Én is - sajnos - csak vicceltem a párizsi úttal, bár valljuk be őszintén, hogy nagyon májer lenne!
Ott dekkolnánk Mylene Farmer lakása előtt, és várnánk, hogy felbukkanjon a "vörös angyal". :-)
Nem is lenne rossz ötlet. Igaz, nem a Szajna partján, de attól nem messze a Notre Dame-nál ettem életem legjobb hot-dogját. Finom ropogós bagette-ben 2(!) virsli, ráolvasztott sajtal a tetején. Isteni volt! De ha esetleg nem is jutunk ki Párizsba, egy üdvözlő lapot küldhetnénk neki a magyar rajongói nevében.
nos, ha eladnam az osszes Mylene CD-met, szerintem akkor sem lenne eleg penzem ennek a megvalositasara / pillanat...
en csak figyelem, hogy mennyire jol osszeverbuvalodott itt a hazai Mylene-rajongok kis csoportja, es szep halkan vallon veregetem magam, mondvan megiscsak volt ertelme megnyitni ezt a topic-ot anno...
Télleg, veled mi van? Nyista Mylene Farmer? ;-)
Asszem, egyre jobban érik ez a topic találkozó!
A legkirályabb az lenne, ha kimennénk Párizsba felköszönteni Mylene Farmer-t a 42. (!) szülinapján. És a topic találkozó pedig a Szajna parton ücsörögve zajlana. :-)
Megjegyzem, hogy az említett lemezbolt a nevéből adódóan csak az őrült(en gazdag) rajongóknak lett kitalálva. Olcsóbban is meg lehet venni a lemezeket, bár, ami ritkaság, annak mindenhol megkérik az árát. (Majd, ha lakást akarok venni, akkor feldobom a lemezeket az ebay-re. :-)) Én a 'Souviens-toi du jour' CD single-t akartam ott megvenni - arra még lett volna pénzem -, de nem adták oda, mert csak másnapra volt kiírva a hivatalos megjelenés. Kérdeztem a srácot, hogy akkor minek rakta ki a kirakatba, de csak vigyorgott. Ja, másnap mi már javában hazafelé autókáztunk, úgyhogy a kislemez ottmaradt.
Hát, valóban hülyeség volt eladnod az LP-ket, mert azok ma már nagyon sokat érhetnek. Nem csak eszmei értékre gondolok.
Előszedtem a 'kis' dossziémból a 'Mad Collectors' nevű párizsi lemezbolt katalógusát, amit még 1999-ben hoztam el onnan, és abban ilyesféle árak szerepelnek:
- 'California' CD single (mega rare German "CD 2 titles") 780 F
- 'Comme j'ai mal' CD single ltd 200 F
- 'Desenchantee' 12" 280 F
- 'Sans contrefacon' 7" 100 F
- 'XXL' (rare maxi CD in slim case) 240 F
Ja... Olyan lemezeket kerestem ki, amik nekem megvannak. Persze, itthon lehet, hogy egy Zámbó Jimmy CD-re sem tudnám őket becserélni az antikváriumban. ;-)
Esküszöm irigyellek Benneteket, én 33 leszek októberben. :( Érdekes nálam is a "Sans conterfacon" videóval kezdődött, illetve a "Pourvu qu'elles soient douces"-val, ezek hatására vettem meg, akkor még LP-n, az "Ainsi soit Je"-t, és akkor még fogalmam sem volt róla, hogy létezik egy "Cendres de Lune", "ebbe a titokba" csak a "Dance Remixes" megjelenése után avatott be egy szintén Myléne-rajongó barátom. Bele se merek gondolni, mekkora hülyeség volt eladnom a második és harmadik album LP változatát, amikor átálltam a CD-gyűjtésre.
Én meg 29. :-) Leszek szeptemberben.
Én először valamikor a '80-as évek végén, '90-es évek elején láttam az akkor (is) igencsak hátborzongatónak tűnő 'Sans Contrefacon' ill. 'Desenchantee' c. klipeket az MTV-n. A borzongáshoz talán a klipek éjszakai vetítése is nagyban hozzájárult. Ami megmaradt bennem, az a marionett baba a 'Sans Contrefacon' elején, ahogy megmozdul a szája, és gyermeki, mégis igen furcsa hangon azt kérdezi: 'Dis maman, pourquoi je suis pas un garçon?' Hát, ez marha félelmetes volt! :-) Pedig, a klipet leszámítva, egy nagyon vidám, már-már diszkós hangulatú számról van szó.
Aztán évekig nem volt semmi, majd 'cliftony'-hoz hasonlóan, én is az MCM-en figyeltem fel újra rá, és végérvényesen megindult alattam a lavina. A folytatást már szerintem mindenki ismeri, és talán unja is már egy kicsit... ;-)
Én 94-ben, hála az MCM-nek, amikor orrba-szájba nyomatták a Californi klipjét... és aztán kifogtam egyik délelőt a L'Integrale című műsort Mylene-nel, amikor is minden klipjét leadták... vagy legalábbis nagyon sokat, asszem 3 órás volt a műsor minden reggel 9-12 között, egy-egy előadóval.
És Mylene klipjeinek világa nagyon megfogottt, szinte nem is klipek, hanem rövidfilmek ezek az alkotások, hihetetlen jók.
Sajnos a francia helyesírással még gondjaim vannak, de remélem elnézitek nekem.:)
Egyébként a válogatáson nem volt jelen Mylene néni, sajnos. Akkor nem is tudtuk(nem mondták), hogy ki az a bizonyos francia előadónő.Csak pár hónap múlva néztem csodálkozva az-akkor még nálunk újdonságnak számító-MTV-n az osztálytársaimat, évfolyamtársaimat.
Röviden ennyire emlékszem a régi szép időkből.
Most mennem kell, jó 7végét mindenkinek!
Nemtom. Nem - csak - rajtam múlik.
Nem is jó annyira ez az új 'Sans contrefacon' remix. Egyszer-kétszer meg lehet ugyan hallgatni, de hosszútávon undzsi.
TESSÉK MÁR VALAMI ÚJ ALBUMON TÖRNI A FEJÜKET, MYLENE NÉNI, ÉS LAURENT BÁCSI, MER' MEGHARAGSZOM!