helyzetjelző még ok...tompított cseréhez kell kivenni a lámpát... jobban mondva csak az egyiket azt az oldalt kell kivenni ahol NEM a légszűrőház van... mert ahol a légszűrőház van ott csak elég kiszedni a légszűr.házat és megy minden...de helyzetjelzőnél nem kell kivenni egyiketsem! :)
A6 4F bal első lámpámban kiégett a helyzetjelző,valaki cserélte már,mert elég gáz hozzáférni annyira bent van,vagy ki kell venni a lámpát ha igen hogyan lehet?
MMI high van a kocsidban ? Elől-hátul van parkoló szenzor ? A grafikus megjelenítést egyébként kódolással (VCDS) is lehet ki-be kapcsolni. Talán a hidden menüben is ha minden igaz.
Nekem is összevissza írkál álló helyzetben A6(4F), de én nem szoktam nézni a pillanatyi fogyit, próbáld ki te is, sokkal tisztább, szárazabb érzés :) Én inkább az indulás óta eltelt időre szoktam kapcsolni !
A 2008-as A4(B8) - as autómon, ez úgy működött, hogy amikor álló helyzetben volt az autó (és járt a motor) akkor a pillanatnyi fogyasztásmérő átváltott liter/100km mértékegységről liter/óra-ra. Úgy látszik az audinál a szoftveres részleghez is eljutott ez a bug, és javították (gondolom azóta már minden újabb műszeregységben valahogy így kezelik)
sziasztok. Ma mennék a kocsival délután (ugyanis reggel nem jelentkezett a jelenség, tehát már volt ma menve a kocsival) és látom hogy a mai dátum 12.12.2001!!!! manuálisan kellett átálítanom és ugye megszűnt a kis toronyikon majd vissza került... mi lehet ez szerintetek?
De egyébként meg jó lenne megnézni, hogy milyen feszültség van a rendszerben. Pl. az akkumulátoron milyen kapocsfeszültséget tudsz mérni? Nem lehet, hogy valami gond van az akkumulátorral, vagy a generátorral, és a túl alacsony, vagy rosszabbik esetben túl magas feszültség okozza ezeket az anomáliákat?
Rosszak az emlékeid, vagy a véletlen űz Veled tréfát! ;)
Az előbb is leírtam, hogy x méterenként frissül a kijelző, illetve a megtett út, meg a befecskendezett üa menyiségből számolja a fogyasztás. Ha állsz, akkor ebből az egyik nulla, tehát biztos, hogy nem jó számot ír ki.
Azt is írtam, hogy ilyenkor végtelent kéne kiírnia (jobb esetben, rossz esetben meg hibát), szerintem ezt Te sem szeretnéd!
De egyébként gondolj bele abba a szélsőséges esetbe (ami egyébként a lámpánál való ácsorgás ugyancsak megnyújtott verziója), hogy megtankolod az autót csurig, majd beindítod a motort, és nem mész vele egy métert sem, amíg ki nem ürül a tank! Mennyi a fogyasztásod?
"Most már másodjára fordul elő, eddig először pár hete tapasztaltam de akkor rövid ideig tartott a jelenség, elkezd gyorsan vibrálni a xenon és a műszerfal világítás, illetve emellett
most a rádió is akadozik, tegnap ez perceken keresztül zajlott, a műszerfal világítása egyre jobban kezdett villódzani (a piros fények hosszabb időre is kialudtak, a fehér km-óra az pedig
nagyon gyorsan vibrált) majd abbhagyta. Ez valami elektromos hiba, kontakt hiba nem tudom mi lehet de elég aggasztó. Mi a véleményetek?"
Ma is egy pillanatra előfordult a jelenség, ami vicces hogy pont ugyanannál a vasúti átjáró alatt és épp vonat jött... én már nem tudom mit gondoljak, de a pár nappal ezelőtti eset
az meg az Alkotás úton történt ahol percekig csinálta.
Hát ez érdekes probléma. De gondolj bele! Mit kéne, hogy mutasson?
Amikor motorfékkel gurulsz, akkor 0.0 a fogyasztás. Amikor alapjáraton csordogálsz, akkor 3-4-5-6 liter körüli.
Ha megállsz, akkor az alapjárati dózist kapja meg, ami nem sok, de mellette 0km-t tesz meg, ergo az elméleti fogyasztása végtelen.
Vagy azt kéne kiírnia netán, hogy 'division by zero error'?
Egyébként x méterenként frissül a kijelző. Az alatt átfolyt üamennyiség alapján kalkulál valami értéket. Pl. amikor megállsz, az addigi tolóüzemű 0 fogyasztás helyett az alapjárati dózisból számol valamit. Szerintem azért előfordul olyan eset, amikor 'későn' veszed ki üresbe, és megállsz, és még mindig a 0-t mutatja?!
Azt meg már szinte meg sem merem Neked említeni Neked, hogy álló helyzetben meg megy felfelé az átlagfogyasztás értéked. Az sem korrekt módon történik. Ha sokat állsz dugóban, vagy a garázsban, akkor elcsalja a valós értéket.
Szóval ebbe szerintem bele kell nyugodni, mert valamilyen szinten kompromisszumot kellett kötni a gyártónak. Azért normál esetben, tehát autózáskor jól működik. ;)