Keresés

Részletes keresés

maseratisti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7674

Amit linkeltem ESAB huzalos termékvideón láthatod a huzal beégését animáción. Ott a leváló darabkák... de lehet számtalan dolog, pld rossz paraméter, rossz szabad huzalhossz, az alu huzal ugye kicsit kényesebb, szeret indításkor rövid huzalhossznál, vagy túl sok feszültségnél visszaégni az áramátadóba.

Szerencsésebb esetben nem teljesen olvad bele, ilyenkor ki lehet rángatni az áramátadóból ha van hol megfogyni fogóval. Lecsippenteni a szétolvadt pacát, aztán mehet tovább. Szerencsétlenebb esetben a beégett huzallal együtt kitekered az áramátadót, engedsz egy kis huzalt, majd elcsíped. Na az az áramátadó 90% hogy kuka. Fel az újat és mehet tovább.

Ritkábban de acélnál is előfordulhat.

Elkerülni helyes paraméterekkel, tartással, hegesztési sebességgel tudod. 

weld.com youtube oldalán mutatott a fickó egy trükköt, amivel az indulásnál el lehet kerülni a visszaégést. Ő kanyarít egyet a huzalon és úgy gyújt, nem a huzalvéggel ...hát nem tudom, nem próbáltam. Majd linkelem a videót ha megtalálom

Előzmény: Rahed Lee (7673)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7673

Megcsillogtatván a hegesztés terén való komoly szakmai tudásomat, had kérdezzem már meg, hogy ez a "beégés" pontosan mit is jelent, mi okozza és miként lehet elkerülni? Ez nagy szívás? 

Gyanítom az első 5 centis MIG varrat után már meg fogom tapasztalni.

Előzmény: maseratisti (7671)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7672

Elvileg jónak kell lennie, ha ez van belegravírozva: 1.0A, és eredeti Binzel düzni, nem utángyártott. Úgy kértem, hogy 1-es aluhoz, és ezt adták.

Én szívesebben kezdenék acéllal, de csak argon palackom van itthon. Majd veszek kevertet is, de ahhoz még valami plusz helyet kell képeznem a garázsban.

Előzmény: maseratisti (7671)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7671

Bevallom férfiasan hogy passz, mert  - a csillag furatoson kívül - mindig 1 mérettel nagyobbat raktam aluhoz. (na nem mintha olyan sok alut hegesztettem volna eddig) Tehát a te esetedben az 1-eshez 1,2-es.

Igen az alu huzal jobban megdagad, de nem ez a fő problem. Általában induláskor, vagy megálláskor ég vissza, hegesztés közben csak akkor szokott gond lenni ha szarul van beállítva a gép. 

Lesz egy-két beégésed, mire kitapasztalod, de hát ez vele jár :-) 

Lehet mégis inkább az acéldróttal kellene egy kicsit próbálgatni, bár ha az alu sikerül, utána az acél már gyerekjáték

Előzmény: Rahed Lee (7670)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7670

Köszi, akkor valszeg valóban azt adták, amit kértem. Ez van beleütve: 1.0A. Csak az zavart meg, hogy szemmel láthatóan nagyobb a kimenő furata, mint a normál 1-esnek. De akkor ezek szerint ez így jó, mert 1-es aluhoz nagyobb a furata, mint az 1-es acélhoz? Jobban tágul az aluhuzal hőhatásra?

Előzmény: maseratisti (7669)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7669

Mondtam én hogy ez a pisztoly átszerelés 2 perces művelet :-) Nem nagy kaland, ha minden oké.

Rendszeresen kihúzom a huzalvezetőt időnként és kifúvatom a pisztoly áramkábel belsejét, meg a huzalvezetőt is. (havonta , kéthavonta attól függően hogy használtam e a gépet vagy sem ... ha napi szinten használnám akkor hetente fúvatnék)

Kíváncsi leszek a gépre ha összeáll :-) (huzal burkolat, rajta a munka kábelek)

Áramátadó: nekem egyszer sikerült vennem olyat amiben csillag alakú furat volt aluhoz 2 db-ot, na azóta sem kaptam olyat sehol. Abból a 08-as huzalhoz ugyanúgy a 0,8-as méret kellett. Normál aluhoz valóból ugye 1 mérettel nagyobb kell. 0,8-ashoz az 1-est használom most.

Binzelnél egyszerű megtudni hogy aluhoz való e (ha nem az sem tragédia) mert van a méret mögé beütve egy A 

Előzmény: Rahed Lee (7666)
rudey Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7668

Köszönöm, ha nem menne el egyben, akkor írok, hátha még akkor aktuális lesz neked.

Előzmény: sörös100 (7665)
rudey Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7667

Ha nagyon nem megy el egyben, akkor megfogadom a tanácsod, a kis palackkal ha kijövök nullszaldóra az nekem már elég. Itt ami még nehézkes az a 80 kilós palack bevitele hozzájuk, de ha minden kötél szakad... Szerencsére nem sürgős az eladás. Megnéztem, 125 baron áll a nyomás, az még tán nem olyan vészes.

Előzmény: maseratisti (7663)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7666

Ma megérkezett a Parweld karbon teflon huzalvezető. Be is fűztem izibe. No, itt nem kellett tépni, úgy csusszantak ki-be a vezetők, mint az olajozott istennyila. Tényleg egy perc alatt át lehet cserélni, felesleges lett volna emiatt még egy kábelt venni.

Kurva jó cucc ez a karbon teflon. Annyira csúszós, hogy amikor kibontottam és megfogtam, ösztönösen elkezdtem törölgetni a kezemet, mert olyan érzés volt mintha olajos, szilikonos lett volna. Pedig csont száraz volt.

Szerintem annyival nem drágább a hagyományos teflonnál, mint amennyivel jobb. Sokkal merevebb, keményebb falú, kézzel nem is lehet összenyomni. Kíváncsi leszek, ha ki tudom próbálni, de nem hinném, hogy ennél jobb bélés létezne aluhoz. Holnap megjön a huzaldob burkolat, az aluhuzal is, megvettem az U profil görgőt és az áramátadót is. Elvileg a hétvégén teljesen összeáll.

Az áramátadóval kapcsolatban lenne kérdésem. Miben különbözik az aluhoz ás az acélhoz való düzni? Mert kinézetre tök ugyanolyant kaptam, mint ami a pisztolyban van gyárilag. Hiába tudom a gyári cikkszámát, az nincs rajta. Így csak bizalom kérdése, hogy valóban aluhoz valót adnak a boltban? A hegesztés során érezhető valami különbség?

sörös100 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7665

Szia ha átgondoltad a dolgot írj. lezlide@citromail.hu

Előzmény: rudey (7661)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7664

Traktoros 82 a 7644-es hozzászólásban válaszolt neked, igaza van Iweld 190, vagy esetleg kicsit drágában a BLM 1600TM, vagy az alfaweld MMA130 is elég lehet.

Előzmény: norbi.sz_80 (7662)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7663

Hát :-) Hivatalosan nem lehet eladni palackot szóval... :-)

Nézegettem a kranom árait. A palacktestek árai:

2,1m3: 30.480

4,3m3: 41.910

6,4m3: 38.100

10,7m3: 41.910

Te palackot cserélnél palackra, tehát ha a 2,1m3-es kell akkor még ők jönnénk 8.100-al, ha meg 4,3-as akkor meg te jössz nekik 3810 Ft-tal.

Na de a te palackodban még mondjuk több nafta van mint amit ők adnának. (vagy ugyanannyi ha a 70%-os nézzük)

4,3m3 töltet 13.900, a 6,4m3 töltet meg 20.320. Szóval a töltetre tuti nem kéne ráfizetned, max a palackra, no de ezek áfás árak. Szóval szerintem ha egy az egybe el van boltolva az mindenkinek jó... egy telefont megér.  Mondjuk ha elmegy, vagy meg tudod oldani másképp akkor nem szóltam.

Előzmény: rudey (7660)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7662

Sziasztok!

Otthoni barkácsolásra (csak saját célra, garázsajtó, kertkapu, kerítés, hasonlók) lenne használva (néha esetleg faternál), de nem akarok kölcsönkérni senkitől, mert tuti nálam lenne gondja...

Túl sokat sem szeretnék kiadni rá, mert nem nagyon lesz kihasználva sem, szóval profi gépet nem igazán vennék (amennyiért mennek, felesleges kiadás lenne)...

Igazából két típust nézegettem, van vele valakinek tapasztalat (melyik ajánlanátok inkább?):

- http://www.megatool.hu/hegeszto_inverter_iweld_gorilla_pocketpower_190_15797?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

- http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/hetra_inverteres_hegesztotrafo_mma_hetra180

THX

rudey Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7661

Ócsán, Bp. alatt az M5 mellett.

Előzmény: sörös100 (7659)
rudey Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7660

Erre én is gondoltam, de csak végszükség esetén annál, akinél vettem a palackot, a Kranom drágább kicsit, és "hivatalosabb"-an intézik lehet ;)

Előzmény: maseratisti (7658)
sörös100 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7659

Szia merre laksz?

Előzmény: rudey (7657)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7658

Én a helyedben (ha közel vagy hozzájuk) a palackot leboltolnám a kranommal hogy cseréljék el (lehetőleg egy az egyben) egy kisebb corgonra. Akkor azzal nem kéne foglalkozni, reduktor szintén maradhat. És akkor gép + tartozékok (huzal, munkakábel, teflon) annyiért amennyiből megvan az aluflux + tartozékok, huzalok.

Előzmény: rudey (7657)
rudey Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7657

Szia!

Önmagában a gépet nem szeretném eladni, mert akkor rajtam maradnak a munkakábelek, a két huzal, teflonbetét...

Így egyben próbálom majd első körben.

Üdv.: Rudey

Előzmény: sörös100 (7656)
sörös100 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 7656

Szia csak a gép érdekelne mennyi kérsz érte?

Előzmény: rudey (7652)
laci19791202 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7655

Aha.

Kiváncsi leszek a véleményedre,és a varratokra is!

Miért döntöttél a corgon mellett?Bár nem tudom mennyivel drágább mint a Co2.

Előzmény: Rahed Lee (7653)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7654

Van egy ilyen vélekedés az öreg szakik között, hogy alura 250 A-es gép alatt ne is gondoljon az ember. Pedig úgy látszik, hogy a mai technika meghaladta ezt az elméletet :-)

Előzmény: rudey (7652)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7653

Ha minden itt lesz hozzá. Acélhoz nincs corgon-om, aluhoz meg néhány szerelék hiányzik, de elvileg holnap-holnapután megérkeznek a cuccok. Palackot is veszek majd, de most nagyon kiköltekeztem, kicsit vissza kéne vennem.

Előzmény: laci19791202 (7651)
rudey Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7652

A gyárilag hozzáadott Binzel munkakábelt adom hozzá.

Alut még csak kipróbáltunk vele, amikor megvettem az ismerőseim akik a gépet javasolták, nem akarták elhinni, hogy nem lehet vele ezt is ( az üzletben azt mondták nekem is, hogy nem jó rá), így átvittem a gépet, rádugtuk a munkakábelüket (vastag volt, de nem tudom, hány amperes), a gyári V görgőt használtuk, és a sarokvarratokat egy órán át próbálgattuk, vitte szépen. :)  Itthon még nem volt lehetőségem kipróbálni, a huzalt és a teflont megvettem, de a munkakábelt még nem.

Előzmény: Rahed Lee (7641)
laci19791202 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7651

Szerintem ugyan az a mérete,de 1800ft ér nagyon jó ár.

Mikor röfented a Jasic-ot próbahegesztésre?

Előzmény: Rahed Lee (7650)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7650

Köszi Laci,

Igazán nem keresek, csak poénkodtam :-) Van raktáron a boltban, 1800-ért adják, csak holnap el kell ballagnom érte.

Egyébként ilyen kell, csak U profillal

Előzmény: laci19791202 (7649)
laci19791202 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7649

Lee U görgőt keresel a Jasic-hoz alu huzalhoz?

Nekem van egy,lehet jó lenne a gépedhez.

Előzmény: Rahed Lee (7648)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7648

De néha csak azért sikerül megoldani megoldhatatlannak hitt dolgokat, mert nem tudtam, hogy azt nem lehet. Ha tudtam volna, akkor nem állok neki. Nem vagyok én olyan konok. De mindenhez én sem érthetek, én sem tudhatok, nekem nem szóltak:-)

Most kimegyek és kiborogatom a kukákat az utcában. Hátha találok U profilú tológörgőt. Ha munkakábelt lehet...

Előzmény: Mnagy (7647)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7647

Az utolsó mondatod rám is jellemző, ezért kekeckedek.A példa történetet nem rég már leírtad, de ez az igazi hozzá állás.Neki is bejött.Bosszantsalak? nem rég kukáztam egy 4m- es komplett CO kábelt, egynegyed körömnyi helyen kiköszörülték a külső gumi házat....

Előzmény: Rahed Lee (7646)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7646

Én csak azért akadékoskodtam, mert van ismerősöm, aki úgy vette a Kranom-nál a saját MIG 200-asát, hogy vitte magával az alu munkadarabot, hogy ezt kérném itt a szemem láttára rendesen összehegeszteni vele. Összehegesztették. Meg is vette azonnal és azóta is hegeszti vígan az alut vele.

De a hegesztősboltban tényleg csak a javamat akarták. Sok mindent vettem már náluk (közöttük három hegesztőgépet, flexet stb.) Volt már, hogy lebeszéltek valamiről, még ha ez anyagilag nekik veszteség is volt. Tök jó fejek, csak a világnézetünk különbözik. Ők ipari szinten gondolkoznak, szerintük minden technológiához azt kell megvenni, amit a gyártó ahhoz gyártott, plusz még rendelkezzen bőséges tartalékokkal is. Én meg kreatív gyerek vagyok, sok mindent megoldok egy arra a célra kevésbé alkalmas eszközzel is :-))

Előzmény: Mnagy (7643)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.14 0 0 7645

Érdekes külsődobos kerékkel :-) vedd az újat szerintem is.

Előzmény: sörös100 (7642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!