Most kaptam a hírt, hogy a Fogas teljesen leállt.
Ma reggelre már csak két üzemképes szerelvény maradt, az egyes és a hármas, de mostanára mindkettő megdöglött kinn, vonalon. Ráadásul a városmajori váltó is kifújt.
A minap fogasoztam, és miközben utaztam rajta, a szemem láttára loptak el fiatalok egy dohányozni tilos alumínium táblát ami föl van ragasztva. Az 51-esen láttam már olyan plüssülést ami ki volt szakítva! Ez borzasztó! A 67-es elején lassan már egy éve van egy fehér tag (teg) amit nem képesek lemosni!
53, 54: bagyjából o.k.
55: még jobban ugrál
57: kb 17-18 km/h-ig szép és csendes, afelett mint egy megvadult centrifufa, javaslom, próbáld ki egyszer, élmény...
Utaztam az egyik Plüssmacival (51-motor), oda-vissza. Olyan hangja volt a hegy felőli forgóváznak, mintha tojás alakú lenne a fogaskerék (rázkódott is a kocsi rendesen).
Hegymenetben a vonat völgyirányú megfutamodás ellen fékezve van (úgy, mint a kontrás bicikli hátrapedálozás ellen)! Esetleg az előfordulhatott, hogy megállás után zökkent hátra egy picit (amig beugrik a szabadonfutó a helyére).
Természetesen nem félelemmel szálltam fel, csak az adott körülmény miatt volt a fejemben!
Télen, havas időben utaztam rajta és megpróbáltam gondolatban elképzelni, hogy milyen rossz is volt ez a baleset!
Mindazonáltal, hogy minden ágazatban van valami "fekete-nap", még mindig biztonságban érzem magam a BKV-járatain, mint ha taxiba szállnék a közúton...!
...hát tudod, én 26 éve utazom "ezzel a járattal", 17 éve a balesetnek, amelynek szinte szemtanúja voltam, de csak ilyenkor, január 11. körül él bennem az élmény, és évközben néha, ha előhozzák.
Minden közlekedési alágazatnak megvan a maga fekete dátuma, sőt, általában több is van belőle. Bármikor lesújthat ránk a kaszás, ez benne van a pakliban, úgy érzem, nem kell félned (jobban, mint a világon másutt), ha Fogasra szállsz.
1994. december 1. és 1995. január 12. között rendszeresen közlekedtem ezzel a járattal. Minden alkalommal ez a szerencsétlen baleset jutott az eszembe...
Fogast szinte minden nap fotózza valaki, általában külföldiek (németek, japánok), és sajnos viszik a rossz hírünket külföldre, ocsmány állapotok vannak sajnos.
Na jó, mivel HBnak nem megy az ímélcíme, kénytelen leszek offolni, pedig nem szeretek.
Kedves HB!
Eddig nagyon bírtam benned amit csinálsz, folyton néztem az oldalad, mert jónak
találom hogy mindenben ilyen naprakész vagy, és korrekt. Én ez alapján ítélem
meg az embereket. Az hogy politikailag milyenek az csak később, TALÁN érdekel.
Az viszont nem értem, hogy miért nem gondolkozom! Szerintem én is és te is,
mindenketten gondolkozunk, de az már a másik hogy hogyan. Egy fogastopikban nem
is olyan fontos!
Azt sem értem, hogy miért lenne szélsőséges az a gondolatom, hogy az ilyen
dolgoknak nem a topikban van a helyük (mert úgyse győznénk meg 1mást, akkor
minek offoljunk). Inkább a mást neveznék szélsőségesnek.
Lehet, hogy fiatalabb vagyok nálad, de a fiacskázást pedig enyhén
visszataszítónak érzem.
Albertust mindenketten régen ismerjük, tudjuk, hogy nem bírja visszatartani a
közl. topikokról a politikáját, de mindenki jobban jár, ha erre egyikünk sem
ugrik. (nem lepődnék meg, hogy alb. direkt provokációból fogalmazott így.)
OFF
Ha eme hozzászólásod szövegén gondolkoztál nyolc napig, akkor azt kell mondjam, nem vitted túlzásba.
ON
Sajna ma délután (is) volt a Fogason egy súlyos inzultus a kerékpáros sportemberek viselkedése miatt. Randalírozásuk során már (nemtetszésüknek hangot adó) utasokat is molesztáltak. Érdemes lett volna megfogyelni, mily ocsmányságot hagytak maguk után. Itt valamit tenni kell, először jogi eszközökkel.
És végül egy jó hir: megkezdődött a Rowan szerelvény felújítása. Ha utólérem magam, készitek róla egy majdan folyamatosan bővülő oldalt.
HB, az üldözési mániás, mert sajátmagát üldözi :-)
Az, hogy a tényeket nem ismered (csak a tv-k által manipuláltakat), az egy dolog.
Az, hogy gondolkodni sem tudsz, az is egy dolog.
Az, hogy nincs stilusod, az még egy dolog.
Az pedig, hogy ide ilyet írogatsz egyszerűen szánalmas. Kérlek, a jövendőben mellőzd az efféle szélsőséges és obszcén hozzáröffenéseket, vagy egyszerűen magadat!