33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
Semmire ne mmennek vele, csak görgetik maguk előtt a problámát. Valaki ki fogja fizetni a mesterséges keresletnövekedés számláját is, ráadásul a pénz nagy része az import ráván a külföldet gazdagítja.
Amúgy volt már ilye nnálunk is. A 70-es évek második felében/80-as években. Meg egy picit később a 2000es évek elején-közepén. De jó lett a vége mindkettőnek...
Ez érinti az emberek ill. vásárlások néhány százalékát. Bőven belefér.
Szóval maradjanak csak magasak a fogyasztási jellegű adók, mert a tapasztalatok is visszaigazolják, hogy azokat nehezebb kijátszani + egyszerűbb beszedni + igazságosabb is a fogyasztás adóztatása, mint a jövedelemé.
Szerintem meg ez nem ennyire fekete vagy fehér. Mást se hallok a médiából, mint ezt a végletekig lebutított kimtatósdit számokról, holmi homályos javult a mérleg, csökkent a hiány, növekedés GDP... ami keveset kötelező volt tanulnom mérnökként iskolapadban a közgadaságtanból, az maga volt a nulla, de a két félév logikát nem sikerült meglelnem ebben a kevésben sem. Se a mérnöki, e korábbi spec matos szemlélettel.
Ha kinyírod a termelő iparágaidat, kitörölheted nem is olyan sokkal később a grafikonon jól mutató hazug közgazdász mágiával.
"..A Bajnai kabinet ugyanis rendkívül aljas húzással, alig fél évvel választások előtt befagyasztotta a közberszerzéseket..."
Egyszerüen azért, mert ha az állam nem költekezik..nem nől a hiány! Amikor a Gyurcsány-kormány kezdett konvergálni...hirtelen csökkenni kezdett a GDP növekedés--ennyire eccerűűű..(
Orbán is beállhat persze a sorba Bajnai mellé. A választások előtt sűrűn emlegette az építőipart, de kapásból a győzelem után már soha többet ki se ejtette a száján, mint fontos húzó bármit. Erre külön figyeltem anno, és voltak rossz előérzeteim.
Esetemben - azaz kivándorlásomban, bár már nem is vagyok annyira fiatal, csak építész szemmel - igaza van.
A Bajnai kabinet ugyanis rendkívül aljas húzással, alig fél évvel választások előtt befagyasztotta a közberszerzéseket. Azt akkor már lehetett tudni, hogy mire készül az Orbán verzió, és aki kicsit belegondol, láthatja, hogy a közbeszerzéesek sima újraindítása nem fér majd bele. Így is lett, és egy rakás építésznek, továbbá építőipari szakmával rendelkezőnek marad a választás: ittmarad szarérhugyér, vagy ki megy külföldre valahová. Ezt természetesen a szerencsés kivételek, illetve a még a nem annyira szerencsés mint csókos és valakinek a valakije emberkák nem így élték meg.
Én nem voltam sem csókos, sem valakinek a valakije, sem szerencsés, tehát most úgy kint vagyok, hogy nem tudom még elképzelni se, hogy csábító legyen visszamenni. Ehhez többek között az is kll, hogy a cigányságot végre rácba szedjék, bár ez már sokadik évszázada nemhogy nem sikerül, de minden eddiginél pofátlanabbak is.
A radikálisok soha nem fognak jól kormányozni, mert érzékenységük ugyan kiváló és kitűnő indikátorok, de vad ötleteik rendszerint megvalósíthatatlanok.
A nemzeti radikális erők összefogásának jegyében megalakult hazánk első MIÉP-Jobbik-képviselőcsoportja. Budapest V. kerületének önkormányzati testületében Tóth Lajos MIÉP-es és Bégány Attila jobbikos képviselők hozták létre a közös frakciót. Ezt várhatóan több hasonló fogja követni szerte az országban, hiszen a Jobbik Magyarországért Mozgalomba való sorozatos átlépések miatt már több mint 10 képviselője van a 2002-es önkormányzati választásokon amúgy még nem is létező, ügynökmentes pártnak is.
Azokat várják az utcára, akiknek - függetlenül a Jobbik értékrendjéről - mind a Fidesz, mind az MSZP politikájából elegük van, az egymást cserélgető kormányok mindegyikében csalódtak.http://alfahir.hu/utcara_hivja_a_kormanykarosultakat_a_jobbik
Sajnos hiába kértem,hogy a politikai realitás és a jelen időszak tekintetében valamely topic aktivizálva legyen.A moderáció nam támogatta,illetve nem is reaglta a kérést.
Az egyre nagyobb méreteket öltött iskolai erőszak ellen emelte föl a hangját a Jobbik szombat délután, Vámospércsen. A rendezvény ezúttal sem maradt rendőri biztosítás nélkül, a közel kétszáz fős demonstrálóra több tucat rendőr vigyázott, s a szokásos igazoltatások és gépjármű átvizsgálások sem maradtak el.