Keresés

Részletes keresés

Szigi101 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3539
Hölgyeim-uraim!

Tudhatjátok, hogy általában én is benne szoktam lenni ezen a topicon a politikai vitákban. De most úgy gondolom, hogy sok-sok jobbos és balos üldözési mániában szenvedő emberke beszél el egymás mellett itt most már sok-sok hozzászóláson keresztül.

El kellene hinni, hogy cliftony TÉNYLEG grafikai szempontokból kritizálta meg a borítót. Nem minden mögött van politika!

Előzmény: MarK (3538)
MarK Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3538
+ még ez is :)

"Sőtsok sok olyan "magyar" van aki valoszinüleg a TH megnyitóján hallotta először Ákost.És lehet hogy kiváncsi lesz.És ez már nem politika hanem szimplán birkaelmélet.Mert a nagyon elfogult többség nem azért lesz kiváncsi rá mert a zenéje jó (sajnos), hanem mert ő is jobbos.Ez forditva épp úgy igaz.Egy SZDSz rendezvény látogató közül lehet sokan azért mennek el mondjuk legközelebb is egy Padödö koncertre mert olyan "aranyosak és ott voltak a demszkyn is"."

Hm, sztem ha így lenne, akkor ugyanennyi erővel Ákos ellentábort is szerzett magának a balosok körében, tehát 1:1.
Én nem hiszem, hogy ez ennyire számottevő/meghatározó lenne, v. legalábbis még el szeretném (tudom?) hinni az emberekről, hogy nagy részük a zene alapján ítél...

Előzmény: Moonclown (3535)
MarK Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3537
Ja, és milyen szöveg?

"Új törvény: már bocsi de igy a szöve tudatában nem kell sok képzelőerő hozzá."

Lemaradtam vhol és már ismert a dalszövege? Egyálatlán: az albumcím egyben dalcím is? Eddig az volt, de ezek után most már el tudok képzelni változást ebben is.

MarK Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3536
Igen :).
Mármint 5.-én.
Moonclown Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3535
mateffy, stevebi:

A korrekt vitanak senki nincs ellenere, Josht is ez zavarta a legkevésbé.Az más volt amit akét úriember müvelt korában nem véletlenül lettek kidobva.Viszont engem mint balos azonositani enyhen mosolyogtato, es furcsa.Mert hivatkjozol arra hogy a balosoknak van gondja a jobboldali zeneszekkel, te viszont egy velemenybol megalapitod hogy ki balos vagy jobbos.LoviGabi es Josh neveben nem nyilatkozhatok, bar ok talan valoban a balra szavaztak, jomagam jobbra.De nem vagyok a fanatikus Orban a kiraly menjunk ki a terre bulizni vele emberke se.Abban amit ma MO.-n politikanak hivnak belefaradtam, es a zene igenis azon keves terulet egyike volt ahol kevesbe jelent meg eddig a politika.Hogy te Zoranrol hogy talatad ki hogy balos azt nem is ertem:)De te tudod:)A zenejeben szovegeiben nincs benne az biztos(hehe a vegen kiderul Zoran fan vagyok:).Egy hasra utott megnevezes volt, mondhattam volna Pressert,Pierrot,vagy akar Patakyt is.Bar ez utobbihoz megjegyeznem hogy a 80-as evek vegi lemezein igen csak ott volt apolitika, de akkor meg mindenki lazadt (Szaga van album).

Nehany pelda a zenei tenyleg fuggetlensegre:

Korai öröm (nem nehéz:)), aki náluk be tud politikát magyarázni:)),Black-out (mivel elég jól ismerem őket és munkásságukat pontosan tudom hova huznak, de ezt a zenéjükön,- pontosabban a szövegeken mert itt ugye ez a lényeg - sose fogod érezni), sőt most még akér a Pa-Dö-Dö-t is emlithetném mert bár nyiltan vállaják az SZDSz-es mivoltukat nem hiszem hogy a szövegeikben vagy a lemezboritojukon akárcsak utalás is lesz erre.
De hogy a másik oldalt is említsem (azaz már említettem egyet), nézzük mondjuk a Tankcsapdát.Ott se találsz politikai utalást, pedig hát Lukács mester elég egyértelműen jobbos.
És még sorolhatnám.

Negativ reklám: reklám szakemberek és saját véleményem szerint is az egyik legjobb reklám.Mert ha már x-ik ember fikáz valamit és másik x meg dicsér akkor csak azért is elmegyek és megnézem, meghallgatom.Sőtsok sok olyan "magyar" van aki valoszinüleg a TH megnyitóján hallotta először Ákost.És lehet hogy kiváncsi lesz.És ez már nem politika hanem szimplán birkaelmélet.Mert a nagyon elfogult többség nem azért lesz kiváncsi rá mert a zenéje jó (sajnos), hanem mert ő is jobbos.Ez forditva épp úgy igaz.Egy SZDSz rendezvény látogató közül lehet sokan azért mennek el mondjuk legközelebb is egy Padödö koncertre mert olyan "aranyosak és ott voltak a demszkyn is".

Új törvény: már bocsi de igy a szöve tudatában nem kell sok képzelőerő hozzá.
Új kormány új törvény, új jéták szabályok.Mint ahogy minden 4 évben előlről.8 éve is, 4 éve is, és valószínüleg 4 év múlva is.

pannon rádió bojkott: azért azt alistát böngészd át ám rendesen.Érdekes neveket fogsz látni.
AZmár nem jobb oldal.Az már szélső jobb volt.Csak megemliteném neked Orbán egyik mondatát ami a napokban hangzott el."A MIÉP nem érdekel, a MIÉPesek érdekelnek, aki ugy gondolják..."

Azért a jobbot, és balt összekeverni a szélsőjobbal és szélsőballa, komoly probléma.

na asszem politika lezárva.Elenben vki megmondhatná mikor van afehérvári konci?5-e?

Előzmény: stevebi (3533)
nep-tune Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3534
Én úgy értettem, hogy Moonclown nem balos, inkább jobboldali érzelmű. Én nem nevezném balosnak, de lehet, hgy bennem van a hiba.

:)

Reni

Előzmény: stevebi (3533)
stevebi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3533
"valóban Ákosnak az is lehet a célja amit te mondasz, de ez most még nem egyértelmű, és sokaknak ez fáj, nekem is, és ez nem bal/jobb oldal hanem a semlegesség a zene független erejének elvesztése. ".....a kör bezárult.
Mintha nem is vitatkoztunk volna ma, legalábbis értelmetlen volt az egész. A balosok így látják a világot, a jobbosok pedig úgy….
Mióta van ebben az országban politikai semlegesség a zenében ?? Soha sem volt, csak eddig a balos cenzúra miatt minden olyan természetesnek, minden olyan folytonosnak tűnt….
Te is azzal magyarázod, hogy az a probléma, hogy Ákos nem semleges, pedig a gond ott van számotokra, hogy nem balos. Ezt te magad prezentálod kiválóan Zorán említésével. De mivel ő balos, ezért korrekt zenész, politikailag „semleges” a ti szemetekben. Egy kicsit el van csúsztatva a határvonal a balosok szemében, nem?! Aki balos, ő szerintetek semleges?? Emlékeztek a Pannon Rádiós bojkottra? Amikor a Kispál és egyéb balos zenekarok fellázadtak a jobbos rádió ellen. Hogyan tálalta a média? Mint egy tök természetes, teljesen korrekt lépést. Képzeljétek el az egész akciót ellenkező előjellel !!! Mi lenne, ha Ákos bojkottálná a Danubius, Sláger rádiókat és a kereskedelmi TV –ket ?! Örökre megbélyegeznék!!! Ez csak egy kis elmélkedés – reméljük ilyen soha sem lesz – arra a hülyeségre válaszolván, hogy Ákos pozitívan is kijöhet a sajtó negatív hozzáállásából.
Előzmény: Moonclown (3529)
mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3532
Barátaim!

Moonclown
"És most az album címe.Hát egyzserűen túl nagy az összefüggés"
Minden tiszteletem a tied a távolságtartó, higgadt hangnemért.
Kevés dologban értünk egyet, de nekem jól esik tiszteletben tartanom szabatosan megfogalmazott és az enyémtől igencsak eltérő véleményedet.
Ezt vegyük baráti kéznyújtásnak, ha lehet.
Egyvalamit azonban sokadszorra nem értek.
Az ÚJ TÖRVÉNY albumcímben milyen aktuálpolitikát fedeztek fel?
(Nekem ugyanis nem sikerült. Kérnék higgadt válaszokat, némi érveléssel. Köszönöm.)

Tisztelettel:

Mátéffy

Előzmény: Moonclown (3525)
rajmunder Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3531
disp
Hol ferdítettem?
Ne hantázz itt.
Rosszul vagy informálva, a borítón szereplő kép NEM filmből való, hanem archív DOKUMENTUMfotó.

Az 1984 meg annyiban fikció, hogy a sztálini Szovjetúnióban tett látogatása után írta Orwell.

Szerintem ez meg jó hír:

2002. szeptember 24. [NEWS] BUDAPEST, SANYINET

Ákos a Budapest Rádióban Rónai Egon vendége lesz szerdán, 2002. szeptember 25-én, 13.30-kor.
Bánfalvi Sanyival, Ákos új dobosával interjú olvasható a zene.net portálon:
http://www.zene.net/rock/index.php?type=5&id=3424

Előzmény: disp (3527)
MarK Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3530
Na.
Körülbelüli idézet egy régi Feketén-Fehéren c. adásból (Z+):
"Ákos: ...és akkor a kiadónál dolgozó kiscsaj - aki már legalább 2 hete dolgozott a lemezpiacban - azt mondja: "Most mit izélsz Ákos?! A negatív reklám is jó reklám!"
(közönség felnevet)
Ákos: Hááát anyukádnak. Annak jó."

Bár ebben a műsorban főleg a "sztárság" fogalmáról beszélgetnek, egyéb témában (többek között) a művész mondanivalójának/tetteinek felelősségéről is igen érdekes dolgokat (mondhatni definiciókat) mond Ákos. Nagyon tanulságos. Nagyon ajánlom (ismételt?) megtekintésre - többek között - a topicban vitázó feleknek is.

Előzmény: Moonclown (3529)
Moonclown Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3529
Félreérthető volt, nem Ákost és Bono összehasonlitgatására utaltam hanem a népszerűségük és ismertségük összehasonlitására.

ha lakosság arányában vesszük akkor Bono/Irország maximum Z.Jimmy/mo.val lehet egyenlo.Semmi massal.:))

De alapvetően elég kretén összehasonlitások ezek tehát hagyjuk is szerintem.

valóban Ákosnak az is lehet a célja amit te mondasz, de ez most még nem egyértelmű, és sokaknak ez fáj, nekem is, és ez nem bal/jobb oldal hanem a semlegesség a zene független erejének elvesztése.

Persze abban mindenkinek igaza van a mai zenét a politikától nehéz szétválasztani.Pontosabban bizonyos esetekben, tehát ha Zoráén csinálta volna meg a THzenéjét vagy ő forgatna ott klippet, akkor ő lenne elkötelezett jobbosnak titulálva.

Viszont forditva is igaz a dolog: ha a média rászáll Ákosra, akkor ő ebből érdeklődés és ismertség szintjén még pozitivan is kijöhet.

Előzmény: stevebi (3528)
stevebi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3528
"Ákos legalább akkora művész Mo-on, mint Bono Írországban vagy a Világon" - én ezt írtam.
"Bonoval hasonlitgatja valaki.Már elénézést de azért ez finoman szólva is nevetséges" - te ezt olvastad ki belőle.
A különbség elég szembetűnő.
"Soha egyetlen magyar előadó (főleg magyarul) nem lesz a U2-nak még csak a nyomában sem" - ebben egyetértünk.
"Mellesleg Bono nem arról énekel hogy két egyformán szerencsétlen és pénz nélkül tehetetlen és csak egymás anyázására képes oldal közül neki ki a szimpatikus, hanem egy több száz éve elválasztott nép szabadságáért tüntet, és főleg a békért." - ebben nem értek veled egyet. Ákos sem a két oldal közti különbségről énekel. Az új lemezborító, a klipp és a szöveg az elmúlt sötét évtizedek (a diktatúrák) áldozatainak emlékéről szól. A nép itt is a szabadságért küzdött mindig is. Ákost az ő emlékük ihlette meg, s nem pedig a szerencsétlen, anyázó bal és jobb oldal. Ezt csak a balosok állítják, mert nem csak az fáj nekik, hogy Ákos ilyen albumot hoz ki, hanem hogy egyáltalán létezik a Terror Háza. Nehéz nekik szembesülni a múlttal....

Előzmény: Moonclown (3525)
disp Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3527
Szerintem az 1984 sokkal politikusabb lemez volt. Nem beszélve arról, hogy akkor még cliftony sem pampogott, hogy “az áldozatok nem valók a show business-be”.
Pedig ott sorakoznak szépen az 1984 album borítóján...

Megy a ferdítés ezerrel...
Ember az 1984 egy fikció, kitalált történet az ottani "áldozatok" csak egy filmről másolt képkocka szereplői.
Akiket a TH-ban és a lemezborítón látsz azok tényleg áldozatok, fuggetlenül attól, hogy ki gyilkolta meg őket.

Előzmény: rajmunder (3523)
stevebi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3526
Az első bekezdésedben való sértődöttség számomra érthetetlen.....ui. én nem rólad írtam, csupán a nagy magyar zenei világról - általánosítva, ahogy ki is hangsúlyoztam. (kinek nem inge...)
Sajnos Mo-on sosem volt független média... 1990-ig 100% - 0 % volt az arány; jelenleg 90% - 10 % az arány a bal oldal javára. Ehhez kapcsolódik, hogy az általd leírt két művészt én abszolút nem hallottam pocskondiázni, legfeljebb itt a topicban vki.
Már csak azért is rossz példa, mert az Anima jelenleg az egyik legjobban sztárolt csapat. Novákék pedig kicsit befékeztek.
Szóval hiába is megy itt a kötélhúzás - teljesen mindegy, hogy te melyik oldalon vagy - az ország helyzete a művészek szempontjából ettől még olyan, ahogy én már leírtam.
ui: miután a nagy eltűnésből visszatérsz, remélem nem leszel ennyire sértődékeny. A topic lényege, hogy kicsit vitatkozzunk....ha nincsenek hozzá idegeid, akkor minek vagy itt?
Előzmény: cliftony77 (3521)
Moonclown Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3525
Előre leszögezem sem stevebi-t, sem mateffy-t nem ismerem.Josh-t igen.Még csak azt se lehet mondani és akkor még finoman fogalmaztam, hogy baloldali vagyok.Ezt mind Josh mind Mark, mind Lovigabi alatamaszthatja.Egy zeneben csak zenet keresek, művészetet, meg azt a valamit.De a politika nagyon nem vonz a zenében sem, meg a sportban sem.A terror házát nem politikai célból építették elsősorban, de politikai célokra használták.Így aztán mivel a jobb oldal építette, a jobb oldallal kötik össze.Feltételezhetően Ákos nem azért lett jobbos mert őt kérték fel a TH zenéjére, hanem fordítva.Persze a lexebb az lenne ha a kettőnek semmi köze nem lenne egymáshoz, de ez nem igaz.Ezt mindenki tudja.Ákos felválallja hogy jobbos, mint ahogy felválalta Koko is, és még sok egyeben.Ezzel nincs semmi baj, amíg a saját területére nem viszi be.Josh az elsők között volt aki megtalálta a 4 sort.Eleinte azt mondtam belemagyarázás, bár belemagyarázni csak abba lehet aminek van alapja.De amikor kiderült hogy a TH-ban forgatja a klippet akkor azt mondtam:megkövetlek Josh.És most az album címe.Hát egyzserűen túl nagy az összefüggés.A borito akár jó is lehetne.Olyan 1984-es (ha akarom abban is van politika, nem is kicsi).A betűtípus zavaró, igaz a Hűségnél gyengébb borítója nem lesz Ákosnak.De köze nem volt a politikához még csak halvány nyomaiban sem.Persze nem mondom, még az "Alig hitted"ből és az "Új törvény"ből is ki lehet jól jönni, de félek hogy nem.

A Conquistadornak teljesen semleges, de elég gyenge szövege van.Mintha csak töltelék lenne.AZ alig hitted nagyon jó, de már súrolja a határt a szöveg.Nem kéne átlépni.

Bonoval hasonlitgatja valaki.Már elénézést de azért ez finoman szólva is nevetséges.

Soha egyetlen magyar előadó (főleg magyarul) nem lesz a U2-nak még csak a nyomában sem.Mellesleg Bono nem arról énekel hogy két egyformán szerencsétlen és pénz nélkül tehetetlen és csak egymás anyázására képes oldal közül neki ki a szimpatikus, hanem egy több száz éve elválasztott nép szabadságáért tüntet, és főleg a békért.És úgy mellesleg a U2-t sokáig nem szerették Angliában...

Én azért azt kivánom sose legyen olyan előadonk akinek egy erőszakkal elválasztott magyar csoport érdekében kell énekelnie.(igaz finoman de a 80-as években volt pár rockzenei szám ami Erdély érdekében született, és nem a skinekre gondolok).

Várom egyre kiváncsibban várom az albumot, mert kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.A borítot már előre látom kivülbelül, de hogy Ákos fejében valójában mi jár azt csak ő tudja.És vagy megmutatja nekünk a zenéjében vagy nem.

Előzmény: cliftony77 (3519)
rajmunder Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3524
cliftony77

"Könyörgöm, mi közöm nekem a "szoclib" médiához?"
Csak annyi, hogy az ő rágalmaikat visszhangzod különböző topikokban...

"Mert ugye vannak sokan, akik Ákos miatt szavaztak úgy, ahogy, nem pedig meggyőződésből. Azokról az emberekről beszélek, akik hogyha most Ákos átpártolna a szocikhoz, egyből bizonygatnák, mekkora nagy komcsik is ők valójában. Bizony sok ilyen embert ismerek."
Micsoda demagóg baromság!

Akinek tetszik a borító, az "beállt a sorba"???
A menő meg az, aki szerint rosszul világították meg Ákost a borítóképen?
Ugye?
Hahahaha.

Előzmény: cliftony77 (3521)
rajmunder Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3523
Az új albumot szerintem Ákosékon kívül senki nem hallotta.

A borítóról még csak egy vacak jpeget láttunk, de van, aki már rögtön szidja, idézem: "elég gáz..."
És még sehol a várva várt album. De máris van előzetes vélemény.
Na ez az, ami szerintem "elég gáz..."

Képzelem, hogy fenik a késeket a Wantedesek, vagy az est.hu-n az “elfogulatlan” kritikusok...

Szerintem az 1984 sokkal politikusabb lemez volt. Nem beszélve arról, hogy akkor még cliftony sem pampogott, hogy “az áldozatok nem valók a show business-be”.
Pedig ott sorakoznak szépen az 1984 album borítóján...

Előzmény: mlc (3512)
cliftony77 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3522
Előbb azt írtam befejeztem. de erre még reagálok.

"Mert ezeket a jelzőket Ákossal egy kontextusban emlegetni felér egy feljelentéssel."

Nem ákossal kapcsolatban írtam, hanem a te dühödt kijelentéseiddel kapcsolatban. Sajnálom, hogy félreértetted.

"Ez a gyalázás. Tudod, mint az ötvenes években..."

Aha. És én vertem le a forradalmat, én végeztem ki Nagy Imrét és társait. Uramisten, elolvasod amit írsz???

Előzmény: mateffy (3520)
cliftony77 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3521
Könyörgöm, mi közöm nekem a "szoclib" médiához? Bizonyára én vagyok a tulajdonosa és a szerkesztőja az összesnek. Vedd már észre, hogy nem kéne általánosítani! Nemcsak Népszabadság előfizető vagyok, hanem a Magyar Nemzet is jár, mindkettőt olvasom. Azért mert nem jobboldali vagyok (különben baloldali sem), azért már én lennék felelős azért, ami a jobboldali zenészekre zúdult?

"Mondj egy példát a bal oldali művészek közül, akire rászállt volna a média és ennek hatásaként a nép?"

Anima Sound System, Kimnowak, csak hogy párat említsek.

Persze rossz a kérdés, mert az elmúlt években nem lehet egységes médiáról beszélni. Sajnos ma Magyarországon nincs független média, van jobboldali és van baloldali. Van akire ez száll rá, van akire az. Egyik sem helyes.

"Ettől még nem kötelező szeretned vagy utálnod"

Nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy mivel nem álltam be a sorba, egy kollega egyből behozta, hogy bizonyára a politikai nézeteim miatt, és csak azt szerettem volna kifejezni, hogy nem fogok az általam értékeknek tartott dolgoktól eltérni. Mert ugye vannak sokan, akik Ákos miatt szavaztak úgy, ahogy, nem pedig meggyőződésből. Azokról az emberekről beszélek, akik hogyha most Ákos átpártolna a szocikhoz, egyből bizonygatnák, mekkora nagy komcsik is ők valójában. Bizony sok ilyen embert ismerek. Persze szerencsére azok az emberek vannak többen, akik meggyőződésből szavaznak erre vagy arra az oldalra.

Részemről a politika lezárva, ti nyugodtan folytassátok. Csak annyit kérek, hogy engem hagyjatok ki belőle, én ugyanis sem személyeket, sem az általuk valott ideológiákat nem ócsároltam, véleményt mondtam egy borítóról. Még Ákos közszereplését sem nagyon feszegettem. Ehhez képest páran jól megküldtetek engem, meg amiben hiszek, és nem hinném, hogy ez lenne a megoldás a problémára. Bár el lehet üldözni innen engem is, mert ahol nem látnak szívsen, oda én magam sem megyek szívesen. Sok értelmét nem látom a dolognak, meg aztán hamarosan úgyis eltűnök egy darabig, de addig bírjátok ki velem.

Megértéseteket előre is köszönöm.

Előzmény: stevebi (3514)
mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3520
Esetleg egy Mea Culpa a listád miatt?
Nem lenne tisztességes?
(Mert ezeket a jelzőket Ákossal egy kontextusban emlegetni felér egy feljelentéssel. Ez a gyalázás. Tudod, mint az ötvenes években...)
Előzmény: cliftony77 (3519)
cliftony77 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3519
Hol gyaláztam Ákost? A kritika szerinted gyalázás?!
Előzmény: mateffy (3517)
mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3518
cliftony
Üdvözöljük az Üldözési Mánia felvonuló dolgozóit! (Ja, csak egyedül vagy... Bocs.) Az általad citált jelzők (ld. szépséges listádat 1-től 6-ig) felsorolása nem tisztességes húzás.
Egyrészt azért, mert ilyet senki nem mondott, ilyesmire senki nem is célzott.
Másrészt azért, mert a cigány jelzőt sajátos szövegkörnyezetben éppen a baloldali szavazók mintapéldánya, Pongó barátod használta épp a legutóbb. De ezt valahogy nem tárgyalta olyan hosszan az amúgy igen érzékeny média...
Harmadrészt (és ez a legfontosabb): Ákos az említett riportban kétszer is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a múzeum a “származásuk és világnézetük miatt meghurcolt embereknek állít emléket”.
Úgyhogy elég tisztességtelen tőled ezt a jelzőzuhatagot olvasni.

Üdvözlettel:

Mátéffy

Előzmény: cliftony77 (3507)
mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3517
Barátaim!

MarK
Egyetértek, mértékletes és tisztes hozzászólás. Nem kell elfogadni mindent, de az elvtelen kritika mindig elfogultságból ered.
A baloldali érzelmű Ákos-rajongók zömének (gondolom) továbbra is a zene, a szövegek lesznek fontosak.
Ha cliftony sokat gyalázza Ákost (hogy milyen érdekek miatt, az most mindegy), kénytelen lesz más előadókhoz pártolni. Szerintem nem sok olyan hazai produkció marad, amiért ennyire lehet lelkesedni...
///Talán nem haragszik meg senki, ha leírom, hogy például az (Ákosnál politikailag SOKKAL elfogultabb) Animát meghallgatom ugyan, de se ragaszkodni nem tudok hozzá, se szívből szeretni nem tudom.///

Előzmény: MarK (3506)
mateffy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3516
falum
Ha mostantól akaratlanul is a politikai jeleket fogod keresni a dalokban, akkor magadra vess. Egyrészt mer nem lesz “akaratlan” (köszönd a cliftony-féle hozzászólóknak), másrészt mert Ákos nem ezt mondta. NEM azt mondta, hogy ”ennél aktuálisabb dalt keresve sem találhatott volna a TH videoklipp forgatására”, hanem: “Ennek a dalnak, amelyik szerintem különleges aktualitással bír, keresve sem lehetett volna jobb helyszínt találni”. Nem tűnik nagy különbségnek, de lényeges...
Előzmény: mlc (3512)
rajmunder Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3515
cliftony77, Lovigabi ->
Mindkettő balra húz.
Egyiknek sem teszik a borító.
Egyértelműen, őszintén.

Hmmm....

Előzmény: LoviGabi (3513)
stevebi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3514
"marad a szép szürke egyenhamu..."
Ez egy gyönyörű befejezés volt, csak fordítva tartod a fegyvert....
Nos véletlenül sem akarok személyeskedni - tiszteletben tartom a nézeteidet - de (általánosítva) pont ez a mondat jellemző a baloldalra, a médiára stb.
Egyáltalán nem kell egyet értened Ákos új stílusával, csak a befejező mondat valahogy nem passzolt az irományodba.
Ahogy lentebb már megfogalmaztam - és ez a lényeg - ha Ákos bal oldali lenne, fel sem merülne a piszkálása, senki sem firtatná a hovatartozását.
Mondj egy példát a bal oldali művészek közül, akire rászállt volna a média és ennek hatásaként a nép?
Hány vörös színű lemezborítóba, szövegbe, dallamba kötöttek bele az elmúlt 20 évben a nagy magyar könnyűzenében? (Pedig voltak szép számmal) Egyikbe sem! Őket nem bántották, így a hatás is elmaradt a rajongók között. A '80-as években még működött a cenzúra is a lemeziparban!!!
Nem gondolod, hogy az általad leírt szürke hamu eddig volt jellemző a zenei életünkre és pont Ákos az, aki eltér tőle, aki bátor változtatni?? Ettől még nem kötelező szeretned vagy utálnod! De jellemző kis hazánkra, a szürke hamura; ha valaki változtat, valaki más, mint a megszokott, máris belekötnek. Nem véletlenül írtam a Bonot!!! (Ákos legalább akkora művész Mo-on, mint Bono Írországban vagy a Világon) Őt soha senki nem merné bántani!
LoviGabi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3513
Őszintén: nekem abszolút nem tetszik az új album borítója...

LoviGabi

mlc Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3512
Magát az albumot hallotta valaki (így a hivatalos megjelenés előtt)?
cliftony77 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3511
"Csak ne essünk egymásnak."

Végre egy értelmes hozzászólás. :)

Előzmény: MarK (3510)
MarK Creative Commons License 2002.09.24 0 0 3510
"De nem fogok beállni azok közé, akik birka módon mindent elfogadnak."

Hey, nem arról van szó, hogy ne lehetne kritizálni Ákost - nekem sem tetszik már minden az Ikon utáni időkben. De lásd be, hogy e borítóról - különösen ilyen okokkal - kialakított negatív véleményről nem feltétlenül lehet azt gondolni, hogy politikailag elfogulatlan.
De tudod mit, meggyőztél, hogy tényleg csupán ízlésbeli, esztétikai, szakmai problémáid vannak :).
Csak ne essünk egymásnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!