Keresés

Részletes keresés

forumnick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1646

Alapvetően a következőképpen néz ki a fal. A szürke téglatestek Ytongból készültek, a vékony vonalak az ablakok (a padlótól kb. 2 méter magasságig), a sárga rész a betonból készült tartóoszlop.

Az ingatlan új, kívülről le van szigetelve (a sárgával jelölt oszlop is).

Az oszlop belső éle (kb. 8-8 centi) sokszor nedves, hideg, megjelenik rajta a penész. Máshol a szokásos páraképződésen kívül nem volt problémánk (értem ezalatt, hogy az új épület, szigetelés, hőszigetelt ablakok stb. -tehát szellőztetéssel megoldható a dolog).

Ezen az oszlopon már viszont megint látszik, hogy gondot fog okozni a télen. Jóval hidegebb, mint a többi falazat, az ablakok erre még rásegítenek. Laikusként gondoltam arra, hogyha belülről valamelyik csodaszerből tennék fel akkor az csökkentené a hőkülönbséget, kevesebb lenne a páralecsapódás, nem jelenne meg a penész a falon.

A 4-5 mm azért lenne fontos, mert a redőnyt mozgató mechanika is jó érzékkel az oszlop mellé lett felszerelve, nem szívesen szereltetném át azt a másik oldalra (illetve az egyik oldalon a dupla ablak miatt nem is tudom). 

Mielőtt bárki elkezdené: így vásároltam, tehát a probléma adott volt, nem én "okoztam" magamnak. :-)

Ha jól összeszámlálom 5 terméket találtam a google segítségével, de ha ezekre rákeresek, akkor vagy a forgalmazók oldala jön be vagy olyan oldalak, ahol a különféle termékeket és megoldásokat kínáló emberkék csatároznak egymással. 

Igazából a nasa-űrhajó-nanórészecskék-azéntermékemajobb dolgok elolvasása után okosabb nem lettem. Sok kamuemberke dícséri a vagy b terméket, de valódi, tapasztalaton alapuló hozzászólást még nem olvastam.

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: kentaura (1642)
lupo vita Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1645

Naná, hogy olvastam. De nem hiszem, hogy olyan drasztikusan reklámoztam volna. Elnézést ha valakit zavart.

Előzmény: Axióma (1644)
Axióma Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1644

Oszt forumszabalyzatot olvastal-e mar?

Előzmény: lupo vita (1643)
lupo vita Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1643

Kedves Fórumozók!

Ajánlom figyelmetekbe a Lupo Vita Kft. által forgalmozott páramentesítő és párátlanító berendezéseket.

Az ország egész területére van házhozszállítás, garancia a termékekre, telefonos ügyfélszolgálat.

Ezen kívül vannak levegőtisztítő, légtisztító és víztisztító berendezések is.

Elérhetőség:

e-mail: paramentesito@gmail.hu
www.paramentesito.hu

www.airfresh.hu

http://legtisztito-levegotisztito

Tel.: +36 30 989 3240

kentaura Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1642

4-5mm-ben nem fogod megoldani a problémát. Elsősorban a külső oldali hőszigetelés növelése lenne jó, ha valamilyen módon megoldható lenne.

Tudni kellen milyen síkon van az ablak (lehet, hogy a káva hőszigetelésének hiánya miatt van hőhidad)

Előzmény: forumnick (1639)
Higrovill Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1641

Szia, ez egy új lakás?

Előzmény: forumnick (1639)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1640

Találós kérdés:

Mi az ami a boltban 2000-3000 Ft/kg, de megvehető akár 300 Ft/kg-ért is és köze van a párátlanításhoz?

Ime:

forumnick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1639

Sziasztok!

Lakásomban az egyik szoba sarkában mindkét oldalon egy-egy franciaerkélyes ablak van, a kettő között pedig egy betonoszlop.

Az oszlop kivűlről szigetelve van, de a nagy ablakfelületek miatt illetve a beton rosszabb hővezető képessége miatt hőhíd keletkezik, elkezd nedvesedni, penészesedni a sarok. 

Arra gondoltam, hogy az oszlopot belülről is leszigetelném, ezzel megszűnne a párakicsapódásra alkalmas falfelület. 

Van tapasztalatotok a hőszegetelő, penészgátló falfestékekről, glettanyagokról stb.? Max. kb. 4-5 mm-re tudnám csak növelni a falvastagságot (redőny mechnika miatt), tehát a felragasztható megoldások sajnos nem működnek.

Elsősorban olyasmi érdekelne, ami kisebb kiszerelésben is beszerezhető lenne (kb. 1nm felületem van), beszerezhető gyorsan, akár kiskereskedelemben is.

Köszönöm!

Higrovill Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1638

Szia!

Egy két kérdés:

Minden nyílászáró ki lett cserélve, vagy csak a konyhai?

A lakás többi helységében is van légbevezető?

Teljes rendszer lett kiépítve?

Üdv

Előzmény: fotelban_ (1634)
Axióma Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1637

Paratartalom-merot keresoknek:

1. Intersparban (szentendreiben az utolsot elhoztuk) 1000 Ft-ert az akcios reszlegen volt egy olyan idojaras-allomas, ami kint es bent is me'r paratartalmat (nyilvan a lakas ket pontjara is jo). Vezetek nelkuli.

2. Metroban idojarasallomas szinten ezres, de ez csak 1 helyen, ott viszont me'r paratartalmat.

venuto Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1636

Hogy  jártunk . . .

Mindenkinek , nemcsak  kentaurának . 

Nedvesedtek  a  falaink . Nosza , szigeteles.lap.hu . Címek  kiír , rendszeresen  jönnek , asszonnyal  tartjuk  a  frontot . Messze  kiemelkedik  belőlük  ár--érték  arányban  egy  IZOMETÁL nevű  csapat  (  később  megtudtam , de  csak  mindenek  után ) , hogy  tartanak  előadásokat  a BME-n ). 12m  ára  186 000 ft . menetközben  jön  egy  telefon , hogy  látják , kéne  még  egy  13.  métert  is  csinálni . Mondok (  ,mint  göre  gábor  Uram ), nincs  pééz . De , ghogy  ők  azt  ingyen  megcsinálják . Mondok  ,  köszöni  nagyon  szépen . 3--4  nap  múlva  (!)  kerül  csak sor  a  fizetésre . Monják , vékonyabb  volt  a  fal , mint  amivel  kalkuláltak , csak

124 000-t  kell  fizessek  ,  s  itt  van  még  a  króm-nikkel  lemezeikre  a  30  év  garancia . Tehát  nem  3--400 000-t  fizettünk . . .Bosszúból  a  többi  ganéj  ellen  közlöm  az  Izometál  koordinátáit :  Kafka  László  : 388--7480  és 309 515 937. 

-Tsunami- Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1635

EMM 916

Higroszabályzású légbevezető irányítható légáram; nem lezárható nyílt égésterű gázkészülékekhez

http://www.ajto-ablak-kapu.hu/kiegeszitok/aereco_szelloztetok/aereco_-_emm_916_hu

Előzmény: fotelban_ (1634)
fotelban_ Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1634

Sziasztok,

aereco témában lenne kérdésem:

2 napja cseréltettünk ablakot műanyagra panel lakásban. A konyhai ablakra emm916 higroszabályzású aereco-t szereltettünk. Amióta beépítették szinte folyamatosan teljes állásában nyitva van. Nem főztünk, mosás is alig. A lakás biztosan nem párás, inkább száraznak mondanám a levegőt. Létezhet hibás darab? Egyéb ötlet?

köszönöm a segítséget!

klimakiraly Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1633

Helló!

(Próba új message form)

Miért is adnánk ingyen a tartalmat az Index.hu-nak. Ha ennyi reklám nem fér bele az információért ami ugye hatalom. És a tartalomért ami hozza a reklámra kattintó embereket akkor ... megyünk máshova. :-)

Szóval ez egy szimbiózis, ami jó Mindekinek.

Vagy még se ...

K.K.

Előzmény: Blue_Sky_007 (1631)
Higrovill Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1632

Elnézést, a jövőben igyekszem kerülni az "ingyenreklámot"!

Előzmény: Blue_Sky_007 (1631)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1631
Ez egy normális hangvételű de ugyan a szabályzattal ellentétes reklám volt. Sajnos vannak nála sokkal agreszívebb vállalkozók is.
Előzmény: szs75 (1630)
szs75 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1630
Ha pedig elolvasod a Szabályzatot, remélhetőleg rájössz, mi a legnagyobb gond a hozzászólásaiddal.
Előzmény: Higrovill (1628)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1629
Ha a "válasz" gombra kattintva írod az üzenetedet, kkor tudni fogjuk kinek írtad. :-)
Előzmény: Higrovill (1628)
Higrovill Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1628

Szia!

Én Aereco szellőzőrendszerek beépítésével foglalkozom, amely biztos megoldást kínál a problémádra, mert szépen rendben tartja a lakásod levegőjének páratartalmát.

Tökéletesen csak a teljes rendszer (páraszabályozott légbevezetők, légelvezetők, ventilátor) együtt működik, de érdemes lehet kipróbálni egy szezont csak a légbevezetők beszerelésével.

üdv,

higrovill

Higrovill Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1627

Köszönöm :-)

Budapest, XX. kerület.

Előzmény: klimakiraly (1626)
klimakiraly Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1626
És gondolom Budapesti vagy mert más leírja hogy honnan várja a megkeresést. :-)
Előzmény: Higrovill (1625)
Higrovill Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1625

Tisztelt Mindenki!

Az Aereco hivatalos partnereként ajánlom cégünket:

Tevékenység:
páralecsapódás és penészmentesítés, társasházak energiatakarékos szellőztetése, nyílt égésterű gázkészülékek légellátása, passzívházak szellőztetése.

Elérhetőség:
Higro-Vill Kft.
e-mail: higrovill@gmail.com
Tel.: +36 30 341 4636

Hansági. Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1624
Igazából azt nem értem, miért kezdett idén penészedni, tavaly ugyanígy szellőztettünk, mint idén, ugyanúgy csukott ajtónál aludtunk, mégse penészedett a fal.
Előzmény: Hansági. (1623)
Hansági. Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1623
Nappal minden ajtó nyitva van a lakásban. Az a baj, hogy 2 szintes, a nappali-étkező-konyha egyben van a földszinten. Az emeleten a háló és a gyerekszobák. + fürdő. Ha befűtök lent, a hő nagy része felmegy. Éjjel nem lehet aludni, olyan meleg van fent. (Cirkó fűtés van.) A háló ajtaját éjszaka becsukjuk. Ott is van résszellőző, bár szerintem nem sokat ér, mert kicsi. A háló és a többi szoba ablakát tudom kinyitni, ha át akarom szellőztetni az emeletet.
Előzmény: Blue_Sky_007 (1622)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1622

A háló ajtaja be van csukva rendszerint?

A háló ablakán van részszellőző?

A háló és a fürdő között van lehetőség légcserére?

Előzmény: Hansági. (1621)
Hansági. Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1621
Mondjuk éppen nem a fürdőszoba penészedik. A legjobban a háló.

Valami elszívó van a fürdőben is, de nem tudom, mennyire hatékony.
Előzmény: kentaura (1620)
kentaura Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1620
A résszellőző elszívás nélkül semmit sem ér. Minden helyiségbe kellene résszellőző és a fürdőben egy páraérzékelős elszívóventillátor.
Előzmény: Hansági. (1619)
Hansági. Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1619
Igen, van.
Előzmény: fhusimiki (1617)
schleier Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1618
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mielőtt beleszaladnék felesleges befektetésbe.
Lakásunk tetőtéri. 2009 nyarán költöztünk be /ház 1986-ban épült/. 2009-2010 telén semmi penész nem volt mert régi tetőtéri ablakok voltak...idén nyáron kicseréltük mert közben megszületett kisfiúnk. a hálóban és a gyerekszobában cseréltünk tetőtéri ablakot. nemrég meg is jelent a penész /kezeltük is/. megmértem 60-70% a páratartalom a két szobában. persze próbálunk szellőztetni akkor lement 50-55%-ra de mikor becsuktuk az ablakot újra felszökött. Padlófűtés van. A probléma az lehet,hogy a hálóban ahol van a penész ott hőhíd van. orvosolható külső szigeteléssel a hőhíd? /nem tudom csak kérdem.../

Az Aeroco szellőzőnyílás megoldás lehet? /több ablakra szerelve/
Vagy hőcserélős rendszer?

Páramentesítő készülék nem találom jónak mert nem csak egy helyre kellene és nem sok jót olvastam róluk...

Mit javasoltok? nem szeretném,hogy kisfiúnk beteg legyen a penész miatt...

Előre is köszönöm!!!
fhusimiki Creative Commons License 2010.11.03 0 0 1617
Résszellőző van a nyílászárókon?Ha nincs, érdemes berakatni.
Előzmény: Hansági. (1616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!