Miféle deviáns? Miről beszész, te tök? Csak nem arról a feltűnési viszketegségben szenvedő rasszista baromról, aki pólókat árul, és "buzibombákat" fabrikál? Te meg idézgeted, mint a Bibliát?
A Jobbik és a hasonló "morális csődtömegek" jobban kedvelnének egy diktatúrát, mint pl. a "kádári szexrendőrséget" anno... Ugye? A régi "szép" diktatúra!!! Vagy a hitleri sterilizálási program a "megoldás"?
És mi van a Budapest Parádéval? Ott aztán tényleg tombol az utcai orgia!!! Ha nem akarja valaki, hogy a gyereke lássa ezeket a dolgokat, ne engedje oda! Addig csinálja otthon a házifeladatait! :-)
Még mindig nem értitek a lényeget. Nincs azzal semmi probléma, hogy te undorítónak találod "két férfitest egymáshoz tapadó látványát",( ami engem illet, oldalakon keresztül tudnám sorolni, hogy engem mi undorít abban, amit emberek tesznek, ) de ez a te magánügyed, éppúgy, mintha valakit nem undorít, sőt neki ez a jó. A melegek nem azért vonulnak fel, hogy te vagy bárki ne találja undorítónak amit csak akar, hanem hogy ne vegye magának a bátorságot, hogy ezen oknál fogva (egyéni undorodási quocines) alsóbbrendűnek, kevesebb joggal felruházandónak minősítse, diszkriminálja őt. Felvonulnak megmutatni, hogy ők (nagyon helyesen) tesznek a te vagy bárki undorára, ők így érzik jól magukat, így szeretnek és ugyanolyan jogokat követelnek maguknak, mint bárki más. Nekem az az abszurd, hogy ez egyáltalán vita kérdése lehet.
A "visszatámad" szót azért használtam mert sok meleg támadásként éli meg azt, hogy sok embernek nem tetszik a felvonulás. De attól még nem lesz homofób valaki, mert nem tetszik neki! Dunába lövésről nem beszéltem. Én inkább sajnálom a melegeket, elég nagy csapás lehet így élni. És azért is sajnálom őket, mert a vonulgató exhibicionisták égetik a csendes többségüket!
MR GAY HUNGARY 2005 és "katonatársai":-)) Nem mondom, tényleg irigykedhettek szombaton a hetero csajok...
Elvittem egy heteroszexuális hölgy ismerősömet a felvonulásra, sőt a Rainbow partira is... El volt ájulva a sok jó pasitól. Állítása szerint, a melegeknél messze jobb a "felhozatal" pasikterén mint a hetero bulikban.
Az Index és a Népszabadság tudósításai szerint a népek vidáman nézték a felvonulókat, és csupán húsz jobbikos tiltakozott. (De mi ellen is? Az egyéni szabadságjogok ellen?)
Engem csak az zavar, hogy egyre több a férfi homoszexuális, így fogyatkoznak a nők (az enyém is!) esélyei.
Talán meg kellene fogadni Woody Allen javaslatát, aki szerint egy biszexuálisnak a buliban megduplázódik az esélye a partnerkeresésben. Csak sajnos én reménytelenül a másik nem iránt vonzódom, ez nem fog menni.
Tomcat nem a látványról beszélt, hanem a gondolatról. Klasszikusokat csak pontosan! :) Egyébként ja. Ezek a melegek tényleg nagyon elkanászodtak manapság. Nem elég, hogy nem lehet bűnözőként kezelni őket, mint pár évtizede, most már sokszor megalázni se hagyják magukat! Tényleg hallatlan!
Egyébként nem ezzel szoktak "visszatámadni" - általában azt szokták kikérni maguknak - de nem a melegek, hanem a jóérzésű emberek - amikor más "jóérzésű embereknek" a betiltás, dunába lövetés meg iilyesmi jut az eszébe - és ilyesmire is volt már itt példa.
Egyébként remek freudi elszólás a "visszatámadnak", hehe, tisztázza, "ki lőtt" először.
A legpimaszabb dolog egyébként az, amikor a melegek visszatámadnak azzal, hogy ha undorítónak találom két férfitest egymáshoz tapadó látványát, akkor kikiáltanak homofóbnak és megjegyzik, hogy ez a "betegség" gyógyítható és kezeltessem magam.
nagyon negatív vagy. nézzük így a dolgot: a rendőrség nagyszerű felderítő munkával értesült az akcióról és mivel a főkapitány se komálja a homokosokat, nem intézkedett az ügyben, szerette volna a 20 tojást a melegek fején látni :))))
szerintem ma kiad egy közleményt a rendőrség, miszerint sajnálja, hogy polgár tomcat tamás akciója a berendezés meghibásodása miatt meghiúsult :DDDDD
talpas rendőr kell a városba sok, nem astrában gubbasztó fillérvadász banda
Nálunk sokkal komolyabb városokban működik a dolog...
Hal9000 véleménye igenis helytálló, nem is olyan régen a szomszédben volt egy háború, van szomszédunk aki csak úgy nem szeret minket, haderőnk nincs, és most a szomszédban robbatgatnak a metróban. (szomszéd=minden hely ahova 5000 forintos fapadossal elérsz két óra alatt)
Ezen én is gondolkodtam már, hogy valahogy szándékosan nem hajtotta végre az akciót. Ugyanakkor ha megnézed "A tábla legördül" című képet, láthatod, hogy a jeles pillanatban is voltak emberek a hídon szép számmal. Szal ha az lett volna a gond, hogy nem akarta a felvonulók fejére potyogtatni a tojástartókat, akkor pláne nem tette volna ugyanezt a hétvégi sétálókkal.
Ne aggódj! Hozzánk, mikor betörtek, a belvárosi éjszakai alvós rendőröknek sikerült a háztömbön belül a kapitányságtól eljutni hozzánk másfél óra alatt! Na ez a forrónyom....
Sokkal, de sokkal fontosabb, hogy 65-el mentél a városban 50 helyett!!
Pl. a szemüket nyitva tartó zsernyákokat járőröztetnék a városban. Ugye pár nappal a londoni terrortámadás után emberek járkáltak föl s alá a hídon (összesen 8x másztak végig a láncon, ebből 3x világosban), a híd alatt, és egyszer egy daruskocsival mentek a hídhoz, hajnali 3-kor. Ezen kívül a fotókon jól látható, hogy a híd tetején "van valami". Lentebb van egy nagyon kis felbontású thumbnail kép, ahogy elnézem, kb. a Citadella távolságából kiszúrható volt, hogy valami van a hídon, aminek nem kéne ott lennie, nemhogy közelebbről. Na, ha mindezeket egy budapesti rendőr sem látta, akkor nyugodtan elmegyehetek bankrablónak, úgysem kapnak el. Ugyanakkor tény, hogy a bankrablókat időnként elkapják. Szal valószínűbb, hogy látták, de szartak rá.
egyebkent 30 meterrol a fejedre ejtenek egy teli tojastartot, nem valoszinu, hogy utana te barhova is mentel volna visszadobalozni. Lehet, hogy pont ezert is "kesett" az akcio. Tomcat nem gyilkos tipus. Annyira nem utal o senkit se, hogy masok eletere torjon. Mint mar mondtam, csak a pofaja nagy.
hat igen, amikor ellopjak az autodat, annak is a rendorok az okak. Minden auto melle posztot!
a balfaszdijat itt csak tomcat bacsi nyerte el. Nem ertem, hogy mi alapjan varjatok el, hogy minden idiota minden hulyeseget meg kene hiusitania a rendoroknek. Megis, te a rendorseg helyeben hogyan akadalyoztad volna meg ezt az "akciot"?
Amikor elkezdtem olvasni Tomcat blogját, nem egészen erre számítottam. Mert hogy ő olyasmiket írt, hogy neki nem a melegekkel, még csak nem is a melegfelvonulással van baja, hanem a "sáfrányszínû tüllruhába öltözött, boát lóbáló buzikurvák"-kal. Ami azért valamilyen szinten érthető, sztem a meleg szórakoztatóipar által szupplikált táncosok és egyéb népségek nem igazán vannak összhangban azzal, amit ennek a felvonulásnak jelentenie kéne. Persze nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy ez az egész egy melegbárból indult anno, tehát nekem nem kéne őket szidni, de a helyzet az, hogy ez az egész már rég nem a melegbárokról szól, különösen itt, Magyarországon nem, hanem a melegekről úgy általában, azokról, akik nem járnak melegbárba, azokról, akik nem mernek felvonulni. Én voltam felvonulni, négy évvel ezelőtt, amikor még nem igazán vágtam, hogy mennek ezek a dolgok. Jó buli volt, csak aztán láttam, hogy mit vált ki az emberekből. Bizony a másságát nem, vagy csak szűk körben vállaló melegeknek ez nem tesz igazán jót, épp ellenkezőleg. Szóval a melegfelvonulás kitűzött célja lehet a melegek elfogadtatása, de valójában inkább a melegbárok (és törzsközönségük) ingyenreklámjának tűnik az egész. Aztán ott van az, amit Tomcat mondott, hogy kéne olyan melegfelvonulást szervezni, ahol a melegek/leszbikusok "normális, hétköznapi emberként" jelennek meg. Nos, azt elárulhatom, hogy volt ilyen, csak nem Magyarországon: még annó Amerikában, amikor a melegek nem voltak annyira elfogadottak, volt olyan, hogy valami éppen aktuális melegmozgalmi megmozdulásra a melegek és leszbikusok nagyon konszolidáltan, öltönyben-kiskosztümben mentek el. Ez tényleg nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy nálunk azok, aki ránézésre "normális, hétköznapi emberek", azok általában még nem merik felvállalni magukat. Arról meg nem is beszélve, hogy ki csinálná meg? Egy ilyen megmozdulás mögött nem állna ott a meleg szórakoztatóipar a maga kis tőkéjével. (Tomcatnek üzenem, hogy innen van a "jó pár milliós cucc, amivel felvonultak"). Márpedig ma Magyarországon lehetetlen bármit is csinálni pénz nélkül. :-/ Ja, és akkor a "meleg szervezetek" is érdemelnek pár szót. Terry Black nekem sem túl szimpatikus, de egyszer mondott egy interjúban egy elég érdekes dolgot. Ma Magyarországon a melegek érdekeit az képviseli, akinek kedve van hozzá. Engem pl. a kutya nem kérdezett, hogy mit szeretnék, ki képviseljen engem, mint meleget? 2002-ben ugye szavazhattam arra, hogy a Parlamentben ki képviseljen engem (most egy pillanatra feledkezzünk meg a választék szűkösségéről), de ezekkel a melegjogi aktivistákkal mit kezdjek, ha nem tetszik pl. hogy támogatják a melegfelvonulás jelenlegi formáját? Szavazzak a lábammal, vagy a háztetőről? ((c) Tomcat :)) Visszakanyarodva a témához: Tomcatben nagyot csalódtam. A blog elején olvasható érdekes eszmefuttatás után kiderül, hogy a magvas mondanivalóból csupán ennyi fért rá a transzparensre: "Hülye buzi melegek". Óvodás színvonal. Ezzel akarta "rávenni a buzikat, hogy kicsit kapjanak már észbe"? Mármost ha én esetleg azt találnám mondani neki, hogy "hülye... (tetszőleges jelző, pl. intoleráns homofób)", akkor szerintetek magába szállna és önvizsgálatot kezdeményezne? Ugye, hogy nem. Az emberek jellemzően nem így reagálnak a hülyézésre. A tojás pedig egy kicsit durva lett volna. Egy 30 m magasról ledobott tojás, az ismert fizikai képletekkel számolva, 88 km/h sebességre gyorsul, mire leér. Az nem sok egy kicsit? Szal szerintem Tomcat barátunk kicsit túllőtt most a célon. Tetszik az egész akció megtervezése, a lánchídramászós őrültség, de a "mondanivalójával" (vagyis annak hiányával) nem értek egyet. Ha pedig történetesen ott lettem volna, és sikerült volna az akció, és én is kaptam volna a tojásokból, akkor valószínű, hogy utána elmentem volna a Lehel térre egy kicsit visszadobálni. Persze a balfaszdíjat akkor is a rendőrség érdemli, akik fokozott terrorvédelmi készültségben vannak. Na ja. Tyb
jah, es a melegek - homofobok vitajaba nem akarok beleszolni. Vannak nagyon jo haverjaim mindket csoportbol, jomagam meg mind a ket csoportal szemben teljes toleranciaval viseltetek. A melegek jogait a teljes egyenjogusagra magatol erthetodonek tartom, mint ahogy azt is elfogadom, hogy sokan vannak, akiknek ez bantja a bogyet, es nem kepesek megbekelni a jelenseggel.
nos ha vegigolvassa valaki ennek a viszketeg futobolondnak a blogjaba beirt szoveget, egyertelmuen kiderul belole, hogy nem volt egyszer sem a helyszinen rendor, amikor le-fel maszkaltak. Ha meg nem voltak a fakabatok a kozelben, akkor kicsit vicces szamonkerni rajtuk, hogy nem intezkedtek. Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az osszes hidat, alul es feluljarot, kozuti es vasuti objektumot 24 oras, azaz allando felugyelet mellett kellene orizni? Olyan helybol, amely alkalmas egy terrortamadas veghezvitelere tobbezer van a varosban. Mindet keptelenseg ilyen modon felugyelni. A kepek szerint meg a szerkezet lentrol nemigen volt eszreveheto.
Mulasztott viszont az, aki a lanckamra karbantartasaert felel. Annak rendesen elzarva kellett volna lenie. Nem tudom MO-n mi az abra, anno a jugo seregben hidrobbantasra specializalt muszaki egysegnel szolgaltam. Az zagrabi hidak mindegyike rendelkezett robbantoaknakkal (elore elkeszitett melyedesek, amelyek - ha a vedelmi strategia ugy koveteli meg - megkonnyitik a hid felrobbantasahoz szukseges robbanoanyagok elhelyezeset. Na ezekhez, es a karbantarto helysegekhez - "liftekhez" csak ugy, a civilik nemigen ferkozhettek hozza. Rendesen el voltak zarva, es a megfelelo laktanyaparancsnoksag orizte a kulcsokat hozza.
Ami meg tomcat betelefonalasat illeti, annyira nem bolond, hogy bombaval fenyegetozzon beazonosithato radiotelefonrol, es azt sem hiszem el, hogy ha valaki azzal telefonal a yardnak, hogy bomba van a lanchidon, hogy akkor le se xarjak. Ez mar a mese habbal. Nyilvanvalo hazugsag, a kudarc elfedesere. Mivel a taviranyitos szerkezet is "megsemmisult", szerintem az is necces. Valoszinubb, hogy "manualisan" akartak ok azt a felvonulokra boritani, csak valamit elbenaztak, nem jutottak fel idoben, vacakoltak a zarral, es kestek. Tul bena a csavo. Csak a pofikaja hatalmas.
De szerintem árnyakat-álmokat kergetünk ezzel csak.Nem mondom,hogy súlyosabb,de irritáló és hétköznapi problémák tömkelegével szemben nem képes a rendőrség hatékonyan fellépni,ezt talán tulzás is lenne elvárni tőlük..egyszerüen meghaladja a képességeiket.
Láttam munka közben az angol rendőröket,sőt pont a Londoni "MetropolitanPolice" néhány rendőrét,(tinédzserkoromban egy nem hétköznapi kaland során).Röviden:nem aprózzák el,az tényleg Rend-Őrség,ami itt van,az egy vicc.
Mégis megtörtént ott is a jóvátehetetlen,és ha 200szor ennyi rendőr 200szor ennyire figyel,akkor is meg lehet játszani..a terror már csak ilyen.
Tulajdonképpen igazad van persze.Hiszen az autós topicokban is állandó téma az alkalmatlan,vízfejü,nemtörődöm,stb rendőrség.Álatlában a fő baj,hogy a felesküdött rendőr csak akkor érzi,hogy bármit tennie kellene,ha súlyos és mindenképp megakadályozandó dolgot lát,akkor is főleg azért,nehogy utólag neki is gondja legyen,hogy nem intézkedett.Mindennapos jelenet a közömbös faarccal elhaladó járőr a forgalmat akadályozók,villamossínen közlekedők,verekedők,részegek,kéregetők,autók közt támolygók mellett..stb.
Nehogymár akkor a "helybenállásra" programozott kopter miközben a "rendezvényt biztosítja",holmi elhagyott táskák után nézzen,vagy elgondolkozzon mit keres egy pár furcsa figura ott,ahol nem kéne neki.