33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
Mi a problémádevvel? Szakmaileg még sem számolta 100 százalék fölé a szabazókat,mint máshol már láthattuk.Ki nem köthető valakihoz háziintézetnek?? ;-)
nem kevés Offon kellet átesni a témában valamennyire is releváns hpzzászóláshoz..kár.
Én csak a háztartási konyhai zöldhulladékot dobom rá, persze néha a kigereblyézett száraz rögöket is, meg néha egy-egy véony réteg füvet. Ja, és ha van, akkor ágdarálékot is. Amikor a legelső alkalommal volt "készen" a humusz, csak ültem és bámultam, hogy milyen csodálatos a természet. :-) Viszont muszáj átrostálni, mert telistele van cserebogárpajorral. :(
Én is a paradicsomok alá teszem, nagyon meghálálják. :)
A vékonyabb gallyak is elhumuszosodnak benne. Beteget, diót nem szabad belerakni meg fenyőt se, mert mint a kolléga írta a fenyő az olyan, hogy nem marad meg alatta semmi, csak, ha el van gereblyézve. De a dió alatt se. A diólevelek ezért jók gyomosodás ellen, de nem ajánlott kultúrnövényekre, mert azok se bírják. Kerítés tövébe nagyon jó. Amúgy is nehezen ég, akkor meg mindegy, hová gereblyézem.
Én sem bíztam benne, ezért a legegyszerűbb kísérleti tanácsot vettem figylembe. Élére állított EUR raklapokat szögeltem össze, így szellős. A tetejére raktam egy hullámpalát. Az első adag is fű volt. Megszórtam nitrogén műtrágyával és dobtam rá annyi földet, hogy eltakarja. Ezután már ment rá konyhai zöldség hulladék, megint fű, minden mennyiségben. Néha egy pár lapát föld. Évente egyszer-kétszer dobok rá két marék műtrágyát. Harmadik éve van meg. Se penész, se gyom nincs benne. Megforgattam és szép fekete földnedves humusz van az alján. Ami annyit jelent, hogy kb. 3-4 m3 hulladékból lett 20 cm humusz. Ezt raktam az idén paradicsomok alá, nem győztük szedni. Az időjárás viszont nem volt kegyes, mert akkor volt szárazság, amikor nem kellett volna, az utolsó transzport meg nem érett be, zöld maradt, de nagyok. A feleségem bedunsztolta, a maradékot meg megsütöttem tojással. Az egyébként korhely kaja :-))
Remek! Betettem a Kert nevű könyvjelzőbe. Eddig elégettem a füvet. Még szerencse, hogy lesz még legalább egy fűnyírás. Csak hogy tároljam el tavaszig? Ha ez nem lehetséges, berakom a humuszcsinálóba, mert az azért van.
(1755), (1756) a nem akarásnak nyögés a vége. Azzal mindig tele volt a hócipőm, hogy "mit hogyan NEM lehet megoldani". Minden esetre átfutom a Jobbik programját, hátha tettek hozzá valami újat. Az én világlátáspm szerint nem ártana, ha egy kicsit még konszolidálódnának, megtartva a radikalizmusukat. Persze a kettő így egyszerre nem eccerű. De ettől még koncepciózus pártnak tartom őket. Őszintén szólva, nem sok minden szól mellettük, de a többiek mellett még ennyi se.
Nálunk itthon a veteményes egy részében izzadócső van. Az is nagyon jó, víztakarékos megoldás.
Plusz: lehet mulcsozni a paradicsompalánták tövénél a földet. Pl. a levágott (kicsit előszárított) fűvel. Ha 5-8 cm vastagon teszed, már elég jól megakadályozza a kiöntözött víz gyors elpárolgását.
Amúgy valahol olvastam, hogy magyarországon a mezőgazdasági öntözésnél a víz több mint fele pocsékba megy. Részben az öntözőrendszerek pontatlan illesztése miatt, részben a nem megfelelő használat és a rosszul kiválasztott növényfajták miatt.
Sajnos ezen a területen az izraeliketől kellene tanulni, és a csöpögtetéses módszerre áttérni - már ahol ez megoldható. Nyilván szántóknál kevésbé.
A neten van egy tanulmányösszefoglaló, ami szerint egy duna-Tisza öntözőcsatorna rendszer egy komoly duna meleletti ttározóval, ami képes lenen pótolni a kisalföldi homokhátság csökkenő talajvízszintjét + biztosítani az öntözést fullosan olyan 200mrd forintba kerülne. Ebben benne van egy a Bodrogból kiinduló, és az Északi-Középhegység alatt elvezetett, majd Gödöllő alatt délnek forduló csatorna és 2 v 3 minierőmű is.