Ja, nem is említettem, hogy szerintem messze ez a legjobb borítója Ákosnak! Még a Karcolatok és az Ikon volt korrekt ebből
a szempontból, de ez nagyon bejön most!
MarK: bocsi, nekem szokásom, hogy nem az "Új hozzászólás"-ra kattintok rá, hanem valaki nevére, ezzel nem kell törődni! :-)
Ha konkrétan valakinek írok, akkor őt megnevezem a mondandóm elején, mint most Téged... :-)))
Az üldözési mániát arra értettem, hogy egy egyszerű borító miatt ekkora balhé van; a balosoknak nem tetszik, valaki pedig
megkritizálja grafikai szempontok alapján, akinek meg a jobbosok esnek neki, hogy biztos balos... :-)
rajmunder: :-))))))))))) he-he-he, jól beégett Rónai Egon... :-) Engem is érdekelne valamilyen formátumban a dolog!
Ákos DVD vs. DM DVD: Ákos valóban több extrát pakolt fel, mégis valahogy "emberközelibbnek" érzem a DM DVD-t, talán éppen
a LoviGabi által említett "sterilség" miatt. De a "kommentárok" briliánsak!!! (imádom az önkritikát, az önkritikus embereket,
és Ákos itt nagyon "alázza" (ez ide erős szó) helyenként önmagát!)
MÁS!
Volna egy kérésem: többször betettétek már az "Új törvény" borítóját, de engem az "Alig hitted" borítója érdekelne nagyon!
Köszi előre is! :-)
Egy korábbi téma. Totyus említette, hogy 1997-ben a Beavatás őszi pécsi turnéján voltak a legkevesebben. Tény és való, hogy nagyon kevesen voltak, habár én nem tudok viszonyítani a többi koncerthez , mert az volt életem első és utolsó koncertje.
Talán ez az oka annak , hogy Ákos nem akar többé Pécsen koncertezni az én nagy bánatomra:((
:)
én már voltam a terror házba & szerintem nagyon érdekes volt...(pedig 2X szavaztam a clintonra:)
télleg nincs semmi halott hologram a pincébe & nem találtam semmi visszataszítót benne...a zene elég minimál (sok hegedű szóló), inkább az elején - asszem a nyilas csarnokba volt "zúzós" gitár/dobgépes hangzás. biztos az új tőrvény 1ik instru. számrészét használta fel...:)
Ez a Rónai Egon égett, mint az olajos rongy.
Próbált szívózni Ákossal, Terrorháza így, politika úgy, mire Ákos (kb., nem szó szerint):
Á.: - Ne haragudj, de voltál már a múzeumban?
Rónai: - Igen. Persze.
Á.: - Akkor megkérdezem: neked tetszett a pincében az akasztott ember hologramja?
R.: - Nem, nem tetszett.
Á.: - Miért nem?
R.: - Visszataszító volt, ijesztő. Mint az egész kiállítás.
Á.: - Akkor most elárulok valamit: a Terror Házában nincsen akasztott ember hologram.
R.: (megkukult)
Á.: - Érdemes akkor bírálni, ha megnézted. De te még nem voltál a Terror Házában.
(Iszonyat csönd, Rónai még vergődött kicsit, majd zene. Szénné röhögtem magam.)
most inkább az LP-kről beszéltem.
a keresem designok meg 1szerűen horrid-ak... (saját szubjektív vélemény:)
dm dvd vs. akosh dvd: ez totál izlés kérdése...kinek mi tetszik. mondjuk én 1 anton corbijn-t nem is hasonlítanám akármelyik ákos fotóshoz vagy grafikushoz.
az ákos dvd magyar színvonalhoz (és némelyik kűlföldi) képest nagyon jó lett. pont.
Az első blokkban Terrorháza és a politika volt, a második rész már jobban tetszett, kliprendezés, és gyerekek, koncertezés öröme, régi számok új köntösben, időbeosztás, stb. Rónai Egon nem erőltette meg magát. A szokványos kérdéseket tette fel.
Csak a szám miatt volt érdemes végighallgatni. ( na jó, én Ákos hangját is szeretem hallgatni, akkor is ha nem énekel, hanem csak beszél. :o))) )
Fabe: "tudom hogy a magyar pop-iparba szinte kötelező az adott előadó fotóját rögtön a front borítóra nyomni - bár vannak kivételek...asszem ákos is megtehetné. én az elvontabb, többértelmezésű design-ok híve vagyok - de belátom, hogy akos sohase a cd borítók design-áról volt híres, hanem a lemezei tartalmáról - ami általába profi minőségű...(pl. multimedia, stb.)"
Szerintem az Ákos zenei kiadványok közül a KAU maxi-nak a leg minimál-abb a borítója (oké, azon pont nincs rajta Ákos, de pont azért olyan amilyen: semmilyen); annál tényleg jobb lett a Matáv-os maxié.
Multimédia-ügyben, hát... szerintem abban egyetértünk mindannyian hogy a 'Call My Name' multimédiája mind közül máig a legjobb (mármint az Ákos-kiadványok között). De azóta... /bár azért megjegyzem, hogy 1 hét alatt a semmiből készre összerakni egy multimédiát 2 embernek, több mint kihívás; remélem azért a mostanira több időt ad a csapatnak Ákos, mert akkor megint cseszhetjük/.
Moonclown: Sajna eddig még nem volt szerencsém megnézni az 'DM: One night in Paris'-t, még DVDrip-ben sem (mondjuk, ezt nem is abban szeretném végignézni...)
Az Ákos 'Hűség' DVD-jével nekem az a gondom, hogy túl "steril". Szerintem dobott volna a feelingen, ha lett volna rajta pl. próba, backstage (ami azért nem teljesen egyenlő a kommentárral), ha nem hagyta volna le az IKON-is számokat ("merthogy azok rajta vannak az IKON videokazin") és ha másképp oldja meg az alternatív kameraváltásos módot (tudtommal csak emiatt 2x van rajta a _teljes_ koncertfilm...). Ezért is eddig csak kétszer néztem végig, azóta itt porosodik a polcon (de ezeket tényleg nem azért írtam, merthogy Ákos jobbos meghogy én nem a Fideszre szavaztam :))
S bár túl sok zenei DVD még nem volt a kezem ügyében, azért szerintem Ákos pár dolgot elleshetett volna az 'Apoptygma Berzerk: APBL2000' DVD kiadványtól (szerintem ehhez joshnak is lesz pár keresetlen szava...)
Ajánlatos megrendelni a CD-t, mert így nem kell az album után rohangálni a megjelenés napján, hanem csak várni kell a postást.
Sokan panaszkodtak a topicon az Alig hitted megjelenésekor, hogy még sehol nem lehet kapni én meg már 11-kor a cd-t hallgattam. :)
Szal baráti alapon ajánlom mindenkinek!
na a cover-tol még ma se padlóztam le...:)
de ha belegondolok, az összes akos-fotós cd cover közűl még mindig ez a leg"minimálisabb"...ami azért egy + pont neki...tudom hogy a magyar pop-iparba szinte kötelező az adott előadó fotóját rögtön a front borítóra nyomni - bár vannak kivételek...asszem ákos is megtehetné. én az elvontabb, többértelmezésű design-ok híve vagyok - de belátom, hogy akos sohase a cd borítók design-áról volt híres, hanem a lemezei tartalmáról - ami általába profi minőségű...(pl. multimedia, stb.)
cd megrendelve btw.
Szerintem üldözési mániája senkinek nincs.Illetve ismerek 1-2 embert akik itt nincsenek.Kiváncsi lennék az ő véleményükre:))
Jut ezsmebe hogy váltsak, tegnap végignéztem a DM Live in Paris-t.Nos azt kell mondjam Ákos DVD-je nagyságrendekkel jobb.Elsősorban abban hogy Dave hangja számomra nagyon furcsa.Olyan túl élő vagy nem is tudom.Persze maga a DVD viszont vérprofi és veri Ákos kiadványát.Igaz nyilván kicsit több pénz is volt rá:)))
Mivel "rám válaszolva" írtad, így nem igazán értem a hozzászólást. Egyrészt nem szenvedek üldözési mániában (ezt talán a vitában mindvégig nyugodt hangvételem megerősíti), másfelől már megnyugtattam Josh-t, elhiszem, hogy valóban a leírt okok miatt nem jön be neki a borító.
Na, megint én vagyok, a nemfigyelős hülye.
Nem sámli, hogy ekkor politikai vita tud kirobbani egy boritó kapcsán. Ha ez nektek jó, tegyétek. Majd kiderül, hogy mi a célja Ákosnak. Lehet, hogy talán csak a megjelenés után kéne véleményt nyílvánítani. Lehetséges, hogy talán Ákos nem a jobboldaliságát akarja hírdetni, és a baloldalt fikázni. Lehet, hogy művészi munka készül, talán mégis.
De lehet, hogy a hiba bennem van.
hoppá! biztos én is 1 nagy rohadt köcsög komcsi vagyok (nem beszélve amerikai állampolgár is), mert nekem se tetszik a borító...:)
persze ez még mindíg jobb mint 1 indiántánc cover...:)
rajmunder: "cliftony77, Lovigabi ->
Mindkettő balra húz.
Egyiknek sem teszik a borító.
Egyértelműen, őszintén."
Ez egy igen eredeti megállapítás, kedves soldier22. Ezentúl (a kokárda viselés és a polgári körökben való részvétel mellett) ez alapján is lehet definiálni az embereket?
Moonclown: "LoviGabi es Josh neveben nem nyilatkozhatok, bar ok talan valoban a balra szavaztak"
Féligazság. Az igaz, hogy nem a FiDESZ-re szavaztam (rájuk szavaztam 4 évvel ezelőtt, de ez évben _teljesen_ kizártnak tartottam hogy ezt újra elkövessem). Hanem egy olyan pártra, amelyik be sem jutott a Parlamentbe. Akkor most hova is? :)
stevebi: "Mi lenne, ha Ákos bojkottálná a Danubius, Sláger rádiókat és a kereskedelmi TV –ket ?!"
Nem tudom, ti hogy vagytok vele de -szerintem Ákost most is bojkottálja a Danubius. Attól függetlenül hogy -elvileg- ők a Produkció médiatámogatói, ehhez képest /legalábbis számomra/ elég fura volt hogy az 'Alig Hitted' premierje a Juventus esti kívánságműsorában(!) volt megejtve...
És oké, tényleg nem tetszik a borító. De azért kiváncsi leszek az album "belsejére" is...