Ezt én is így gondolom, de a drót alatt Bz, helyett a drót alatt dízel kifejezést tartanám helyénvalónak. Ugyanis a Palóc IC esetén is lehetne lefaragni a menetidőből, és a fővonal ott tényleg zsúfolt. Sőt mégolyanabb lesz, ha ott is lesz ütemes menetrend, mint már többfelé van.
És elég, hogyha a pótkocsit átakasztják, az okmányokat átadják egymásnak, és mindenki a saját autójával visszi tovább a kicserélt pótot, ami felfelé menet is lehet rakott. Nem beszélve, hogy a gépkocsivezetönk kétszer 4 és fél órában még Békéscsabáról felér Parassapusztára, meg vissza Békéscsabára.
Oké. A 8 óránál, ami 9 óra, én a tényleges vezetésre gondoltam. De Jan, vagy Lolek éjszaka a kamionban alszik, ezért távolléti díjat kell kapni, míg János otthon alszik a Budapesti lakásában.
MÁV: Egy vonat a rakodás idején 0 MÁV alkalmazottat igényel. A TESCO-sok pakolnak. A mozdony kitol, majd betol. Egy mv meg több kamionnyi árut is elvisz. Az állomási dolgozók meg több vonatot is kiszolgálnak.
Kiszámolhatom. Rosszabb az arány. De a kamionos munkaideje szempontjából is olyan jó az arány? Meg a magasabb költség a külföldi út miatt. Stb...
Viszont ha Bp-en lepakol, akkor ott egy célfuvarban 100%-os telítettségű járat indítható Bp-ről egy-egy TESCO-ba. Pl. Egy raklap lengyel karamella, Egy raklap szlovák keksz, egy raklap magyar csokoládé, stb...
Kiíváncsi lennék a tényleges szálltási rendszer működésére a TESCO teherszálltásában, elsősorban a saját autók esetén.
"Ha Pozsonyból jön egy kamion, akkor az lecuccolhat Móváron, Győrben és Tatabányán. De vajon egy Varsóból jövő kamionnak érdemes-e végigjárnia egyszer Nyugat-Magyarországot, egyszer meg Kelet-Magyarországot?"
Számold ki egy pillanatra, hogy a két esetben mekkora a rakott fuvar aránya.
Igen egyre üresebb kamionnal kell közlekednie, és a végén még üres is lesz.
Mondjak egy példát a kamion 5 helyre hoz árut Ezt a MÁV 5 vagonnal oldja meg. Még mielött nagyon összevitatkoznánk elöszőr is egy-két dologgal tisztában kell lenned. A kamionsofor munkaideje ma Magyarországon 14 óra, ebből vezetéssel eltöltött ideje max. 9 óra lehet, a 9 és a 14 óra közötti különbséget rakodásra és egyéb tevékenységre használhatja fel. 14 óra munkaidő után kőteles kivenni 8 óra pihenőt, ez után kezdődik minden előlről. Tehát ezt a kérdést ilyen téren lelehet egyszerű számitással vezetni, hogy a kamionsofőr mennyi idő alatt rakodja le az öt helyet. Tehát a kamionsofor az első lerakóhelyre háromóra vezetési idővel érkezik. Várakozik fél órát, lerakodik fél óra alatt, átmegy a második helyre fél óra, várakozik fél óra, és így tovább...... nem akarom neked végig leírni. Ezt mind egy ember végezte el. És a munkaideje végére lerakta az öt helyet. És másnap kezdi az új fuvarját. Én levezettem neked, ezt, te meg vezesd le a MÁV-ét. Hány vagon, hány mozdony, hány emberkét kellett megmozgatni az öt vagon lerakásához. És te szerinted melyik az olcsobb.
Ez érdekes. Ugyanis így egyre üresebb autóval kell mozognia, és a munkaideje is sokkal kedvezőtlenebbül alakul, ha 1 sofőrrel közlekedik, mint a legtöbb kamion.
Hogy jön ki szabályosan a napi 8 órányi vezetési idő? Biztos betartja? Vagy nagy ívben tesz a szabályokra?
Ezt teritő fuvarozásnak, amit a MÁV nem tud megoldani.
Miért nem? Leakad egy kocsi itt, leakad egy kocsi ott.
Amúgy olvastam róla, hogy álltólaga lett volna szó aról, hogy a TESCO importszálltmányainak egy része vasúton menjen, de a MÁV-os szerencsétlenkedés miatt nem jött össze a dolog. :(((
Ca. egy éve volt erről szó a vasútmániás topikban.
Ha Pozsonyból jön egy kamion, akkor az lecuccolhat Móváron, Győrben és Tatabányán. De vajon egy Varsóból jövő kamionnak érdemes-e végigjárnia egyszer Nyugat-Magyarországot, egyszer meg Kelet-Magyarországot?
Pontosan az import termelőtől jön a legtöbb áru közvetlenül. Természetesen nem egy pl. Tesco-ba hanem (pl. a Budorsi Tescoban a 20-tonnából lerak 3-at, majd az anygyalföldiben 5 és igy tovább) természetesen az a hülye külföldi beszállító is tudna, hogy vidéki Tescoba szállítás esetén nem kapcsolja az Szombathelyivel a Miskolcit. Ezt teritő fuvarozásnak, amit a MÁV nem tud megoldani