Szőke dokinővel én is találkoztam, ő kedves volt és segítőkész.
Ő magyarázta el nekem, hogy a fiamnak A1-es vércsoportja van, azért sárgult be annyira. Tudtátok, hogy A-s vércsoporton belül két alcsoport van: A1 és A2???
Viszont az idős és molett doktornő is ott dolgozik, de talán javult a modora.
Aki először szül és találkozik egy ilyen satrafával, annak nagyon tudnak fájni a szurka-piszkák, de aki többször szült, az nagy ívben le tudja tojni. Én is ezt fogom tenni, ha paraszt lesz. Bár, odáig még el kell jutni. :) Elvégre még csak 9. hetes leszek holnap...
Gyerekdoki, akikkel én találkoztam az két szőke kedves dokinő volt, de mondták(mások) h szerencsém van, mert van egy idősebb dokinő is, aki nem ilyen kedves:). Csak őt eddig elkerültem. (2006, 2007)
Remélem most is a rendesebbeket fogom majd ki, és hamar szabadlábon leszünk. (ja, előbb be kéne menni:D)
taxi vs mentő: én mindkét szülés előtt kétszer utaztam taxival - mert reggel még hazaküldött a doki, este viszont megvolt a gyerek. Csak jó élményem volt velük kapcsolatban, de tényleg igaz, hogy mondani kell a diszpécsernek, hogy szülni mész, így nem fordulhat elő, hogy esetleg nem akar elvinni.
sway: szerintem 6 év óta már cserélődhetett a csecsemős doki az Istvánban, nekem már mindkét gyereknél egy szőke, fiatal dokinő volt, igen-igen aranyos, kedves, türelmesen segített és látszott rajta, hogy imádja a gyerekeket!
Igen, szépek. De vannak véleménykülönbségek, és én világéletemben irtóztam a nyálkás, ragacsos akármiktől. És első gyerek előtt ez az érzés még megvolt, míg a pocakban volt, nem volt semmiféle tapasztalat érzésileg, hogy ez qvára nem fog érdekelni, csak az, hogy mielőbb megkaphassam.:)))
Szóval rá kellett készülnöm.
Ez pont olyan, mint az apukák bentléte. Nem mindnek természetes, és erőltetni nem szabad, az ember magával kell letisztázza, meddig szeretne elmenni, aztán már könnyebb. És a végén közlik, hogy ki nem hagyták volna.
Én is ezt éreztem, a végén, hogy adják ide, bármilyen szutykos, de nem kaptam meg, és akkor ez akkora csalódás volt.:((( Remélem, most erről szó sem lesz, és a legnagyobb bajom az lesz, hogy koszos lett a hálóingem.:)))
Te meg ma éjjel vonulj be a szülőszobára. És ragadj össze a csemetéddel.:)))))
Ami a méhlepényt illeti, előző gyermeknél azzal riogattam a férjemet, hogy muszáj ennie a méhlepényemből. Pont akkor olvastam egy könyvet, ahol egy hippi családba megszületett az aktuális (talán 8-ik?) gyermek és mindenki evett a lepényből.
A férjem teljesen kikészült ettől a bizarr ötlettől, persze én nem gondoltam komolyan, de jó volt szivatni egy kicsit.
Nekem most megmutatták. Picike volt, mint a babó. Doki szerint arányba voltak. :-)
Régen azt ajánlotta valami okos ember, hogy szárítsuk ki, és abból kell enni, naponta egy kanállal. Ez vagy 20 éve volt.......... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Az enyém olyan volt, mint egy lepényhal : ) jóó nagy. Kicsit engem a májra emlékeztetett... én is finnyás vagyok, a csirkemájat pl. meg nem fognám semmi pénzért, henteshez utálok járni, de ezt kértem, h mutassák meg ( a sima szülésemnél). Nem bántam meg ; )
Engem érdekel. Én kíváncsi típus vagyok... :) de nem valószínű, hogy magam kérném, hogy mutassák meg. Ha megmutatják, megnézem. Nagynéném végig akarta nézni, amikor a csuklóját varrták, de direkt úgy fektették, hogy ne lásson semmit, amikor mondta, hogy megnézné, azt mondták neki, hogy nem...
Meggyőztetek. Már vettem is a DM-ben eldobható bugyit, meg szerzek hozzá TENA betétet a patikából. Most megyek lecsót főzni. Ciki, én még meg sem kóstoltam soha, a férjem meg szereti és megígértem neki. Kb. 30féle receptet ttaláltam, össze is zavart jól, erre megpróbáltam felhívni az anyját, hogy ő hogy csinálja, de az meg esküvőn van és nem vette fel :( Mindegy, kotyvasztok valamit, neki biztos ízleni fog, én meg a szagát sem állom, úgyhogy mindegy... :)
Abszolut R.O.-bol belepof. a 2008 masodik felevesbol :)
A mehlepeny kinyomasa utan a szuleszno ragaszkodott hozza, h ha mar Apuka elvagta a koldokzsinort, en is nezzek korul kicsit, tapizzam meg a zsinort es nezzem meg a lepenyt (jo fej volt egyebkent, az erotlen tiltakozasomat elhessegette:)) Szoval a lepeny meglepoen nagy, masfel kilos, ezt tudjuk, de latni megis mas! Olyan, mint egy oriasi vastag ovalis palacsinta (csak mas szinu:D) hosszra kb. mint a szegycsontodtol a lagyekod tavolsaga, egyik oldala elenkvoros, a masik nekem gyongyhazas kekes lilas feheres hatasunak tunt. A lenyeg, h az egyik oldalaval tapad a mehre, (az elenkvorossel) es a szules kozben valik le onnan, maga utan hagyva egy oriasi, nyilt sebet. Ez verzik, es ennek kell begyogyulnia, kozben huzodik ossze a meh (szoptatasnal foleg) szoval a verzes valoban igen nagy, de a rutinszeru betetcserevel kordaban lehet tartani :)
Én a mérlegelést jó játéknak vettem egy nap után :) Mert nálunk dettó ugyanez volt a helyzet :) Plusz a lányom baromira nem érdekelte, hogy neki tulajdonképpen 3 óránként kéne ennie, 4 óránál gyakrabban ritkán kért :D
Ami még fontos mindenkinek, mindenhol: Ha strepto kenet pozitív, akkor nagyon-nagyon figyeljetek arra, hogy az információ a szülőszobáról felkerüljön a csecsemősökhöz, hogy levegyék a vért, megkapta-e a pici. Erre engem is úgy figyelmeztettek, és mennyire bejött, néztem a papírját, kérdeztem vettek-e vért ők meg néztek rám értetlenül. Egy telefon, némi gépezés, és vettek vért a picitől. Szerencsére nem kapta el, de nagyobb baj meg hosszú kórház lehet belőle, ha elkapta, de nem nézték meg, és hazaengedés után kell visszamenni 5-7-10 napos antibió kúrára a bébivel.
Én amikor szülőszobát mentünk nézni egyszerűen megkérdeztem a dokit, hogy mennyibe fog kerülni a szülés. (Nekem azt mondta amennyit gondolok, 2 gyereket szültem nála nem elégedetlenkedett, pedig nem adtam sokat a mostani árakhoz képest)viszont a választott szülésznő fix tarifás volt, ezt mondta is. a tarifát is.
Én tavaly nyáron szültem a SOTE II.-n Állítólag adnak pelust, de az én Fiam nem volt bent sokat, úgyhogy talán ha az esti fürdetésnél raktak rá pelust, de ha tettem be a kiskocsiba, akkor azt használták. Ruhát adnak, de kérésre ha viszel be neki ráadják azt. (arra figyelni kell, nálunk volt egy anyuka aki kérte, egyik fürdetésnél baba összepisilte a tisztát, ráadták amiben előtte való nap volt, (az is saját), az aznapit meg bedobták a közös szennyesbe, de reklamációra előkeresték anyukának) Popsitörlőre nem emlékszem, hogy adtak e, de a köldökápoláshoz volt minden. Ja popsikrém nem volt, mikor mentünk kérni akkor azt mondták, ők nyáron nem kenik a babák popsiját. Ez egy felháborodott anyuka férje által a főnővér fülébe jutott (ismerte is a főnővért). 10 perc múlva volt popsikrém. Biztos lusták voltak maguktól adni. Tetra pelust én is tudom ajánlani, hogy vigyél. Ja a mérleg, na az mindenre jó csak mérésre nem. Mi 5en voltunk mindegyikőnknek kevesebb volt a baba evés után mint előtt, aztán jött a védőnő, aki lehülyézett, mert nem értünk hozzá, aztán ő is mért, neki is fura eredménye lett, erre azt mondta elrontottuk a mérleget... Ilyenekre készülj fel, de idegeskedni fölösleges miatta. A Tena betét nekem is jó volt, én mire hazaértünk, már elég volt a sima betét is.
Én még csak egyszer voltam a doktornőnél vizsgálaton és pont ez volt az első benyomásom mint amit írtál: jó fej, de egy kicsit túl laza.
Nemsokára megyek hozzá újra, kíváncsi vagyok, hogy másodszorra mennyire nyeri el a tetszésem. Azt hiszem az egyik legfontosabb, hogy bízzak az orvosban, de vele kapcsolatban még nem érzek semmit (se negatív, se pozitív).
Még azt szeretném kérdezni (bárkitől), hogy hogyan szokás megtudakolni az orvos tarifáját? Egyszerűen meg kell tőle kérdezni, ha igen mikor (rögtön amikor már teherbe estem, vagy csak később), vagy esetleg az aszisztenstől?
Szia! Tavaly szeptemberi élményem van SOTE II-vel: pelust, popsitörlőt kell vinni, babaruhát majd csak a hazavitelhez. Köldökápoláshoz is adnak mindent ami kell, ott lesz a szobában a pelenkázón. Az, hogy milyen betét kell, az egyénfüggő, én simán elhasználtam a 20 darabos TENA szuper pluszt, amihez szuperül jó volt a TENA hálós bugyi, mert kimosható és 5 perc alatt megszárad. Ezt használtam néha még itthon is, mikor már sima betét is elég volt, kényelmes, és szellőzik :) Másnak elég a sima éjszakai betét, én vinnék be mindkettőből.
Eldobható bugyi, vagy hálós bugyi jó, mert utána nem kell kidobnod a sajátodat, a hálós még szellőzik is.
Betétet adnak, de az olyan is, maxi méretű rends betét, amilyent régen használtunk, mikor még a szárnyas Libresse fogalom volt. Jobb, ha viszel be magaddal óriás Tena betétet. Pár nap, és áttérhetsz a sima éjszakaira is.
Tényleg ennyire vérzel utána, ki több, ki kevesebb ideig. A méhlepény leválása nyílt sebet okoz a méheden belül, annak takarodnia és gyógyulnia kell.
Babaruha van, azt ők adnak a gyerekre, arra ráragasztják a gyerek nevét, édes.:)))
Pelust kb. 5 db-ot/nap, de volt, hogy elfelejtették. Ha benne hagyod a kis tologatós kocsijában a maradékot, ahhoz számolják, hogy 5 legyen. De ennyi kevés, vigyél be magaddal, de ne rakd be a gyerek kiskocsijába.
Popsitörlőre nem emlékszem, hogy kaptunk volna, az ajándék dobozainkat bontottuk fel, abban volt, tehát vigyél.
És vigyél tetrapelust is, arra fektesd, mikor a közös mérleget használjátok, vagy a közös pelenkázón pelenkázod.
Alkoholt, popsikrémet és púdert adnak, emlékeim szerint fetrőtlenítő is volt, cumiknak, üvegeknek, mellszívóknak.
Ha átnézel a 2009 második féléves topicba, a tetején találsz egy linket, ami a mi oldalunkra mutat, ott van egy bőséges kelengyelista.
Vérzéshez tudok hozzászólni, ez egyénenként változó. Nekem a sima éjszakai betét édeskevés volt, kb 5 perc alatt átázott, kellett a Tena, azt is kb óránként cserélnem kellett, szóval én nagyon véreztem. Patikában kapsz egyébként, ez is betét, csak nagyon vastag. Nekem a párom vette, mert nem azt vittem, hanem csak sima éjszakait, mikor mondta a gyógyszertárban, hogy szülés utánra kell, olyan csomagot adtak, amiben többféle vastagságú is volt.
taxi vs mető: Hát, ha nem ömlik a magzatvíz, akkor szerintem taxi. Főleg, hogy közel is van a kórházad...
Lehet, hogy tudok segíteni. Én harmadik babámat várom most és a Piroska doktornő a választott dokim. Második kislányomat is nála szültem 2004-ben, akkor még a máv-ban dolgozott.
Már nem is tudom, hogy akkor hogyan kerültem hozzá, de 2004-ben maximálisan meg voltam elégedve. Igaz, hogy problémamentes terhesség volt, de a lényeg, hogy azért választottam, mert császár után elvállalt volna sima szülésre. Próbáltuk addig húzni a szülést, amíg magától megindul, de két nap túlhordásnál derült ki, hogy sajnos nem lehet más, csak császár. Nagyon rendes volt végig, viszont azt nem tudom, hogy sima szülést hogy vezet... Amikor kiderült, hogy műtét lesz, teljes mellszélességgel harcolt értünk, kiállt az érdekünkben osztályvezetővel szemben (aki nem akarta aznapra engedni a műtétet), ami még egy piros pontot jelentett nálam.
A szülés óta hozzá jártam a szokásos kontrollra és rákszűrésre, idén pedig már tervezetten beszéltünk a harmadik babócáról. Viszont ez a terhesség egyáltalán nem problémamentes, most csak egyetlen gondom van a doktornővel: túl lazának érzem (egyébként jó fej csajszi, nem látszik rajta az évek múlása, szinte semmit sem változott), de lehet, hogy csak bennem van a probléma.
Ha valamit még szeretnél kérdezni, állok rendelkezésedre!
SOTE-hoz nem tudok szólni. Nekem csak sima éjszakai betétem volt és bőven elég volt. ( Sose bírtam a betéteket. ) Bugyit nem írtak elő az ÁEK-ban. Nálam sima bugyik voltak. Made in Kína. Kizárólag szüléshez, pamut.. :-)
Tényleg. De jó esteben a kórházban is adnak betétet, kérdezz rá, mert nemigen ajánlgatják. Ja, és fontos, hogy a fertőzésveszély elkerülése érdekében a tisztulási időszakban ajánlatos olyan betétet használni, aminek pamut a felülete.
Sziasztok! Köszönöm a sok konstruktív hozzászólást, kezd körvonalazódni a terv. Most más kínom van. A SOTE 2-re kell vajon pelust, popsitörlőt, babaruhát vinni? És komoly ez az eldobható bugyi és hatalmas inkontinenciabetét-dolog? (Sőt, a listán, amit a szülésznő adott, egyenesen valami inkontienecia-nadrágpelenka volt.) Biztos naív vagyok, de tényleg ennyire vérzik utána az ember?
A biztonság kedvéért kérj az orvosodtól egy papírt, hogy melyik kórházban fogsz szülni és ott tárt karokkal várnak, valami mentőszállítói papírnak hívják, vagy minek. Szerintem a doki tudni fogja, hogy mit kell írnia. Ezt kell a mentősöknek kell odaadnod, mikor hívod őket és nekik kötelességük az orvosod által utasított kórházba szállítsanak. Ettől csak akkor térhetnek el, ha valamiért te vagy a baba életveszélyben vagytok, mert akkor a legközelebbi kórházba kell szállítaniuk. (de ez persze elő sem fordulhat!!!!)
Köszönöm, ez egy biztos pont. Közben felhívtam a Delta mentőt, de ők azt mondták, hívjam majd a 104-et. A szomszédasszony meg azt mondta, hogy ha gondolom, szóljak neki, ha itthon van, szívesen segít (van kocsija is :)