Szia!
Jò szerelők vannak,kérdés hogy milyen messzire laksz tőlük. Szerintem a motoröblögetést hanyagold. Ha normális minőségű olajat használsz az megköti a szennyeződéseket.
Szeretnék keresni egy jó szerelőt aki kicsit helyre tudná pofozni a futóművet a kocsim(2001 S6 Quattro AQJ Sedan) alatt. Jelenség: jobbra húz és mintha lógnának az első futóművek illetve rossz úton nagyon dobál!
Meg kellene egy olajcsere is bár az nem nagy történet! Az olaj cserével kapcsolatban volna egy kérdésem! Ti használtatok már "motoröblítő adalékot"?? Ha igen akkor mi volt vele a tapasztalatotok és milyen gyártótól?
Üdv. Nekem ezt az"A2" megnevezést valaki-aszem az olajdoki???- irta. Te honan tudod az 1 literes kiszerelés jelölését??? amúgy van A1 és A6 jelölésü is.
Valószinüleg csak az akksid gyengélkedik. Hány éve tettél bele új akksit? Ha legalább 3-4éves, akkor csere. Jönnek a hidegek, ilyenkor az egyik reggel egyszer csak nem fog beindulni a gép. Ne várj vele sokáig! Nekem 3napig sípolt, a negyedik napon már nem indult be csak akksicsere után. :-)
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy tudja valaki, hogy 2005 a6 3.0tdi ben a csomagtartó világítást, hogy kell cserélni mert nálam kiégett továbbá, milyen típusú izzó kell bele?válaszotokat előre is köszi.
szevasztok.audi a4esem van 2001es!mikor ma elindultam,kigyulladt a központi müszerfalon egy felkiálltó jel,és villog 3szor 4szer,közben sípol,utánna elalszik és megy rendesen.olaj van bent,víz van bent rendessen mindig...ha tudtok segítsetek,mi lehet a gáz,és kb mennyibe fog nekem fájni...kösz ates..
Én egy hónapja cseréltem elöl fékcsöveket feltötltöttem a tartályt a jelzésig. Másnap reggel minden kanyarban megjelent a piros felkiáltójel, és sípolt a műszerfal. Persze volt annyi eszem hogy az összes fékfolyadékomat otthon hagytam. Hazafelé már melegebb volt, és sokkal ritkábban sípolt mint a reggeli (hidegben) úton.
Én most költöztem ide Pestről, senkit sem ismerek itt. :-( Hááát elég esélytelen. Odaát az osztrákoknál vannak jó szerelők, de a gatyám rámenne a 100EUR/óra munkadíjra.
Büki vagyok,de sajna én is keresgélnék de még nem találtam,most éppen Debrecenben a faterom szervizelte le de az egy kicsit messze van,de ha találsz egy jó szerelőt a környéken engem is érdekelne!
Esetleg soproni vagy Sopron környéki vagy? Azért kérdezem hátha tudsz Sopron környékén (márkaszervízen kívül!) olyan szerelőt aki ért az Audikhoz. Megköszönném.
A márkaszervizes alkatrészeket meg lehet venni boltban is, és van rajtuk kívül még autószerelő. Csak halkan jegyzem meg, hogy a fékbetét cseréje, de a legtöbbször a féktárcsa cseréje is otthon megoldható minimális szerelői vénával.
Nálunk így zajlik: bemegyek a helyi boltba, és alvázszám szerint megkérdezem, hogy milyen betétek, tárcsák vannak. Felsorolják, de nem igazán ajánlják a gagyit, aztán mondják, hogy melyik az, amelyik ajánlott, és megemlítik, hogy melyik az igazán jó, de az egy kicsit drágább is (ez még bőven nem a márkaszervizes árat jelenti). A hátrány, hogy a drágábbra várni kell 1 napot, mert azt rendelésre hozzák, mivel senki nem viszi. ;)
Egy A6 V6TDI esetén a kínálat 5-6-7 verzióból áll minimum.
A megfelelő kiválasztása után elvihetném valamelyik normális autószerelőhöz (egy fékbetét/féktárcsa csere nem kihívás egyiknek sem), de mivel mi is szerelünk autót, ezért nem viszem (de ez már nem tartozik a témához).
Az én 3.0 TDI A6-mon elől mind a kettő fékbetétet rugó rögzíti,azokon nincs ragasztó,igaz az enyém S-Line.Én Zimmerman tárcsát és ferrodo betétet tettem bele.
Az 1LT-s ATE gyártmányú féktárcsának (elsőtengelyre) 53EUR/db az ára. A kettő 106EUR=30210FT. Az első fékbetétszett (szintén ATE) 52EUR=14820Ft az anyagár előre 45030Ft. Ha a hátsó szettet hozzászámolom, kb 80000Ft-ban áll meg az anyagköltség.