Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
elmentem végre egy nagy hangszerüzletbe, volt ott minden... megnéztem a p70-est és a casiot egymás mellett, és a többi hangszert, ami még elérhető áron kapható volt, úgy 700 euróig...
a yamaha nekem elég igénytelennek tűnt, nem egy szép hangszer, nem volna kedvem rajta játszani, a hangja ízlés dolga, egyeseknek jobban tetszik mint a casio, nekem nem, kb. egyforma....a billentése nekem egyáltalán nem tetszett jobban, talán még nehezebb is, mint a casioé, és a billentyűk egyszerűen csúnyák, igénytelennek hat az egész gép... a hangszórója gyengépp és kisebb, mint a casioé... és a casio egyszerűen szebb
a minőségével állítólag nincs gond, ez is már 2-3 éves hangszer, és nem szokott gond lenni vele... 3 év garancia van rá
mivel másfélszer annyiért sem kapni lényegesen jobbat, így maradok a casionál egyelőre, tanulni jó lesz... aztán ha jobban, megy, majd költök rá 4-5-ször ennyit, és veszek egy igazán jó hangszert... de ahhoz már játszanom is tudni kéne valamennyire :-)
megnéztem ezt a yamahát. ill. egy másikat, aminek ugyanaz a bilentyűzete... nem tetszett túlzottan... ezer akusztikus zongora között állt.... nem sok köze volt a billentésnek a kalapácshoz, egyszerűen nehezebb volt lenyomni, a dinamika nem hasonlított.... ezzel együtt kb. olyan mint a casio, vagy kicsit rosszabb... számomra... a hangját nem tudtam meghallgatni, de olyan szörnyű nem lehet
asszem a yamaha lesz, mert a boltban olcsóbb, mint a neten, és a casiot már vissza is küldtem a hibái miatt, nem próbálkozom még egyszer vele... a yamaha minőségben jobb lehet egy fokkal... de egyik sem olyan, mintha kalapácsos lenne
szal sztem mindegy melyik, de a casio minőségében nem bízom már ha visszaküldték az árát, akkor megyek a yamaháért :-)
aztán majd olyan boltba menj be amiben van a yamaha is meg a casio is mert ugy ha egymas utan próbálgatod tán felfedezhetö diferencia. De sztem tökk mindegy melyiket veszi az ember egyik se gagyi, mindkttö issteni wundershön grossartig etc :) az se lehet szempont hogy a yamahát esetleg könnybben tudod eladni, na csak nem seftelni akarsz vele :) ugyse adod el :)
egy német internetes áruházban vettem 498 euróért - Németországban élek - a P70 50 euróval drágább, de az annyira nem számítana, ha jobb jó ez a casio, de a yamahának azért mégis több tapasztalata van, és azt sem tudni, mennyire tartós, eladni is jobban lehet majd egy yamahát valszeg nincs nagy különbség a kettő között a héten megnézem a yamahát egy boltban, aztán döntök
a cdp 100 állítólag sokkal rosszabb, mint a px-110, minden szempontból, főleg hangzásban... ha ott nagy volt a dilemma, akkor a p70 nem lehet sokkal jobb, mint a casio px-110-es :-) bár ezt is csak hallottam egy fórumon, többen is ezen a véleményen voltak
ne haragudj én nem igazán értek hozzá 2 hónapja én is ebben a dilemmában voltam a P70 és nekem akkor a Casio CDP100 volt a rivális 129000-ért de mindkettö szörnyen teccett a P70-t a westendben próbáltam ott az a jó hogy mellette vannak kínai meg más zongik és mindig mikor visszatértem a P70-hez akkor ugy érezni tudtam hogy "ez az!" a Casio CDP100-t meg a Közraktár utcában volt sajnos ott nem volt összehasonlitási alap de az is csodálatos volt egymagában, én asszem kizárólag az ára miatt a Casio mellett döntöttem mert a Yamaha asszem egy 10essel drágább volt, de végül egyiket se vettem meg mert rájöttem nincs pénzem :( na de amugy bármelyiket is veszed, szerintem KIZÁRT hogy késöbb megbánod, mind a kettö isssssstenien jóóó!!!!!! :) Ez az én nagyon hozzáértö véleményem :) Te mennyiért és hol vetted ezt a PX110-t? Ez mondjuk elég rosszul hangzik hogy berezonál a E,F-nél...
a Casio itt van mellettem, megvettem már... de mivel az egyik hangszórója berezonál az e és f hangoknál, visszaküldöm... most eldönthetem, hogy egy másik px-110-est kérek helyette, vagy egy p70-est... miért a casio-t ajánlottad? holnap nézem meg a p70-est, és akkor döntök
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni hangszer vásárlásában.Elhatároztam, hogy veszek egy hangszert, hogy a fiam (és én) tanuljunk billentyűsön játszani. Az anyagi keret miatt az alábbi kettő maradt : Yamaha DGX-300, és PSR E-313. Valaki el tudná mondani, hogy a kettő között mi a különbség ? Azt tudom, hogy a DGX floppys, a másik nem. De a hangjai, billentyűzete egyébként egyforma leszámítva azt, hogy a DGX nagyobb ? A DGX alig használt, a PSR e313 pedig új. Kb egy árban. Inkább melyiket ajánlanátok ?
nyílván meg fogom nézni mindkettőt, csak azt akartam tudni, hogy az itteniek véleménye szerint melyik az alkalmasabb tanulásra- függetlenül attól, hogy nekem melyik tetszene jobban , mert én esetleg nem veszem észre a hiányosságokat
de az is lehet, hogy végeredményben mindegy, annyira hasonlóak
30 évesen nyílván nem leszek már zongorista, de nem érzem feleslegesnek azt, ha a hangszer minél jobban hasonlít az akusztikus zongorákra - persze azok sem egyformák
Mert, hogy még mindíg "ott vagyunk, ahol a part szakad" :-)
Te valóban egy kezdő vagy, de ez csak egy paraméter. Mi lenne jó neked az ebből még nem derül ki. Kérdés miért kell a legjobban hasonlítson egy "igazi" (melyik igazi?) zongorához. Azért, mert majd azon fogsz játszani a későbbiekben? Akkor ez méltánylandó szempont, de gyanítom, hogy nem erről van szó.
Ha nem gyerekkorban kezded a tanulást, lehet, hogy ínhüvely gyulladást kapsz az intenzív gyakorlás közben a kemény billentyűktől. (Pl. ez is lehet egy egy szempont.)
Vajon tanárnál fogsz-e tanulni? Ha igen, tőle kérj tanácsot, ha nem akkor meg teljesen felesleges az "igazi" zongora billnetésének illuzióját erőltetned. Akkor bármit veszel, az csak egy játékszer lesz a kezedben.
engem is érdekelne a yamaha p70, vagy a casio px-110 a casio billentése kicsit nehéznek tűnik, de lehet h épp ez a jó, nem tudom a yamaha billentése könnyebb, ill. jobban hasonlít egy zongoráéhoz? kezdőnek melyiket ajánlanád? nekem tetszik a privia, de nem akarok feleslegesen küszködni a nehéz billentéssel, csak ha van értelme ilyennel kezdeni
ez igaz, de én zongorázni szeretnék tanulni, és ahhoz jó lenne tudnom, hogy melyik hasonlít jobban egy zongorához, ill hogy kezdőknek nehéz vagy könnyű billentés a jobb. a casioé meglehetősen nehéz billentés, állítólag versenyzongoristáknak való, lehet hogy egy könnyebb jobb lenne nekem
digitális zongorát vennék, a Casio px 110 és a yamaha p 70 között nem tudok dönteni. A casioról csupa jót mondanak, de a yamaháról is, nagyjából egy szinten lehetnek. mégis melyiket érdemes venni? árban a yamaha kissé drágább, de nem lényegesen. billentése állítólag jobb.
Használja valaki közületek az EastWest Bösendorfer290-es VST zongiját? Az a gondom, hogy ha sokáig tartom a pedált "meghal" a billenytűzet, és csak pár másodperc múlva tér magához újra. Tudtok erre valami megoldást? Köszi!
Igen arra, bár én csak az egyiket próbáltam ki. Kb. a Roland EX-3-as színvonala, egyszóval katasztrófális. Ha ránézel, valami csoda, csak ne nyúlj hozzá!
Sajnálom, hogy nem volt nálam a fejhallgatóm, de nem készültem az üzletbe, véletlenül keveredtem arra.
Mindenesetre, arra jó volt a próba, hogy megnyugtassam magam, azért a Fantom zongorahangja az én tudásomnak pillanatnyilag nagyon megfelel.
Amúgy különleges hangszer a Promega 3, viszont mellette csodálatos kivitelű elektromos zongorák "papír"- billentyúzettel, érdekes kontrasztot alkottak.
Hát, vagy az lehet, vagy az, hogy tölcséres hangszórókon trombitamodult kéne hallgatni, nem zongorát. ;)
Egyébként viccet félretéve, tényleg sok múlik a lehallgató rendszeren.
Én pl. a legutóbbi hozzászólásaim óta hallgattam az enyémet egy elvileg sokkal jobb fülesen, mint amivel én szoktam használni és azon pl. nem is tetszett annyira.
Vagyis tényleg a zongorahangszínnek és a lehallgató rendszer hangkarakterének kell jól eltalálnia egymást.
Nálam az RP-X és a zongorázásra használt fülesem pl. nagyon jó páros. De lehet, hogy más meg arra is azt mondaná, hogy gyenge.
Mi a Camponában lévő Yamaha boltban vásároltunk. Azt mondták, hogy helyben szervizelnek is, ha bármi gond lenne. Valószínűleg értenek hozzá, jópár régi zongora is felújítás alatt állt náluk.