Keresés

Részletes keresés

nebamun Creative Commons License 2001.12.29 0 0 902
Nekem van egy divx-es változatom (angol+hunsub), de komolyan gondolkodom hogy megveszem a DVD-t.
baphomet Creative Commons License 2001.12.28 0 0 901
nekem nagyon kellene a kazi. nagyon szeretnéééém!
írok neked mailt.
Előzmény: myrtlewood (896)
myrtlewood Creative Commons License 2001.12.28 0 0 900
OK, ha ennyieket erdekel, akkor szepen lassan bedigizem. mondjuk januar kozepe elott nem valoszinu, hogy meglesz (bocsi, de eppen gepet kell vennem) de amint megvan irok
Előzmény: Abulafia (897)
bundee Creative Commons License 2001.12.28 0 0 899
jah, az a valtozat, amit vettem, az kb. 140 perces... legalabbis a kazettara ez van irva

bundee

Abellio Creative Commons License 2001.12.28 0 0 898
mpegben engem is erdekelne
Előzmény: Abulafia (897)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.28 0 0 897
Engem abszolute erdekel. Foleg mpeg-ben.

A.

myrtlewood Creative Commons License 2001.12.28 0 0 896
Ja jut eszembe magamrol, meg a VHS rol, ha valakit erdekel, nekem megvan angolul VHS kazettan a Dune, director' cut. Magyarul az a verzio amit David Lynch eredetileg moziba szant, csak a 3 oras terjedeelm miatt tovabb vagdostak.
Ha valakit erdekel irjon, vagy esetleg (es kicsit sokara) valahova mpegben is felteszem.
Előzmény: myrtlewood (894)
bundee Creative Commons License 2001.12.27 0 0 895
nemtudom, lehet-e meg kapni, de a media markt-ban az eredeti dune-t vhs-en, mas boltokban meg dvd-n is meg lehet venni.

Minosege enyhen masolt kazira hasonlitott, a magyar szinkronban stilt-oltozet van itt is, valamint meglepett engem a "modulator" beleszovese a tortenetbe...

Sok-sok evvel ezelott lattam meg valamelyik gagyi kabeltv-n a jolly-joker helyett egyszer a filmet, ugyhogy nem sok emlekem maradt rola. Meglepett, mennyire megvagdosta lynch a tortenetet, mennyire eltuntetett dolgokat, es mennyire kiemelt masokat.

A mini-series tenyleg mintha a konyvet hasznalta volna forgatokonyvnek, de ettol fuggetlenul meg mindig a regi valtozat hangulata a jobb.

na, hirtelen ennyit

bundee

ui.: a kazi 1900, a dvd meg olyan 7500 penz

myrtlewood Creative Commons License 2001.12.27 0 0 894
Ha valakit erdekel, nekem megvan a het eredeti resz + house of Atreides es House of Harkonen txtben.
Ha kell kuldj egy e-mailt
Előzmény: Gung-Ho (893)
Gung-Ho Creative Commons License 2001.12.27 0 0 893
Sziasztok!

Egyik kedvenc íróm F.H., a Dűne-ciklus könyvespolcom ékessége. Páran gondolom itt a topicban szintén így vagytok ezzel. Tegnap végre, elég sok keresés után le tudtam tölteni mind a 6 kötetet eredeti nyelven pdf formátumban. Ha valakit érdekel leírom, hogy hol találtam meg: a Morpheus fájl-megosztó rendszerben volt. http://www.musiccity.com -)innen le kell tölteni a kliensprogramot, (tök ingyenes) felrakjátok, rákapcsolódtok a hálózatra, rákerestek és már le is lehet tölteni (sok mást is egyébként!).

Abulafia Creative Commons License 2001.12.27 0 0 892
Plane!

A.

Előzmény: nebamun (891)
nebamun Creative Commons License 2001.12.27 0 0 891
"Jessica kisestelyiben flangal a sivatagban"
Ujjatlan, dekoltált ruhácskában!!
Előzmény: Abulafia (890)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.27 0 0 890
De hat vegulis egy atlagos Sci-Fi sorozatnak nem volt rossz. Mi itt a topicban azert nem szeretjuk mert a forgatokonyv nagyon eltert a konyvtol es azok az aprosagok amik hitelesse es "szeppe" teszik a Dune vilagat abszolut kimaradtak a filmbol (Pl.: vizfegyelem vs. Jessica kisestelyiben flangal a sivatagban).
Megertem ha neked tetszik mert sem a lynch filmet nem lattad sem a konyvet nem olvastad. A minisorozat onmagaban nem lett volna rossz csak nem neveztek volna Dune-nek:-)

A.

Előzmény: ready (889)
ready Creative Commons License 2001.12.27 0 0 889
Nem az effektek miatt tetszett a miniseries sem...Sot ha csak arra figyelek, lehet nem is tetszene...Sajnalom hogy nem ismerem a konyvet, de ahogy en ertelmezem a spicet, es annak hatasat, ahhoz megfelelo volt.Lehet hogy mas mint a konyv, de nekem igy tetszett..ja es a jellemabrazolasok...Dehat kinek a pap, kinek a papne.
Előzmény: Abulafia (886)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.27 0 0 888
En is ezt mondtam nem?
Egyebkent szerintem kevesbe ter el a regenytol mint a miniserires. Habar lehet, hogy azert gondolom igy mert mar regen lattam a Lynch filmet.

A.

Előzmény: dr_strange (887)
dr_strange Creative Commons License 2001.12.26 0 0 887
bármennyire is eltér néhol a regénytől, a hangulatot sokkal jobban tükrözi, mint az a csilivili díszletes/jelmezes háromrészes csoda
Előzmény: Abulafia (886)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.26 0 0 886
Hat az lehet, hogy nem csillognak benne a special effectek de hogy a forgatokonyv, a rendezes, a szineszek es a konyvhuseg ezerszer jobb volt mint ebben a mostaniban az tuti.

A.

Előzmény: ready (885)
ready Creative Commons License 2001.12.26 0 0 885
Meg fogom azt a filmet is nezni...Cska azok az oltozekek, diszletek...szal akkoriban is lehetett mar jo filmeket csinalni...biztos jo ez is...Meg nem lattam...CSak kepek alapjan iteltem...ennyi
Előzmény: nebamun (884)
nebamun Creative Commons License 2001.12.26 0 0 884
Nemcsak fájt, hanem egyenesen hülyeség. Sok baja van annak a filmnek, de hogy bármi köze is lenne a SW-hoz az egyszerűen nem igaz. Teljesen más a kettő, látványban, hangulatban. Lynch egy zseni, Lucas meg egy profi üzletember és kliségyáros.
Előzmény: Abellio (883)
Abellio Creative Commons License 2001.12.25 0 0 883
mindenesetre a regi 80s evek beli valtozat igy kepek alapjan elegge megjatszottnak tunik, es meglehetosen starwars izu....
ez fajt... :[
Előzmény: ready (882)
ready Creative Commons License 2001.12.25 0 0 882
Figzelj kinek mi tetszik...En meg sajnos nem olvastam a konyvet , csak a jatekkal jatszottam anno, es annyira viszonyitasi alapom az nincs.Mindenesetre nekem meg igy is tetszett, mar vagy 5 jere neztem vegig, es valahogy nem a hibakra , hanem a jo dolgokra figyeltem.
A konyvet nem fogom kihagyni , az tuti, de ha ezt a dilmet nem latom, akkor nem erdekelne ennyire a dolog.
Na ha elolvasom majd utanna megint megnezem a filmet es megirom a velemenyem:)))
mindenesetre a regi 80s evek beli valtozat igy kepek alapjan elegge megjatszottnak tunik, es meglehetosen starwars izu....
Előzmény: dr_strange (880)
nebamun Creative Commons License 2001.12.24 0 0 881
Dokinak igaza van. A filnm egyetlen erénye, hogy a könyv alapján készült. És hogy még így is élvezhető, az a könyvnek köszönhető, hogy ennyi igyekezet ellenére sem sikerült élvezhetetlenné tenni a feldolgozást, a sztori még ekkora félrekavarással is üt.
Előzmény: dr_strange (880)
dr_strange Creative Commons License 2001.12.24 0 0 880
mi volt abban olyan elismerésre méltó?? szerintem meglehetősen gyenge volt

a könyvet pedig ne hagyd ki, ha a minisorozat tetszett... ég és föld

Előzmény: ready (878)
ready Creative Commons License 2001.12.24 0 0 879
Es ebben a filmben egy magyar is volt:
Laslo Imre Kisch
(Rabban)
ready Creative Commons License 2001.12.24 0 0 878
En mondjuk a tv-s valtozatot lattam, sajnos meg a konyvet nem olvastam, de ez a valtozat szerintem nagyon jo volt.A dune jatekban ha jol tudom fekete haja volt paulnak...ahogy nezegetem a korabbi filmeket abban is (nem tudom a konyvben hogy van...)De aki a 3reszes tv-sorozatban volt...hat oszinte elismeresem a szinesznek.
itt a teves valtozat urlje
ready Creative Commons License 2001.12.24 0 0 877
Talan egy kis bizonyitek a feltetelezesemre:
'The spice extends life, the spice expands consciousness'The spice required for space travel,
the Travel, without moving...'
ready Creative Commons License 2001.12.24 0 0 876
Szerintem meg a dune egy leirt hallucinacio elmeny (amelyt vagy meditalassal vagy drogozassal ert el az iro)...
Egy lsd triphez pl meglepoen hasonlit maga a szoveg...
Előzmény: melakov (871)
nebamun Creative Commons License 2001.12.18 0 0 875
És ha olvasol egy kis sííta és iszmáilita történelmet, abban még a Mahdí-k is nyüzsögnek.
Előzmény: melakov (871)
shaddam Creative Commons License 2001.12.18 0 0 874
Csak így tovább, bashar parancsnokom!

George W. Shaddam

(lehet, hogy ez rossz vicc?)

Előzmény: Abulafia (872)
Abulafia Creative Commons License 2001.12.18 0 0 873
Most olvastam ujra a 770. kornyeken a hozzaszolasokat. (akkoriban nem sok idom volt)
Nem akartam en sem azzal sem az elozo hozzaszolasommal teljes parhuzamot allitani de azert eleg hasonlosagot talaltam az esemenyek kozt egy ilyen analogia-jatekhoz. Nem hiszem, hogy maskent gondolkoznank a globalizaciorol ezert nem erdemes uj topicot nyitni csak szeretem jatszani az advocatus diaboli-t.
Bocsa a kesoi es off valaszert.

Udv,
A.

Előzmény: sztyopka-remix (775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!