Keresés

Részletes keresés

Ossy Creative Commons License 2007.06.10 0 0 221
Talán azért kell rajta lenni az APEH logónak, mert PM rendelet írja elő ...
Aki nem hiszi, járjon utána ...

apeh logó
Előzmény: Tamás (218)
DJG Creative Commons License 2007.06.10 0 0 220
Tudod te, mi az a taxaméter?
Előzmény: Fletor (219)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 219
ki ne találd már, hogy ő viszi be kézzel a dátumot :D

te sem láttál még pénztárgépet..

4. 3. A taxaméter elektronikus kártyájának legalább a következő elemeket (részegységeket) kell tartalmaznia:

Csatlakozókat a kijelző, a nyomtató, a jelvezetékek részére

Csatlakozó az adómemória részére

Processzor

PROM, amely az adóügyi kártya működését vezérlő szoftvert tartalmazza

Az 1. pont szerinti gyűjtők és számlálók kezelésére szolgáló, saját áramforrással ellátott RAM

Saját áramforrással ellátott óra a taxaméter műveletek dátum, idő adatainak kezelésére

RAM törlést vezérlő "jumper"

...

4. 9. A taxaméter billentyűzetén keresztül tarifaadatok programozása, dátum beállítása csak szerviz üzemmódban megengedett. A szerviz üzemmódot csak a feljogosított szervizek használhatják.

apeh.hu
Előzmény: Tamás (216)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 218
Pedig ezek hülyeségek. Mi a farncért kéne, hogy az APEH logója rajta legyen egy számlán??? Legyen rajta azon, amit az APEH állít ki, de étterem olyat elég ritkán ad... >:-)))
Előzmény: estabil (215)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 217
aham.

és pont éjjel 0:10kor jutott eszébe kókának, hogy jaj holnap megnyerem az elnökválasztást, gyorsan zárás előtt beugeok elpre kifizetni...

annyira nevetséges vagy, hogy hihetetlen.

valszeg kókány megálmodta, hoyg nyerni fog, felriadt 11kor, és elsietett az étterembe, hogy előre kifizesse.

hálistennek még időben odaért, zárás előtt...
Előzmény: anyabanya (212)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 216

Hmm, hmm. Mivel bizonyos fajta pénztárgépek akkor adnak számlát is a nyugta mellett, ha külön kérik, és ekkor az adatokat kézzel viszi be a pénztáros, elképzelhető, hogy a pénztáros egyszerűen rossz napot írt be, elfelejtette, hogy elmúlt éjfél. Ugyanakkor ez gépfüggő, ha óra:perc is szerepel, akkor valószínűtlen, hogy nem automata a gép, és akkor kizárható az alkalmazotti hiba.

Talán úgy lehetne igazságot tenni, ha a nyugta bolti pénztárgépben maradt másodpéldányát meg lehetne nézni, arra biztos, hogy jó dátum/adat került.

Előzmény: Fletor (209)
estabil Creative Commons License 2007.06.10 0 0 215
" Meg az APEH logója sincs rajta. (Igérem ez az utolsó hozzászólásom számlaügyben.)"

Kár.
Ugyanis ezek az érdemi hozzászólások.
Előzmény: Törölt nick (211)
voks02 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 214
Teljesen nyilvánvaló, hogy Fletor még soha nem látott ilyet belülről.
Előzmény: Tamás (204)
anyabanya Creative Commons License 2007.06.10 0 0 213
na na, én sem...
Előzmény: Törölt nick (179)
anyabanya Creative Commons License 2007.06.10 0 0 212

Kedves akárki köszönöm szíves szavaid, de tudod van, mikor az ember elöre sacc per kb fizet. Igyfizzettük az esküvönket, igy mikor pl a gyerekeink ballagtak...Jó ott csak szük családi körben kb 30-an voltunk, és a számla sem volt 20-ad ennyit se, de pl elöre fizettem 20 üditöt meg 10 sört, a hidegtálat és 10 kávét, aztán ami ezen felül volt vagy 3-4 nappal késöbb, mert ismert a tulaj és tudta beviszem...apám temetése elött  rendeltük meg a hidegtálat és szintén elöre fizettünk piát is sac per kb alapon és szintén vagy egy hétre rá a többit, söt a töményt még ugy sacra vissza is vették...egyik esetben sem arra a napra szólt a számlánk, amelyiken volt a rendezvény...egyébként lehet hogy pl az alkoholmentest  lehet hogy 7 db bérelt taxisnak vette, söt az is lehet, hogy ök is kaptak kaját, ha már ott dekolnak és várják az ittas vendégeit..

Egyébként meg miért mosdatnám, de már csak ne kelljen lelönöm, föleg, hogy nem 100% az egész ügy...ja és egyébként ettől még az ÁFA be is ment e szerint a számla szeriint...

Előzmény: Fletor (158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 211
Ami fura nekem, hogy ez elvileg nem szabályos számla, mivel nem szerepel rajta a vevő neve és címe, márpedig ezt az ÁFA tv. kifejezetten megköveteli a számla és az egyszerűsített számla esetében.
Ha viszont nem szerepel rajta, akkor erről az értékesítésről nyugtát kellett volna kibocsátani (ÁFA tv. 70. § (1) bek.), nem pedig számlát.
Ja, és nincs közzétéve a számlakészítő program esetében a nyilatkozat, mely arról biztosítaná a vevőt, hogy a program megfelel a jogszabályban előírt kötelezettségeknek.
Meg az APEH logója sincs rajta. (Igérem ez az utolsó hozzászólásom számlaügyben.)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 210
mire te szerencsétlen????

vásároltál már valaha valamit?

még a tecsóban is a pontos idő lesz a számlán.

összevissza beszélsz hülyeségeket :D

nyitáskor kell egyszer beírni a dátumot /2007.03.31/, oszt jónapot.

a dátumot egyszer sem kell beírni...javaslom a google-t péntázgép dátum beállítás keresést megnézni...

még mindig nem fogod fel, hoyg 3.31. 0:10 az elnökválasztás előtti este????

ennyire tompa vagy?

vagy a klimax mellékhatása?
Előzmény: timi (208)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 209
én is ezt mondom.

ez ez érvényes számla egy 1 nappal előbbi rendezvényről. nem kókáé.

amikor kirobbant a botrány, visszamentek, hogy számlát szerezzenek. valaki elkúrta, mert csak a napra figyelt, meg az összegre.

ez nem lehet kóka számlája, de valós számlának tűnik.

ehát kóka csalt.

miért csal valaki egy bizonyítékkal, ha gyanúba keveredik?

mert sáros.
Előzmény: Tamás (207)
timi Creative Commons License 2007.06.10 0 0 208

"kókány nem lóbált egy 31.-én 0:10kor kelt 1.5 méteres számlát, amivel a 31.-én este/április 1.-én hajnalban véget ért buli szabályos kifizetését akarta igazolni?"

Nos vegyünk egy 11:00-00:02-ig nyitvatartó üzletet. Nyitáskor kell egyszer beírni a dátumot /2007.03.31/, oszt jónapot. Innentől a következő dátumváltásig a gép autómatikusan az adott dátumot és pontos időt irja. 2007.04.01.-es munkanap jelen esetben pontosan 11:00-kor kezdődik. Na erre varjál gombot.

Előzmény: Fletor (198)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 207
Szerintem ez egy érvényes számla, csak valóban nem az elnökválasztás utáni, hanem az az előtti buli számlája, ahol Kóka gyorsan megpiáltatta a még ellenálló fodoristákat. :-) Csak aztán összekeverte a számlákat. :-DD
Előzmény: Fletor (205)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 206
naaa

egy 2 éves péntrággép bizonylaton látszik, hoyg 2 éves.

még a papirján is. de a tinta fakulása 2 hónap múlva is látszik már...
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 205
így van. nem ismerem a szoftvert. akár ki is hagyhat helyet, bár nekem nem lenne logikus. nem nehéz ám megírni úgy a szoftvert, hogy adat nélkül ne emeljen feleslegesen 5 sort.

lehet úgy van, ahogy te írod, de még akkoris ott a dátum.

dátumot nem lehet csak úgy elállítani, beállítani, megváltoztani egy pénztárgépben...
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 204

Nem tudom, nekem vannak két éves számláim is, amik így néznek ki, igaz, nem ingzsebben tartom őket... Hogy hányan voltak, azt nem tudom, általánosságban az egész ügyről fogalmam sincs, és nem is érdekel.

Csupán láttam, hogy már sokadszor írod le ezt a dolgot, és azt feltételezve, hogy nem láttál még számlát "hátulról", azaz számlakitöltő szoftvert, gondoltam jelzem, hogy bár logikus amit mondasz, tényszerűen nem úgy van.

Előzmény: Fletor (200)
Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.10 0 0 203
Pulitzer-díjas fotó lesz...

:-))
Előzmény: AstraF16v (82)
estabil Creative Commons License 2007.06.10 0 0 202
Kérdés: kókadt el szokta számolni a költségeit (pl. önmaga ünneplésének vendéglői kiadását), vagy újarisztokratikus hanyag eleganciával, legyint egyet?

A helyzet az, hogy még a kotonját is elszámolja, vagy lízingeli.
Úgy, ahogyan ez, az ilyen uborkafára felkapaszkodott, szarrágó, pitiáner neodzsentroid csigákra jellemző-.
horst_fuchs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 201

mondtam már, hogy ne általánosíts...

és, akit te megejelnítettél a rohadt libsival, ők nem jobbosok, max fideszesek

Előzmény: Törölt nick (191)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 200
ám legyen.

és a dátum?

szerinted egy 2 hónapos számla ingzsebből, az így néz ki?

150 164 vagy 60-80 fő volt?

időgép?
Előzmény: Tamás (197)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 199

egyszerű: befejezed a fikázást...

abban nem is merek gondolkodni, hogy mea culpázol, pedig rádférne...

Előzmény: estabil (196)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 198
kiderült? :D

aham.
szóval rendezvény sem volt?

kókány nem lóbált egy 31.-én 0:10kor kelt 1.5 méteres számlát, amivel a 31.-én este/április 1.-én hajnalban véget ért buli szabályos kifizetését akarta igazolni?
Előzmény: Törölt nick (191)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 197

miért hagyott ki a nyomtató 5 sort a vevőnél?

ha nem írsz be vevőt, akkor nem hagy ki helyet.

Ez egyszerűen nem igaz. Blokk van a vevő nevének, fix mérettel. Aztán vagy kitöltődik adattal, vagy nem. Ez egy pénztárgép, nem szövegszerkesztő.

Előzmény: Fletor (151)
estabil Creative Commons License 2007.06.10 0 0 196
Nem lehet téged levakarni, néni?
Előzmény: horst_fuchs (195)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 195

"Ki dumál veled"

épp te...

Előzmény: estabil (189)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 194

(ponthogynem...)

de csak nyugodtan, neten keresztül bárki mondhatja, hogy "művelt" :DDDDDDDDDDD

Előzmény: Vajk (190)
Vajk Creative Commons License 2007.06.10 0 0 193
na végre ez egy "frappáns" visszavágás volt.
Szánalom prolongálva....
Előzmény: Fletor (177)
Vajk Creative Commons License 2007.06.10 0 0 190
akkor lehet, te nem érted az iróniát, ami nem baj, csak sokkal tágabb lennen a világod, ha értenéd..:)
Előzmény: horst_fuchs (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!