Nekem is a Beavatás a kedvencem (lásd lejjebb), de introk tekintetében maximálisan az Ikon introja sikerült a legjobban, nagyon be tudta indítani a koncertközönséget.
Félek, hogy az új album címe olyasmi lesz, aminek ugyancsak (lehet) politikai üzenete. azt ugye tudjuk, hogy egy szó lesz, én legalábbis meg vagyok győződve róla, ráadásul valami fogalom lesz, valami nagy ívű izé, nemtom megfogalmazni. De Ákos "megszállotságára" jellemtző lenne, ha ez esetben egy olyan nagyívű valami lenne ez, amit manapság gyakran használnak.
Személy szerint nem tartom jó ötletnek, de ugye nem ettől függ :)
Már sokszor kifejtettem, hogy én a Beavatásba vagyok beleszerelmesedve. Koncertileg is az volt a legjobb, pl. az intro az valami döbbentes(pozitív értelemben).
A bulik nagyon különbözően szoktak elsülni, pl. a tokaji fergeteges volt, sokan voltunk(és elegen is), a legutóbbi debreceni meg a családiassága miatt tetszett.
Kéne tippelni albumcímre?.-))
Na, ez nem fog menni...:-))
Valaki látta esetleg az Éjjeli menedéket? Ha igen, írhatna egy-két szót a tudósításról.
janeaustin666: vajon jót tenne-e ákosnak, ha dalaiban visszaköszönne a politika, az ő politikai nézetei?
Nem, nem tenne jót. Nagyon sajnálnám, ha ez így lenne. Hálistennek eddig még nem volt így - bár néhányan az Alig Hitted 4 sorát így értelmezik ("És hazudnak megfontoltan - Behízelgő modorban - Éppen úgyanúgy, ahogy régen - Érd be a kicsivel szépen"!), amivel én nem értek egyet, de még ha tényleg politikai is lenne ez a rész, akkor is szeretetteljesen, megbékélésre buzdítva folytatódik a szöveg: "De mégsem fárad belé a szíved - Aki megöl, azt is ölelnéd".
A stílusod egyébként minősíthetetlen, gyönyörűen prezentálod a toleráns, liberális (muhaha) baloldal reakcióit; ilyen fröcsögő szélsőbalos gyűlöletbeszédet még a Magyar Narancs sem engedne meg magának. Sajnos a média kimosta az agyadat. Nem te vagy Pongó?
Más téma:
Ákos, és az ő csúcspontja: szerintem is a Beavatás volt a csúcspont, a mostani album sokat eldönt, hogy hanyatlás jön, vagy újabb prosperálás.
Mostanában nincs nagy dobra verve egyik koncertje se anno a Beavatás óta "csönd"van.
A reklámra adtak bőven a Bonanza időszakban főleg.
Ákos ezzel nem igazán foglalkozik.Nyomatja a könyveit.
Az albumok terén számomra egyértelműen az Ikon volt a csúcs - szinte mindegyik dal tetszik róla, kiváltképp: Szabadíts fel, Féltelek, Öngyilkos álom.
Ami a turnékat illeti, term. itt is meghatározó az Ikon korszak (azóta sem született olyan remek intro), de a koncertek néha személyes hangulati sík mentén különbözőképpen éreztetik hatásukat - vagyis az emlékezetes koncertek különböző időszakokból is származhatnak - nálam: 1996 nyarán Almádi, 1998 Ikon BS, 1995 Indiántánc BS, 2000 júni Békéscsaba.
Nálam a top a Beavatás koncert illetve az azt követő két turné volt. Az Ikon koncertek már kicsit lejebb adták, az Ismerj fel turnéval ismét kicsit felfelé mozdult el a mutató. A Hűség koncertek és a turné csalódás volt, de a mostani Turné ismét magasan felfelé ível. De a 97-es évet meg sem közelíti, még így sem :(
Fehérvár tuti púpos teltház lesz..:-))
Győrre már nem vennék mérget...
A koncertekkel szerintem sincs baj ( 1-2 apró észrevétel azért akad bulinként ), a nézőszám mindig is nagyon változó volt. Az általam látogatott koncertek közül a '97-es pécsin volt a negatív nézőcsúcs. A Lauber Dezső Sportcsarnok meglehetősen nagy, mindkét hosszú oldalán van lelátó, melyeken simán meg tudtam volna számolni az embereket, és a küzdőtéren sem volt éppen tömegnyomor...
Hasonló laza buli volt a '96-os almádiii koncert, ami a Wesselényi strandon került megrendezésre. Ééérdekes volt, ott esett meg pl. hogy Ákos mikrofonja megadta magát, és gyors segítségként egy madzagost kapott. Furcsa volt, kb 91 óta nem használ ilyet koncerteken.
Más: Elég sokat gondolkodtam azon, hogy Bonanzát leszámítva Ákos már elérte a csúcsot vagy még ez hátra van? Most ne Ákos szemszögéből nézzük a dolgot hanem mint rajongók. Pontosabban az lenne a kérdésem hogy aki régebb óta jár koncertekre hogy érzi, hogy már volt a csúcspont (és ha igen mikor) vagy még hátra van? Kiváncsi vagyok. Köszi.
ui: én már úgy érzem "hanyatlás" van... Idézőjelben!!!
By the way, valóban nem pörgök már annyira Ákos témában... ;)
A zenekarral magával semmi baj sincs, a dob (végre) nagyon ott van, a gitáros srác is rendben. Talán emiatt is van még remény bennem, hogy az új anyagon ismét az Ikon albumhoz hasonló remek hangszerelés lesz hallható.
Ami a példányszámokat illeti, félrevezető lehet másokkal összehasonlítva értékelni, hisz' a legtöbb egyéb hazai bandánál mindig is többet adott el (pl. a Quimby régebben is örült volna a 6000-nek) - kérdés, hogy önmagához képest milyenek a mutatók?
Fehérváron azért ott leszek :), mert már régen voltam Ákos bulin (a Soprtszigetest nem számolom, mert végigbeszélgettem a koncertet).
Márk>
“Ákos koncertjei, lemezei, már nem úgy "pörögnek", mint régen (az uccsó debreceni koncerten is csak 4-500 ember volt, ha jól tudom), s sztem a Hűségből, ill. a Vertigoból sem fogyott annyi, mint amennyit Ákos várt”
Nem értek egyet. Szerintem baromi sikeres évet zártak.
Lehet, hogy te nem pörögsz úgy, mint régen?
Állat az új banda, az újítás fordítva is elsülhetett volna, de jobbak a koncertek, mint valaha.
A fesztiválbulikon rengetegen érdeklődtek (tudom, Kecskemétet jól elmosta az eső), de a Sportszigeten tízezren nézték, végig szakadó esőben (persze mondhatod, hogy az ingyen volt...), Tokajban bő hatezer embernek kezdtek játszani, az eső itt is zuhogott végig, kábé ezerötszázan tomboltak az utolsó hangig és nem menekültek be a sátorokba. Debrecen tényleg lehetett volna sűrűbb, kábé nyolcszázan voltak, darabra annyian, mint amikor a legutóbb az Oláh Gáborban játszott, asszem 96-ban. Siófokon meg ugyanaz a tömeg és tombolás volt, mint mindig.
A Hűség az országos politikai hisztéria előtt jelent meg, 2000-ben messze a legsikeresebb hazai rockkiadvány volt. A DVD/VHS pedig tarolt a piacon.
A Vertigo hatezer példányban fogyott, ha ennyit adna el pl. a Quimby (ez nem fikázás) a rendes lemezéből, nagyon örülne...
A kislemez a single lista második helyére ugrott a megjelenéskor és hetekig tanyázott az élbolyban. Tizedik hete van a listán és még mindig a negyedik!!!
Persze, nem nekem kell megvédeni, csak más véleményen vagyok. De ezek a tények némileg ellentmondanak annak, amit vázoltál...
Nemtom, interju keszult mondjuk 3 hete, most megjelent. Egy ilyen koncert osszehozasa ugy 2-3 honap sztem. Csak gondoltam, hogy a hely, ahol lesz, meg tudja mondani mikortol datalodik az a 2-3-4 honap.
Es azt is gondolom, hogy a szorakozohely vezetoje nem poenbol mondta ezt, hogy lesz.
A nagy hirveres elmaradasanak oka pedig, hogy
1 meg sehol sincs az egesz buli
2 befogadokepesseg 230 fo. Valszeg 2-ot tartanak, rogzitik, dvd meg cd lesz belole. Igy az 500 fo kb. arra nem kell nagy hirveres. Magam reszerol mar a bejutast is lehetetlennek latom :(
janeausten666,
a stílusról annyit, hogy bagoly mondja...
A többire pedig nem érdemes szót vesztegetni...soldier neked is ezt tanácsolom.
Talán csak egy dologra: valóban, az a bizonyos "sulyok elvetés" kérdése bennem is megfogalmazódott, remélem nem vétette el... Megjegyzem, Ákos koncertjei, lemezei, már nem úgy "pörögnek", mint régen (az uccsó debreceni koncerten is csak 4-500 ember volt, ha jól tudom), s sztem a Hűségből, ill. a Vertigoból sem fogyott annyi, mint amennyit Ákos várt (ez sem biztos, hogy így van, csak ezt gondolom), kiváncsi vagyok, az új anyag mennyire lesz sikeres, s ha kevésbé, akkor ezt vajon rákenik-e a politikai vélemény nyílvánítására? Merthogy sztem a politikai meggyőzősédésének nincs olyan jelentősége, mint ahogy azt sokan állítják - sztem nem ezen áll, vagy bukik(szó szerint) a dolog...
Erre gondolsz:
úgy gondolom, ennek itt a helye, nem a politikában, mivel itt a művészről és ideológiáról van szó, nem epdig ideológusról és művészetről, s amúgy is elfér a koncertsátumok és lelkendezések mellé, viszonylag normális hangnemben, ugye?
Válaszom: NORMÁLIS hangnemben lehet véleményeket megosztani...
Azt, hogy Ákos mit tesz vagy mit nem tesz semmi jogalapom sincs megkérdőjelezni. Szabad ember, aki szabadon cselekedhet. Ennyi...
Mármint én?
Ha megismétled, h mi a kérdés, akkor elmondom mi a véleményem.
Az én kérdésem az lenne, hogy mitől lettél ennyire ingerült? Komolyan érdekel!
-x-
Az ALIG HITTED című dalra klip készül, Ákos saját rendezésében. A nagyfilmes stáb két napon át forgatott, s a Szatmári Péter operatőr által filmre rögzített képekből Király István vágó és Ákos a napokban összeállítja a végleges változatot.
A forgatáson járt a közszolgálati m1 televízió +1 Éjjeli menedék című műsorának stábja. Az itt készült tudósítás és interjú 2002. szeptember 19-én, csütörtökön látható az m1-en, 23 órakor kezdődő műsorban. Ismétlés másnap az m2-n, délelőtt 11-kor.
Ez egy bazi nagy kamu.
Nehogy bevegyétek már.
Ha igaz lenne, talán már nyomatnák a honlapon.
Egész nyáron zúznak,
októberre még két nagy bulijuk van
(Győr, Székesfehérvár),
közben lemezt csinálnak októberi megjelenéssel,
és akkor még egy unplugged is?
Hat nem tudom sirjak vagy nevessek...
Felhivom, egy csajszi felveszi, mondom azt hallottam Akos unplugged koncert lesz naluk, es tud-e rola vmi bovebbet mondani. Gondolkodik, gondolkodi, aszondja varjak megnezem, elkezd lapozgatni, aztan azt mondja, hogy jovo szombatig van elotte a lista, azon nincs rajta. Ennyi ;)
Mintha gipsz jakab es kiseggyuttese menne oda ;))))