Ha a 200 papiros 200.000 -et jelent gondolom elso-hatso tarcsa es betetek az qrva sok!!!! Foleg mivel szerintem neked nem 2.5-2.6 v. I-500 v. I30 vectrad van.... En angol ebay-n vettem Lockhead(sved konszern :saab -grippen cegeknek gyart) tarcsakat mely lyugatott es vagott(jobb lett a fekhatas,foleg mikor nagyobb sebessegrol kell fekezni ill. esos idoben) A 288-as tarcsak elore-hatra olyan 38.000-ba voltak atszamolva..... Tehat neked kisebb tarcsak olcsobbak lenenek...... Az mv6 tarcsaival biztosan jobban fogna a fek-rovidebb lenne a pedalut,valamivel hamarabb kapcsolna az ABS..... De!!!! Azok 308-as tarcsak,tehat ott mar neked feknyergeket(nem olcso ha ujat akarsz)kell cserelni a legkisebb felni 16-os ami ilyen tarcsakhoz jo... A szervodobot biztos lokheted ki-amugy az omiban dupla szervodob van aminek hatasat a vectrae soha nem fogja elerni...... Szoval nem a legegyszerubb.... Boven eleg,ha veszel jo tarcsakat jo betettel(ferodo ds-2000)draga,de nagyon ott van. Ill. en most fogom (jovo heten)cserelni a fekcsoveket is ''Goodridge''(versenysport)markajura ami megint csak segit valamit... Az a tarcsa amirol beszeltem elore ha a tied 1.6(256/24mm)+betet 18.000+nemi posta koltseg.....a sima gyari+betet a fele kb+posta.... Ha meg akarod nezni angol oldalt is igy ird be:''vauxhall vectra B brake disc'' Remelem valamit segitettem......
Udv ismet! A fogyasztas nem olyan rossz-de ha azt mondom az enyem tudja a 9-es atlagot es v6 automata.....akkor az sem olyan rossz.(nem 200-al jarva termeszetesen) A kulcsnal probald meg az Szjoco altal leirtakat,ha nem mukodik akkor villamossagi.... A hangszorokat en is csereltem(sony xplodra) szebb lett a hangzas a gyarihoz kepest. A meretekre nem emlekszem,de 1-2 perces muvelet leszedni az ajtokarpitot es sajat szemmel megnezni milyen allapotban vannak.(nekem a membran a gyarin mar rendesen szet volt szakadva) Par csavar es ''bolha'' fogja csak a karpitott.......
Jah, egyébként rendelt valaki ebay-ről féktrcsákat/betéteket? Opel szervízben 200 papíros árat mondtak. :S Németből megkapnám 35-ért a készletet szállítással. Kérdés, hogy melyiket érdemes választani, mert van többféle is. Nem lehet rátetetni mondjuk egy Omega MV6-os féktárcsákat/betéteket? :D JObb lenne a fékhatás :P
Kulcs úrjahangolása: 1. verzió: Gyújtás rá (ekkor 30 mp-ig lehet kalibrálni a kulcsot), és addig nyomod a gombot, amíg nem zár be. 2. verzió: Gyújtás rá, majd gombot egyszer nyom, és a kp zárat 2x röviden működtet.
Ha egyik sem működik, és nem az elem a hibás, akkor típushibával állsz szemben. Itt a fórumon kettőnknek is ez a hiba, valószínű az érzékelő vagy a vezérlőegység hányt be. Akkor autóvillamossági, aki megállapítja, hogy mi a baja (melyik alkatrész hibás) és azt nehogy itthon szerezd be, ha drágább, mint 30 ezer, mert kint olcsóbban megkapod.
Regen jelentkeztem mar. Kicsit tobb, mint egy honapja vasaroltam meg a kocsim, ami ugye 1998-as, 1.6 16V motorral van ellatva.
Lecsereltettem, amit le kellett a kocsiban (gombfejek, hatso szilentek, olaj, szurok, vezermuszij, vizpumpa, gorgok=45.000,-), a szerviz dij 25.000,- lett vegul, hala az ismerosoknek es ezaltal az arengedmenyeknek. :)
Az elso tankolasnal, az elozo tulajdonos hasznalataban 8,5-re jott ki a fogyasztas, majd amikor en vezettem es eloszor tankolnom kellett, a szerviz meg meg nem volt meg, akkor 9 liter a fogyasztasom. Masodik tankolasnal mar 8,3-ra nyomtam le.
Azt hiszem, ez nem olyan rossz.
Ami meg hatra van a kocsin, azok a hatso servedo kerekiveinek lekezelese, mert vakrozsda mar megjelent sajnos itt.
Mas tema: valamiert nem mukodik egyik taviranyitom sem. Nagyon kicsit villan a led a kulcson, de nem csinal semmit. Lemerulve nincs egyikben sem az elem. Hogyan lehet ujrahangolni?! (Bocsi, de biztos volt mar itt, de egy leiras jol jonne.)
Masik kerdesem/keresem pedig az lenne, hogy bar jol szolnak a gyari hangszorok, de kivancsi lennek a hangszoro mereteire, hatha tudja valaki.
ott még nem. Amíg nincs pénzem, addig nem akarok ott regelni... felesleges. Bár lehet, hogy megteszem azt is kicsit később. Sok hirdető pedig csak a PayPal-t fogadja el.
Keresek Vectra B 2.0 16V-hez hengerfejet,ami jó is persze!Bontottat és kedvező áron! wink.gif Vagy esetleg komplett motor is érdekel!Vagy ha vki tud jó Opelos bontót neten,az is jó lenne! 1996-97es évjáratú a kocsi amugy...
Én 20 000 Ft-ért vettem, és teljesen hibátlanul működik. Nagyon fontos, hogy ebben a bontóban adnak hozzá immo karikát és a kulcsba való chip-et is, ami nélkül maga a vezérlőegység teljesen használhatatlan. Holnap írd meg a motorkódodat, és rád csörgök, ha megkérdeztem....
Kedd délelőtt voltam Ferihegy 1-en. 10 perc alatt az érkező autók 80 %-a B-s Vectra volt. (Taxikat nem számolva) Én nem hittem el, hogy mindenki ilyennel jön ide? (Én is azzal voltam :P)