes utánérzésre törekedni, hiszen lehetetlen. Nem vagyunk gépek, ezt egy sampler remekül tudná biztosítani. Megpróbáltam egy középutat választani, tiszteletben tartani Robi szellemiségét, de csak a saját lelkemből tudok zenélni. Arra bíztatlak, bíztatok mindenkit, hogy bár nehéz az összehasonlítást elkerülni, mégis a koncertjeinken próbálja meg  a hallott zenének átadni magát, élvezni, kóstolgatni az élő zene varázsát az összes esetleges hibával együtt, hiszen hús-vér emberek vagyunk, csak nagy a lelkünk, ahogyan nektek is.

Örömmel olvastam a többiek pozitív méltatását, nagy öröm velük zenélni.

Üdv.

Vali

Előzmény: localhost (3350)
Misfit Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3363
Hát, igen-igen, lebuktam:)
Előzmény: localhost (3356)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3362

Itt van a maxi CD reklámja :o))

Előzmény: Misfit (3353)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3361

Viszont máris CIKK, CIKK, CIKK!

A mai Magyar Hírlapban jelent meg, de a netes változatban is olvashatóóóó! :o)

Egyetlen komoly pontosítás: nem a Marsbéli krónikák nyitó hangjaira indult a koncert, hanem Vali számát, egy vadonatúj NYITÁNY-t hallhattunk bevezetőként!

A koncerttel kapcsolatban még el kell mondani, hogy hatalmas volt a sajtó érdeklődése!

A koncertek között és a 2. koncert után is készültek Velük interjúk!

És egy újabb riport lesz szerdán élőben a zenekar tagjaival!!!!

2007.09.19. - Fiksz Rádió

cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3360
pár szék volt csak köztünk ;o)
Előzmény: localhost (3359)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3359
Ha ezt valaki meg tudná magyarázni!

cirrocumulus mondatai: (általam szerkesztve)

---

nekem homlokegyenest más a véleményem erről, Vali játékára visszatérve: a koncertek alatt direkt külön figyeltem a billentyűs részek hangszíneit, mert az én fülemet tényleg bántja a legkisebb eltérés is a megszokottól, de a billentyű hangszíneiben és a játékmódban végképp semmi kivetni valót nem találtam, Vali mennyire hozza nemcsak a hangszíneket, hanem Robi játékát is! Hogy mekkora alázattal adja vissza az eredeti hangzásokat! l egapróbb billentése is a helyén volt, nemcsak ritmusban, de hangszínben is !!! >>> stb!

Én ugyanezt a megfelelőséget, hasonlóságot, "ugyanolyanságot" éreztem Bandi és Gyuri játékát illetően, ám néha felkaptam a fejem VALI játékával kapcsolatban: "...Áhhh ez de mennyire másként van!..."

HA Cirrocumulusnak minden ugyanolyan akkor nekem miért nem? Rossz helyen ültem volna ? :-)

-- vihart kavaró bejegyzést író szmájli --
Előzmény: cirrocumulus (3352)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3358

szem-telen szmájli helyett:

:o)

Előzmény: cirrocumulus (3357)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3357

Egyetértek o)

Előzmény: localhost (3355)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3356
Mert nem tetszik látogatni a Solarisfusion.hu oldalt a dal demója de régóta letölthető és meghallgatható! :-)

Tessék most betenni a maxicd-t és meghallgatni!

(nálam már ma reggel óta kb 10*szer ment le a két szám!)
Előzmény: Misfit (3353)
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3355
Látod, ezért vagyunk mi mindannyian rajongók, akik "így" érezzük és akik "úgy" érezzük egyaránt!
Nem kell vitába szállni a véleményemmel, ám kell, hogy leírd ha másként látod, érzed, gondolod!
Ettől még ez a zene és ez a zenekar fantasztikus!
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3354

Bocs, a vége felé Mahagma titka-t akartam írni... :o(

Misfit Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3353
Én a Mahagma titkát most hallottam először és nagyon tetszett elsőre is! Még sok ilyet:)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3352

Hát, izé...

Én is készülődtem már egy hozzászólással, de akkor egy kicsit hamarabb írok, mégpedig Vali játékához szólnék hozzá, mert nekem homlokegyenest más a véleményem erről. Nem védeni akarom Valit, nem hiszem, hogy rászorulna erre, csak épp a koncertek alatt is megfogalmazódott benyomásaimat szeretném leírni az Ő játékával kapcsolatban.

Vali a koncert előtt adott interjúiban hangsúlyozta, hogy arra törekszik a koncerteken, hogy a Solaris számokat úgy szólaltassa meg, ahogy azok eddig is megszólaltak. Nem akar új vagy más hangszíneket használni, ragaszkodik azokhoz, amelyeket Robi használt.

És egyébként is, zenekari szinten is az a vélemény - ezt is említették a koncert előtti riportokban -, hogy a Solaris számokat az eredeti formájukban kell megszólaltani, mert a közönség is ezt várja, a régen megszeretett és megszokott formában akarja hallani továbbra is ezeket. Hisz ezért is lett SOLARIS Fusion a zenekar neve, hogy továbbra is játssza a Solaris számok legjavát, eredeti formájában!

Vali játékára visszatérve: a koncertek alatt direkt külön figyeltem a billentyűs részek hangszíneit, mert az én fülemet tényleg bántja a legkisebb eltérés is a megszokottól :o), és arra eszméltem a zenék közben, hogy abszolút bele tudtam feledkezni a számokba, semmi zavaró nem zökkentett ki (ez persze mind az 5 zenész együttes érdeme is!), de a billentyű hangszíneiben és a játékmódban végképp semmi kivetni valót nem találtam. Többször is megállapítottam ott magamban, hogy félelmetes, Vali mennyire hozza nemcsak a hangszíneket, hanem Robi játékát is! Hogy mekkora alázattal adja vissza az eredeti hangzásokat! Sorolhatnám itt a M'ars poetica-t, a Magyar tánc-ot, a Legyőzhetetlen-t, A Viking visszatér c. számot is, de a legdöbbenetesebb élményem a Los Angeles 2006 zongoraszólója volt: az végképp illúziót keltően úgy szólt, ahogy régen, abban Robi legapróbb billentése is a helyén volt, nemcsak ritmusban, de hangszínben is !!!

És akkor itt ragadom meg az alkalmat, hogy nemcsak az egész koncertért, de a Los Angeles 2006 c. szám előadásáért is köszönetet mondjak a teljes zenekarnak, mert az egyszerűen TÖKÉLETES volt! Minden régi érzésem átjárt közben, végigborzongtam az egészet! És ez az élmény számomra rendkívül sokat jelent, hisz tudjátok jól, hogy a Solaris számok közül nekem ez a csúcs!

És hadd írjak az új, immár Solaris Fusion számokról is pár szót: időnkénti keleties motívumaival és kemény, dögös megszólalásával a Mystica már korábban is belopta magát a szívembe, de a Mahamga titka c. szám még jobban megdobogtatja az én Solarisos szívemet :o), abszolút Solarisos stílusával, lágy, majd hirtelen váltásokkal már keményebb megszólalásával.

Fantasztikus érzés, hogy ezeket a zenéket a MYSTICA c. maxi CD formájában már haza is vihettük magunkkal a koncertről!

NAGYON KÖSZÖNÖM A ZENEKARNAK A PÉNTEKI KONCERTEKET, FELEDHETETLEN ÉLMÉNYEK KÉPEKBEN, ZENÉKBEN ÉS HANGULATOKBAN!

TOVÁBBI SOK SIKERT, CSAK ÍGY TOVÁBB! 

Előzmény: localhost (3350)
GL58 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3351
Localhostnak, erbeenek és Mindenkinek köszönöm az értékelést, bíztatást. Nekem nagy erőt ad. Gyakorlok, gyakorlok és tanítok. Bár dobolhatnék. GL
localhost Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3350
Elérkezettnek látom az időt, [LÁSD MÉG: ITT AZ IDŐ!] hogy ebben a fórumban megejtsem talán eddigi leghosszabb hozzászólásomat.

Közismerten kevés szabadidőm és előzetes terveim szerint legszívesebben egy zenészekbe a koncert előtt lelket öntő, biztatást adó hozzászólással készültem, ám ez elmaradt.

Most viszont szívesen értekezem a pénteki (második= progresszívebb) koncertről, a zenészekről és a magam viszonyáról, a Fusion/Fúzió zenéjéhez fűződő magánvéleményemről.

Igen, a koncert nekem is tetszett, lenyűgözött az élő muzsika varázsa, a Solarista dallamvilág (... és képi világ by Mester) a barátaim, ismerőseim közelsége, a hely szelleme és az ahhoz fűződő évtizedes emlékeim.

Egy gyerekkori barátom mondja mindig, amikor összejövünk, hogy ne legyen a beszélgetésben „tízen-húszon” emlegetés! Nem arról kell szólnia a mának, hogy … ”mi már tizenöt, húsz éve is…”

Én sem kívánom a 2007-es SolarisFusiont a SZFMH-beli Solarishoz hasonlítani! Hangsúlyozom: nem kívánom, de elengedhetetlen!!! Miért is? Kérem, értsétek meg, gondoljatok bele, hogy én a mai napig hallgatom a régi Solaris anyagaimat, ahogy mondják „betéve tudom az egészet”. Tövrül - hegyire ! Ennek fényében a hosszú szerpentin után rákanyarodnék a koncertről alkotott véleményemre.

Tamás és Laci a koncert alatt a szokott jó formájukat hozták, kritizálnivalót keresve sem találhatnék!

Laci, „neked az a feladatod, hogy dobolj” – minimum így mindig és mindig! Ha valami van, ami a Solarishoz legerősebben köt, az a Te dobjátékod - általam megítélhető - hihetetlen precizitása és virtuozítása, és annak ténye ahogy egy nem „tucc-tucc” - hanem briliáns dobjátokot az ilyen zene alá (fölé? mellé?, közé?) be lehet fűzni. Vezérmotívum!

Azt is meg kell vallanom, hogy habár régebbről van face-to-face koncertélményem, Tamás basszusjátékára mégiscsak egy NBLD koncerten (azt hiszem a KEK-en) „eszméltem rá”. Nagyon jó ezt élőben is hallani, nem egy MP3-lejátszó fülhallgatóján és még csak nem is a házimozim hangfalrendszerén. Gratulálok!

Nekem nehezebb téma Gyuri és Bandi játékát elemeznem. Összefoglalóan 99-100%-os teljesítményt nyújtottak nekem „localhost-élményindexben.” :-)

Mégiscsak maradt bennem hiányérzet. Elfogadjuk vagy nem: ők ketten bármilyen jól is játszottak, bármilyen jól is PÓTOLTÁK azokat, akik „helyén állnak”, mégis elengedhetetlen az összehasonlítás Attila és Gyuri között, Bandi és Csaba vagy Czigi között.

„Kérem szépen, válámi van, de nem az igazi” – mondanám Rajkin szavaival. Megítélésük 100%-os,  de ennél mindkettőjüktől többet(!) várnék. Nem csak azt, hogy simuljanak bele a két régi tag mellett a zenébe, hanem hogy emelkedjenek ki, váljanak egyéniesebbekké, egyéniségebbekké, meghatározóbbakká és dinamikusabbakká! Hajrá!

Nem véletlenül és nem az udvariatlanságom miatt maradt Vali a végére. Talán a legvegyesebb érzésekkel Vali szereplése tölt el engem. Be kell, hogy valljam voltak pillanatok, mi több olyan percek, amikor nem tetszett nekem amit játszott. Ilyeneket mondtam, hogy: „Hát Vali nem egy Robi”, meg hogy „nemhogy a lába nyomába sem léphet, még a cipőfűzőjét sem kötheti meg Neki”. Aztán lassan rájöttem, hogy nem AZ nem tetszett, AMIT játszott, hanem AZ nem tetszett, AHOGYAN játszott. A billentése, leütései, hajlításai, hangszínei talán annyira messze vannak Robi egyéni és sokat hallgatott, unalomig ismert játékstílusától, hogy ezért voltak a fenti összehasonlító mondataim ennyire keményszívűek. Mert aztán azt láttam, hogy saját számokban pedig Vali igenis előrefurakodott és megmutatta, hogy nagyon-nagyon jól játszik, és ha sikerül localhostból elüldözni ezt az állandó összehasonlítási vágyat (nem lesz könnyű!), akkor Valinak nagyon is helye van ABBAN a Solarisban, amelyik 2007-ben a színpadon áll. Lehet hogy ebben a bekezdésben bántó voltam, nem ezt akartam! Azt szerettem volna tudatosítani, hogy Vali nem ugyanúgy játszik, mint Robi. Pont. Ennyi! Ha a zenész barátaim a számokat nem törekednének ugyanúgy előadni, mint anno, [RETROFEELING], hanem átdolgoznák, újrahangszerelnék, modernizálnák, feldolgoznák: talán ez fel sem tűnt volna nekem. Vali sok erőt Neked!

Ahogy Böszme fogalmazott egy koncert utáni beszélgetésben: Ez a Solaris - egy koncertező zenekar!

Dícsérőleg: az új számok és az újrahangszerelt Óz, szólóbetétekkel igencsak ígéretesnek tűnnek!

Úgy gondolom, hogy ha a zenészek „bevállalnak” több szólót, könnyedebben és virtuózabban játszanak és a repertoár folyamatosan nő és megújul, akkor talán még unokáim is Solarizálhatnak! (én maradok feltétlen hívetek!)

Kívánok ehhez rengeteg erőt és kitartást, a hozzám hasonló elfogult rajongókhoz pedig sok türelmet!

„Érted bántalak - nem ellened!”

-      Benzúr 25-én: localhost „különös ismertetőjele” lesz, hogy nem csak virtuálisan, hanem személyesen is megtekinthető!

UI: A szervezőknek és háttérmunkásoknak valamint a rajongótársaimnak pedig köszönetem fejezem ki.

Youwine Creative Commons License 2007.09.16 0 0 3349

Én azt látom, hogy egy hülye vagyok, hogy kihagytam a pénteki koncerteket ...

erbee Creative Commons License 2007.09.16 0 0 3348
Én egy vadászatot látok: azaz egy gyönyörű, hatalmas, méltóságteljes, vastagbundájú, puhaléptű, erős tigris űzi zsákmányát , küzd vele bozóton,erdőn, folyón keresztül, nem is az éhségről szól , aztán már csak a tetemet vonszolja...
Előzmény: Csgaba (3346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!