A mai meccsekkel kezdodik az idei amator snooker VB, Veldhovenben, Hollandiaban. Ket hetig tart majd a verseny, 88 induloval, akiket 8 csoportba osztottak. Csoporton belul kormerkozes lesz, majd a legjobb 32 mehet az egyenes kieseses szakaszba (gondolom, csoportonkent 4). Van persze noi es senior verseny is.
Ket magyar indulo lesz, Dunai Ede es Penzes Laszlo. A cimvedo indiai Advani is ott lesz.
Szerintem tok jol jatszott ma Hendry, csak az ellenfele is jo volt. A Williams meccs rengeteg hibaja utan folytatodott Hendry-ek meccse, feltuno volt a kulonbseg, hogy ott csak frame-enkent 1 hiba volt, aztan a masik lepakolta az asztalt...
Williams ugye nyerte a 2003-as VB-t. Aztán tavaly úgy kezdett mint idén Ronnie, rögtön nyerte az első tornát. Aztán mintha elvágták volna és erre csak részben magyarázat, h a felesége gyereket várt. Bár az is lehet, hogy azóta többet pelenkázik, mint snookerezik. :))
Azért Hunter sem játszik igazán jól mostanában. British openen is kihullott Murphy ellen (aztán ugye Higgins 6-0-ra verte Murphy-t...). Ez a Maguire pedig jelenleg csúcsformában van sztem. Szinte biztos vagyok benne hogy ha összekerülnek akkor Maguire nyerni fog.
Majd arra azért kíváncsi leszek hogy vb-n a jó hosszú meccsekkel mit kezd.
Kicsit reménykedtem amúgy hogy 5 fölött majd megáll, és Ronnie elhúz, de úgy tűnik csak remény volt :)
Miért gondolod így? Hunterben benne van még egy VB cím is. Ha összekerülne Maguire-vel nem hiszem, hogy elveszítené. Ha megy neki a játék akkor a mezőny legszebben játszó játékosa.
"keep it going, you could rule the game for the next ten years"
ez azert eros.
John Higgins ennel sokkal durvabbakat csinalt hasonlo ujonc koraban (vilagranglista 51.-bol 2. lett ketto ev alatt), volt egyszer vilagbajnok, talan 2 evig mondhatjuk, uralta is a jatekot, de most mar reg nem.
Igen valóban Williams a leggyengébb, azért nem is említettem mert eddig a mai meccsén kívül egyet se láttam még :)
Viszont Hendrynek több meccsét is láttam tavaly a vb-n, ahol nagyon jól játszott, majd O'Sullivantől nagyon kikapott, azóta több meccsét láttam, és igencsak gyenge. A 2. helye meg addig stabil amíg nem jön Maguire...:)
Hendry azert stabilan tartja a masodik helyet a ranglistan, bar persze ezzel biztos nem elegedett. A VB-kre mindig felszivja magat (sajat bevallasa szerint a 8. VB cim motivalja leginkabb).
Nala sokkal kinosabb Stevens, Doherty, Williams, McManus, Small, Fu, Lee, stb.szereplese, a ranglista helyezesukhoz kepest.
A leggyengebb teljesitmenyt a csucsformahoz kepest szerintem Mark Williams nyujtja az elmult egy evben.
"Chigwell’s O’Sullivan said: “You can see for yourself what a good player Stephen is. I played better today than I have done in several matches I’ve won this season, but he punished every mistake. He played better than me and deserved to win." "
:)
Igen, én is észrevettem. Főleg Hendry és Stevens az akit a tavalyi vb óta nem igazán láttam még jól játszani. Persze jó pillanataik azért vannak ettől függetlenül :)
Ronnie is gyengébb, de a legnagyobb különbséget sztem Hendrynél látni. Mióta 17-4-re kikapott azóta elég gyengécske, pedig előtte a vb-n jól játszott.
ezt most nézem csak. (nagyon koncentráltam a Mesterre:)
első kanyarban -szinte egyszerre- kiesik a címvédő, meg a ranglistavezető. szervezők (is) biztos örülnek..
tényleg szenved a top16 játékosok nagy része az utóbbi időben. Legalább feljöhet az új snooker-generáció, úgyis borzasztó nehéz a ranglista elejébe beférkőzni. Ez a 2-éves számítási rendszer nagyon védi a pozíciót.
igen, erről van szó, sajna Ronnie nagyon megszívta a sorsolással. Maguire most nagyon jó formában van és így jobb mint O'Sullivan. Viszont az hogy Ronnie az 1. meccsén kiesett az már durva :/ pedig a többieket simán elverte volna, nekik csak a döntőben kellett volna "találkozniuk"
Ez a dolog egyik fele, Stephen most jobb, Ronnie pedig nincs a VB formajaban.
A masik fele az, hogy a "nagy nevek" jo resze sokkal inkabb maga alatt van, Ronnie sorsolasa peches ebbol a szempontbol, igaz, eleg nagy elonye van a ranglistan.
Nem játszik úgy mint a 0-5-ről 18-8-at csináló Ronnie sajna. Ezért is tippeltem volna Maguirera. Na az a Ronnie azért megcsapná a gyereket :) remélem vb-re összeszedi magát...
na lassan kezdődik snooker eurosporton, remélem mutatják a meccset, kíváncsi lennék hogy játszott Ronnie, na meg nem volna jó ha januárig nem is látnám játszani :)
minden bejött, ezt úgy is mondhatnánk zseniálisan játszott. Ma is Stephen volt a jobb, ez így korrekt. Az tény, hogy Ronnie most nem annyira penge, mint a VB-n.