Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.18 0 0 7706

Ha szeretnék váltható polaritást csinálni a Jasic-ra, azt hogy tudnám megoldani?

traktoros82 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7705

Ez akkor akkor is durva. Ha sokat hegesztek mondjuk félmeztelenül, nekem is piros lesz a karom és a mellkasom, de ezek szerint az awi nagyon durva. 

Előzmény: Batri Guszti (7703)
Tomek1021 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7704

Sziasztok.

Valakinek van valamilyen tapasztalata a Centroweld mma 160 Amperes inverterről. Vásárláson gondolkozok, az orosz gépek kilőve. A gorilla pocketpower 190-et néztem még esélyesnek. Illetve paraméterei alapján a PowerMat- ot csak arról semmit nem tudok. Esetleg valakinek valami ajánlása ezekben az árkategóriákban?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7703

Az MMA-nak szerintem picit lágyabb ive van.Valamikor a vegyépszernél a vörös munkaruhában arról ismertük meg az awi hegesztőket, hogy a ruha a mellkasnál fehérre volt szívva.

Előzmény: traktoros82 (7702)
traktoros82 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7702

Azt a k@rva! Így lehet "égni" 1perc awi alatt?! Az nagyon durva..... akkor keményen be kell öltözni.

Én amikor MMA-val dolgozok pár perchez még kesztyűt se veszek csak pajzsot..... rövid gatya, póló vagy akár félmeztelen is melegben.

Előzmény: Batri Guszti (7700)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7701

Köszi a tippet. Kíváncsi leszek, hogy miként bír majd a gép az aluhuzallal. A kábelben nagyon bízom, ez a karbon teflon csúcsszupernek tűnik, a huzaltoló is elég komoly, precíz szerkezetnek látszik. 

Már én is leégtem egyszer awizás közben. Rendesen égett bőrszagom volt és olyan vörös voltam mint a rák :-)

Azóta nyakig beöltözöm, akármilyen meleg is van. Kurva erős az UV sugárzása.

Előzmény: Batri Guszti (7700)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7700

Amit írtam görgőnyomás beállítást az acélhuzalra vonatkozik.

Tedd a pisztolyt kb 5 mm-re valamilyen kemény felülethez(fal,ajtókeret stb..)ha ekkor elindítod a görgöknél el kell csúsznia a szálnak.Ha 5cm-re teszed akkor el kell hajolnia és nem szabad mgcsúsznia.

Azt is írtam hogy ha hosszan engeded a huzalt, a pisztoly elejét kb vizszintesen tartva akkor annak szépen lefelé hajlónak kell lenni.Ha kunkorodva jön kifelé a drót, mint egy nagyon széthúzott rúgó akkor is nagy a görgőnyomásod.

Alura ez a fajta beállítás nem működik az biztos.Ott próbáld meg a legkissebb nyomást alkalmazni.Ha dobsz a munkakábelra egy egy 50-60 centis "hurkot" és akkor is kijön a huzal akkor egyenesen is jó lesz.

Más.Tegnap emberkedtem.Feljött egy motoros haver hozott egy fél lter(demó) friss főzetű házipáleszt.Iszogattunk majd persze kinyögi hogy a Gianelli kipufogóját meg kellene hegeszteni mert a felfogatásnál elrepedt.Oké mondom hozd majd én megawizom az új masinával semmiből nem tart.

Kb 1 perc volt  maga a hegesztés meg is csináltam pöpecre, szépen feléhajolva trikóban.

Reggel belenézek a tükörbe mert éreztem hogy valami nem stimmel hát találtam egy fehér trikó lenyomatot a szép pecsenye testemen. Most Panthenol-al fújogatom magam kívülről belülről meg bélelem magam a pálesszel meg sörrel.Az asszony nem szólt semmit, de vigyorogva főzött.

Az Esab használati utasításából való.

Előzmény: Rahed Lee (7686)
jamesz64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7699

Sajnos az autó karosszériák borító lemezei gyakran még a 0,8 mm sem érik el.

Illetve az sem mindegy hogy a varrat közvetlenül lemez szélén vagy a szélétől beljebb helyezkedik el.

A szélén a 0,6-os huzallal is nehéz hegeszteni.

Előzmény: Rahed Lee (7694)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7698

Mindig a főnök a legnagyobb agy :-) 

Előzmény: jamesz64 (7696)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7697

Egyébként azok a trakisok nagyon szépen beállítható, lágy ívvel hegesztő gépek, legalábbis az alacsonyabb tartományokban. Nagyobb áramon használva elég sűrűn hibásodnak meg.

Ami nekünk volt tanműhelyben 240-es meg 300-as ott volt 3 üvegbiztosíték hátul. Na azokat rendszeresen durrogtatták el a gépek. 

Előzmény: jamesz64 (7696)
jamesz64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7696

Nálunk a szervízben sajnos a FŐNÖK a "legokosabb" ember, így nem  is lehet neki jó tanácsot adni.

Valószínűleg megjavíttatom a TRAKIS-t, ez meg majd jó lesz valamire.

Előzmény: maseratisti (7693)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7695

Hegeszthető, de csak szakaszosan. Elvileg alkalmazható lenne a szabály, csak épp ott (0,8x30=24A) nem olvad le a huzal. Kénytelen vagy nagyobbal a huzal miatt, viszont így csak rövid varratok, vagy egyéb trükkök alkalmazandók.

50A en a 0,8-ashuzal épp hogy leolvad, szóval az inkább 0,6-oshoz való áramerősség. (0,6-os 30-100A közt)

Előzmény: Rahed Lee (7694)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7694

Amit negatívumként leírtál, az szinte az összes kínai gépre jellemző :-)

Az Iweld is kínai, csak "honosított, saját márkás", mint a BLM, vagy az Alfaweld.

Én nem nagyon értek hozzá, ezért kérdezem, hogy vékony lemezhez mekkora áramot kell használni? Ide is érvényes a 30A/mm? Az én friss Jasic-omra ugyanazok állnak, amiket leírtál, annyi kivétellel, hogy az enyém nagyon halk, pedig ezen is megy állandóan a ventillátor.

Nálam is 50A az alja, ennek ellenére az áll a leírásában, hogy 0.8-as lemez is hegeszthető vele. Ez nem túlzás?

Előzmény: maseratisti (7689)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7693

Igen, erre gondoltam elsőre. Nem rossz gép ez, csak vékony anyagra egyáltalán nem való. 3mm feletti anyag az igazi neki. Mondjad a főnöknek hogy vékony anyagra (meg kitelepülős melóra) vegyen mellé egy alufluxot :-)

Előzmény: jamesz64 (7691)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7692

Brutál :-) Kiszámolták, aztán minek rakjanak be neked olyasmit ami nem szükséges :-) Az van benne csak ami kell, meg annyi üres hely hogy jó legyen. 

Előzmény: Batri Guszti (7681)
jamesz64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7691

Most már én is tudok képet feltenni, tehát a képek.

maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7690

Egyébként a jelenlegi iweld kínálatban még a kis digit gépek is 16,5v fesztől indulnak (kb 50A), és valóban egyedül az aluflux az ami 50A alatt indul

Előzmény: maseratisti (7689)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7689

Jó az a gép, csak nem arra amire a főnököd vette.  :-)

Tényleg jobban jártatok volna az alufluxal, még az is bőven sok a vékony lemezes munkára.

Gondolom ezt a "régi" (kb 3-4 éves konstrukció) gépet vette a főnök. 300-350 között lehet megvenni ÁFA-san. (3db alufluxot adnak az árán)

Igazából ez szerkezetgyártásra való. 1-es vagy 1,2-es huzallal. Ugyanennek a 200-as változata lehet jobb lett volna az egyfázisú, vagy inkább az újabb verziója a 251-es

Még az új szinergikus kisgép is sokkal jobb vétel lett volna, bár elég drága (pocketmig 205 DSC)

http://hegesztescentrum.hu/hegeszto-berendezesek/mig-mag-inv-ved/iweld-pocketmig-205-digital-synergic.html#

Előzmény: jamesz64 (7688)
jamesz64 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 7688

Sziasztok!

A héten új munkatársat kaptam, bemutatom nektek is. A neve IWELD 250 IGBT.  Karosszéria javításra is használnám. Szapulni nem illik egyből az új munkatársat,  de sajnos több rosszat tudok róla mondani mint jót.

Ezért kezdem inkább a jókkal : elvileg magyar gyártmány, jó megjelenés, igényesen összerakott berendezés, digitális kijelzők!, 4 görgős hajtómű, huzal befűző gomb, induktivitás állítási lehetőség, könnyen gurul, szépen, jól hegeszt / 1mm felett/.

Rosszak : Egy rohadt nagy batár, a kijelzők csak hegesztés közben mutatnak / inkább ne is lennének/, ventilátora már bekapcsoláskor teljes fordulattal, nagy zajjal forog, a potméterek alatt ott a mértékegység még is numerikus skálát kaptak 0-tól 10-ig, MIG módban nem tud 50 amper alá menni, a hozzá adott kábelek  MMA és a test kábel rövidek és kis keresztmetszetűek a test csipesz is gyenge.

Amihez hasonlítottam egy 34! éves TRAKIS 3fázisú trafós gép, amiben a huzaltolás megszűnt működni /de meg lesz az még javítva/.

A TRAKIS 34 éve megy csendben ventilátor nélkül, mérete kb csak kétharmada az újnak és súlyra is könnyebb, ja és  hegeszt 50 Amper alatt 0,6 huzallal is.

A FŐNÖK vásárolta megkérdezésem nélkül, mondom neki egy "ALUFLUXAL jobban jártunk volna," erre Ő   "a kereskedő barátja mondta neki,hogy ez a gép egy nagyon jó gép."

Hát igen mondom én a kereskedőnek az a jó amit éppen el kell adni.

Nem is tudom az árát de igazából a vásárlását sem javasolnám senkinek.

Nem tudtam képeket feltenni  /nem hagyta a fórum/, majd pótolom.

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7687

A dob cuppanósan zár, esetleg ott lehet valami rés, ahol a kivezető rész a házhoz illeszkedik. De már két napja kifundáltam, hogy miként tudok oda egy olyan "tömítést" csinálni, ami gyakorlatilag hermetikusan elzárja a huzalt a külvilágtól, ha ott valóban lesz némi rés. De ez csak akkor derül majd ki, ha felszereltem a dobot.

Előzmény: Batri Guszti (7684)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7686

Biztosan az sem használt az ügynek, hogy a viszonylag puha és hajlékony teflon ekkora hosszban ott hajladozott szabadon. Amit vettem, a karbon teflon, az sokkal merevebb, vastagabb falú. A munkakábelben biztos, hogy nagyon jól csusszan, ez talán a legfontosabb. Ha ott nem lesz tapadás, akkor biztos, hogy a görgőnél is kevésbé gyűrődhet fel.

Azt hiszem Te írtál régebben valami ellenőrzési módszert a megfelelő görgőnyomásra. Valami olyasmi rémlik, hogy akkor jó, ha egy kicsit kunkorodik a kijövő huzal. Jól emlékszem?

Előzmény: Batri Guszti (7682)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7685

Próbáld meg de ha így jársz akkor már tudod a megoldásd.

Előzmény: Rahed Lee (7683)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7684

Dugjál egyszerű szivacsot a huzaldob és a ház közé.Az tisztítja és fékezi is a huzaldobot.Az előtoló bemenetnél meg egyszerű cérna vagy kóc is megteszi ezek is tisztán tartják a huzalt.A problem ott van hogy a huzaltömb a mágnesség  miatt sok flexport meg egyébb cucost magához vonz.Ha fasza burkolat  a dobon van akkor ezek a dolgok csak opciók.

Előzmény: Rahed Lee (7678)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7683

Majd megnézem hogy nálam hogy van, de egy viszonylag hosszú réz persely van a görgő és az euro csati aljzata között. Nem hinném, hogy abba be tudnék fűzni teflont.

Előzmény: Batri Guszti (7682)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7682

Figyelj oda nehogy így járjál.

Én egy réz hüvelyt csináltam:

Abban van a teflon.Nálam igy jött, így lett jó az alu hegesztés.a lényeg az hogy sehol ne érinkezzen fémmel az alu huzal csak az áramátadó végén. 

Előzmény: Rahed Lee (7680)
Batri Guszti Creative Commons License 2016.09.16 0 1 7681

Vazze nem hiszem el! A gép belseje ahogy bevilágítottam a burkolaton hát a fele üres.

Terelő lemez van benne hogy a hűtést elvigye.

Már megértem hogy egy Fronius 1500  miért 3,5kg.

Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7680

Én is ezt gondoltam a legjobb anyagnak, lévén nagyon laza szerkezetű, alig fékezné a huzalt. De szerintem egy kb. 30 mm hosszú feltekert kis rollni lenne a leghatékonyabb.

Előzmény: maseratisti (7679)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7679

Én is erre gondoltam hogy egy kis kockát levágok csiszológyapotból, és ennek a rostjain átfűzöm a huzalt. Ha használni esetleg nem is, de ártani biztosan nem árt :-)

Előzmény: Rahed Lee (7678)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7678

Kétfélét láttam eddig. Egy egyszerűen téglalap alakúra vágott filc félbehajtva és mezei iratcsipesszel rácsippantva a huzaltoló elé. A másik verziónál egy kis hengerré felcsavart filcet egy csődarab fogja össze, ezen van átszúrva a huzal. Aztán ennek a delux verziójánál még valami löttyöt is adnak hozzá, ebből kell néha rácsepegtetni.

Én először azt hittem, hogy csiszológyapot. Ebből van is otthon, nem tudom, hogy beválna-e. Mindenesetre ha a zárt huzaldob mellett egy ilyen tisztítót is hadrendbe állítanék, az nem válna hátrányára.

Előzmény: maseratisti (7677)
maseratisti Creative Commons License 2016.09.16 0 0 7677

Áramátadót 10-es csomagban vettem eddig :-) Fogyó eszköz, és nem drága. Cserélem ha gond van, vagy kezd viseltes lenni.

Szerintem vegyél 1,2-es méreten is párat (ha az 1-esekkel kudarcot vallana az aluzás)

Huzaltisztító filc nem árthat. Nem is tudom, talán Guszti írta régebben, hogy működik a dolog a huzalon párszor áttekert rongydarabbal is.

Majd tehetnél fel fotót (vasárnap, hétfő) a huzaldob takaróról ha már rákerül a gépre.

Előzmény: Rahed Lee (7676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!