Szerintem azon sem vitatkoztunk. A magyar egészségügy nem a kánaán, és én nem is akarom ezt bebizonyítani. Amiért bekapcsolódtam a beszélgetésbe az a tárgyi tévedések tárháza volt, nem pedig az orvosi szakma védelme. Ha valaki nekiáll megreformálni a saját táplálkozását, az nem gond, de ha elkezd dezinformálni az már igen. Talán illene ilyen esetekben kicsit beleásni a szakirodalomba, hogy ne puffogtasson az ember egetverő baromságokat, de ez sem veled kapcsolatban merült fel.
Itt ez a vita topik, és itt ülünk ketten teljes békében:-)
Nem szomorú, ha valakinek ez ad elfoglaltságot és célt?
Szerintem nem. Ha neki ez jó és teljes tőle az élete. Mellesleg lehet, hogy egy idő után új elfoglaltságot keres, nem biztos, hogy egész életében végigkíséri. Ha meg mégis na bumm, annyi milliárd ember között ez is elfér.
Nem szomorú, ha valakinek ez ad elfoglaltságot és célt? (Persze kivéve azokat, akik ebből az ál-apostol-szerepből és mások bolondításából kiválóan megélnek.)
Azért önkínzásnak nem nevezném. Mellesleg nekem nincs benne a terveimben a legyél fitt, és halj meg 150 évesen projekt. Viszont el tudom képzelni, hogy van akinek ez elfoglaltságot, és célt ad, akkor meg miért ne csinálja.
Akkor meg edd nyugodtan! Az én férjem is megeszi a csirkét meg a pulykát, és sosem próbáltam lebeszélni róla. Sőt, meg is főzöm-sütöm neki. Semmi értelme olyasmi miatt kínozni magad, amit nem akarsz igazán, még akkor sem, ha egyesek szerint akkor szinte halhatatlan és fergetegesen fitt lennél.
Ilyen alapon van tanári morál meg szupermarket-pénztárosi morál meg utcaseprői morál is, mert ők is dolgoznak még, pedig nincsenek megfizetve, és mennyivel jobban tudnának keresni nyugaton meg az ígéret földjén...
Bonyolultabbnak egyik sem bonyolultabb, sőt nekem már egy egysejtű is halálosan bonyolult. A csirkénél nagyobbakat nem eszem meg, úgy értem az emlősöket. Sőt amióta van papagájom a csirkéket is nagyon-nagyon sajnálom.
Ettől függetlenül viszont szerintem az egészségügy azért létezik még, mert van orvosi morál. És gyógyítanak nyersevőket is, vegetáriánusokat is és húsevőket is. És attól mert valaki vegetáriánus - attól még nem lesz sem makkegészséges - örökre, sem halhatatlan, sem boldog. Vegetáriánus lesz.
Ebben teljesen egyetértünk. Szerintem semmi olyat nem írtam ami az általad leírtaknak ellentmond.
Én sem vagyok egy kimondott csúcsragadozó, de nem egészségügyi megfontolásból, egyszerűen sajnálom az állatokat. Előfordul hús a tányéromban, de a csirkénél bonyolultabb nem nagyon.
Közben már másról beszélünk. De van azóta két másik gyerekem. Azonban nem áll szándékomban "feldolgozni" vagy elfogadni az első értelmetlen halálát. Egyébként: köszönöm, jól vagyok.
Egy gyerek halálának elfogadása nagyon nehéz. Nem tudom mikor történt, valószínűleg nem is tartozik rám. Azt gondolom viszont, hogy kell és érdemes ehhez segítséget kérni mert a feldolgozatlanság megakadályozhat abban, hogy teljes életet élj és esetleg gyermeket vállalj.
A bölcsek köve legyen inkább Harry Potternél. Én a témával kapcsolatban csak azt állítottam, hogy attól, hogy valaki nem eszik húst, még lehet ugyanolyan beteg, mint az, aki eszik. De vannak olyan betegségek, amikre jótékony hatással lehet a vegetariánizmus, ha meg nem is gyógyítja őket. Azonban nem hiszem, hogy azért, mert valaki olyan "roppant okosan" táplálkozik, mint Stoner vagy Tomi, 150 évig fog élni, és az a roppant hosszú élete az ő nagyon helyes táplálkozásának következtében maga lesz a boldogság.
Itt elsősorban táplálkozásról van szó, pro és kontra érveknek kellene elhangoznia. Az orvostudomány mindenhatóságát senki sem állította, mint mondtam nem vallás. Viszont ez a terület a maga egészségügyi vonzataival oda (is) tartozik, és bizony igen komoly melléfogások hangzanak el, amelyek kijavítása talán még nem sugalja azt, hogy náluk van a bölcsek köve.
Csak fokozottan drámai a helyzet, ha egy 15 hónapos csöpp lányról van szó. Egyébként meg (gondolom) a gondatlan emberöléshez van legközelebb a dolog, ha már büntetőjogilag akarjuk megfogalmazni.
Értem. Bocs. Ugyan nem viccnek szántam és sajnálom hogy annak vetted. Van műhiba és van halál is - akár még műhiba nélkül is (sajnos). Ennyit mondhatok.
Ez nagyon hülye vicc volt. Ugye te is tudod?! Egyébként szerintem az úgynevezett "orvosi műhibákat" lehet szándékos emberölésnek is nevezni. Akkor pedig azt követtek el.
Én sem akartam ilyesmivel foglakozni ebben a topicban, csak nagyon felháborít, amikor az orvostudomány mindenhatóságát kezdik hirdetni, meg azt, hogy a sok rendes orvos nem tudja megvédeni a hülye embereket a saját eszetlenségüktől.
Ez tényleg nagyon szomorú, és elvezetne egy teljesen más problémakörhöz a boncolgatása:-( Teljesen érthető a hozzáállásod. Javaslom térjünk vissza az eredeti témához, ne tépkedjünk fel sebeket!
Azért nem mondtam, hogy mind azok. Bár nem sok igazán orvosnak nevezhető orvossal találkoztam még életemben (azt hiszem, összesen eggyel, de az is pénzsóvár volt, de nem ítélem el ezért, mert közben azért ember tudott maradni). De azért el tudom képzelni, hogy van több tisztességes orvos is. Legalábbis remélem.