Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 420
gondolom a Yamaha honlapjáról a demókat már meghallgattad...
További felvételek a youtube-on. csak írjad a keresőjébe: DGX-620
Előzmény: Beer-ci (418)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 419
mind az 500-at????
Előzmény: Beer-ci (418)
Beer-ci Creative Commons License 2007.11.24 0 0 418
Sziasztok!
Tud valaki segíteni?
Sürgősen kellene egy link. ahol meg tudnám hallgatni a dgx 620 hangjait.....
Köszi.
sexy fiú Creative Commons License 2007.11.24 0 0 417
"aztán ha jobban, megy, majd költök rá 4-5-ször ennyit, és veszek egy igazán jó hangszert... de ahhoz már játszanom is tudni kéne valamennyire"

és akkor mit fox csinálni a régivel? nem akarod pl elajándékozni "valakinek"? hehe
Előzmény: dcsaba76 (416)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 416
elmentem végre egy nagy hangszerüzletbe, volt ott minden... megnéztem a p70-est és a casiot egymás mellett, és a többi hangszert, ami még elérhető áron kapható volt, úgy 700 euróig...

a yamaha nekem elég igénytelennek tűnt, nem egy szép hangszer, nem volna kedvem rajta játszani, a hangja ízlés dolga, egyeseknek jobban tetszik mint a casio, nekem nem, kb. egyforma....a billentése nekem egyáltalán nem tetszett jobban, talán még nehezebb is, mint a casioé, és a billentyűk egyszerűen csúnyák, igénytelennek hat az egész gép... a hangszórója gyengépp és kisebb, mint a casioé... és a casio egyszerűen szebb

a minőségével állítólag nincs gond, ez is már 2-3 éves hangszer, és nem szokott gond lenni vele... 3 év garancia van rá

mivel másfélszer annyiért sem kapni lényegesen jobbat, így maradok a casionál egyelőre, tanulni jó lesz... aztán ha jobban, megy, majd költök rá 4-5-ször ennyit, és veszek egy igazán jó hangszert... de ahhoz már játszanom is tudni kéne valamennyire :-)
Előzmény: sexy fiú (414)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 415
megnéztem ezt a yamahát. ill. egy másikat, aminek ugyanaz a bilentyűzete... nem tetszett túlzottan... ezer akusztikus zongora között állt.... nem sok köze volt a billentésnek a kalapácshoz, egyszerűen nehezebb volt lenyomni, a dinamika nem hasonlított.... ezzel együtt kb. olyan mint a casio, vagy kicsit rosszabb... számomra... a hangját nem tudtam meghallgatni, de olyan szörnyű nem lehet

asszem a yamaha lesz, mert a boltban olcsóbb, mint a neten, és a casiot már vissza is küldtem a hibái miatt, nem próbálkozom még egyszer vele... a yamaha minőségben jobb lehet egy fokkal... de egyik sem olyan, mintha kalapácsos lenne

szal sztem mindegy melyik, de a casio minőségében nem bízom már
ha visszaküldték az árát, akkor megyek a yamaháért :-)
Előzmény: sexy fiú (414)
sexy fiú Creative Commons License 2007.11.20 0 0 414
aztán majd olyan boltba menj be amiben van a yamaha is meg a casio is mert ugy ha egymas utan próbálgatod tán felfedezhetö diferencia. De sztem tökk mindegy melyiket veszi az ember egyik se gagyi, mindkttö issteni wundershön grossartig etc :)
az se lehet szempont hogy a yamahát esetleg könnybben tudod eladni, na csak nem seftelni akarsz vele :) ugyse adod el :)
Előzmény: dcsaba76 (413)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 413
egy német internetes áruházban vettem 498 euróért - Németországban élek -
a P70 50 euróval drágább, de az annyira nem számítana, ha jobb
jó ez a casio, de a yamahának azért mégis több tapasztalata van, és azt sem tudni, mennyire tartós, eladni is jobban lehet majd egy yamahát
valszeg nincs nagy különbség a kettő között
a héten megnézem a yamahát egy boltban, aztán döntök

a cdp 100 állítólag sokkal rosszabb, mint a px-110, minden szempontból, főleg hangzásban... ha ott nagy volt a dilemma, akkor a p70 nem lehet sokkal jobb, mint a casio px-110-es :-) bár ezt is csak hallottam egy fórumon, többen is ezen a véleményen voltak
Előzmény: sexy fiú (412)
sexy fiú Creative Commons License 2007.11.20 0 0 412
ne haragudj én nem igazán értek hozzá 2 hónapja én is ebben a dilemmában voltam a P70 és nekem akkor a Casio CDP100 volt a rivális 129000-ért de mindkettö szörnyen teccett a P70-t a westendben próbáltam ott az a jó hogy mellette vannak kínai meg más zongik és mindig mikor visszatértem a P70-hez akkor ugy érezni tudtam hogy "ez az!" a Casio CDP100-t meg a Közraktár utcában volt sajnos ott nem volt összehasonlitási alap de az is csodálatos volt egymagában, én asszem kizárólag az ára miatt a Casio mellett döntöttem mert a Yamaha asszem egy 10essel drágább volt, de végül egyiket se vettem meg mert rájöttem nincs pénzem :( na de amugy bármelyiket is veszed, szerintem KIZÁRT hogy késöbb megbánod, mind a kettö isssssstenien jóóó!!!!!! :)
Ez az én nagyon hozzáértö véleményem :)
Te mennyiért és hol vetted ezt a PX110-t? Ez mondjuk elég rosszul hangzik hogy berezonál a E,F-nél...
Előzmény: dcsaba76 (411)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 411
a Casio itt van mellettem, megvettem már... de mivel az egyik hangszórója berezonál az e és f hangoknál, visszaküldöm... most eldönthetem, hogy egy másik px-110-est kérek helyette, vagy egy p70-est...
miért a casio-t ajánlottad? holnap nézem meg a p70-est, és akkor döntök

köszi
Előzmény: sexy fiú (408)
bimbambusz Creative Commons License 2007.11.19 0 0 410

Sziasztok! Belépő szintű eszközt keresek, amivel érdemes elkezdeni tanúlni.

Egyelőre olyan szempontjaim vannak, hogy legyen beépített hangszórója, és 40e Ft-ból kijöjjön. Ha használt, azt sem bánom.

Talán még annyi követelmény van, hogy ellenálljon egy másféléves és egy négyéves jógyermek vegyi és mechanikai hatásának.

Egyelőre a CME U-Key Mobiltone -t néztem ki. Hallottatok már erről?

Gypsy56 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 409
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni  hangszer vásárlásában.Elhatároztam, hogy veszek egy hangszert, hogy a fiam (és én) tanuljunk billentyűsön játszani. Az anyagi keret miatt az alábbi kettő maradt : Yamaha DGX-300, és PSR E-313. Valaki el tudná mondani, hogy a kettő között mi a különbség ? Azt tudom, hogy a DGX floppys, a másik nem. De a hangjai, billentyűzete egyébként egyforma leszámítva azt, hogy a DGX nagyobb ? A DGX alig használt, a PSR e313 pedig új. Kb egy árban. Inkább melyiket ajánlanátok ?
sexy fiú Creative Commons License 2007.11.19 0 0 408
vedd a Casiot.
és 1 éven belül ugy fox jácani mint a CsillagSzületikben az a "csodagyerek" :)
Előzmény: dcsaba76 (407)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 407
nyílván meg fogom nézni mindkettőt, csak azt akartam tudni, hogy az itteniek véleménye szerint melyik az alkalmasabb tanulásra- függetlenül attól, hogy nekem melyik tetszene jobban , mert én esetleg nem veszem észre a hiányosságokat

de az is lehet, hogy végeredményben mindegy, annyira hasonlóak
Előzmény: dcsaba76 (406)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 406
30 évesen nyílván nem leszek már zongorista, de nem érzem feleslegesnek azt, ha a hangszer minél jobban hasonlít az akusztikus zongorákra - persze azok sem egyformák

Előzmény: ceruza_elemér (405)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.11.18 0 0 405

Mert, hogy még mindíg "ott vagyunk, ahol a part szakad" :-)

Te valóban egy kezdő vagy, de ez csak egy paraméter. Mi lenne jó neked az ebből még nem derül ki. Kérdés miért kell a legjobban hasonlítson egy "igazi" (melyik igazi?) zongorához. Azért, mert majd azon fogsz játszani a későbbiekben?  Akkor ez méltánylandó szempont, de gyanítom, hogy nem erről van szó.

Ha nem gyerekkorban kezded a tanulást, lehet, hogy ínhüvely gyulladást kapsz az intenzív gyakorlás közben a kemény billentyűktől. (Pl. ez is lehet egy egy szempont.) 

Vajon tanárnál fogsz-e tanulni?  Ha igen, tőle kérj tanácsot, ha nem akkor meg teljesen felesleges az "igazi" zongora billnetésének illuzióját erőltetned. Akkor bármit veszel, az  csak egy játékszer lesz a kezedben.

Előzmény: dcsaba76 (403)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 404
szia

engem is érdekelne a yamaha p70, vagy a casio px-110
a casio billentése kicsit nehéznek tűnik, de lehet h épp ez a jó, nem tudom
a yamaha billentése könnyebb, ill. jobban hasonlít egy zongoráéhoz?
kezdőnek melyiket ajánlanád? nekem tetszik a privia, de nem akarok feleslegesen küszködni a nehéz billentéssel, csak ha van értelme ilyennel kezdeni

köszi
Előzmény: KarnEvil (346)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 403
???
Előzmény: ceruza_elemér (402)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.11.18 0 0 402

Szakad a part.

Előzmény: dcsaba76 (400)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 401
dgx-620 :-)
Előzmény: dcsaba76 (400)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 400
ez igaz, de én zongorázni szeretnék tanulni, és ahhoz jó lenne tudnom, hogy melyik hasonlít jobban egy zongorához, ill hogy kezdőknek nehéz vagy könnyű billentés a jobb.
a casioé meglehetősen nehéz billentés, állítólag versenyzongoristáknak való, lehet hogy egy könnyebb jobb lenne nekem

köszi
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.11.18 0 0 399

Én a te helyedben mindkettőt kipróbálnám, sőt még többfélét is. Ki a csuda tudhatná  rajtad kívül, hogy neked melyik billentés tetszene jobban ?

Előzmény: dcsaba76 (398)
dcsaba76 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 398
sziasztok!

digitális zongorát vennék, a Casio px 110 és a yamaha p 70 között nem tudok dönteni.
A casioról csupa jót mondanak, de a yamaháról is, nagyjából egy szinten lehetnek.
mégis melyiket érdemes venni? árban a yamaha kissé drágább, de nem lényegesen. billentése állítólag jobb.

köszi
Z19DTH Creative Commons License 2007.10.10 0 0 397
Használja valaki közületek az EastWest Bösendorfer290-es VST zongiját? Az a gondom, hogy ha sokáig tartom a pedált "meghal" a billenytűzet, és csak pár másodperc múlva tér magához újra. Tudtok erre valami megoldást? Köszi!
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.10.04 0 0 396
Igen arra, bár én csak az egyiket próbáltam ki. Kb. a Roland EX-3-as színvonala, egyszóval katasztrófális. Ha ránézel, valami csoda, csak ne nyúlj hozzá!
Előzmény: pezsgotuner (395)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.10.03 0 0 395

Arra gondolsz, hogy a GEM bútorzongoráinak puha a billentése?

Az nekem se tetszett túlzottan.

Előzmény: ceruza_elemér (394)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.10.03 0 0 394

Sajnálom, hogy nem volt nálam a fejhallgatóm, de nem készültem az üzletbe, véletlenül keveredtem arra.

Mindenesetre, arra jó volt a próba, hogy megnyugtassam magam, azért a Fantom zongorahangja az én tudásomnak pillanatnyilag nagyon megfelel.

Amúgy különleges hangszer  a Promega 3,  viszont mellette csodálatos kivitelű elektromos zongorák "papír"- billentyúzettel, érdekes kontrasztot alkottak. 

Előzmény: pezsgotuner (393)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.10.03 0 0 393

Hát, vagy az lehet, vagy az, hogy tölcséres hangszórókon trombitamodult kéne hallgatni, nem zongorát. ;)

Egyébként viccet félretéve, tényleg sok múlik a lehallgató rendszeren.

Én pl. a legutóbbi hozzászólásaim óta hallgattam az enyémet egy elvileg sokkal jobb fülesen, mint amivel én szoktam használni és azon pl. nem is tetszett annyira.

Vagyis tényleg a zongorahangszínnek és a lehallgató rendszer hangkarakterének kell jól eltalálnia egymást.

Nálam az RP-X és a zongorázásra használt fülesem pl. nagyon jó páros. De lehet, hogy más meg arra is azt mondaná, hogy gyenge.

Rendkívül sokváltozós dolog ez.

Előzmény: ceruza_elemér (392)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.10.03 0 0 392

Pezsgőtuner,

gyanús kinézetű duplatölcséres hangszórókon sikerült kipróbálnom Promega 3-at.

A számtógépes demo sokkal meggyőzőbben szólt, lehet, hogy azért mert azt nem én játszottam ? :-)

Előzmény: pezsgotuner (372)
Celtis Creative Commons License 2007.09.25 0 0 391
Mi a Camponában lévő Yamaha boltban vásároltunk. Azt mondták, hogy helyben szervizelnek is, ha bármi gond lenne. Valószínűleg értenek hozzá, jópár régi zongora is felújítás alatt állt náluk.
Előzmény: Mustár (390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!