ki ne találd már, hogy ő viszi be kézzel a dátumot :D
te sem láttál még pénztárgépet..
4. 3. A taxaméter elektronikus kártyájának legalább a következő elemeket (részegységeket) kell tartalmaznia:
Csatlakozókat a kijelző, a nyomtató, a jelvezetékek részére
Csatlakozó az adómemória részére
Processzor
PROM, amely az adóügyi kártya működését vezérlő szoftvert tartalmazza
Az 1. pont szerinti gyűjtők és számlálók kezelésére szolgáló, saját áramforrással ellátott RAM
Saját áramforrással ellátott óra a taxaméter műveletek dátum, idő adatainak kezelésére
RAM törlést vezérlő "jumper"
...
4. 9. A taxaméter billentyűzetén keresztül tarifaadatok programozása, dátum beállítása csak szerviz üzemmódban megengedett. A szerviz üzemmódot csak a feljogosított szervizek használhatják.
Pedig ezek hülyeségek. Mi a farncért kéne, hogy az APEH logója rajta legyen egy számlán??? Legyen rajta azon, amit az APEH állít ki, de étterem olyat elég ritkán ad... >:-)))
Hmm, hmm. Mivel bizonyos fajta pénztárgépek akkor adnak számlát is a nyugta mellett, ha külön kérik, és ekkor az adatokat kézzel viszi be a pénztáros, elképzelhető, hogy a pénztáros egyszerűen rossz napot írt be, elfelejtette, hogy elmúlt éjfél. Ugyanakkor ez gépfüggő, ha óra:perc is szerepel, akkor valószínűtlen, hogy nem automata a gép, és akkor kizárható az alkalmazotti hiba.
Talán úgy lehetne igazságot tenni, ha a nyugta bolti pénztárgépben maradt másodpéldányát meg lehetne nézni, arra biztos, hogy jó dátum/adat került.
Kedves akárki köszönöm szíves szavaid, de tudod van, mikor az ember elöre sacc per kb fizet. Igyfizzettük az esküvönket, igy mikor pl a gyerekeink ballagtak...Jó ott csak szük családi körben kb 30-an voltunk, és a számla sem volt 20-ad ennyit se, de pl elöre fizettem 20 üditöt meg 10 sört, a hidegtálat és 10 kávét, aztán ami ezen felül volt vagy 3-4 nappal késöbb, mert ismert a tulaj és tudta beviszem...apám temetése elött rendeltük meg a hidegtálat és szintén elöre fizettünk piát is sac per kb alapon és szintén vagy egy hétre rá a többit, söt a töményt még ugy sacra vissza is vették...egyik esetben sem arra a napra szólt a számlánk, amelyiken volt a rendezvény...egyébként lehet hogy pl az alkoholmentest lehet hogy 7 db bérelt taxisnak vette, söt az is lehet, hogy ök is kaptak kaját, ha már ott dekolnak és várják az ittas vendégeit..
Egyébként meg miért mosdatnám, de már csak ne kelljen lelönöm, föleg, hogy nem 100% az egész ügy...ja és egyébként ettől még az ÁFA be is ment e szerint a számla szeriint...
Ami fura nekem, hogy ez elvileg nem szabályos számla, mivel nem szerepel rajta a vevő neve és címe, márpedig ezt az ÁFA tv. kifejezetten megköveteli a számla és az egyszerűsített számla esetében. Ha viszont nem szerepel rajta, akkor erről az értékesítésről nyugtát kellett volna kibocsátani (ÁFA tv. 70. § (1) bek.), nem pedig számlát. Ja, és nincs közzétéve a számlakészítő program esetében a nyilatkozat, mely arról biztosítaná a vevőt, hogy a program megfelel a jogszabályban előírt kötelezettségeknek. Meg az APEH logója sincs rajta. (Igérem ez az utolsó hozzászólásom számlaügyben.)
"kókány nem lóbált egy 31.-én 0:10kor kelt 1.5 méteres számlát, amivel a 31.-én este/április 1.-én hajnalban véget ért buli szabályos kifizetését akarta igazolni?"
Nos vegyünk egy 11:00-00:02-ig nyitvatartó üzletet. Nyitáskor kell egyszer beírni a dátumot /2007.03.31/, oszt jónapot. Innentől a következő dátumváltásig a gép autómatikusan az adott dátumot és pontos időt irja. 2007.04.01.-es munkanap jelen esetben pontosan 11:00-kor kezdődik. Na erre varjál gombot.
Szerintem ez egy érvényes számla, csak valóban nem az elnökválasztás utáni, hanem az az előtti buli számlája, ahol Kóka gyorsan megpiáltatta a még ellenálló fodoristákat. :-) Csak aztán összekeverte a számlákat. :-DD
így van. nem ismerem a szoftvert. akár ki is hagyhat helyet, bár nekem nem lenne logikus. nem nehéz ám megírni úgy a szoftvert, hogy adat nélkül ne emeljen feleslegesen 5 sort.
lehet úgy van, ahogy te írod, de még akkoris ott a dátum.
dátumot nem lehet csak úgy elállítani, beállítani, megváltoztani egy pénztárgépben...
Nem tudom, nekem vannak két éves számláim is, amik így néznek ki, igaz, nem ingzsebben tartom őket... Hogy hányan voltak, azt nem tudom, általánosságban az egész ügyről fogalmam sincs, és nem is érdekel.
Csupán láttam, hogy már sokadszor írod le ezt a dolgot, és azt feltételezve, hogy nem láttál még számlát "hátulról", azaz számlakitöltő szoftvert, gondoltam jelzem, hogy bár logikus amit mondasz, tényszerűen nem úgy van.
Kérdés: kókadt el szokta számolni a költségeit (pl. önmaga ünneplésének vendéglői kiadását), vagy újarisztokratikus hanyag eleganciával, legyint egyet?
A helyzet az, hogy még a kotonját is elszámolja, vagy lízingeli. Úgy, ahogyan ez, az ilyen uborkafára felkapaszkodott, szarrágó, pitiáner neodzsentroid csigákra jellemző-.
kókány nem lóbált egy 31.-én 0:10kor kelt 1.5 méteres számlát, amivel a 31.-én este/április 1.-én hajnalban véget ért buli szabályos kifizetését akarta igazolni?