Keresés

Részletes keresés

Carvi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 480

Részben egyetértek, de...

Ha a 170 lakásra megkötött szerződések azonos időpontokat tartalmaznak, nincs mese - megfelelő létszámú személyzet kérdése a 8 napon belüli átadás-átvétel, ez azonban nem a mi problémánk.

A "C" lépcsőház - a betört ablak mögött jól láthatóan - még nincs leburkolva, tehát a ház nincs kész.

Mindezek mellett jelenleg úgy állunk, hogy a kiértesítés - úgy, ahogy - de mégis csak megtörtént, ennél fogva a szerződést szárazon, betű szerint értelmezve a vevő kerülhet/került késedelembe, mert nem tartja/tartotta a 8 napját.

Tehát: a ténylegesen építői/építtetői késedelem jogilag mégiscsak vevői késedelemmé transzformálódott...

Persze vélhetően nem lesznek problémák, de talán éppen ezért nem lenne szükség ilyen, mondjuk "olcsó és átlátszó" trükkökre.

Előzmény: IKONlakó (479)
IKONlakó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 479

Az adásvételi szerződés szerint eladói késedelem esetén van 30 napos türelmi idő, aminek a letelte után lehetne késedelmi kötbért követelni. Így tehát még a szeptember elejei értesítés is időben lévőnek számít beleértve az október elejei birtokbaadást is.

Ha belegondoltok 8 naptári napon belül 170 lakást átadni szinte fizikai képtelenség. Az persze már más tészta, hogy miért dolgoznak még mindig lakásokon-lépcsőházon...

Előzmény: Carvi (475)
Carvi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 478
Mi a beltérre koncentráltunk fotózáskor, és ott bizony csak szürke nyersvakolat, néhány vezeték és csőcsonkok voltak láthatóak - nem egy élménydús képanyag... :)
Előzmény: Modrooka (477)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.10 0 0 477

Üdv az új hozzászóló lakótársaknak! Végre Ti is hallatjátok hangotokat!:-)))

Már kezdtem megijedni, hogy csak néhányan fogunk lézengeni az egész tömben:-))))

Azt viszont nem értem, hogy miért nincs több fénykép, mivel áprilisban, mikor a bejárás volt, több leendő lakótársnál láttam fényképezőgépet, sőt kamerát is....mégis csak a mi képeink jutottak el a fórumig.

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.08.10 0 0 476

Kedves jövendőbeli Lakótársak!

Szeretettel üdvözlök mindenkit, a B lépcsőházból írok a 6. emeletről, ma néztem meg a lakást.

Minden a legnagyobb rendben ment, nagyon elégedett vagyok mind az elvégzett munkával, mind az AL munkatársainak hozzáállásával.

Rendkívül korrektek, kedvesek és segítőkészek voltak ezúttal is.

Még a bejárati ajtó sérülésére is felhívták a figyelmem - amit a folyosó félhomályában én észre sem vettem - és megmutatták a folyosón várakozó új ajtót, amit már odahozattak, hogy kicseréljék.

A jegyzőkönyvbe javítandó hibaként valóban egy két apróság került csupán, amelyek javítását ott helyben el is rendelték a munkásoknak.

A lakásátadások sorrendje számomra is rejtély (ha jól olvastam, volt már 2. emelet, én a 6.-on vagyok...), de szerintem hamarosan mindegyikünkre sor kerül. Izgulni lehet (sőt, szerintem ez természetes is), de aggódni nem kell.

A belső udvart is láttam, az is nagyon szép lesz! Éppen a gyeptéglákat rakták le. A nyugalom és béke szigete a nagyváros közepén! Lakásavatóként akár koktélparti rendezésére is alkalmas :)

Carvi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 475

Kedves Topiclakók!

Egy aprócska aggályt szeretnék megosztani a közösséggel az értesítés-átvétel-fizetés ütemezés tárgykörében.

A szerződés szerint a társasház július 30-ig (vagy 31-ig?) készül el, a kivitelező ekkor jelenti készre. Innentől kezdődnek a határidők:

1.) Az AL 8 napon belül köteles kiértesíteni (ez az itt olvasott hozzászólások szerint augusztus első napjaiban a többségnél megtörtént)

2.) A kiértesítést követő 8 napon belül a kötelesek vagyunk megtekinteni a lakást, és azaz megejteni az átadás-átvételt.

3.) Ezt követően 15 napon belül kell az utolsó vételárrészletet kifizetni

4.) A fizetés után 15 nappal pedig át kell adniuk a kulcsokat.

Mivel kiküldték az értesítőleveleket, az 1.) pont az AL részéről kipipálható. (Bár egy, bár ajánlottan, de mégis csak úgy egyszerűen a postaládába bedobott, levél kézhezvétele - vevő oldaláról egyébként lehet, hogy inkább ez, s nem a keltezés az értesítés tényleges időpontja - nem biztos, hogy értelmezhető.)

Elméletileg most a 2.) pontnál tartunk, azaz vevők általi megtekintési kötelezettségre vonatkozó határidő ketyeg.

Igen ám, de az AL telefoni érdeklődésre azt mondja, hogy "majd értesítenek, folyamatos az átadás". Formálisan azonban most mégis nálunk, vevőknél van a labda, helyesebben a szerződésből eredő kötelezettség.

A helyzet érdekes, mert pl. egy esetlegesen késedelmes átadás esetén kötbérigénnyel előálló lakót le lehet szerelni azzal, hogy "No, akkor vessük össze a kiértesítés keltét az átadás-átvételi jegyzőkönyv dátumával... Ki is esett késedelembe?" Mert ugye a "telefonos-nyugtatgatós-időhúzós-legyünkmegértős" hozzáállás jogilag kevéssé értékelhető, viszont "szerződésszegős" állapotba taszítja a vevőt...

Utolsó megjegyzés: számomra az értesítés tartalmilag is enyhén kifogásolható. Mert arra ugyan figyelmeztet, hogy tessék fizetni, illetve megtenni a lépéseket a bankja stb. felé ennek érdekében, de a fenti határidőkre, azokon belül is különösképpen az első kettőre valahogy nem igazán utal. Pedig most talán éppen ez lenne a lényeg.

Üdvözlet mindenkinek az "A blokkból"

Előzmény: zzoltan (474)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.10 0 0 474
Sajnos nálunk is elég kevesen találtak rá a honlapra és a fórumra, pedig a lakopark.lap.hu-n is rajta vagyunk, sőt a google kereső is harmadiknak dobja ki a honlapunkat.

Próbáltuk az értékesítési irodán keresztül is reklámozni a fórumunkat, de gondolhatjátok milyen hozzáállással kezelték az ügyet. (Tisztelet a kivételnek!)

A bejárásra készítettünk egy szórolapot a honlap és a fórum népszerűsítésére, melyet előzetesen az értékesítők jóvá is hagytak. Persze a bejáráskor már határozottan megtiltották a szorólap kiragasztását. Na ennyit a gerincességről. :)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (473)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.10 0 0 473

A készre jelentésünket augusztus 2-án írták alá, tehát az is késett valamelyest. Ha holnapig nem szólnak, akkor az értesítés is késik. De ez a pár nap hidegen hagy, a lényeg, hogy szeptember elejére birtokba kerüljünk.

Voltam a háznál, sittkihordás folyik.

4 fát láttam, 1 piros és 3 zöld levelűt. Hogy milyenek, azt majd a helyszíni után megmondom. A ház és a járda közti területen is rendes föld van már, gondolom, ott is valami zöld lesz.

Fura, hogy a 145 lakásos házból ilyen kevesen neteznek, vagy legalábbis nem kerestek írásokat a házról.

Előzmény: zzoltan (472)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.10 0 0 472
Köszi a kimerítő információkat. :)

Akkor ezek szerint késnek a készrejelentésekkel is? Július 30-a óta már 11 nap telt el és úgy látom még sokan nem kaptak készrejelentést sem. Vagy rosszul látom?
Előzmény: IKONlakó (471)
IKONlakó Creative Commons License 2005.08.09 0 0 471

Sziasztok!

Mi a B.lph I.emeletén vettünk lakást, pénteken megyünk átvenni, de lehetett volna már hétfőn is.

Készre jelentés: Júl 30, értesítés 8 napon belül, megtekintés 8 napon belül, fizetés 15 napon belül, birtokba adás 15 napon belül = max. Szept 15.

Lehet, hogy az A és C lépcsőház esetén másképp van?

Én egy picit csodálkozom, hogy nincs minden lakás kész, áprilisban a bejáráskor nagyon jól álltak, a legtöbb lakást 1 hónapon belül be lehetett volna fejezni.

A falak száradása se teljesen világos számomra, áprilisban már vakolva volt, 4 hónap nem elég nyáron? A foltos festés is fura, normálisan a villanykapcsolókat-konnektorokat kellene utoljára szerelni a festés után...

Üdv minden Lakótársnak

Előzmény: zzoltan (470)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.09 0 0 470
Úgy értem legkésőbbi időpont. :)
Előzmény: zzoltan (469)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.09 0 0 469
Nektek a szerződésben mi volt leírva műszaki átadásra?
Gabrini Creative Commons License 2005.08.09 0 0 468

Majd elfelejtem, óránkénti váltásban megy az átadás, egyébként szerintem sem szintenként, mert mellettünk még javában dolgoztak néhány lakáson.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (465)
Gabrini Creative Commons License 2005.08.09 0 0 467

Igen, előnevelt fák, talán 3 db-ot láttam, a többi részen dísznövények meg fű. Nem tudom miért, én azt gondoltam korábban, hogy ez egy összefüggő füves tér lesz, pedig téglával körberakott szigetekből áll (így ott magasabb a termőföld réteg, gondolom ez a fák gyökerének fontos), közöttük elég széles járdák (ahova lehet, hogy később padokat tesznek le).

A nyílászárók működtek, az illesztések és a szögek is rendben voltak. A festés néhol nagyon foltos volt, megfolyt, illetve látszott alulról a glettelés, ezért kellett javítani, de már maguktól nekiláttak, mi csak jeleztük, ha valahol még szükségesnek láttuk. Szerintem nem árt, mert a falak száradása miatt egy darabig még nem festünk, addig se kelljen foltokat bámulni.

Az izzók tényleg jól jöttek, a fürdőbe felszerelt ufolámpa pedig egész kellemes meglepi volt, nem is emlékeztem erre a szériafelszerélésből. 

A jegyzőkönyv elég egyszerű, a "JAVÍTANDÓ HIBÁK" oszlopban elemenként lehet feltüntetni a hibákat: pl. Melegburkolat:

-Nappali,

- Szoba 1,

-Szoba 2, stb. 

Eladó legkésőbb 30 napon belül vállalja a hibák kijavítását.

Modrooka Creative Commons License 2005.08.09 0 0 466

Kedves Tüskeboki és Tsa!

Biztos, hogy nem szintenként megy az átadás.

Gabrini 5. emeleti, Ő tegnap volt. Fedél nélküli 2.emeleti. Ő is mehetett volna már hétfőn, de nem ért rá, csütörtökön megy. Mi is 2. emeletiek leszünk a B. lépcsőházban. Bennünket még nem is hívtak. Tegnap felhívtam az AL-t, mert már nem bírtam cérnával a várakozást. Azt az infót kaptam, hogy azokat a kedves vásárlókat hívják fel, akik lakását aznap készre jelentik...ergó a miénk még nincs kész:-/

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.09 0 0 465

Ez jó hír.

Nagyon szimpatikus hozzállás, hogy tettek lámpát a kipróbáláshoz!

Derékszögek megvannak? Nyílászárók jól működnek? Kaputelefon?

A festéssel mi a gond, hiszen csak fehér (gondolom lefestitek), és úgy is javítják egy év múlva.

Szintenként megy az átadás-átvétel?

Mennyi idő volt az átnézésre?

Mit írtál alá az átvételkor?

A kertben lesznek fák??? Nem gondoltam, hogy az alig félméteres talajban megállnak.

Fotók?

köszi

Előzmény: Gabrini (464)
Gabrini Creative Commons License 2005.08.09 0 0 464

Szóval az úgy volt...

Délután 2-re hívtak, elég pontosan kezdődött is az egész ceremónia, a bevonulást némiképp beárnyékolta a mobil árnyékszékek éppen aktuális tisztítása, így mindenki befogott orral közlekedett. Az AF-től 4-en voltak jelen, így kis lakásunkban csak akkor lehetett mocorogni, ha valaki kiment:-) Még minden szinten zajlanak munkák, így a kifestett lépcsőház rém koszos és összekarcolt volt, de majd a teljes levonulás után javítják. Kedvencem, a belső körfolyosó ha lehet még szebb, a korlátokban néhol üvegbetéttel, fa fogódzóval nagyon jól néz ki és jók a színek is. A bejárati ajtónk keretét éppen festették kívülről, áramot csak 15 perc után tudtunk csiholni, de azért végül összeállt a dolog.

Ami a lakásbelsőt illeti, a hibák, amiket áprilisban jeleztünk kijavításra kerültek, készen volt a konyhabútor is. A fóliázás, zsanérok rendben voltak, a mennyezeti lámpák helyén izzó a kipróbáláshoz.

A szobákban a festést javíttatjuk néhány helyen, de többnyire it is minden rendben volt. Nagyon tartottunk a l.parkett lerakásától, de szerencsére jók az illesztések, nem sérült sehol. A kért módosításaink rendben vannak, talán hála az év közbeni e-maileknek és telefonoknak.  A jegyzőkönyvezéssel együtt egész gyorsan ment minden, a birtokbaadást szeptember első hetére ígérik. Most még a biztosítással kell babrálnunk a hitel miatt, de reméljük nem csúszik a költözés.

A belső kerten éppen dolgozott a kertépítő cég, a fákon túl már ültettek további növényeket is, elég nagy volt a sürgés..

Gabrini 

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (463)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.09 0 0 463
tehát...
Előzmény: Gabrini (457)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.09 0 0 462
Csak késő délután értem haza, akkor már nem láttam a házatoknál költözésre utaló nyomokat.
De lehetséges, hogy vittek magukkal 1 heti hidegélelmet, és önkényesen elfoglalták a lakást. :)
Előzmény: Modrooka (461)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.08 0 0 461

...költöztető autót láttál a ház előtt?:-))))

Előzmény: zzoltan (460)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.08 0 0 460
Lehetséges, hogy már költözködnek? :)))
Előzmény: Modrooka (459)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.08 0 0 459

Kedves Gabrini!

Türelmetlenül várjuk beszámolódat!!!!!!:-)

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.08 0 0 458

Na, mesélj mi volt!

Gabrini Creative Commons License 2005.08.05 0 0 457

Egész biztos, mert nagyon belendült a B-közép. Minket is nemrég értesítettek és hétfőn már megyünk műszaki átadásra.

Előzmény: Véső (455)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.04 0 0 456
Mi nem szereltettünk:-)) Kicsit drágálottuk...
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (454)
Véső Creative Commons License 2005.08.04 0 0 455
Mivel mi egy lépcsőházat fogunk koptatni, akkor valszeg nekem is meg kell kapnom a napokban. :)))
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (454)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.04 0 0 454

Mi is megkaptuk a levelet.

Valaki szereltetett be légkondit?

Előzmény: Modrooka (453)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.04 0 0 453
Mi ma  kaptunk értesítést (levélben) az AF-től, hogy elkészült a ház.
Előzmény: Véső (452)
Véső Creative Commons License 2005.08.04 0 0 452
A B lépcsőházzal kezdik az átadást, de én már unom ezt a káoszt, hogy senki sem tud semmit az AF-nél. Igazán jó lenne most már valami épkézláb infót kapni az átadásról.
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.08.04 0 0 451
Modrooka,

B Másodikon.
Előzmény: Modrooka (450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!